12
Temizlik
Not: su içeriği fazla olan yiyecekleri (örn.
pizza, sebze, vb.) uzun süreli pişirirken,
kapağın içinde ve contanın etrafında yoğuşma
oluşabilir. Fırın soğuduğunda, kapağın içini bir
bezle veya süngerle kurutun.
Aksesuarlar:
• Kullanımdan hemen sonra aksesuarları bulaşık
deterjanlı suyun içine koyun, eğer hala sıcaksa
bunları fırın eldivenleriyle tutun.
• Bir bulaşık fırçası veya sünger kullanılarak
yemek artıkları kolayca çıkarılabilir.
• Artisan aksesuarının temizlenmesi için
“Temizlik” bölümüne bakın.
Piroliz işlevine (varsa) sahip fırınların
temizleme çevrimi:
UYARI
– Piroliz çevrimi esnasında fırına
dokunmayın.
– Piroliz çevrimi esnasında çocukları fırından
uzak tutun.
– Piroliz çevrimi sırasında ve sonrasında
hayvanları uzak tutun.
– Bir piroliz temizlik çevrimini çalıştırmadan
önce iç kısımdaki fişin kapağını takın.
Bu işlev, yaklaşık 500 °C sıcaklıkta pişirme
esnasında fırının içerisinde meydana gelen
sıçramaları yakarak temizler. Bu sıcaklıkta,
birikintiler hafif bir küle dönüşürler ve fırın
soğuduğunda nemli bir bezle kolaylıkla
silinebilirler.
Piroliz işlevini her kullanım sonrasında seçmeyin,
sadece fırın çok kirli olduğunda veya ön ısıtma
veya pişirme işlemleri esnasında is veya duman
çıkardığında kullanın.
• Eğer fırın bir ocağın altına monte edilmişse,
kendi kendini temizleme (piroliz) işlevi
esnasında ocağın tüm brülörlerinin ve sıcak
plakalarının kapatılmış olduğundan emin olun.
• Piroliz işlevini çalıştırmadan önce tüm
aksesuarları (yan ızgaralar dahil) çıkarın.
• Fırının kapağının en iyi şekilde temizlenmesi
için, piroliz işlevini kullanmadan önce en kötü
kirleri nemli bir süngerle temizleyin.
• Piroliz işlevini seçmeden önce, fanın yuvarlak
paslanmaz çelik kapağındaki (Twelix Disk) ve
fırın kapağının iç camındaki izleri çıkarmak için
nemli bir sünger kullanın.
Cihaz 2 piroliz işleviyle donatılmıştır:
1. Enerji tasarruflu çevrimi (PİRO EKSPRES
TEMİZLİK/EKO): Standart devire göre yaklaşık
%25 daha az enerji harcar. Bunu düzenli
aralıklarla seçin (2 veya 3 kez art arda et
pişirdikten sonra).
2. Standart çevrim (PİROLİZ TEMİZLİK): çok kirli
bir fırının temizlenmesi için uygundur.
• Her halükarda, belirli sayıda kullanıldıktan
sonra ve fırının kirlilik durumuna bağlı olarak,
fırının ekranındaki bir mesaj, kendi kendini
temizleme çevrimini çalıştırmanızı önerir.
Not: piroliz işlevi esnasında fırının kapağı
açılmayacaktır; fırının içerisindeki sıcaklık
kabul edilebilir bir güvenlik seviyesine
dönünceye kadar kilitli kalacaktır.
Artisan aksesuarının temizlenmesi:
• İç elektrik prizi: metalik fiş kapağını çıkarın;
fişi temizlemek için nemli bir sünger kullanın.
Metalik ve/veya keskin aletler kullanmayın.
• Her kullanımdan sonra buhar ızgarasının
soğumasını bekleyin, ardından tercihen hala
hafif sıcakken temizleyerek, yemek artıkları
(örn. çok şekerli yiyecekler) nedeniyle biriken
kir ve lekeleri temizleyin. Bulaşık makinesinde
yıkanabilir.
• Kullanımdan hemen sonra damlama tavasını
deterjanlı suyun içine koyun, eğer hâlâ sıcaksa
bunları fırın eldivenleriyle tutmayı unutmayın.
Yiyecek artıkları, Satış Sonrası Servis
tarafından sağlanan fırça kullanılarak kolaylıkla
çıkarılabilir.
Not: yüksek sıcaklıklarda belli bir sayıda
kullandıktan sonra, demir oksit tabakalarının
oluşumu nedeniyle ısıtma elemanının rengi doğal
olarak değişmekte olup, bu, bileşenin işlevselliğini
ve güvenliğini etkilemez.
Kireç sökme:
Ek 800 ml soğuk beyaz sirke dökün ve “Maks”
seviyesine kadar oda sıcaklığındaki su ile
doldurun. 6-8 saat bekletin, ardından su ile
durulayın ve kalıntıları aşındırıcı olmayan bir
sünger ile temizleyin.
Temizleme ve kireç sökmeye yönelik özel ürünler,
Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.