parçalar
doldurma kapaòı
sürahi kapaòı
kapak kilidi
kavanoz
conta halkası
bıçak birimi
taban
güç birimi
“kullanıma hazır” gösterge ışığı
fonksiyon seçici
darbe düğmesi
açma/kapatma düğmesi
kordon sarma yuvası
karıştırıcınızın kullanımı
1 Sızdırmaz halkayı bıçak birimine takınız ve
sızdırmaz halkanın yerine doğru olarak
yerleştirildiğinden emin olunuz.
G
Eğer conta zarar gördüyse veya yanlış
yerleştirildiyse sızdırma meydana gelir.
2 Bıçak ünitesini tabanın içine klipsleyin.
3 Hazneyi saat yönünde döndürerek bıçak tertibatı
üzerine takın – bıçak tertibatının sıkıca
oturduğundan emin olun.
4 Malzemelerinizi kabın içine koyun.
5
Kapak mührünü kapağın altına takın.
6 Doldurucu başlığını kapağa takın.
7 Kapağı sabitlenene kadar aşağı bastırarak takın.
8
Blender’I güç ünitesine takın.
G
Eğer blender yanlış yerleştirilmişse cihaz
ç
alışmayacaktır.
9 Fişi takın, “kullanıma hazır” ışığı yanacak,
blenderin doğru şekilde kilitlendiğini ve kullanıma
hazır olduğunu gösterecektir. Eğer “kullanıma
hazır” ışığı yanmıyorsa ya blender takılı değildir
ya da güç ünitesine doğru şekilde kilitlenmemiştir.
10Bir hız seçin (fonksiyon seçim tablosuna bakın).
öòütücü
G
Kuru malzemelerin karıştırılması – parçalar
halinde kesin, doldurma kapağını çıkarın, sonra
makina çalışırken parçaları teker teker içine atın.
Ellerinizi açıklık üzerinde tutun. En iyi sonuçlar
için düzenli boşaltın.
G
Baharatların işlenmesi plastik parçalara zarar
verebilecekleri için önerilmemektedir.
G
Mayonez yaparken, yağ hariç bütün malzemeleri
blenderin içine koyun. Doldurma kapağını çıkarın.
Sonra, cihaz çalışırken yağı yavaşça kapaktaki
delikten ekleyin.
G
Yoğun karışımların, örn. pateler ve dipler,
kazınması gerekebilir. Eğer karışımın işlenmesi
zorsa, daha fazla sıvı ekleyin.
54
fonksiyon seçim tablosu
program
kullanım maksimum mik.
önceden
İçecekler ve yoğun karışımlar, örn. pateler 1.6 litre
Köpüklenmiş süt 800 mls
Smoothie içecekler 1 litre
Taze meyveyi ve sıvı malzemeleri yerleştirin (örn. yoğurt, süt sıvı
ve meyve suyu).
Sonra bu veya donmuş malzemeleri (örn. donmuş meyve suyu,
buz veya dondurma)
Her tür çorba karışımı 1.6 litre
Karıştırılmadan önce sıvılar oda sıcaklığında soğumalıdır.
Dip soslar, meyve ve sebze püresi (işlem zor geliyorsa sıvı ekleyin).
Doğramalar, yani fındık, ekmek kırıntısı ve bisküvi kırıntıları vs.
Mayonez 3 yumurta
450 mls yağ
Buz kırmak 12 küp
Otomatik puls hareketi