Kenwood Chefette HM680 Serie, Chefette HM670 Serie, Hand-held mixer Kenwood 350 W White, HM680 El kitabı

  • Merhaba! Ben, bu doküman hakkında size yardımcı olmaya hazır bir sohbet asistanıyım. {product name} {full_model_name_list} kullanım kılavuzunu inceledim. Bu kılavuzda, cihazın nasıl kurulup kullanılacağına, farklı hız ayarlarına, çeşitli aparatlarına ve temizlik yönergelerine dair talimatlar bulunmaktadır. Mikserin standlı veya standsız kullanımına uygun olduğunu ve farklı karışımlar için çırpma ve yoğurma aparatlarının bulunduğunu gördüm. Şimdi, cihazla ilgili sorularınızı yanıtlamaya hazırım.
  • Mikseri ilk kez kullanmadan önce ne yapmalıyım?
    Mikseri nasıl temizlemeliyim?
    Hangi hız ayarları hangi tür karışımlar için uygundur?
English 2 - 6
Nederlands 7 - 11
Français 12 - 17
Deutsch 18 - 23
Italiano 24 - 28
Português 29 - 33
Español 34 - 38
Dansk 39 - 43
Svenska 44 - 48
Norsk 49 - 53
Suomi 54 - 58
Türkçe 59 - 63
Ïesky 64 - 68
Magyar 69 - 73
Polski 74 - 79
Русский 80 - 85
Ekkgmij 86 - 91
Slovenčina 92 - 97
Українська 98 - 103
´¸∂w
401 - 801
Kenwood cihazınızı kullanmadan
ö
nce
B
u talimatları dikkatle okuyun ve
g
elecekteki kullanımlar için
saklayın.
Tüm ambalajları ve etiketleri
çıkartın.
güvenlik
El mikserini kullanmadan önce
kordonun dolanmadığından emin
olun.
El mikserinin gövdesini asla suya
sokmayın veya kordonun ya da fişin
ıslanmasına izin vermeyin.
Parmaklarınızı, saçlarınızı,
giysilerinizi ve mutfak aletlerini
hareketli parçalardan uzak tutun.
Kablonun asla sıcak yüzeylere
temasına izin vermeyin veya
çocukların erişebileceği yerlere
asmayın.
Hiç bir zaman hasarlı el mikseri
kullanmayın. Kontrol ya da tamir
ettirin: bkz. ‘servis ve müşteri
hizmetleri’.
Onaylanmamış eklentileri asla
kullanmayın.
Kullanılmadığında, parça takmadan
veya çıkartmadan önce ya da
temizlikten önce daima fişini çekin.
Bu cihaz; sorumlu bir kişi tarafından
gözetim altında olmayan fiziksel,
duyusal veya zihinsel engelli kişiler
(çocuklar dahil), cihazın kullanılışı
hakkında açıklama almamış kişiler
ve bilgi veya deneyimi eksik olan
kişiler tarafından kullanılmak üzere
tasarlanmamıştır.
Çocuklar cihazla oynamamaları
gerektiği konusunda
bilgilendirilmelidir.
Bu cihazı sadece mekanlarda
kullanım alanının olduğu yerlerde
kullanın. Kenwood, cihaz uygunsuz
kullanımlara maruz kaldığı ya da bu
talimatlara uyulmadığı takdirde hiç
bir sorumluluk kabul etmez.
fişe takmadan önce
E
lektrik kaynağınızın el mikserinizin
a
ltında gösterilenle aynı olduğundan
e
min olun.
Bu cihaz Elektro Manyetik
Uyumluluk ile ilgili AT direktifi
2004/108/AT ve gıda ile temas eden
malzemeler hakkındaki AT
yönetmeliği no. 1935/2004 -
27/10/2004 ile uyumludur.
el mikserinizin ilk kullanımından
önce
Parçaları yıkayın (bkz. ‘temizleme’).
parçalar
hız anahtarı
alet açma duğmesi
mikser
çırpıcılar
yoğurucular
spatula
sıçrama koruyucu
karıştırma kabı
mikser açma anahtarı
kablo sargısı
tutucu açma anahtarı
tutucu
ayak
el mikserinin kullanımı
Kullanımdan önce kordonu kordon
sarıcıdan çıkarın.
1 Mikseri tutucuya itin ve yerleşmesi
için aşağıya doğru bastırın .
Çıkarmak için, mikseri tutucudan
dışarı doğru kaldırırken mikser
açma anahtarına basın .
2 Tutucu açma anahtarına bastırın
ve mikseri ayağın üzerinde yukarı
doğru döndürün .
3 Malzemeleri karıştırma kabına
koyun ve sonra kabı ayağın üstüne
yerleştirin.
4 Çırpıcı veya yoğurucuları mikserin
içine koyun ve tam bir klik
hissedene kadar çevirin .
59
Okumaya ba…lamadan önce ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
Türkçe
Mikseri ayakla kullanıyorsanız,
p
lastik düzenekli çırpıcı/yoğurucuyu
tutucu üzerindeki sürücü
düzeneğiyle aynı hizaya geldiğinden
e
min olana kadar itiniz.
Mikseri ayaksız kullanıyorsanız,
p
lastik düzenekli çırpıcı/yoğurucu
metal halkalı sokete sokulmalıdır.
Ç
ırpıcılar/yoğurucular sadece hız
a
nahtarı kapalı “O”
pozisyonundayken çıkarılabilirler.
5 Gerekiyorsa sıçrama koruyucuyu
takın . Tutucu havadayken,
sıçrama koruyucuyu tam olarak
yerleşene kadar öne doğru kaydırın.
6 Tek elle ayağı sabit tutun ve diğer
elinizle tutucu/mikseri alçaltın.
Tutucu açma anahtarını
kullanmayın.
7 Fişe takın.
8 İstenilen hıza erişmek için hız
anahtarını geriye çekin (mikserin
gövdesinin üzerindeki ilk nokta en
yavaştır). Hız anahtarının yanındaki
noktayı uygun hızla hizalayın.
Karışım kalınlaştığında, hızı artırın.
Makine yavaşlamaya veya
zorlanırsa hızı artırın.
Gerektiğinde motoru maksimum
hızda çalıştırmak için hız anahtarını
puls konumuna (P) doğru ileriye
hareket ettirin. Motor, puls bu
pozisyonda tutulduğu sürece
çalışacaktır.
9 Karışım istenilen yoğunluğa
eriştiğinde, hız anahtarını kapalı “O”
konumuna getirin ve sonra
mikseri/çırpıcıları kaldırın.
Karıştırma işlemine yardımcı olmak
için, düzenli aralıklarla kabın
kenarlarını alt kısmına kadar
karıştırmak gerekebilir.
10 Aletleri çıkarmak için, hız
anahtarının kapalı “O” konumda
olduğundan emin olun ve mikseri
fişten çekin. Cihazı orta kısmından
tutun ve cihaz açma düğmesine
basın .
ipuçları
K
ek karışımları hazırlarken oda
sıcaklığında tereyağı veya margarin
kullanın ya da kullanmadan önce
y
umuşatın.
Az miktarda malzeme olduğunda en
i
yi sonuç için el mikserini ayaksız
kullanın.
B
üyük miktarlar ve yoğun karışımlar
d
aha uzun karıştırma süreleri
gerektirebilir.
Daha çok miktar veya daha ağır
karışımlar karıştırmak istiyorsanız,
mikseri ayaktan çıkarın ve uygun
ebatta bir kap kullanın.
Ekmek hamurlarını tekrar
yoğurmak için mikseri ayaktan
çıkarın ve el ile kullanın.
60
temizleme
Temizlemeden önce daima kapatın,
fişten çekin ve çırpıcıları ya da
yoğurucuları çıkarın.
Parçaları temizlemek için asla
temizleyici kullanmayın.
el mikserinin gövdesi
Nemli bir bezle silin, sonra
kurulayın.
El mikserinin gövdesini asla suya
sokmayın veya kordonun ya da
fişin ıslanmasına izin vermeyin.
tutucu/ayak
Nemli bir bezle silin, sonra
kurulayın.
Asla suya batırmayın veya
temizleyiciler kullanmayın.
tüm diğer parçalar
Elle y›kay›p kurutun.
Alternatif olarak bulaşık makinesinin
üst gözünde yıkanabilir Alt göze
ısıtıcı bölüm üzerinde doğrudan
yerleştirmeyin. Kısa, düşük sıcaklık
(Maksimum 50°C) program önerilir.
kase (HM680)
Paslanmaz çelik çanağı temizlemek
için hiçbir zaman fırça tel, çelik yün
ya da ağartıcı kullanmayınız. Kireç
gidermek için sirke kullanınız. Sıcak
alanlardan (pişirme yapılan
yüzeyler, fırınlar, mikrodalga firinlar)
uzakta tutunuz.
saklama
Kordonu tutucu kenarının
çevresine sarın.
61
Çırpıcı ve yoğurucular için önerilen hızlar
Lütfen bu tavsiyelerin ayak ve verilen karıştırma kabı kullanımı için olduğunu
u
nutmayın. Mikseri el ile kullanıyorsanız seçtiğiniz hız, kap ölçüsüne (eğer
v
erilen kabı kullanmıyorsanız), miktarlara, karıştırdığınız malzemeye ve kişisel
tercihinize bağlı olabilir.
Aşağıdaki önerilen hızlara kademeli olarak artırın.
Y
iyecek tipi Önerilen Önerilen hızlar Yaklaşık
maksimum süreler
miktarlar
Çırpıcılar
Yumurta beyazı 10 4 5 2 4 dakika
Krema 500ml 1 5 4 dakika
Hepsi bir arada kek 600g toplam 1 5 1
1
/2 - 2 dakika
karışımları karışım
Pasta hamuru 800ml 4 5 1 dakika
Una yağ eklemek 250g un 1 2 4 dakika
Pasta malzemelerini 1 1 dakika
birleştirmek için su
eklemek
Meyveli kek 900g toplam
Krema yağı ve şeker karışım 5 4 dakika
Un, meyve vb şeyleri
ekleme 1 2 1 dakika
Glazür 4
yumurta karışımı
1 5 5 6 dakika
Yoğurucular
Ekmek 450g un 1 5 2 3 dakika
servis ve müşteri
hizmetleri
Kablo hasar görmüşse, güvenlik
n
edeniyle, KENWOOD ya da yetkili
bir KENWOOD tamircisi tarafından
değiştirilmelidir.
A
şağıdakilerle ilgili yardıma
i
htiyacınız olursa:
cihazınızın kullanımı veya
servis veya tamir
Cihazınızı satın aldığınız yerle
bağlantı kurun.
Kenwood tarafından İngiltere’de
dizayn edilmiş ve geliştirilmiştir.
Çin’de üretilmiştir.
ÜRÜNÜN AT DİREKTİFİ 2002/96/AT
İLE UYUMLU OLARAK DOĞRU
ŞEKİLDE BERTARAF EDİLMESİ
İÇİN ÖNEMLİ BİLGİ.
Kullanım ömrünün sonunda ürün evsel
atıklarla birlikte atılmamalıdır.
Ürün yerel yetkililerce belirlenmiş atık
toplama merkezine veya bu hizmeti
sağlayan bir satıcıya götürülmelidir. Ev
aletlerinin ayrı bir şekilde atılması
çevre üzerindeki olası negatif etkileri
azaltır ve aynı zamanda mümkün olan
malzemelerin geri dönüşümünü
sağlayarak önemli enerji ve kaynak
tasarrufu sağlar. Ev aletlerinin ayrı
olarak atılması gerekliliğini hatırlatmak
amacıyla üzeri çarpı ile işaretlenmiş
çöp kutusu resmi kullanılmıştır.
Çırpıcı Tarifleri
hindistan cevizli puf
y
aklaşık 30 tane
2 orta boy yumurta beyazı
1
50g toz şeker
1
20g toz hindistan cevizi
2 yemek kaşığı limon kabuğu
rendesi
2 çay kaşığı vanilya özü
2 çay kaşığı mısır unu
1 Fırını 150°C’ye ısıtın
2 Yumurta beyazlarını çırpma
kasesine koyun. Çırpıcıları takın,
hız kademesi 5’de çırpın ve sonra
yavaş yavaş şekeri ekleyin, karışım
kalınlaşıncaya kadar (yaklaşık 3
dakika) çırpmaya devam edin.
3 Hız kademesini 2’ye düşürün, kalan
malzemeleri ekleyin ve homojen
karışın elde edene kadar
karıştırmaya devam edin.
4 Pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz
tepsiye karışımdan bir çay kaşığı ile
parçalar koyun.
5 Fırında dışı altın rengi oluncaya
kadar 20 dakika pişirin.
çikolatalı ‘krem’ mus.
4 kişilik
250ml krema
2 yemek kaşığı toz kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
1 Malzemelerin tümünü karıştırma
kasesine koyun. Çırpıcıları takın ve
hız kademesi 4’te mus
kalınlaşıncaya ve çırpıcıları
kaldırdığınızda bir tepecik
oluşturuncaya kadar çırpın.
2 Karışımı servis bardaklarına aktarın
ve servis etmeden önce
buzdolabında en az 12 saat
soğutun.
62
muzlu ekmek
1 somun ekmek için
2 muz, tam olgunlaşmış
3
15g sade un
220g esmer şeker
1
25ml yarım yağlı süt
60g tuzsuz tereyağı, erimiş
2
çay kaşığı kabartma tozu
1
çay kaşığı vanilya özü
½ çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz tarçın
¼ çay kaşığı toz hindistan cevizi
1 Fırını 160°C’ye ısıtın.
2 Muzları küçük parçalar halinde
doğrayın ve karıştırma kabına
koyun. Kalan malzemeleri ekleyin.
Çırpıcıları ve sıçrama koruyucuyu
takın, daha sonra hız kademesi 1’de
karıştırın. Karışım bütünleşmeye
başladıkça hızı artırın. Malzemeler
homojen şekilde karışıncaya kadar
karıştırmaya devam edin.
3 Karışımı yapışmaz yüzeyli ekmek
kalıbına boşaltın (23cm x 6cm) ve
40-50 dakika pişirin. Hazır
olduğunda ekmeğin ortasına
batırdığınız kürdan temiz çıkacaktır.
4 Fırından çıkartın ve 10 dakika
dinlendirin.
5 Daha sonra soğutma teli üzerine
çıkartın ve servis etmeden önce
soğumasını bekleyin.
Yoğurucu Tarifleri
beyaz ekmek hamuru
1
0ml/2 çay kaşığı kuru maya
(sulandırılması gereken tür)
5
ml/1 çay kaşığı şeker
2
50ml ılık su
450g ekmek unu
5ml/1 çay kaşığı tuz
15g margarin
1 Kuru mayayı şeker ve su ile birlikte
karıştırma kabına koyun ve
köpürmesini bekleyin. Doğru su
sıcaklığı 43°C olmalıdır, bunu elde
etmek için bir ölçek kaynak suyu iki
ölçek soğuk su ile karıştırmalısınız.
2 Kalan malzemeleri ekleyin.
Yoğurucuları el mikserine takın,
daha sonra un birleşinceye kadar
malzemeleri düşük hızda bir araya
getirin. Sonra hızı artırın ve hamur
düzgün ve elastik hale gelene kadar
yaklaşık 2-3 dakika yoğurun.
Yağlanmış streç folyo ile kaplayın
ce ılık bir yerde 45-60 dakika
kabarmaya bırakın.
3 Mikser ayaktan çıkarılmış ve el ile
kullanılırken hamuru maksimum
hızda 30 - 45 saniye boyunca,
yoğurucuyu karışımın içinde tutarak
tekrar yoğurun.
4 Hamuru ekmek somunu veya rulo
şeklinde biçimlendirin ve yağlanmış
tepsiye yerleştirin. Yağlanmış streç
film ile kaplayın ve iki katına
kabarana kadar ılık bir yerde
bekletin.
5 230°C’de önceden ısıtılmış fırında
20-25 dakika (somun) veya 10-15
dakika (rulo) pişirin. Hazır
olduğunda, ekmeğin üzerine
vurulduğunda içi boş gibi ses
çıkartmalıdır.
63
1/113