Russell Hobbs ib_22900 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
60
1. Çırpma aparatları
2. Kanca aparatları
3. Çıkarma düğmesi
4. Hız kumandası
5. Turbo düğmesi
6. Motor ünitesi
7. Kol
8. Mikser kilit düğmesi
9. Kol bırakma düğmesi
10. Ayak
11. Kase
` bulaşık makinesinde yıkanabilir
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte aktarın.
Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
Fiziksel, duyumsal veya zihinsel kapasiteli veya gerekli bilgi ve deneyimden
yoksun kiiler bu cihaz sadece denetim/talimat altnda ve içerdii tehlikeleri
kavradklarnda kullanabilirler.
Çocuklar cihaz kullanmak veya onunla oyun oynamamalıdır. Cihaz ve
kablosunu, çocuklarn eriemeyecei yerlerde tutun.
Cihaz takma, sökme veya temizleme isleminden önce gözetimsiz birakilacaksa
daima cihazi sebeke besleme prizinden ayirin.
Cihazın yanlış biçimde kullanılması, yaralanmalara yol açabilir.
Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin yetkili
servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
Motor ünitesini herhangi bir sıvıya daldırmayın.
Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
SADECE EV IÇI KULLANIM
ÇIZIMLER
İLK KEZ KULLANMADAN ÖNCE
Tüm ambalaj malzemelerini ve etiketleri çıkarın.
Motor ünitesi ve ayak dışındaki her şeyi ılık, sabunlu suda yıkayın. Durulayın ve kurutun.
Motor ünitesini ve ayağı nemli bir bezle silin.
Cihazı bir elektrik prizinin yakınında, kuru, sert, düz bir yüzeye yerleştirin.
FITTING THE WHISKS/HOOKS
1. Çırpıcı/kanca uçlarını takmadan veya çıkarmadan önce mikseri kapatın ve fişini prizden çekin.
2. Bir çırpma aparatı ve bir kanca aparatı, plastik bir dişli ile takılmıştır. Bunlar sağ tarafta
R
(ŞEKİL A) ile
işaretlenmiş açıklığa takılmalıdır.
3. Şaftın üzerindeki işaretleri, döndürme başlığındaki işaretlerle hizalamak için çırpıcı veya kanca ucunu
çevirin ve döndürme başlığındaki yerine bir tık sesi ile oturana kadar itin.
4. İki çırpıcı veya iki kanca ucunu birlikte kullanın, karışık kullanmayın.
Çırpma/kanca aparatları çıkarmak için:
1. Cihazı kapatın ve fişini prizden çekin.
2. Fırlamalarını önlemek için her iki çırpma/kanca aparatını elinizle tutun ve çıkarma düğmesine basın.
Böylece uçlar, döndürme başlığından hızla çıkacaktır.
EL MİKSERİNİ KULLANMA
1. Hız kontrolünü Oa getirin.
2. Fişi prize takın.
3. Hız kontrolünü istediğiniz hıza getirin (1 ila 5).
4. Turbo düğmesine basmanız, hız kontrolünün ayarladığı hızı geçersiz kılacak ve size ani bir hız
yükselmesi sağlayacaktır. Sadece motor çalıştığında devreye girer (1 ila 5).
61
talimatlar
5. Motoru kapatmak için hız kontrolünü O simgesine getirin.
Genellikle fazla miktarlar, koyu karışımlar ve katı madde oranı sıvı oranından daha fazla olan
malzemeler, daha uzun süre ve daha düşük hız gerektirir.
Küçük miktarlar, yoğunluğu az karışımlar ve sıvı oranı katı madde oranından daha fazla olan
malzemeler daha kısa süre ve daha yüksek hız gerektirir.
Çırpıcıları hafif, sulu hamurları, yumurta aklarını ve kremayı çırpmak/havalandırmak için kullanın.
Daha kıvamlı hamurları (örn. ekmek, kek) karıştırmak için kanca uçları kullanın.
Hamur yaparken, mikseri sadece malzemeleri karıştırmak için kullanın. Yoğurmak için kullanmayın.
Cihaza fazla yüklenerek motora hasar verebilirsiniz.
Motoru 3 dakikadan uzun süre kesintisiz çalıştırmayın, aşırı ısınabilir. 3 dakika sonra cihazı, dinlenmesi
için en az 3 dakika kapalı tutun.
Motor zorlanmaya başlarsa, karışıma mümkünse biraz su ilave edin veya cihazı kapatın ve işleme elle
devam edin.
TABAN ÜNİTESİ VE KABIN KULLANIMI
1. Kabı taban ünitesine yerleştirin.
2. Ayağa takmadan önce, çırpma/kanca aparatları miksere takın.
3. Gerekiyorsa, kol bırakma düğmesine basarak kolu kaldırın.
4. Mikser kilit düğmesine basın ve basılı tutun (ŞEKİL B).
5. Mikseri aşağı ve geriye, kolun oyuk tepesinin içine doğru itin.
6. Mikser kilit düğmesini bırakın.
7. Kolu yükseltmek/indirmek için, kol çıkartma anahtarına basın ve basılı tutun, kolu yeniden yerleştirin
ve sonra kol çıkartma anahtarını serbest bırakın (ŞEKİL C).
8. Mikseri koldan çıkarmak için, mikser kilit düğmesine basın ve basılı tutun, sonra mikseri koldan öne
ve yukarı doğru kaldırarak çıkarın.
9. Motor çalışırken çırpıcıların hareketi, tüm malzemelere ulaşmak için kabı döndürecektir.
TEMİZLEME
1. Cihazı demonte etmeden veya temizlemeden önce prizden çıkarın.
2. Cihazı demonte edin.
3. Motor ünitesini nemli bir bezle silin.
` Çırpıcı ve kanca uçları sabunlu sıcak suda veya bulaşık makinenizin çatal-bıçak sepetinde yıkayın.
W
ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık sorunlarını
önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil, geri dönüşüm
konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
YEMEK TARIFLERI
SICAK ÇIKOLATA SUFLE MIKSERIN ÇIRPMA AMAÇLI APARATIYLA
75 g tereyağı 50 g sade un
20 g toz kakao 450 g süt
50 g pudra şekeri
4 yumurtalar, sarıları beyazlarından ayrılmış
Tereyağını bir tavada düşük ısıda eritin. Unu ve kakaoyu ekleyerek karıştırın. Sütü ilave edin. Karışım
koyulaşana dek karıştırın. Ateşten alın. 30 dakika soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını çırpın. Yumurta
aklarını yüksek hızda birkaç saniye çırpın. Şekeri ekleyin ve katılaşana dek çırpmaya devam edin. Karışımları
tereyağlı sürülmüş 1,2 litrelik fırına dayanıklı bir tabağa yerleştirin. Tabağı, yarısına kadar su doldurulmuş
bir fırın tepsisine yerleştirin. 190°C’de önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
62
KREP MIKSERIN ÇIRPMA AMAÇLI APARATIYLA
400 g sade un 1 yumurta
300 ml süt 2,5 g tuz
sıvı yağ
Yumurta ile sütü derin bir kapta karıştırın. Unu bir kaba eleyerek koyun. Tuz ilave edin. Orta hızda karıştırın.
Sıvıyı yavaş yavaş ekleyin. Tüm malzemeler karışana dek hızı yavaş yavaş artırın. Hafifçe yağlanmış kızgın
bir tavaya karışımdan ufak miktarda parçalar dökün. Her iki tarafını da altın sarısı-kahverengi arası bir renk
alana dek pişirin (1’er dakika). Bir kenarda sıcak tutarak bekletin.
KLASIK KURABIYE ÇIRPMALI
100 g tereyağı 150 g pudra şekeri
5 ml vanilya esansı 1 yumurta
100 g sade un 100 g kendiliğinden kabaran un
Tereyağı, şeker ve vanilyayı bir kaba koyun. Kabarana dek orta hızda çırpın (1-2 dakika). Hızı düşürün.
Yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeler karışana dek hızı yavaş yavaş artırın. Unları birbiriyle harmanladıktan
sonra çırptığınız karışıma ilave edin. Karışımdan topaklar oluşturun. Bu topakları yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirin. Hafifçe bastırarak düzleştirin. 18C’de önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin. Tepsiyi
fırından çıkararak birkaç dakika soğumaya bırakın, sonra havalanması için ızgara şeklinde bir rafa aktarın.
KLASIK VICTORIA KEKI MIKSERIN ÇIRPMA AMAÇLI APARATIYLA
100 g tereyağı/margarin 100 g pudra şekeri
2 yumurtalar 100 g kendiliğinden kabaran un
1 damla vanilya esansı
İki adet 180 mm düz kenarlı fırın tepsisinin kenarlarını yağlayın. Tabanlarını tereyağı sürülmüş fırın
kağıdıyla kaplayın. Tereyağı ve şekeri bir kaba koyun. Kabarana dek orta hızda çırpın (1-2 dakika). Hızı
düşürün. Sırayla yumurtaları, vanilyayı ve unu yavaş yavaş ekleyin. Malzemeler karışmaya başladığında hızı
orta kademeye getirin. Karışımı fırın tepsilerine boşaltın. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında 25 dakika
pişirin. Yüzey altın sarısı-kahverengi arası bir renkte görünmelidir. Tel bir raf üzerinde soğumaya bırakın.
Keklerden birini ters çevirin. Üzerine bir kat ahududu reçeli sürün. Diğer keki reçelin üzerine yerleştirin.
Ahududu reçeli yerine yağlı krema gibi başka dolgu malzemeleri de kullanabilirsiniz.
YAĞLI KREMA
50 g tereyağı/margarin
100 g pudra şekeri
aşağıdakilerden herhangi biri:
2 damla tatlandırıcı sıvı
5 g toz kakao
limon/portakal kabuğu rendesi
Tat veren bu malzemeleri azar azar ilave edin ve arada sık sık lezzeti kontrol edin. Tereyağı ve şekeri bir
kaba koyun. Kabarana dek orta hızda çırpın (1-2 dakika).
Web sitemizde yemek tarifleri de verilmektedir:
http://www.russellhobbs.com/ifu/550932
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs ib_22900 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu