Derin Dondurucu Bölüm
•
Buzdolabõnõzõn derin dondurucu bölümünü, donmuş yiyecekleri uzun süre saklamak
ve buz üretmek için kullanõnõz.
• Dondurmak istediğiniz yiyecekleri ilk önce derin dondurucu bölmesinin tabanõna
yerleştiriniz. Yiyeceklerinizi donduktan sonra (yaklaşõk 24 saat) diğer donmuş
yiyeceklerin yanõna yerleştirebilirsiniz.
• Donduracağõnõz yiyecekleri, donmuş olan yiyeceklerin yanõna koymayõnõz.
• Donduracağõnõz yiyecekleri (et, kõyma, balõk…vs) bir seferde tüketilebilecek şekilde,
porsiyonlara ayõrarak dondurmalõsõnõz.
• Dondurulan yiyecekler çözüldüğünde tekrar dondurmayõnõz. Gõda zehirlenmesi gibi
sorunlara sebep olabileceğinden sağlõğõnõz açõsõndan tehlike yaratabilir.
• Sõcak yemekleri soğumadan derin dondurucunuza yerleştirmeyin.Derin dondurucu
içindeki daha önce dondurulmuş olan diğer besinlerin bozulmasõna sebep olursunuz.
• Dondurulmuş yiyecekleri saklarken; paket üzerindeki saklama koşullarõna mutlaka
uyulmalõdõr. Eğer bir açõklama yoksa; yiyeceğin, satõn aldõktan sonra en fazla 3 ay
içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.
• Dondurulmuş yiyecekleri satõn alõrken, uygun koşullarda dondurulmuş olmasõna ve
paketin bozulmamõş olmasõna dikkat ediniz.
• Dondurulmuş yiyeceklerin bozulmadan taşõnmasõ ve en kõsa zamanda derin
dondurucu bölümünün alt yüzeyine yerleştirilmesi gerekmektedir.
• Eğer dondurulmuş yiyecek paketi nem oluşturmuş ve kötü kokuyorsa, yiyecek daha
önce uygun koşullarda saklanmamõş ve büyük ihtimalle bozulmuştur.
• Dondurulmuş yiyeceklerin saklama süreleri; ortam sõcaklõğõna, kapõlarõn sõk açõlõp
kapanmasõna, termostat ayarlarõna, yiyecek türüne ve yiyeceklerin satõn alõndõktan
dondurucuya girene kadar geçen sürenin uzunluğuna göre değişir. Her zaman paket
üzerindeki talimatlara uyun ve saklama süresini hiçbir zaman aşmayõn.
• Yiyeceklerinizin derin dondurucu bölüm içine yerleştirilmesi ve
depolanmasõ için bazõ öneriler sayfa 12,13 ve 14’de verilmiştir.
11