7
TRTR
TRTR
TR
Uyarý: Cihazýnýzý ilk kez kullandýðýnýzda termostatý en yüksek
dereceye ayarlayýp fýrýný içi boþ bir halde yarým saat boyunca
kapaðý kapalý olarak çalýþtýrmanýzý öneririz. Ardýndan fýrýn kapaðýný
açýp odayý havalandýrýnýz. Bu ilk kullaným sýrasýnda sýkça tespit
edilen koku depolama sýrasýnda ve kurulana dek fýrýný korumak
için kullanýlan maddelerin buharlaþmasýna baðlýdýr.
Uyarý: Fýrýnýn damlama tepsisini tabanýna sos ve/veya yað
damlamasýný önlemek için sadece yiyeceðinizi ýzgara yaparken
veya þiþte çevirirken (sadece belirli modellerde vardýr) fýrýnýn en
alt rafýna yerleþtiriniz. Tüm diðer piþirme þekilleri için asla en
alttaki rafý kullanmayýnýz, ayrýca emaye hasar görebileceðinden
fýrýn çalýþýrken fýrýnýn tabanýna asla bir þey koymayýn. Piþirme
kaplarýnýzý (tabaklar, alüminyum folyo, vs.) her zaman cihazla
birlikte verilen ýzgaranýn üzerine koyunuz.
: Bu ayarda sadece iç ýþýk yanar: yemeklerin hýzlý defrost
olmasý için ideal bir fonksiyondur.
Geleneksel Fýrýn
Termostat düðmesi H’yi 40°C ile MAX arasý bir noktaya getirin.
Bu konumda üst ve alt ýsýtma elemanlarý birlikte çalýþýr. Bu,
olaðanüstü ýsý daðýlýmý ve azaltýlmýþ enerji tüketimi ile klasik fýrýn
tipidir. Etli lahana, kurutulmuþ morina balýðý, ince dana dilimleri
gibi birden fazla malzeme içeren yiyecekleri piþirirken ýsýyý yayan
fýrýnlarýn üstüne yoktur. Yavaþ piþirilmesi ve üzerine ara ara kendi
suyunun veya baþka bir sývýnýn eklenmesini gerektiren dana veya
sýðýr etli yemekleri (güveç, et, vb.) hazýrlarken de mükemmel
sonuçlar elde edilir. Dahasý kek ve meyve piþirmede, ayrýca fýrýnda
kapaklý kaplarda piþirilen yiyecekler için en iyi sistem olmaya
devam etmektedir.
Geleneksel ayarý seçtiðinizde piþirirken ýsý daðýlýmýnýn eþit olmasý
için her bir seferde sadece bir damlama tepsisini veya piþirme
rafýný kullanýn.Farklý raf yüksekliklerini kullanarak fýrýnýn üstü ve
altý arasýndaki ýsý miktarýný dengeleyebilirsiniz. Yemeðin üstten
ne kadar ýsýya ihtiyacý olduðuna baðlý olarak farklý raf yükseklikleri
arasýndan istediðinizi seçin.
Pasta Piþirme:
Termostat düðmesi H’yi 40°C ile MAX arasý bir noktaya getirin.
Arka ýsýtma elemaný ile fan çalýþmaya baþlayýp ýsýnýn fýrýnýn her
yerine eþit daðýlmasýný saðlar. Bu piþirme ayarý sadece 1600W
elektrik harcar. Bu ayar hassas yiyecekleri, özellikle kabarmasý
gereken kekleri, piþirmek ve bazý tartlarý ayný anda 3 rafta da
hazýrlamak için idealdir. Örnek vermek gerekirse, kremalý
kurabiyeler, baharatlý tatlý bisküviler, baharatlý kurabiyeler, küçük
ekmekler, küçük porsiyonlar halinde peynir soslu sebzeler,vb.
Hýzlý Piþirme Ayarý:
Termostat düðmesi H’yi 40°C ile MAX arasý bir noktaya getirin.
Isýtma elemanlarý ile fan çalýþmaya baþlayýp ýsýnýn fýrýnýn her yerine
eþit daðýlmasýný garantiler. Bu ayar (önceden ýsýtýlmasý
gerekmediðinden), özellikle donmuþ veya önceden piþirilmiþ
gýdalar gibi önceden paketlenmiþ yiyeceklerle, bazý ev yapýmý
yiyecekleri çabucak piþirmek için önerilir. Hýzlý piþirme ayarýnda
en iyi sonuçlarý sadece tek bir piþirme rafý kullanýrsanýz (alttan
2. raf) elde edersiniz.
Çoklu Piþirme Ayarý:
Termostat düðmesi H’yi 40°C ile MAX arasý bir noktaya getirin.
Isýtma elemanlarý ile fan çalýþmaya baþlar. Isý fýrýnýn içinde sabit
FIRININIZI NASIL KULLANACAKSINIZ
ve eþit biçimde yayýlmýþ olduðundan fýrýnýn içindeki hava
yiyeceðin tüm yüzeyini piþirip kahverengileþtirir. Bu ayarla ayný
ýsýda piþen çeþitli yemeði ayný anda piþirebilirsiniz. “Birden fazla
rafta piþirme” baþlýklý bölümdeki talimatlara göre ayný anda en
fazla 2 raf birden kullanýlabilir. Bu çoklu piþirme ayarý özellikle
gratenli veya uzun sürede piþen lazanya, makarnalar, kýzarmýþ
tavuk ve patates, vb. yemekler için önerilir. Üstelik mükemmel
ýsý daðýlýmý et piþirirken daha düþük ýsýlarý kullanmanýzý da saðlar.
Bu sayede et suyunu içinde daha çok tutar, daha yumuþak olur
ve aðýrlýðýnýn daha azýný kaybeder. Çoklu piþirme ayarý özellikle
çok az çeþni eklenerek hazýrlanabilen, böylece kendi tadýný ve
görüntüsünü koruyan balýk piþirmede idealdir. Tatlýlar: Çoklu
piþirme ayarý ile mayalý keklerin piþirilmesinde de mükemmel
sonuçlar elde edersiniz.
Dahasý, bu ayarda ýsý 80°C’ye getirilerek beyaz veya kýrmýzý et
ile ekmek çözmede de kullanýlabilir. Daha hassas gýdalarý çözmek
için termostatý 60°C’ye getirilebilir, veya termostatý 0°C’ye
ayarlayarak sadece soðuk hava dolaþýmý özelliðini
kullanabilirsiniz.
Pizza ayarý:
Termostat düðmesi H’yi 40°C ile MAX arasý bir noktaya getirin.
Alt ve dairesel ýsýtma elemanlarý ile fan çalýþmaya baþlar. Cihazýn
kullandýðý yüksek miktarda güce (2800 W) baðlý olarak fýrýn alt
kýsmýnda önemli oranda ýsý ürettiðinden bu kombinasyon fýrýný
çabucak ýsýtýr. Pizza ayarý, pizzalar veya büyük rostolar gibi
yüksek ýsý gerektiren yiyecekler için idealdir. Her bir seferde tek
bir damlama tepsisi veya raf kullanýn. Birden fazla tepsi veya raf
kullanýlýrsa, piþirme sürecinin ortasýnda bunlarýn yerlerinin
deðiþtirilmesi gerekir.
Izgara:
Termostat düðmesi H’yi 40°C ile MAX arasý bir noktaya getirin.
Üst merkezi ýsýtma elemaný devreye girer ve þiþ bölümü
çalýþýr.
Izgaranýn çok yüksek ve doðrudan ýsýsý etlerin yüzeyini
kýzartýrken sularýnýn içinde kalýp etin yumuþak olmasýný
saðlar. Izgara yüzeyde yüksek miktarda ýsý gerektiren sýðýr
bifteði, dana eti, kaburga bifteði, fileto, hamburger vb. yemekler
için özellikle önerilir.
Önemli: Izgara kullanýldýðý zaman fýrýnýn kapaðýnýn
kapalý olmasý gerekir.
Fan hýzlý ýzgaralar için çok gereklidir, ýsýnýn fýrýn içerisinde
homojen daðýlýmýný saðlayarak, yiyeceklerin hem
yüzeylerinin hem de iç kýsmýnýn piþmesi saðlanýr. Bu faný
yüzeyinin kýzarmasýný istediðiniz yemeklerde piþme
iþleminin sonuna doðru da çalýþtýrabilirsiniz.
Þiþte çevirme:
Þiþte çevirmeyi baþlatmak için aþaðýdakileri uygulayýn:
a) Damlama tepsisini 1. rafa yerleþtirin;
b) Þiþte çevirme yapmak için saðlanan özel desteði 3. rafa
yerleþtirip þiþi özel deliðinden fýrýnýn arkasýndaki þiþ
bölümüne sokarak yerleþtirin;
c) Þiþte piþirmeye baþlamak
için “G” düðmesini
ayarýný seçin.