10
GENEL AÇIKLAMALAR
Piyasada çok sayıda aksesuar
MEVCUTTUR. Satın
almadan önce, buhar ve sıcak hava kombinasyonuyla
pişirmeye uygun olduklarından emin olun.
Tel rafın üzerine bir
KAP YERLEŞTIRIN. Pişirme tepsisine
veya buhar tepsisine göre daha fazla ağırlık taşıyabilir.
Yeterli buharın kaba girmesini sağlamak için, kabın
üst kenarı ile tavanın iç tarafı arasında en az 30 mm
boşluk kaldığından
EMIN OLUN.
PİŞİRME KABINI SEÇME
Mümkün olduğu hallerde
DELIKLI PIŞIRME KAPLARI
KULLANIN; bunları örneğin sebze pişirmek için
kullanabilirsiniz. Buhar, yemeğe her yerden serbestçe
ulaşabilir ve yemek eşit bir şekilde pişirilir.
BUHAR, BÜYÜK PATATES GIBI büyük yemek parçaları
arasındaki alana kolaylıkla erişir. Böylece eşit ve etkili
bir pişirme sağlanır. Bu, büyük miktardaki bir yemeğin
pişirilmesinin, daha küçük miktardaki bir yemekle eşit
sürede tamamlanmasını sağlar. Yemeğin, buharın
münferit yemek parçalarına eşit ve kolay ulaşmasını
sağlayacak şekilde yerleştirilmesi (aralıklandırılması),
daha küçük miktarlardaki yemeklerle aynı sürede
pişirilebilmesine imkan tanır.
Güveç veya fırın yemekleri gibi
DAHA KOMPAKT YEMEKLERIN
veya aralarında hiç boşluk olmayan veya çok az
boşluk olan bezelye veya kuşkonmaz filizi gibi
gıdaların pişmesi, buharın ulaşabileceği alan daha az
olduğundan, daha uzun sürecektir.
SÜNGER
ÜRÜNLE BIRLIKTE VERILEN SÜNGER, pişirme işlemi
sonrasında soğuyan fırında kalabilecek yoğuşma
suyunu silmek için kullanılır. Haşlanmamak için fırını
soğumaya bırakmanız önemlidir.
TEL RAF
TEL RAF, sıcak havanın yemeğin etrafında dolaşmasını
sağlar. Yemeği doğrudan
onun üzerine koyun veya
tencere, kek kalıbı ve diğer
pişirme kapları için destek
olarak kullanın.
Yemeği doğrudan tel rafın üzerine koyduğunuzda,
pişirme ve damlama tepsisini de altına yerleştirin.
PİŞİRME VE DAMLAMA TEPSİSİ
PIŞIRME VE DAMLAMA TEPSISINI, tel rafın ve buhar tepsisinin
altında kullanın. Aynı zamanda yemek pişirme
malzemesi veya pişirme tepsisi olarak da kullanılabilir.
PIŞIRME VE DAMLAMA TEPSISI,
fırının iç kısmını
lekeleyerek kirletecek
olan damlayan sebze
sularını ve yemek
parçacıklarını toplamak
için kullanılır. Doğrudan fırın zemininin altına kap
yerleştirmekten sakının.
Buhar tepsisi
BUHAR TEPSISINI balık, sebze ve patates gibi yiyecekler
için kullanın.
Pirinç ve tahıl gibi
yiyecekler için,
FIRINI BUHAR
TEPSISI OLMADAN KULLANIN.
SU HAZNESİ
SU HAZNESI, kapağın arkasına
yerleştirilmiştir ve kapak açıldığında anında
erişilebilirdir.
Zorunlu hava dışındaki
TÜM PIŞIRME
IŞLEVLERI için su haznesi dolu olmalıdır.
SU HAZNESINI ”MAX” işaretine kadar
musluk suyu ile doldurun.
YALNIZCA temiz musluk suyu veya
dinlenmiş şişe suyu kullanın. Su haznesinde asla
damıtılmış veya filtrelenmiş su veya başka sıvılar
kullanmayın.
SU HAZNESININ HER KULLANIMDAN SONRA BOŞALTILMASI
ÖNEMLIDIR. Bu hijyen için gereklidir. Aynı zamanda
cihazın içinde yoğuşma suyu birikmesini de önler.
DIKKATLI BIR ŞEKILDE (yani, dökmemek için yavaşça) su
haznesini yuvasından çıkarın. Kalan suyun valf
yuvasından çıkmasına izin vermek üzere yatay
durumda tutun.
PROB
Yalnızca bu fırın için tavsiye
edilen sıcaklık probunu
kullanın.
PROB, yemeğinizin iç sıcaklığını
30 °C ile 100 °C arasında ölçmek
için tasarlanmıştır. Ayarlanan
sıcaklığa ulaşıldığında cihaz
derhal kapanır ve ekranda
”Sıcaklığa ulaşıldı” yazısı
gösterilir.
Probu temizlerken
ASLA SUYA
BATIRMAYIN. Kullandıktan sonra nemli bir bezle veya
kağıt havlu ile silmeniz yeterlidir.
Aksesuarlar