40
* modeline göre
TÜRKÇE KULLANMA
ve TANITMA KILAVUZU
(P4406 - P44107 - P44114 - P44115)
Önemli uyarılar:
Güvenliğiniz açısından, bu cihaz aşağıda belirtilen hususlara yönelik normlar ve resmi düzenlemelere
uygun olarak üretilmiştir.
- Basınç altındaki donanımlara ilişkin direktif
- Besinlerle temas halinde olan maddeler
- Çevre:
• Bu ürün ev içi kulanım için tasarlanmıştır.
• Tüm talimatları okuyun ve gerektiğinde daima "Kullanıcı kılavuzu"nuza başvurun.
• Tüm pişirme cihazlarında olduğu gibi, cihazı çocukların bulundukları ortamlarda kullanırken özel bir
dikkat gösterin.
• Cihazı sıcak bir fırın içine koymayın.
• Basınç altındaki tencerenizi çok dikkatli bir şekilde taşıyın. Sıcak yüzeylere dokunmayın (özellikle de
metal kısımlar). Tutacakları ve düğmeleri kullanın. Gerekirse eldiven kullanın.
• Haznenin tutacaklarının düzgün bir şekilde sabitlendiklerinden emin olun. Gerekirse sıkıştırın.
• Cihazı tasarım amacı dışında bir amaçla kullanmayın.
• Düdüklü tencereniz basınç altında pişirir. Uygunsuz kullanılması durumunda yanıklara sebebiyet
verebilir. Çalıştırmadan önce, düdüklü tencerenizin düzgün bir şekilde kapatılmış olduğundan emin
olun. "Kapatma" paragrafına bkz.
• Düdüklü tencereniz açmadan ve basınç göstergesi düşmeden önce, pozisyon seçme anahtarının
basınç pozisyonunda olduğundan emin olun.
• Cihazınızı asla zorlayarak açmayın. İç basıncın düştüğünden emin olun. “Güvenlik” paragrafına bkz.
• Düdüklü tencerenizi asla içinde sıvı olmadan kullanmayın; ciddi şekilde zarar görmesine neden
olursunuz. Pişirme sırasında içinde daima yeterli miktarda sıvı bulunduğundan emin olun.
• Kullanım talimatlarına uygun olarak, uygun ısı kaynakları kullanın.
• Cihazınızda asla sütle hazırlanan yiyecekler pişirmeyin.
• Düdüklü tencereniz içinde iri taneli tuz kullanmayın, tuzu pişirme işleminin sonunda ilave edin.
• Tencerenizi 2/3 üzerinde doldurmayın (maksimum doldurma işareti).
• Pirinç, kuru sebze veya komposto vb. pişirme sırasında genleşen besinler için, tencerenizi yarı
kapasitesinin üzerinde doldurmayın. Balkabağı, kabak vb. sebzelerden hazırlanan bazı çorbalar için,
tencerenizin birkaç dakika soğumasını bekleyin, ardından soğuk altına tutarak, soğumasını sağlayın.
• Basıncın etkisiyle şişebilecek olan, üst derisi olan etleri pişirdikten sonra (örneğin sığır dili vb.), şişkin
duran ete çatal batırmayın, yanabilirsiniz. Pişirmeden önce et üzerinde bir çatal yardımıyla delikler
açmanızı tavsiye ederiz.
• Hamurumsu besinlerin kullanılması durumunda (nohut...), bu besinlerin dışarı sıçramalaları için,
tencereniz, kapağını açmadan önce hafifçe sallamanız gerekmektedir.
• Her kullanım sonrasında supapların tıkanmadıklarından emin olun. "Pişirme öncesi" paragrafına bkz.
• Tencerenizi yağ kullanarak basınçlı kızartma hazırlamak için kullanmayın.
• Temizlik ve bakım talimatlarında belirtilen sistemler dışındaki emniyet sistemlerine müdahalede
bulunmayın.
• Yalnızca tencerenizin modeline uygun olan TEFAL marka yedek parçalar kullanın. Bilhassa, TEFAL
marka hazne ve kapak kullanın.
• Alkol buharları alev alabilir özelliktedir. Kapağı açmadan önce, yaklaşık 2 dakika kaynatın. Cihazınızı
alkol bazlı tarifeler çerçevesinde takip edin.
• Her pişirme işleminden sonra, tencerenizin içinde asitli veya tuzlu besinleri bekletmeyin; aksi halde
hazne zarar görebilir.
• Tencerenizi "kolları aşağı inmiş durumdayken", asla bir sıcaklık kaynağı üzerine koymayın.
Bu talimatları muhafaza edin.