Russell Hobbs 22220-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Gıda işlemcileri
Tip
Kullanım kılavuzu
60
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Fiziksel, duyumsal veya zihinsel kapasiteli veya gerekli bilgi ve
deneyimden yoksun kişiler bu cihazı sadece denetim/talimat
altında ve içerdiği tehlikeleri kavradıklarında kullanabilirler.
•Çocuklar cihazı kullanmamalı veya onunla oyun oynamamalıdır.
•Cihazı ve kablosunu, çocukların erişemeyeceği yerlerde tutun.
s Yaralanmaları önlemek için, bıçakları tutarken, hazneyi boşaltırken
ve temizlik yaparken dikkatli olun.
u Ani buhar çıkışı nedeniyle sıçrayabileceğinden, sıcak sıvı (40°C
üzeri) eklemeyin.
c Cihazın yanlış biçimde kullanılması, yaralanmalara yol açabilir.
2 Montaj, demontaj veya temizlik çalışmalarından önce, cihazın
fişini prizden çekin.
3 Ciha, elektrik prizine takılı durumdayken gözetimsiz bırakmayın.
4 Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici,
üreticinin yetkili servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler
tarafından değiştirilmelidir.
L Motor ünitesini herhangi bir sıvıya daldırmayın.
5 Buz kırmaya, çiğ et doğramaya çalışmayın ve bıçaklara çok dikkat edin.
6 Motoru 1 dakikadan uzun süre kesintisiz çalıştırmayın, ardından tekrar kullanmak için 1 dakika
soğumasını bekleyin.
7 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
8 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
sadece ev içi kullanım
ÇIZIMLER
1 kapak
2 çıkıntı
3 bıçak ünitesi
4 hazne
5 düğme
6 girinti
7 şaft
8 yuva
9 motor ünitesi
` bulaşık makinesinde yıkanabilir
61
talimatlar
C HAZIRLAMA
1 Motor ünitesini sabit, düz bir zemine yerleştirin.
2 Hazneyi şaftın üzerine yerleştirin.
3 Haznenin altındaki çıkıntıları, tabandaki yuvalara oturtun.
4 Hazneyi, yerine sabitlemek için saat yönünde yaklaşık 15 mm döndürün.
5 Bıçak ünitesini, haznenin tabanındaki şaftın üzerine indirin.
6 Haznenin zeminine inene dek döndürün.
C IŞLEME
7 Yiyeceği hazneye yerleştirin.
8 örn. bir mutfak bıçağı ile kolayca kesemeyeceğiniz yiyecekler gibi sert yiyecekleri işlemeyin
9 Büyük parçalar doğramayın; işlem görecek yiyecekler en fazla 18 mm'lik küpler halinde
olmalıdır
10 Kapağı hazneye yerleştirin ve kapanarak kilitlenmesi için saat yönünde döndürün. Bu işlem,
düğmeyi açacaktır.
11 Fişi prize takın.
12 Motoru başlatmak için düğmeye basın, kapatmak için düğmeyi serbest bırakın.
C IŞINIZ BITINCE
13 Cihazın fişini prizden çekin.
14 Kapağın kilidini açmak için saat yönünün aksine çevirin.
15 Haznenin kapağını kaldırarak çıkarın.
16 Bıçak ünitesini plastik kısmından kavrayın, şaft flanşlarından kurtarmak için döndürün ve dik
açıyla yukarı kaldırarak hazneden ayırın.
17 Hazneyi açmak için saat yönünün tersine döndürün.
18 Hazneyi motor ünitesinden kaldırarak çıkarın.
C TEMİZLİK VE BAKIM
19 Cihazı demonte etmeden veya temizlemeden önce prizden çıkarın,
20 Cihazın dış yüzeylerini nemli bir bezle silerek temizleyin.
21 Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
22 Bıçak ünitesinin iç kısmını bir kürdan yardımıyla temizleyin.
W
ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil,
geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
yemek tarifleri
h = bir avuç
c = sarımsak dişi (dişleri)
g = gram
m = mililitre
T = yemek kaşığı (15ml)
t = çay kaşığı (5ml)
kişnişli pesto
2 h kişniş yaprakları 2 c sarımsak
60 g çam fıstığı 125 m zeytinyağı
60 g Parmesan, rendelenmiş
Kişnişi, sarımsağı, çam fıstığını ve yağın yarısını pürüzsüz bir karışım olana dek robottan geçirin.
Büyük bir kaba aktarın. Parmesan peynirini ekleyin. Kıvamı ayarlamak için yağ ekleyin: Dip soslar
için: koyu. Üst soslar için: orta. Makarna sosları için: sulu.
62
tatlı-ekşi sos
2 arpacık soğanı 1 ufak bir parça zencefil, soyulmuş
1 c sarımsak 1 T soya sosu
2 t beyaz şarap sirkesi 1 t hardal
1 t domates püresi
Tüm malzemeleri pürüsüz hale gelene dek robottan geçirin. Tavuk, balık gibi etlerle veya dip sos
olarak servis yapın.
siyah zeytin ve ançuez sosu
125 g çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin 30 g fileto ançuez, yağı süzdürülmüş
T kapari, yağı süzdürülmüş 75 m zeytinyağı
1 T konyak (isteğe bağlı) karabiber
Yağın yarısını ayırarak bekletin. Diğer tüm malzemeleri robottan geçirin. Kıvamı ayarlamak için
yağ ekleyin: Tapenade için: koyu. Makarna sosları için: sulu. Karabiberle tatlandırın.
iri parçalı domates salsa
¼ kırmızı acı biber (tohumları ayıklanmış) ½ soğan ½ kırmızı biber
400 g domates (konserve) ½ yeşil biber 1 c sarımsak
4 T domates püresi 1 h maydanoz ½ T zeytinyağı
½ t tuz
Bıçağı takın. Soğanı, kırmızı biberi, yeşil biberi, sarımsağı, acı biberi ve maydanozu iri parçalar
halinde doğrayın. Domatesi, zeytinyağını, domates püresini ve tuzu ilave edin. 5 saniye mutfak
robotundan geçirin.
yaban turpu ve elma sosu
1 keskin aromalı elma, soyulmuş ve dilimlenmiş 125 m çok yağlı krema
3 T yaban turpu 1 t kırmızı biber
Kremayı, yumuşak kabarcıklar oluşana dek robottan geçirin. Büyük bir kaba aktarın. Diğer
malzemeleri yavaş yavaş yedirin. Karabiberle tatlandırın. Dana eti veya sosisle servis yapın.
web sitemizde yemek tarifleri de verilmektedir:
http://www.russellhobbs.com/ifu/550931
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 22220-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Gıda işlemcileri
Tip
Kullanım kılavuzu