Whirlpool FI7 864 SC IX HA Setup and user guide

Tip
Setup and user guide
1
TR
ÜRÜN TANIMI
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
KONTROL PANELİ
Ürünü kullanmadan önce, güvenlik talimatlarını dikkatlice okuyun
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(seviye, fın ön kısmında
gösterilmiştir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Lamba
8. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. SEÇİM DÜĞMESİNİ
Bir işlev seçmek suretiyle fırını
açmak için kullanılır. Fırını
kapatmak için, "0" konumuna
çevirin.
2. GERİ
Önceki ayarlar menüsüne geri
dönmek için kullanılır.
3. EKRAN
4. ONAYLAMA DÜĞMESİ
Seçilen bir işlevi veya ayarlanan bir
değeri onaylamak için kullanılır.
5. AYAR DÜĞMESİ
Menülerde gezinmek veya ayarları
değiştirmek için kullanılır.
Lütfen dikkat edin: Tüm düğmeler,
basılarak etkinleştirilen tiptedir.
Düğmeyi yuvasından serbest bırakmak
için, düğmenin ortasına bastırın.
BİR HOTPOINT - ARISTON ÜRÜNÜ SATIN
ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www.hotpoint.eu/register
Güvenlik talimatlarını ve
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu,
www.hotpoint.eu internet adresini
ziyaret ederek indirin ve arkada belirtilen
prosedürü izleyin.
WWW
1 2 3 4 5
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
8
9
7
6
2
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin.
Damlama tepsisi ve fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar
rafla aynı şekilde yatay olarak takılır.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YENE
TAKILMASI
. Raf kılavuzlarını çıkarmak için, kılavuzları yukarı
kaldırın ve ardından alt kısmını nazikçe çekerek
yuvasından çıkarın: Raf kılavuzları artık çıkarılabilir.
. Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına takın. Yukarı pozisyonda tutarak,
pişirme bölmesine kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındaki konumlarına yerleştirin.
AKSESUARLAR
WWW
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ
Aksesuar sayısı, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
3
TR
SETTINGS (AYARLAR)
Fırının ayarlarını değiştirmek için kullanılır
(zaman, dil, sinyal ses düzeyi, parlaklık, EKO modu,
ölçüm birimi, güç).
Lütfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı birkaç saniye sonra
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine vs.
basıldığında, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
ÖZEL FONKSİYONLAR
MEAT
MEAT (ET)
Bu işlev, et için en iyi sıcaklık ve
pişirme yöntemini otomatik olarak seçer. Bu işlev,
yemeğin çok kurumasını önlemek için, fanı aralıklı
olarak düşük hızda etkinleştirir.
POULT
POULTRY (TAVUK TÜRÜ ETLER)
Bu işlev, tavuk türü etler için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
Bu işlev, yemeğin çok kurumasını önlemek için, fanı
aralıklı olarak düşük hızda etkinleştirir.
CASSE
CASSEROLE (GÜVEÇ)
Bu işlev, makarna yemekleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
BREAD
BREAD (EKMEK)
Bu işlev, tüm ekmek türleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PIZZA
PIZZA (PİZZA)
Bu işlev, tüm pizza türleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PASTR
PASTRY (PASTA)
Bu işlev, her türlü kek için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer
(mayalı kekler, dolgulu kekler, turtalar vs.).
RISIN
RISING (KABARTMA)
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde
kabarması için kullanılır. Kabartma kalitesini korumak
için, işlevi, bir pişirme çevriminden sonra fırın hala
sıcak iken etkinleştirmeyin.
WARM
WARM KEEPING (SICAK TUTMA)
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek
tutmak için kullanılır.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
OFF (KAPALI)
Fırını kapatmak için kullanılır.
LIGHT (LAMBA)
Fırının içindeki lambayı açmak ve kapatmak
için kullanılır. Bu işlev, pişirme işlemini etkinleştirmez.
CONVENTIONAL (KONVANSİYONEL)
Tek bir rafta et veya ortaları sıvı olan kekleri
pişirmek için kullanılır.
CONVECTION BAKE (KONVEKSİYONLU
PİŞİRME)
Tek bir rafta et veya ortaları sıvı olan kekleri
pişirmek için kullanılır.
FORCED AIR (FANLI HAVA DOLAŞIMI)
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir.
GRILL (IZGARA)
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır. Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin.
TURBO GRILL (TURBO IZGARA)
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için bir tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin. Bu işlev
ile şiş aparatı (varsa) kullanılabilir.
MAXI COOKING (BÜYÜK ET PİŞİRME)
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde)
pişirmek için kullanılır. Parçaların büyüklüğüne
bağlı olarak 1. veya 2. rafı kullanın. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Her iki tarafının da eşit
esmerleşmesi için, pişirme işlemi sırasında eti
çevirmenizi öneriyoruz. Çok kurumaması için, etin
üzerine ara sıra su dökülmesi önerilir.
FAST PREHEATING (HIZLI ÖN ISITMA)
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır.
ECO FORCED AIR (ECO FANLI HAVA)*
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve
et filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır.
Nazik, aralık hava dolaşımı sayesinde yemeğin aşırı
kuruması engellenir. Bu işlev kullanılırken, pişirme
boyunca EKO ışığı kapalı kalacak, ancak OK (TAMAM)
düğmesine basmak suretiyle geçici bir süreliğine
tekrar açılabilecektir.
EKO çevrimini kullanarak güç tüketimini optimize
etmek için, fırının kapağı, yemek tamamen pişene
kadar açılmamalıdır.
İŞLEVLER
4
SLOW
SLOW COOKING (YAVAŞ PİŞİRME)
Et ve balıkları, körpe ve sulu bırakarak
nazikçe pişirmek için kullanılır. Etin üstünü kızartmak
ve doğal suyunu korumasına yardımcı olmak için
rostoluk et parçalarının önce kızgın bir tavada
çevrilmesini öneriyoruz. Pişirme süreleri; 300 g
ağırlığındaki balık için iki saatten 3 kg ağırlığındaki
balık için dört veya beş saate, 1 kg ağırlığındaki
et parçaları için dört saatten, 3 kg ağırlığındaki et
parçaları için altı veya yedi saate kadar değişiklik
gösterir.
5
TR
1. LÜTFEN DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız
gerekecek: Ekranda “ENGLISH” ifadesi görünecektir.
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için ayar
düğmesini çevirin ve istediğiniz dili seçin.
Seçimi teyit etmek için
'a basın.
Lütfen dikkat edin: Dil, “Settings” (Ayarlar) menüsünden
sonradan değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dili seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda saate ait iki rakam yanıp
sönecektir.
Doğru saati ayarlamak için ayar düğmesini çevirin
ve
'e basın: Ekranda dakikaya ait iki rakam yanıp
sönecektir.
Dakikayı ayarlamak için ayar düğmesini çevirin ve
onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Uzun süreli güç kesintilerinin ardından
saati tekrar ayarlamanız gerekebilir.
CİHAZIN İLK KULLANIMI
3.Ç TÜKETİMİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den yüksek bir değere sahip ev şebekesi
ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek şekilde
programlanmıştır: Evinizdeki güç seviyesi daha düşük
ise, bu değeri azaltmanız gerekecektir.
Seçim düğmesini, ekranda “SETTINGS” (AYARLAR)
görüntülenene kadar çevirin ve ardından onaylamak
için
'e basın.
"Power" (Güç) menü öğesini seçmek için ayar
düğmesini çevirin ve onaylamak için
'e basın.
"Low" (Düşük) ayarını seçmek için ayar düğmesini
çevirin ve onaylamak için
'e basın.
LOW
4. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak hava dolaşımlı bir işlev kullanarak, fırını
yaklaşık bir saat boyunca 200 °C'ye ısıtın (örn. “Forced
Air” (Fanlı Hava Dolaşımı) veya “Convection Bake”
(Konveksiyonlu).
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
6
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak ve istediğiniz işlevi ekranda
görüntülemek için seçim düğmesini çevirin: Ekranda,
işlevin simgesi ve temel ayarları gösterilecektir.
CONVE
Menüden istediğiniz bir öğeyi seçmek için
(kullanılabilir ilk öğe ekranda gösterilecektir),
istediğiniz öğe görüntülenene kadar ayar düğmesini
çevirin.
TURBO
Seçimi teyit etmek için 'a basın: Ekranda temel
ayarlar görüntülenecektir.
2. İŞLEVİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz.
Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar sıra ile
görüntülenecektir.
SICAKLIK/IZGARA SEVİYE
Ekranda değer yanıp söndüğünde,
değiştirmek için ayar düğmesini çevirin, ardından
onaylamak için
'e basın ve takip eden ayarları
değiştirmeye devam edin (mümkünse).
Lütfen dikkat edin: İşlev etkinleştirildikten sonra, sıcaklık, ayar
düğmesi kullanılarak değiştirilebilir.
SÜRE
Ekranda simgesi yanıp söndüğünde,
İstediğiniz pişirme süresini ayarlamak için ayar
düğmesini kullanın ve ardından onaylamak için
'e
basın.
Pişirme işlemini manuel olarak yönetmek isterseniz,
pişirme süresini ayarlamak zorunda değilsiniz:
Onaylamak ve işlevi başlatmak için
'e basın.
Bu durumda, gecikmeli başlatma programlayarak,
pişirme bitiş saatini ayarlayamazsınız.
Lütfen dikkat edin: Ayarlanmış olan pişirme süresini, pişirme
sırasında 'e basarak ayarlayabilirsiniz: değiştirmek için
ayar düğmesini kullanın ve onaylamak için 'e basın.
ŞİRME BİTİŞ SAATİNİ AYARLAYIN
GECİKMELİ
Birçok işlevde, bir pişirme süresi ayarladıktan
sonra, bitiş saatini programlamak suretiyle işlevin
başlatılmasını geciktirebilirsiniz.
Ekranda, ayarlanan geçerli bitiş saati gösterilir ve
simgesi yanıp söner.
Pişirme işleminin sona ermesini istediğiniz saati
ayarlamak için ayar düğmesini çevirin ve onaylamak ve
işlevi başlatmak için
'e basın.
Yemeği fırına yerleştirin ve kapağı kapatın: İşlev,
pişirme işleminin ayarladığınız saatte sona ermesi
için hesaplanan süreden sonra otomatik olarak
başlayacaktır.
Notlar: Gecikmeli bir pişirme başlatma süresinin
programlanması, fırının ön ısıtma aşamasını devre dışı
bırakacaktır: Fırın, istediğiniz sıcaklığa kademeli olarak
ulaşacaktır; bu, pişirme sürelerinin, pişirme tablosunda
listelenenlerden biraz daha uzun olacağı anlamına gelir.
Bekleme süresi boyunca, programlanan bitiş saatini
değiştirmek için ayar düğmesini kullanabilir veya ayarları
değiştirmek için
'e basabilirsiniz.
3. İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
İstediğiniz ayarları uyguladıktan sonra, pişirme
levinin sona ereceği saati doğrulamak ve işlevi
etkinleştirmek için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Pişirme işlemi başladığında, ekranda, her
işlev için en uygun seviye önerilecektir.
Etkinleştirilmiş olan işlevi herhangi bir zamanda
duraklatmak için, seçim düğmesini
konumuna
çevirebilirsiniz.
7
TR
4. ÖN ISITMA
Bazı işlevler, fırın ön ısıtma aşamasına sahiptir: Bu
işlev başlatıldığında, ekranda, ön ısıtma aşamasının
etkinleştirildiği bildirilir.
PRE
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak ve fırının
ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda gösterilecektir:
Bu noktada, kapağı açın, yemeği fırına yerleştirin,
kapağı kapatın ve pişirmeyi başlatın.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
Ön ısıtma aşamasında kapağın açılması durumunda,
duraklatılacaktır.
Pişirme süresi, ön ısıtma aşamasını içermez.
Ayar düğmesini kullanarak, fırının ulaşmasını istediğiniz
sıcaklığı daima değiştirebilirsiniz.
5. ŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir.
Manuel modda pişirmeye devam etmek için 'e
basın (programlanmış bir pişirme süresi olmadan)
veya yeni bir süre ayarlamak suretiyle pirme süresini
uzatmak için ayar düğmesini çevirin.
Her iki durumda da, sıcaklık veya ızgara seviyesi
ayarları korunacaktır.
ESMERLEŞTİRME
Fırının bazı işlevleri, pişirme tamamlandığında
ızgarayı etkinleştirmek suretiyle yiyeceğin yüzeyini
esmerleştirmenizi sağlar
.
Ekranda ilgili mesaj gösterildiğinde, gerekirse beş
dakikalık bir esmerleştirme çevrimini başlatmak için
'e basın.
Esmerleştirme işlevi etkinleştirildiğinde, ayar düğmesini
çevirerek, çalışacağı süreyi değiştirebilirsiniz. Başka bir
lev seçmek için seçim düğmesini çevirerek veya fırını
kapatmak için bu düğmeyi
konumuna getirerek işlevi
herhangi bir zamanda durdurabilirsiniz.
. BAĞIMSIZ ZAMANLAYICI
Fırın kapatıldığında, ekran bağımsız zamanlayıcı olarak
kullanılabilir. Bu işlevi etkinleştirmek için, fırının kapalı
olduğundan emin olun ve ayar düğmesini çevirin:
simgesi ekranda yanıp sönecektir.
İstediğiniz süreyi ayarlamak için ayar düğmesini
çevirin ve ardından bağımsız zamanlayıcıyı
etkinleştirmek için tekrar
'e basın.
Bağımsız zamanlayıcı seçilen süreyi geri saymayı
bitirdiğinde sesli bir sinyal duyulacak ve bu durum
ekranda gösterilecektir.
Lütfen dikkat edin: Bağımsız zamanlayıcı, herhangi bir
pişirme çevrimini etkinleştirmez.
Bağımsız zamanlayıcıda ayarlanan süreyi değiştirmek için
ayar düğmesini kullanın; bağımsız zamanlayıcıyı herhangi bir
zamanda kapatmak için
'e basın.
Bağımsız zamanlayıcı etkinleştirildikten sonra, bir
işlevi de seçebilir ve etkinleştirebilirsiniz.
Fırını açmak için seçim düğmesini çevirin ve ardından
istediğiniz işlevi seçin.
İşlev başlatıldığında, bağımsız zamanlayıcı, işleve
müdahale etmeden bağımsız bir şekilde geri saymayı
sürdürecektir.
CONVE
Bağımsız zamanlayıcıyı kapatmak için, halihazırda
etkin olan işlevi durdurmak üzere seçim düğmesini
'e çevirin ve ardından 'e basın.
. TUŞLİDİ
Tuşları kilitlemek için, ve 'e aynı anda basarak
en az beş saniye basılı tutun.
Tuş kilidini açmak için bu işlemi tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Bu işlev, pişirme sırasında da
etkinleştirilebilir. Güvenlik nedenlerinden ötürü, fırın, seçim
düğmesi konumuna çevrilerek herhangi bir zamanda
kapatılabilir.
8
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN
ISITMA
SICAKLIK (°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE
AKSESUARLAR
Mayalı kekler
PASTR
- 160-180 30-90
2/3
Evet 160-180 30-90
4
1
Kremalı pasta
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
PASTR
- 160–200 30 - 85
3
Evet 160–200 35-90
4
1
Çörekler/küçük tartlar
PASTR
- 170 – 180 15 - 45
3
Evet 160-170 20-45
4
1
Evet 160-170 20-45 ***
5
3
1
Profiterol çöreği
Evet 180-200 30-40
3
Evet 180-190 35-45
4
1
Evet 180-190 35-45 ***
5
3
1
Beze
Evet 90 110 -150
3
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140-160 ***
5
3 1
Pizza (İnce, kalın, focaccia)
PİZZA
- 220 - 250 20-40
2
Evet 220 - 240 20-40
4
1
Evet 220 - 240 25-50 ***
5
3
1
Somun ekmek 1 kg
BREAD
- 180 - 220 50 - 70
2
çük ekmek
BREAD
- 180 - 220 30 - 50
2
Ekmek Evet 180-200 30 - 60
4
1
Dondurulmuş pizza
PİZZA
Evet 250 10 - 15
3
Evet 250 10 - 20
4
1
Tuzlu pastalar
(sebzeli tart, kiş)
Evet 180-190 40-55
2 / 3
Evet 180-190 45 - 60
4
1
Evet 180-190 45-70 ***
5
3 1
Milföy tatlısı/Milföy krakerleri
Evet 190-200 20-30
3
Evet 180-190 20-40
4
1
Evet 180-190 20-40 ***
5
3 1
Lazanya/sue
CASSE
- 190-200 40 - 65
3
Fırında makarna/cannelloni
CASSE
- 190-200 25 - 45
3
9
TR
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği
çevirin.
**Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği
çevirin (gerekirse).
***Tahmini süre: Kisel tercihe göre yemekler fırından
farklı zamanlarda çıkarılabilir.
WWW
IEC 60350-1 standartları uyarınca sertifikasyon
makamlarına yönelik hazırlanmış olan test edilmiş
yemek tarifleri tablosu için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzu'nu indirin
MANUEL
İŞLEVLER
Conventional (Alt ve
Üstten Isıtma)
Grill (Izgara) Turbo Izgara
Forced Air (Fanlı Hava
Dolaşımı)
Convection Bake
(Konveksiyonlu)
Eco Forced Air (Eko Fanlı
Hava)
ÖZEL
FONKSİYONLAR
MEAT POULT CASSE
BREAD PİZZA
PASTR
Meat (Et) Poultry (Tavuk türü etler) Casserole (Güveç) Bread (Ekmek) Pizza Pastry (Pasta)
AKSESUARLAR
Raf
Fırın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Tabak / Tatlı tepsisi / Rafta
pasta kalı
Tabak
İçerisine 500 ml su
konulmuş tabak
Fırın tepsisi
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN
ISITMA
SICAKLIK (°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE
AKSESUARLAR
Kuzu/dana/sığır/domuz 1 kg
MEAT
- 190-200 60 - 90
3
Tavuk/tavşan/ördek 1 kg
POULT
- 200-230 50 - 80
3
Hindi/kaz 3 kg
POULT
- 190-200 90 - 150
2
Fırında balık/kağıtta (fileto,
bütün)
Evet 180-200 40-60
3
Dolmalar
(domates, kabak, patcan)
Evet 180-200 50-60
2
Kızarmış ekmek - 3 (Yüksek) 3-6
5
Balık fileto/dilim - 2 (Orta) 20-30 *
4
3
Sosis / kebap / pirzola /
hamburger
-
2 - 3 (Orta -
Yüksek)
15 - 30 *
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg - 2 (Orta) 55-70 **
2
1
Rozbif, az pişmiş 1 kg - 2 (Orta) 35-50 **
3
Kuzu budu/paça - 2 (Orta) 60-90 **
3
Patates kızartması - 2 (Orta) 35-55 **
3
Sebze graten - 3 (Yüksek) 10-25
3
Lazanya ve et Evet 200 50-100 ***
4
1
Et ve patates Evet 200 45-100 ***
4
1
Balık ve sebzeler Evet 180 30-50 ***
4
1
Komple yemek: Meyveli tart
(seviye 5)/lazanya (seviye 3)/et
(seviye 1)
Evet 190 40-120 ***
5
3 1
İçi doldurulmuş rostoluk et
parçaları
- 200 80-120 ***
3
Et parçaları (tavşan, tavuk, kuzu) - 200 50-100 ***
3
10
BAKIM
VE TEMİZLİK
WWW
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2. Lambanın kapağını sökün, ampulü değiştirin ve
kapağı tekrar ampulün üzerine vidalayın.
3. Fırının fişini tekrar güç beslemesine takın.
Lütfen dikkat edin: Sadece 25-40 W/230 V tip E-14, T300 °C
akkor ampuller veya 20-40 W/230 V tip G9, T300 °C halojen
ampuller kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Satış Sonrası Servisimizden
elde edilebilir.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız ampullere
zarar verebileceğinden, ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba
kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
ARKA DUVAR VE KATALİTİK PANELLEN TEMİZLENMESİ
Bu fırın, oldukça gözenekli olan ve yağ ve kirleri
emebilen özel kendi kendini temizleyen kaplaması
sayesinde, pişirme bölmesinin temizliğini kolaylaştıran
özel katalitik kaplamalarla donatılmıştır.
Bu paneller, raf kılavuzlarına takılır: Raf kılavuzlarını
yeniden konumlandırır ve yerine takarken, üstteki
kancaların panellerde uygun deliklere geçirildiğinden
emin olun.
Katalitik panellerin kendi kendini temizleme
özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için, fırının
"Convection Bake" (Konveksiyonlu Pişirme) işlevi
kullanılarak yaklaşık bir saat boyunca 200 °C'de
ısıtılmasını öneriyoruz. Fırın, bu süre boyunca boş
olmalıdır.
Ardından aşındırıcı olmayan
bir sünger kullanarak yiyecek kalıntılarını
temizlemeden önce
fırını soğumaya bırakın.
Lütfen dikkat edin: Korozif veya aşındırıcı temizlik maddeleri,
sert fırçalar, bulaşık telleri veya fırın spreylerinin kullanılması,
katalitik yüzeye zarar verebilir ve kendi kendini temizleme
özelliklerini bozabilir.
Yedek panele ihtiyacınız olursa lütfen Satış Sonrası
Servisimizle irtibata geçin.
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın.
Bu tür ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu
cihazın yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir
mikrofiber bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin. Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin.
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
Fırın kapağı, temizliği kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılabilir.
Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst panelini
temizlemek üzere alçaltılabilir .
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
Herhangi bir bakım veya
temizlik işlemi yapmadan önce
fırının soğuduğundan emin
olun.
Buharlı temizleyiciler
kullanmayın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık teli,
aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
Koruyucu eldiven takın.
Herhangi bir bakım işlemi
gerçekleştirilmeden önce,
bu fırın şebeke elektrik
kaynağından ayrılmalıdır.
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
11
TR
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YENE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve mandalları
kilit açma konumuna gelene kadar alçaltın.
b
a
2. Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın.
Kapağı her iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı
doğru çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz. Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine
dayayarak bir tarafa koyun.
a
b
~15°
3. rına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve üst
kısmı yuvasına sabitlemek suretiyle kapağı yerine
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol etmek
için hafifçe baskı uygulayın.
“CLICK”
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin.
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar görebilir.
ARIZA GİDERME
WWW
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor. Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve
fırının elektrik beslemesine bağlı olup
olmadığını kontrol edin.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek
için, fırını kapatıp yeniden açın.
Ekranda “F” harfi ve ardından bir
rakam veya harf görünüyor.
Yazılım sorunu. Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Servis
Merkezi ile irtibata geçin ve “F” harfini takip
eden rakamı belirtin.
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
12
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih
edin. Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu
taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz,
ancak bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun
olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
“FORCED AIR” (FANLI HAVA) işlevini kullanarak,
aynı pişirme sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri
aynı sürede (örneğin: balık ve sebze), farklı raf
seviyelerinde pişirebilirsiniz. Daha kısa pişirme
süresi gerektiren yemeği çıkarın ve daha uzun süre
gerektiren yemeği fırında tutmaya devam edin.
FAYDALI İPUÇLARI
WWW
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
ÜRÜN FİŞİ
WWW
Bu cihazın enerji verilerini içeren ürün fişi,
www.hotpoint.eu internet adresimizden indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Ürünün ticari kodunu belirterek,
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu,
http://www.hotpoint.eu internet
adresimizden indirin (bu kare kodu
kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Müşteri Servisimizle
irtibata geçin
400010859015
İtalya'da basılmıştır
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtibat bilgilerimize garanti kılavuzundan
ulaşabilirsiniz. Satış Sonrası Müşteri Servisimizle
iletişim kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan
kodları belirtin.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool FI7 864 SC IX HA Setup and user guide

Tip
Setup and user guide