Whirlpool FI6 874 SP IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
TR
1
ÜRÜN TANIMI
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
KONTROL PANELİ
Ürünü kullanmadan önce, güvenlik talimatlarını dikkatlice okuyun
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısnda
gösterilmiştir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Lamba
8. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. AÇIK/KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak ve etkin
bir işlevi durdurmak için kullanılır.
2. OTOMATİK İŞLEVLER
Otomatik işlevler listesinde
gezinmek için kullanılır.
3. GERİ
Önceki ayarlar menüsüne geri
dönmek için kullanılır.
4. MANUEL İŞLEVLER
Manuel işlevler listesinde gezinmek
için kullanılır.
5. EKRAN
6. GEZİNTİ DÜĞMELERİ
Bir işlevin ayarlarını ve değerlerini
değiştirmek için kullanılır.
7. ONAYLAMA DÜĞMESİ
Seçilen bir işlevi veya ayarlanan bir
değeri onaylamak için kullanılır.
8. BAŞLAT
Belirtilen veya temel ayarları
kullanarak bir işlevi başlatmak için
kullanılır.
BİR HOTPOINT - ARISTON ÜRÜNÜ SATIN
ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha eksiksiz yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www.hotpoint.eu/register
WWW
Kullanım ve Bakım Kılavuzu,
www . hotpoint . eu internet adresine girmek
ve arkada belirtilen prosedürü uygulamak
suretiyle indirilebilir.
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
8
9
7
6
1 432 5 76
8
TR
2 3
AKSESUARLAR
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ ŞİŞ
Aksesuar sayısı, satın alınan modele göre değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın
alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin.
Tabak ve fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar rafla aynı
şekilde yatay olarak takılır.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
Raf kılavuzlarını çıkarmak için, yukarı kaldırın ve
alt kısımlarını çekerek yuvalarından kurtarın: Raf
kılavuzları artık çıkarılabilir.
Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına takın. Yukarı pozisyonda tutarak,
pişirme bölmesine kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındaki konumlarına yerleştirin.
İŞLEVLER
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
ŞİŞ APARATININ KULLANILMASI
Şişi etin ortasına itin (tavuk
ise ip ile bağlanır) ve eti,
çatal üzerinde sabit bir
konum alıncaya ve hareket
edemez konuma gelinceye
kadar şişin üzerinde kaydırın.
İkinci çatalı şişin üzerine
itin ve eti sabit bir şekilde
yerinde tutana kadar
kaydırmaya devam edin.
Yerine sabitlemek için tespit vidasını sıkın.
Ucunu, fırının pişirme
bölmesindeki uygun
yuvaya geçirin ve yuvarlak
kısmı, ilgili desteğin
üzerine yerleştirin.
Lütfen dikkat edin: Pişirme
esnasında çıkan sıvıları
toplamak için, damlama
tepsisini altına yerleştirin ve
500 ml içme suyu ekleyin.
Şiş sıcak iken elinizi yakmaması için, yalnızca plastik tutma
kolundan tutun (bu, pişirme öncesinde çıkarılmalıdır).
SETTI
SETTING (AYAR) 99
Fırının ayarlarını değiştirmek için
kullanılır (zaman, dil, sinyal ses düzeyi, parlaklık, EKO
modu, ölçüm birimi, güç).
Lütfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı birkaç saniye sonra
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine vs.
basıldığında, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
AUTOMATIC MODES OTOMAK
MODLAR
MEAT
MEAT (ET) 19
Bu işlev, et için en iyi sıcaklık ve
pişirme yöntemini otomatik olarak seçer. Bu işlev,
yemeğin çok kurumasını önlemek için, fanı aralıklı
olarak düşük hızda etkinleştirir.
POULT
POULTRY (TAVUK TÜRÜ ETLER) 29
Bu işlev, tavuk türü etler için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
Bu işlev, yemeğin çok kurumasını önlemek için, fanı
aralıklı olarak düşük hızda etkinleştirir.
CASSE
CASSEROLE (GÜVEÇ) 39
Bu işlev, makarna yemekleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
BREAD
BREAD (EKMEK) 49
Bu işlev, tüm ekmek türleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PIZZA
PİZZA 59
Bu işlev, tüm pizza türleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PASTR
PASTRY CAKES (KEK VE TATLILAR) 69
Bu işlev, her türlü kek için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer
(mayalı kekler, dolgulu kekler, turtalar vs.).
RISIN
RISING (KABARTMA) 79
Tatlı veya tuzlu hamurun etkili
bir şekilde kabarmasına yardımcı olmak için
kullanılır. Kabartma kalitesini korumak için, işlevi,
bir pişirme çevriminden sonra fırın hala sıcak iken
etkinleştirmeyin.
WARM
WARM KEEPING (SICAK TUTMA) 89
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek
tutmak için kullanılır.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
MANUALS MANUEL MODLAR
CONVENTIONAL (ALT VE ÜSTTEN ISITMA)* 19
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır.
CONVECTION BAKE (KONVEKSİYONLU) 29
Tek bir rafta et veya ortaları sıvı olan kekleri
pişirmek için kullanılır.
FORCED AIR (FANLI HAVA) 39
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir.
GRILL (IZGARA) 49
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır. Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin.
TURBO GRILL (TURBO IZGARA) 59
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için bir tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin. Bu işlev
ile şiş aparatı (varsa) kullanılabilir.
QUICK PREHEAT (HIZLI ÖN ISITMA) 69
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır.
ECO FORCED AIR (EKO FANLI HAVA)* 79
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını
ve et filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır.
Nazik, aralıklı hava dolaşımı sayesinde yemeğin aşırı
kuruması engellenir. Bu işlev kullanılırken, pişirme
boyunca EKO ışığı kapalı kalacak, ancak OK (TAMAM)
düğmesine basmak suretiyle geçici bir süreliğine
tekrar açılabilecektir. EKO çevrimini kullanarak güç
tüketimini optimize etmek için, fırının kapağı, yemek
tamamen pişene kadar açılmamalıdır.
PYRO
AUTOMATIC CLEANING – PYRO
(OTOMATİK TEMİZLİK - PİROLİZ
TEMİZLİK) 89
Yemek artıklarını ekstra yüksek sıcaklık çevrimiyle
(yakl. 500°) temizlemek için kullanılır. İki adet kendi
kendini temizleme çevrimi mevcuttur: komple çevrim
ile hızlı çevrim (EKO). Komple çevrimin yalnızca fırın
çok kirli ise kullanılmasını, işlev düzenli aralıklarla
kullanılıyorsa kısa çevrimin kullanılmasını öneriyoruz.
TR
4 5
1. LÜTFEN DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız
gerekecek: Ekranda “ENGLISH” ifadesi görünecektir.
ENGLI
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için veya
'u kullanın ve istediğiniz dili seçin.
Seçimi teyit etmek için
'a basın.
Lütfen dikkat edin: Dil, “Setting menüsünden sonradan
değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dili seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda saate ait iki rakam yanıp
sönecektir.
Doğru saati ayarlamak için veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın: Ekranda dakikaya ait iki
rakam yanıp sönecektir.
Dakikayı ayarlamak için veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Uzun süreli güç kesintilerinin ardından
saati tekrar ayarlamanız gerekebilir.
3.Ç TÜKETİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den yüksek bir değere sahip ev şebekesi
ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek şekilde
programlanmıştır: Evinizdeki güç seviyesi daha düşük
ise, bu değeri azaltmanız gerekecektir.
Ekranda "SETTING" görüntülenene kadar
'e basın
ve ardından onaylamak için
'e basın.
"Power" menü öğesini seçmek için
veya 'e basın
ve onaylamak için
'e basın.
POWER
"Low" ayarını seçmek için veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın.
LOW
4. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, ola
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak hava dolaşımlı bir işlev kullanarak, fırını
yaklaşık bir saat boyunca 200 °C'ye ısıtın (örn. “Fanlı
Hava Dolaşımı” veya “Konveksiyonlu”).
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
GÜNLÜK KULLANIM
CİHAZIN İLK KULLANIMI
SLOW
SLOW COOKING (YAVAŞ PİŞİRME) 99
Et ve balıkları, körpe ve sulu bırakarak
nazikçe pişirmek için kullanılır. Etin üstünü kızartmak
ve doğal suyunu korumasına yardımcı olmak için
rostoluk et parçalarının önce kızgın bir tavada
çevrilmesini öneriyoruz. Pişirme süreleri, 300 g balık
için 2 saat iken, 3 kg balık için 4 veya 5 saattir; et
için süreler, 1 kg rostoluk etler için 4 saat iken, 3 kg
rostoluk etler için 6 veya 7 saattir.
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak için 'e basın, ardından manuel ve
otomatik işlev menülerinde gezinmek için
veya
'e basın.
İstediğiniz işlev ekranda gösterilinceye kadar
veya
'e basmaya devam edin ve ardından
onaylamak için
'e basın.
CONVE
2. İŞLEVİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz.
Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar sıra ile
görüntülenecektir.
SICAKLIK/IZGARA SEVİYESİ
Ekranda değer yanıp söndüğünde, değiştirmek için
veya 'i kullanın, ardından onaylamak için 'e
basın ve takip eden ayarları değiştirmeye devam edin
(mümkünse).
Lütfen dikkat edin: İşlev etkinleştirildikten sonra, veya 'i
kullanarak sıcaklığı ayarlayabilirsiniz.
SÜRE
simgesi ekranda yanıp söndüğünde, istediğiniz
pişirme süresini ayarlamak için
veya 'i kullanın ve
ardından onaylamak için
'e basın.
Pişirme işlemini manuel olarak yönetmek isterseniz,
pişirme süresini ayarlamak zorunda değilsiniz:
Onaylamak ve işlevi başlatmak için
'e basın.
Bu durumda, gecikmeli başlatma programlayarak,
pişirme bitiş saatini ayarlayamazsınız.
Lütfen dikkat edin: seçilen pişirme süresi, pişirme devam
ederken 'e basarak ayarlanabilir: ayarlamak için veya
'i ve onaylamak için 'i kullanın.
ŞİRME BİTİŞ SAATİNİ AYARLAMA GECİKMELİ
BAŞLATMA
Birçok işlevde, bir pişirme süresi ayarladıktan
sonra, bitiş saatini programlamak suretiyle işlevin
başlatılmasını geciktirebilirsiniz.
Ekranda
simgesi yanıp sönerken, bitiş saati
gösterilir.
İstediğiniz pişirme bitiş saatini ayarlamak için veya
'i kullanın ve onaylamak için 'e basın.
Yemeği fırına yerleştirin, kapağını kapatın ve işlevi
etkinleştirmek için
'e basın: fırın, pişirme işleminin
ayarlanan saatte tamamlanması için hesaplanan
sürenin ardından otomatik olarak açılacaktır.
Notlar: her durumda, bekleme süresini iptal etmek ve 'e
basarak işlevi hemen etkinleştirmek mümkündür.
Bu ayar, aynı zamanda fırının ön ısıtma aşamasını da devre
dışı bırakır.
Önceden ayarladığınız değeri değiştirmek için, herhangi bir
zamanda 'e basın.
3. İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
İstediğiniz ayarları uyguladıktan sonra, işlevi
etkinleştirmek için
'a basın.
PRESS
Halihazırda geçerli olan işlevi duraklatmak için
herhangi bir zamanda
'e basabilirsiniz.
TR
6 7
4. ÖN ISITMA
Bazı işlevler, fırın ön ısıtma aşamasına sahiptir: Bu
işlev başlatıldığında, ekranda, ön ısıtma aşamasının
etkinleştirildiği bildirilir.
PRE
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak
ve fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda
gösterilecektir:
Bu noktada, kapağı açın, yemeği fırına yerleştirin,
kapağı kapatın ve pişirmeyi başlatın.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
Ön ısıtma aşamasında kapağın açılması durumunda,
duraklatılacaktır.
Pişirme süresi, ön ısıtma aşamasını içermez.
İstediğiniz sıcaklığı, veya 'e basarak daima
değiştirebilirsiniz.
5. PİŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir.
END
Manuel modda pişirmeye devam etmek için 'e
basın (programlanmış bir pişirme süresi olmadan)
veya yeni bir süre ayarlamak suretiyle pişirme süresini
uzatmak için
'i kullanın.
Her iki durumda da, sıcaklık veya ızgara seviyesi
ayarları korunacaktır.
ESMERLEŞTİRME
Fırının bazı işlevleri, pişirme tamamlandığında
ızgarayı etkinleştirmek suretiyle yiyeceğin yüzeyini
kızartmanızı sağlar.
PRESS
Ekranda ilgili mesaj gösterildiğinde, gerekirse b
dakikalık bir esmerleştirme çevrimini başlatmak için
'e basın.
Esmerleştirme başladığında, süresini değiştirmek
için
veya 'i kullanın veya herhangi bir zamanda
durdurmak için
'e basın.
. ZAMAN AYARI
Fırın kapatıldığında, ekran bağımsız zamanlayıcı olarak
kullanılabilir. İşlevi etkinleştirmek için, fırının kapalı
olduğundan emin olun ve ardından
veya 'e
basın:
simgesi ekranda yanıp sönecektir.
İstediğiniz uzunlukta süreyi ayarlamak için veya
'i kullanın ve ardından bağımsız zamanlayıcıyı
etkinleştirmek için
'e basın.
Bağımsız zamanlayıcı seçilen süreyi geri sayma
bitirdiğinde sesli bir sinyal duyulacak ve bu durum
ekranda gösterilecektir.
Lütfen dikkat edin: Bağımsız zamanlayıcı, herhangi bir pişirme
çevrimini etkinleştirmez.
Bağımsız zamanlayıcıyı değiştirmek için veya
'i kullanın; bağımsız zamanlayıcıyı herhangi bir zamanda
kapatmak için 'e basın.
Bağımsız zamanlayıcı etkinleştirildikten sonra, bir
işlevi de seçebilir ve etkinleştirebilirsiniz.
Fırını açmak için
'e basın, ardından istediğiniz işlevi
seçin.
İşlev başlatıldığında, bağımsız zamanlayıcı, işleve
müdahale etmeden bağımsız bir şekilde geri saymayı
sürdürecektir.
CONVE
Bağımsız zamanlayıcıyı devre dışı bırakmak için,
mevcut işlevi durdurmak üzere
'e basın, ardından
'e basın.
. TUŞ KİLİDİ
Tuşları kilitlemek için, ve 'e aynı anda basarak
en az beş saniye basılı tutun.
Tuş kilidini açmak için bu işlemi tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Bu işlev, pişirme sırasında da
etkinleştirilebilir.
Güvenlik nedenlerinden ötürü, fırın, düğmesine basılı
tutularak herhangi bir zamanda kapatılabilir
. OTOMAK TEMİZLİK  PİROLİZ TEMİZLİK
Bu işlevi etkinleştirmeden önce, raf kılavuzları da
dahil olmak üzere fırının içindeki tüm aksesuarları
çıkardığınızdan emin olun.
Ana menüden "PYRO (PİROLİZ TEMİZLİK)"i seçmek için
art arda
'a basın ve onaylamak için 'e basın.
İki adet kendi kendini temizleme çevrimi mevcuttur:
komple çevrim ile hızlı çevrim (EKO).
İstediğiniz çevrimi seçmek için veya 'e basın ve
'e basın.
Lütfen dikkat edin: diğer manuel işlevlerde olduğu gibi, kendi
kendini temizleme çevrimi için de bitiş saati ayarlanabilir.
'e basın : fırın, kendi kendini temizleme çevrimini
başlatır ve kapak otomatik olarak kilitlenir: ekranda,
devam eden çevrimin durumunu belirten bir geri
sayımla birlikte, bir uyarı mesajı görülür.
Çevrim tamamlandığında, kapak, fırının içindeki
sıcaklık kabul edilebilir güvenli bir seviyeye geri
dönene kadar kilitli kalır.
COOL
Ekranda daha sonra geçerli saat gösterilecektir.
TR
8 9
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA SICAKLIK (°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler
PASTR
- 160-180 30-90
2/3
Evet 160-180 30-90
4
1
Kremalı pasta
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
PASTR
- 160–200 30 - 85
3
Evet 160–200 35-90
4
1
Çörekler/küçük tartlar
PASTR
- 170 – 180 15 - 45
3
Evet 160-170 20-45
4
1
Evet 160-170 20-45 ***
5
3
1
Profiterol çöreği
Evet 180-200 30-40
3
Evet 180-190 35-45
4
1
Evet 180-190 35-45 ***
5
3
1
Beze
Evet 90 110 -150
3
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140-160 ***
5
3 1
Pizza (İnce, kalın, focaccia)
PIZZA
- 220 - 250 20-40
2
Evet 220 - 240 20-40
4
1
Evet 220 - 240 25-50 ***
5
3
1
Somun ekmek 1 kg
BREAD
- 180 - 220 50 - 70
2
Küçük ekmek
BREAD
- 180 - 220 30 - 50
2
Ekmek Evet 180-200 30 - 60
4
1
Dondurulmuş pizza
PIZZA
Evet 250 10 - 15
3
Evet 250 10 - 20
4
1
Tuzlu pastalar
(sebzeli tart, kiş)
Evet 180-190 40-55
2 / 3
Evet 180-190 45 - 60
4
1
Evet 180-190 45-70 ***
5
3 1
Milföy tatlısı/Milföy krakerleri
Evet 190-200 20-30
3
Evet 180-190 20-40
4
1
Evet 180-190 20-40 ***
5
3 1
Lazanya/sufle
CASSE
- 190-200 40 - 65
3
Fırında makarna/cannelloni
CASSE
- 190-200 25 - 45
3
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin.
** Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği çevirin
(gerekirse).
*** Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı
zamanlarda çıkarılabilir.
WWW
www . hotpoint . eu internet adresinden Kullanım ve
Bakım Kılavuzunu indirerek, IEC 60350 - 1 standardı uyarınca
değerlendirme kurumları için hazırlanmış olan test edilmiş
yemek tarifleri tablosuna başvurun.
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA SICAKLIK (°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Kuzu/dana/sığır/domuz 1 kg
MEAT
- 190-200 60 - 90
3
Tavuk/tavşan/ördek 1 kg
POULT
- 200-230 50 - 80
3
Hindi/kaz 3 kg
POULT
- 190-200 90 - 150
2
Bütün Balık Fırın (fileto, bütün) Evet 180-200 40-60
3
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180-200 50-60
2
Kızarmış ekmek - 3 (Yüksek) 3-6
5
Balık fileto/dilim - 2 (Orta) 20-30 *
4
3
Sosis / Kebap / Pirzola / Hamburger -
2 - 3 (Orta -
Yüksek)
15 - 30 *
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg - 2 (Orta) 55-70 **
2
1
Tavuk fırın 1-1,3 kg - 3 (Yüksek) 60-80
2
1
Rozbif, az pişmiş 1 kg - 2 (Orta) 35-50 **
3
Kuzu budu/paça - 2 (Orta) 60-90 **
3
Patates kızartması - 2 (Orta) 35-55 **
3
Sebze graten - 3 (Yüksek) 10-25
3
Lazanya ve et Evet 200 50-100 ***
4
1
Et ve patates Evet 200 45-100 ***
4
1
Balık ve sebzeler Evet 180 30-50 ***
4
1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye
5)/lazanya (seviye 3)/et (seviye 1)
Evet 190 40-120 ***
5
3 1
İçi doldurulmuş rostoluk et parçaları - 200 80-120 ***
3
Et parçaları (tavşan, tavuk, kuzu) - 200 50-100 ***
3
MANUEL İŞLEVLER
Conventional (Alt ve
Üstten Isıtma)
Grill (Izgara)
TurboGrill (Turbo
Izgara)
Forced Air (Fanlı Hava
Dolaşımı)
Convection Bake
(Konveksiyonlu)
Eco Forced Air (Eko
Fanlı Hava)
OTOMATİK
İŞLEVLER
MEAT
POULT
CASSE
BREAD
PIZZA
PASTR
Meat (Et)
Poultry (Tavuk türü
etler)
Casserole (Güveç) Bread (Ekmek) Pizza
Gateaux (cakes)
(Kremalı pasta
(kekler))
AKSESUARLAR
Raf
Fırın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Tabak / Tatlı tepsisi /
Rafta pasta kalıbı
Tabak
İçerisine 500 ml su
konulmuş tabak
Fırın tepsisi
TR
10 11
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın
yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber
bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin. Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin.
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
Fırın kapağı, temizliği kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılabilir.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
Herhangi bir bakım veya temizlik
işlemi yapmadan önce fırının
soğuduğundan emin olun.
Buharlı temizleyiciler
kullanmayın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
Koruyucu eldiven takın.
Herhangi bir bakım işlemi
gerçekleştirilmeden önce, bu
fırın şebeke elektrik kaynağından
ayrılmalıdır.
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2.. Lambanın kapağını sökün, ampulü değiştirin ve
kapağı tekrar ampulün üzerine vidalayın.
3. Fırının fini tekrar güç beslemesine takın.
Lütfen dikkat edin: Sadece 25-40W/230V tip E-14, T300°C
akkor lambalar veya 20-40W/230 V tip G9, T300°C halojen
lambalar kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Satış Sonrası Servisimizden
elde edilebilir.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız ampullere
zarar verebileceğinden, ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba
kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
BAKIM VE
TEMİZK
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
Piroliz temizlik çevrimi esnasında fırına
dokunmayın.
Piroliz temizlik çevrimi sırasında ve sonrasında
çocukları ve hayvanları fırından uzak tutun (odayı
tamamen havalandırana kadar).
ŞİRME BÖLMESİNİ PİROLİZ TEMİZLİK ÇEVRİMİ İLE TEMİZLEME
Bu işlev, yaklaşık 500 °C'lik bir sıcaklık kullanarak,
pişirme sırasında meydana gelen sıçramaları ortadan
kaldırmanızı sağlar. Bu sıcaklıkta, yemek artıkları, fırın
soğuduktan sonra nemli bir süngerle kolayca silinip
çıkarılabilecek kalıntılara dönüşür.
er fırın bir ocağın altına monte edilmişse, kendi
kendini temizleme çevrimi esnasında tüm brülörlerin
veya elektrikli sıcak plakaların kapatılmış olduğundan
emin olun.
Piroliz temizlik işlevini çalıştırmadan önce tüm
aksesuarları fırından çıkarın (raf kılavuzları dahil).
Optimum temizlik sonuçları için, Piroliz temizlik
işlevini kullanmadan önce en kötü kirleri nemli bir
süngerle temizleyin.
Fırın, iki farklı pirolitik temizleme işlevine sahiptir:
komple çevrim, fırın çok kirli ise kapsamlı bir temizlik
sağlarken, hızlı çevrim (EKO) daha kısadır ve daha
az enerji tüketir, dolayısıyla düzenli aralıklarla
kullanılması uygundur.
Piroliz temizlik işlevini, yalnızca cihaz çok kirli ise veya
pişirme sırasında kötü kokular yayıyorsa çalıştırın.
Lütfen dikkat edin: Fırının kapağı, pirolitik temizlik sırasında
açılamaz. Sıcaklık kabul edilebilir bir seviyeye geri dönene
kadar kilitli kalacaktır.
Pirolitik temizleme çevrimi sırasında ve sonrasında
odayı havalandırın (oda tamamen havalanıncaya
kadar).
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının
elektrik beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol
edin.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için,
fırını kapatıp yeniden açın.
Kapak açılmıyor.
Kapak kilidi ile ilgili hata.
Temizleme çevrimi sürüyor.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için,
fırını kapatıp açın. İşlevin sona ermesini ve fırının
soğumasını bekleyin.
Ekranda “F” harfi ve ardından
bir rakam görünüyor.
Yazılım sorunu. Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Servis Merkezi
ile irtibata geçin ve “F” harfini takip eden raka
belirtin.
ARIZA GİDERME
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YENE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve mandalları
kilit açma konumuna gelene kadar alçaltın.
b
a
2. Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın.
Kapağı her iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı
doğru çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz. Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine
dayayarak bir tarafa koyun.
a
b
~15°
3.rına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve üst
kısmı yuvasına sabitlemek suretiyle kapağı yerine
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol etmek
için hafifçe baskı uygulayın.
“CLICK”
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin.
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar görebilir.
12
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih
edin. Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu
taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz,
ancak bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun
olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
“Fanlı Hava Dolaşımı” işlevi, farklı türlerdeki yiyecekleri
(balık ve sebze gibi) aynı anda farklı raflarda
pişirmenizi sağlar. Daha kısa pişirme süresi gerektiren
yemeği çıkarın ve daha uzun süre gerektiren yemeği
fırında tutmaya devam edin.
ÜRÜN FİŞİ
WWW
Bu fırına yönelik enerji verimlilik dereceleri de
dahil olmak üzere ürünün komple özellikleri,
www.hotpoint.eu internet adresinden indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Ürün kodunu belirterek, Kullanım ve
Bakım Kılavuzunu, http://www.hotpoint.eu
internet adresimizden indirin (bu kare kodu da
kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Servisimizle
irtibata geçmekten çekinmeyin.
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtibat bilgilerimize garanti kılavuzundan
ulaşabilirsiniz. Satış
Sonrası Servisimizle
iletişim kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan
kodları belirtin.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
X
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400010858905
İtalya'da basılmıştır
001
FAYDALI İPUÇLARI
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7

Whirlpool FI6 874 SP IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide