58
9 Termostat lambası yanacak ve termostat ısıyı muhafaza ederken yanıp sönecektir.
10 Pişirmeye başlamadan önce lambanın sönmesini bekleyin.
C SANDVİÇLER sandviç plakaları
11 4 dilim ekmek 4 sandviç yapar – taze orta kalınlıkta dilimlenmiş ekmek en iyi sonucu
verecektir.
12 Ekmeği, plakalarla dört taraftan 0,5 cm örtüşecek şekilde kesin.
13 Her dilimin üzerine ince bir tereyağı/margarin tabakası sürün.
, Düşük yağlı pişirme malzemeleri püskürtmeyin; yanarak ızgaranın üzerine yapışabilir.
14 Tost yapılacak ekmek dilimlerinin her iki tarafı da tereyağı ile yağlanmalıdır.
15 Her alt plakanın üzerine tereyağlı tarafı aşağıya bakacak şekilde bir dilim ekmek yerleştirin.
16 Ekmeği pişirme plakasına doğru, tahta bir kaşıkla yavaşça bastırın.
17 Ekmekte oluşan boşlukları dolgu malzemesiyle doldurun
18 Her sandviç için yaklaşık bir tatlı kaşığı dolgu malzemesi kullanın. Fazlası dışarı sızacaktır.
19 Doldurulmuş her dilimin üzerine, tereyağlı tarafı yukarı bakacak şekilde bir dilim ekmek
koyun.
20 Kapağı kapatın, sapları bir araya getirerek sıkıştırın ve mandala bastırın.
21 Yaklaşık 2-4 dakika veya ekmeğin dış tarafı altın rengi olana dek pişirin.
iştah açıcı dolgu malzemeleri
beykın, jambon, salam, pişirilmiş sosis, ananas, mantar, peynir, soğan, kereviz, elma, domates,
brokoli
tatlı dolgu malzemeleri
elma, kuru üzüm, ahududu, hurma, ceviz ve bal, muz
çeşitlemeler
Tatlı, pizza veya ekmek hamuru kullanın; sarımsak veya bitkisel yağları tercih edin
, Cihazda ne türde olursa olsun çiğ et kullanmayın. Cihaza yerleştireceğiniz malzemeler
emniyetli ve pişirme öncesinde yenmeye uygun olmalıdır.
C WAFFLE waffle plakaları
22 Akışkan waffle hamurunu hazırlayın ve pişirmeden önce dinlenmeye bırakın.
23 Taban plakasının her bir tarafına yaklaşık 40 ml kadar karışımdan dökün.
24 Izgarayı kapatın. Mandalı kullanmayın.
25 Waffle'ları altın rengi olana dek kızartın (3 dakika sonra kontrol edin).
T = yemek kaşığı (15ml) g = gram p = tutam
t = çay kaşığı (5ml) m = mililitre e = yumurta, orta (53-63 gr)
temel waffle’lar
125-250 g tereyağı/margarin 2 e
350 m kaymağı alınmış süt 190 g sade un
2 T şeker 1 t kabartma tozu
1 p tuz 1 t vanilya esansı
Tereyağını bir tavada düşük ısıda eritin. Bir kasede yumurtaları yavaşça çırpın. Vanilya özünü,
sütü ve erimiş tereyağını katarak karıştırmaya devam edin. Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu
büyük bir kapta karıştırın. Sıvıları ekleyin ve sadece birbirlerine geçene kadar, çok yavaş bir
şekilde karıştırın. Karıştırmanız gerekenden daha fazla karıştırmayın. 4 kişiliktir.
elmalı ve zencefilli waffle
125-250 g tereyağı/margarin 2 e
350 m kaymağı alınmış süt 60 m elma suyu
1 T zencefil, rendelenmiş 125 g sade un
125 g ekstra kepekli ekmek unu 1½ t kabartma tozu
2 T esmer şeker 1 t toz tarçın
1 t toz karanfil