114
K-çırpıcı
Kek, bisküvi, pasta ürünleri, kaplama,
dolgu, ekler ve patates püresi yapmak
için.
Çırpma
Yumurta, krema, pasta hamuru,
yağsız sünger kek, beze, cheesecake,
mousse ve sufleler için. Çırpıcıyı yoğun
karışımlarda kullanmayın (örn. yağ ve
şeker kremalaştırma)
-hasar verebilirsiniz.
Hamur Kancası
Sadece mayalı karışımlar için.
Kase aletlerinizi kullanma
Mutfak Robotunu kullanmadan önce
kablonun tümünün kablo saklama
kısmından
m
çıkartıldığından emin
olun.
1 Fişe takın, Bekleme Düğmesi
8
yanar.
Not: Mikser kafası yükseltilmiş
pozisyonda ise ya da hız kontrolü
‘O’ pozisyonunda değilse bekleme
düğmesi ışığı
8
yanıp sönecektir
ve Mutfak Robotu çalışmayacaktır.
Kullanmadan önce, mikser kafasının
doğru şekilde aşağı pozisyonda kilitli
olduğundan ve hız kontrolünün ‘O’
pozisyonunda olduğundan emin
olun. Işık yanıp sönmeye devam
ederse, ‘sorun giderme kılavuzuna’
bakın.
2 Kafa kaldırma kolunu
1
aşağı bastırın
ve mikser kafasını kilitlenene kadar
yükseltin
2
.
3 Kaseyi tabana yerleştirin ve saat
yönünde döndürerek
3
yerinde
sabitleyin.
4 Gerekli olan aleti sokete yerleştirin.
Sonra yukarı itin
4
ve aleti döndürerek
5
kilitleyin.
Not: K-çırpıcı ve Çırpma kasenin
dibindeki malzemeleri alamıyorsa “Alet
Ayarlama” bölümüne bakın.
5 Kafa serbest bırakma kolunu aşağı
bastırarak
6
mikser kafasını aşağı
indirin ve mikser kafası kilitlenene kadar
7
indirmeye devam edin
6 Hız kontrolünü
7
istediğiniz ayara
getirerek makineyi çalıştırın. Maksimum
hızda kısa süreli çalıştırma için puls (P)
pozisyonunu kullanın.
7 Kullanımdan sonra hız kontrolünü ‘O’
KAPALI pozisyonuna getirin ve Mutfak
Robotunu fişten çekin.
8 Aleti saat yönünde döndürerek alet
soketi kilidini açın ve sonra çıkartın.
İpuçları
• Malzemelerin birbirine tamamen
karışması için karıştırmayı ara ara
durdurarak kasenin yanlarında kalanları
bir spatula ile sıyırın.
• En iyi sonuçlar için çırpma sırasında
oda sıcaklığında yumurta kullanın.
• Yumurta beyazlarını çırpmadan önce
kasenin içinde yağ veya yumurta sarısı
olmadığından emin olun.
• Tarifiniz aksini söylemediği sürece
pasta ürünleri için soğuk malzemeler
kullanın.
Ekmek yapımı ile ilgili önemli noktalar
• Belirlenen maksimum kapasiteleri
aşmayın – makineyi fazla yüklersiniz.
• Makineden ses geldiğini duyarsanız,
kapatın, hamurun yarısını alın ve her bir
yarıyı ayrı ayrı yapın.
• Malzemeler en iyi sıvıyı önceden
koyarsanız karışır.
Kase aletleri ve bazı kullanım şekilleri