Whirlpool FI6 891 SP IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
1
TR
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
8
9
7
ÜRÜN TANIMI
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
KONTROL PANELİ
1.
Kontrol paneli
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısmında
gösterilmiştir)
5. Kapak
6.
Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Lamba
8. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
Ürünü kullanmadan önce, güvenlik talimatlarını dikkatlice okuyun
BİR HOTPOINT  ARISTON ÜRÜNÜ
SATIN ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www.hotpoint-ariston.com/register
www.hotpoint.eu internet adresimizi ziyaret ederek
ve bu kitapçığın arkasında yer alan talimatlara
uyarak, Kullanım ve Bakım Kılavuzu'nu
indirebilirsiniz.
WWW
6
1 432 5 76 8
1. AÇIK/KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak için
kullanılır.
2. MENÜ
Ana menüye hızlıca erişmek için
kullanılır.
3. FAVORİLER
10 adede kadar favori işlevi
kaydetmek ve hızlıca geri
çağırmak için kullanılır.
4. GERİ
Önceki menüye geri dönmek için
kullanılır.
5. EKRAN
6. GEZİNTİ DÜĞMELERİ
Menüler arasında gezinmek,
imleci hareket ettirmek ve ayarları
değiştirmek için kullanılır.
7. TAMAM / SEÇ
İşlevleri seçmek ve ayarları
onaylamak için kullanılır.
8. BAŞLAT
Seçilen işlevi başlatmak için
kullanılır.
2
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI
Raf kılavuzlarını fırından çıkarın ve koruyucu plastiği
kayar kılavuzlardan çıkarın.
Kılavuzun üst klipsini raf
kılavuzuna sabitleyin ve
sonuna kadar kaydırın.
Diğer klipsi alçaltarak ilgili
konumuna yerleştirin.
Kılavuzu yerine sabitlemek
için,
klipsin alt kısmını iterek,
sıkı bir şekilde raf
kılavuzuna geçirin.
Kılavuzların serbest
hareket edebildiğinden
emin olun. Bu adımları,
aynı seviyedeki diğer raf
kılavuzu için de tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Kayar kılavuzlar, herhangi bir seviyede
takılabilir.
AKSESUARLAR
RAF DAMLAMA TEPSİSİ FIRIN TEPSİSİ KAYAR KILAVUZLAR
ŞİŞ
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir
şekilde yerleştirin.
Damlama tepsisi ve fırın tepsisi gibi diğer
aksesuarlar rafla aynı şekilde yatay olarak takılır.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
. Raf kılavuzlarını çıkarmak için, kılavuzları yukarı
kaldırın ve ardından alt kısmını nazikçe çekerek
yuvasından çıkarın: Raf kılavuzları artık çıkarılabilir.
. Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına takın. Yukarı pozisyonda tutarak, pişirme
bölmesine kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındaki konumlarına yerleştirin.
Aksesuar sayısı, satın alınan
modele bağlı olarak
değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış
Sonrası Servisten ayrıca
satın alınabilir.
WWW
ŞİŞİN KULLANILMASI
Şişi etin ortasına itin (tavuk
ise ip ile bağlanır) ve eti,
çatal üzerinde sabit bir
konum alıncaya ve hareket
edemez konuma gelinceye
kadar şişin üzerinde
kaydırın. İkinci çatalı şişin
üzerine itin ve eti sabit bir
şekilde yerinde tutana
kadar kaydırmaya devam
edin. Yerine sabitlemek için tespit vidasını sıkın.
kıs
fırının pişirme
bölmesinde yer alan
girintiye geçirin ve
yuvarlak kısmı, ilgili
desteğin üzerine
yerleştirin.
Lütfen dikkat edin: Pişirme
esnasında çıkan sıvıları
toplamak için, damlama
tepsisini altına yerleştirin ve 500 ml su ekleyin. Şiş sıcak iken
elinizi yakmaması için, yalnızca plastik tutma kolundan
tutun (bu, pişirme öncesinde çıkarılmalıdır).
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
3
TR
İŞLEVLER
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
GELENEKSEL
HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır.
ALT VE ÜSTTEN ISITMA*
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır.
IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır. Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için damlama tepsisi kullanılmasını
öneriyoruz: Tavayı, rafın altındaki seviyelerden
herhangi birine konumlandırın ve 500 ml su ekleyin.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için bir damlama tepsisi kullanılmasını
öneriyoruz: Tavayı, rafın altındaki seviyelerden
herhangi birine konumlandırın ve 500 ml su ekleyin.
Bu işlev ile şiş aparatı (varsa) kullanılabilir.
FANLI HAVA DOLAŞIMI
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir.
KONVEKSİYONLU PİŞİRME
Tek bir rafta et veya ortaları sıvı olan kekleri
pişirmek için kullanılır.
ÖZEL FONKSİYONLAR
BUZ ÇÖZME
Yiyeceğin buzunu daha hızlı bir şekilde
çözdürmek için kullanılır.
SICAK TUTMA
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek tutmak
için kullanılır.
KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun etkili bir şekilde
kabarmasına yardımcı olmak için kullanılır. Kabartma
kalitesini korumak için, işlevi, bir pişirme çevriminden
sonra fın hala sıcak iken etkinleştirmeyin.
ÇOK RAFLI
İşlev, her türlü yemeği hızlı ve hassas bir
şekilde pişirir. Aynı zamanda halihazırda pişirilmiş
olup, daha sonra oda sıcaklığında veya buzdolabında
saklanmış olan yiyecekleri yeniden ısıtmak için de
kullanılabilir.
K ET PİŞİRME
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde)
pişirmek için kullanılır. Her iki tarafının da üstünün
eşit bir şekilde kızarması için, pişirme sırasında etin
çevrilmesini öneriyoruz. Aynı zamanda aşırı
kurumasını önlemek üzere et parçasının üzerinde ara
ara su gezdirilmesini öneriyoruz.
DONMUŞ YEMEK
Lazanya - pizza - strudel - patates kızartması -
ekmek.
Bu işlev, beş farklı türdeki donmuş hazır yemek için
optimum pişirme sıcaklığını ve pişirme modunu
otomatik olarak seçer.
Diğer tiplerdeki ürünlere yönelik sıcaklığı ayarlamak
için “Özel”i seçin.
YAVAŞ PİŞİRME
Et ve balıkları, körpe ve sulu bırakarak nazikçe
pişirmek için kullanılır. Etin üstünü kızartmak ve doğal
suyunu korumasına yardımcı olmak için rostoluk et
parçalarının önce kızgın bir tavada çevrilmesini
öneriyoruz. Pişirme süreleri; 300 g ağırlığındaki balık
için iki saatten 3 kg ağırlığındaki balık için dört veya
beş saate, 1 kg ağırlığındaki et parçaları için dört
saatten, 3 kg ağırlığındaki et parçaları için altı ila yedi
saate kadar değişiklik gösterir.
ECO FANLI HAVA*
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve et
filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır. Nazik,
aralıklı hava dolımı sayesinde yemeğin aşırı
kuruması engellenir. Bu işlev kullanılırken, EKO
lambası pişirme süresince kapalı olacak, ancak
'e
basmak suretiyle kısa bir süreliğine tekrar
açılabilecektir.
EKO çevrimini kullanarak enerji tüketimini azaltmak
için, fırının kapağı, yemek tarifi tamamlanana kadar
açılmamalıdır.
4
CİHAZIN İLK KULLANIMI
1. LÜTFEN DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız gerekecek:
Ekranda mevcut dillerin listesi gösterilecektir.
Please select language
Italiano
Português do Brasil
English
İstediğiniz dili görüntülemek için veya 'e basın
ve
'e basarak onaylayın
Lütfen dikkat edin: Dil, sonradan “Ayarlar” menüsünden de
değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dili seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda 12:00 yanıp sönecektir.
ile saati ayarlayın, işiniz bitince OK tuşuna basın.
HH MM
12:00
Saati ayarlamak için veya 'i kullanın ve 'e
basarak onaylayın
Lütfen dikkat edin: Bir elektrik kesintisinden sonra daima
saatin sıfırlanması gerekecektir.
OTOMATİK TEMİZLİK 
PİROLİZ TEMİZLİK
Çok yüksek sıcaklıkta bir çevrim kullanarak, pişirme
sırasındaki sıçramaları ortadan kaldırmak için
kullanılır (yaklaşık 500 °C). İki adet kendi kendini
temizleme çevrimi mevcuttur: Tam çevrim (PİROLİZ
TEMİZLİK) ve kısa çevrim (PİRO EKSPRES TEZLİK).
Daha kısa olan çevrimin düzenli aralıklarla, tam
çevrimin ise yalnızca fırın çok kirli iken kullanılmasını
öneriyoruz.
AYARLAR
Fırının ayarlarını değiştirmek için kullanılır (güç, dil,
zaman, sinyal ses düzeyi, parlaklık, Eko modu).
Lütfen dikkat edin: Fırın kapalı fakat Eko modu etkin iken,
enerji tasarrufu sağlamak üzere ekran parlaklığı
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine vs.
basıldığında, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
TAM OTOMATİK YEMEK TARİFLERİ
Bu işlevi doğru kullandığınızdan emin olmak için,
yemek tarifi kitabımızı
www.hotpoint.eu adresinden
indirerek okuyun
28 adet önceden ayarlanmış farklı yemek tarifi
arasından birini seçmek için kullanılır.rın,
optimum pişirme sıcaklığı, işlev ve süreyi otomatik
olarak ayarlayacaktır.
3. GÜÇ TÜKETİMİNİ AYARLAYIN
Fın, 3 kW'den yüksek bir değere sahip ev şebekesi
ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek şekilde
programlanmıştır: Evinizdeki güç seviyesi daha
şük ise, bu değeri azaltmaz gerekecektir.
"Ayarlar" menü öğesini seçmek için
veya 'i
kullanın,
'e ban, “Güç”ü seçin ve onaylamak
için
'e basın.
Düşük
Yüksek
2.5 kW'ın üzerinde
"Low" (Düşük) ayarını seçmek için veya 'i
kullanın ve onaylamak için
'e basın.
4. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde
ısıtılmasını öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak hava dolaşımlı bir işlev kullanarak, fırını
yaklaşık bir saat boyunca 200 °C'ye ıtın (örn. “Fanlı
Hava Dolaşımı” veya “Konveksiyonlu).
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
5
TR
3. ÖN ISITMA
Bu fın, her türdeki yiyeci ön ısıtma aşaması ile
veya ön ısıtma aşaması olmadan pişirebilir.
“Hayır” seçildinde toplam pişirme süresi (ön ısıtma
dahil) ve enerji tüketimi %25'e kadar düşecektir.
Ön ısıtma, birçok işlev ile etkinleştirilebilir.
Ön ısıtma bittiğinde, fırının ayarlanan sıcaklığa
ulaştığına dair sesli bir sinyal duyulacaktır.
Yiyeceği içeri yerleştirin ve pişirme işlemi ile devam
edin.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
4. PİŞİRME TİŞ SAATİNİ AYARLAMA
GECİKMELİ BAŞLATMA
Birçok işlev, bitiş saatini ayarlamak suretiyle
pişirmenin başlama saatini geciktirmenizi sağlar.
Çalıştırılacak işlevin süresini ayarlarken, ekranda
pişirmenin tamamlanmasının beklendiği saat
gösterilecektir. İmleci BİTİŞ SAATİ'ne getirmek için
veya 'i kullanın ve 'e basın: Saat yanıp
necektir.
200°C
19:20
02:00
SICAKLIK
ÖN ISITMA
BİTİŞ SAA
PİŞİRME SÜRESİ
Alt ve Üstten Isıtma
Hayır
Pişirmenin sona ermesini istediğiniz saati seçmek
için
veya 'i kullanın ve 'e basın. 'e basın
ve yemeği fırına yerleştirin, ardından işlevi
etkinleştirmek için tekrar
'e basın: Fırın
1. İmleç
(seçilen ayarı vurgular)
2. Sıcaklık/ızgara gücü
3. Ön ısıtma
4. Süre
5. İşlevin sona ereci saat
6. İşlevin a
2. BİR İŞLEVİN SEÇİLMESİ VE ETKİNLEŞTİRİLMESİ
AYARLARI UYGULAYIN
İmleci değiştirebileceğiniz ayarlar üzerinde hareket
ettirmek için
veya 'e basın.
İmleç istediğiniz yere geldiğinde, 'e basarak
ayarı değiştirin: Stiğiniz ayar yanıp sönmeye
başlayacaktır.
Değeri değiştirmek için veya 'i kullanın ve
onaylamak için 'e basın.
İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
Görüntülenen ayarlar istediğiniz ayarlar ise, işlevi
etkinleştirmek için 'e basın. Yemeği fırına
yerleştirin ve ardından işlevi etkinleştirmek için
tekrar 'e basın.
Lütfen dikkat edin: Bazı ayarlar, pişirme esnasında da
değiştirilebilir.
GÜNLÜK KULLANIM
1. Seçilen işlevin simgesi
2. Seçilen işlev
3. Kullanılabilir diğer işlevler
4. Seçilen işlevin açıklaması
1. BİR İŞLEV SEÇİN
FIRINI AÇIN
'e basın ve basılı tutun: Ekranda ana menü
görüntülenecektir.
MENÜDE GEZİNİN
Ana menüde gezinmek için
veya 'e basın ve
seçmek istediğiniz öğeyi vurgulayın.
MENÜDEN BİR ÖĞE SEÇİN
Seçmek istediğiniz öğe ekranda vurgulandığında,
seçimi onaylamak için
'e basın ve ayarlar
menüne (aşağı bakın) veya işlevler listesine gidin.
R İŞLEV SEÇİN
Ekrandaki listede gezinmek için
veya 'a basın.
Onaylamak için 'e basın ve ayarlar menüsüne
gidin.
1
4
2
3
Ayarlar
Geleneksel
Geleneksel manuel pişirme fonksiyonları
Özel Fonksiyonlar
200°C
19:20
02:00
2
3
6
1
4
5
SICAKLIK
ÖN ISITMA
BİTİŞ SAA
PİŞİRME SÜRESİ
Alt ve Üstten Isıtma
Hayır
6
pişme işleminin ayarladığınız saatte sona ermesi için
hesaplanan süreden sonra otomatik olarak
açılacaktır.
200°C
20:20
-07:10
SICAKLIK
BİTİŞ SAA
BAŞLATMA
Gecikmeli Başlatma
Lütfen dikkat edin: 'e basarak, bu işlevi anında
etkinleştirebilir ve bekleme süresini iptal edebilirsiniz.
Bu ayar, ancak fırına ön ısıtma uygulanması
gerekmediğinde uygulanabilir.
. ÜSNÜ KIZARTMA
Fırının bazı işlevleri, pişirme tamamlandığında
ızgarayı etkinleştirmek suretiyle yiyeceğinzeyini
kızartmanızı sağlar.
Pişirme 20:00'da tamamlandı
ile süre uzatın, OK ile kızartın
Gerekirse, beş dakikalık bir üstünü kızartma
çevrimini etkinleştirmek için
'e basın. Halihazırda
seçili olan işlevi kullanan pişirme de,
'e basılarak
uzatılabilir.
Üstünü kızartma işlevini durdurmak üzere, fırını
kapatmak için
'e veya ana menüye erişmek için
'e basın.
. TAM OTOMAK YEMEK TARİFLERİ
Fırın, optimum işlevlerin ve pişirme sıcaklıklarının
önceden ayarlanmış olduğu 28 adet tam otomatik
yemek tarifine sahiptir. Bu işlevden en iyi şekilde
yararlanmak ve optimum pişirme sonuçları elde
etmek için,
www.hotpoint.eu adresinden yemek tarifi
kitabımızı indirerek okuyun
veya 'i kullanarak, ana menüden "Yemek
Tarifleri"ni seçin. Onaylamak ve mevcut yemekler
listesine erişmek için
'e basın.
Listede gezinmek için
veya 'i kullanın ve
seçiminizi doğrulamak için ardından
'e basın.
19:20
-00:32
KONTROL
BİTİŞ SAA
PİŞİRME SÜRESİ
Tavuk fırın
Otomatik
'e ban ve yemeği fırına yerleştirin. İşlevi
etkinleştirmek için tekrar
'e basın.
Bu yemek tarifleri, pişirme bitiş saatini ayarlamanızı
sağlar.
Lütfen dikkat edin: Sesli bir sinyal duyulacak ve seçtiğiniz
işleve uygun olarak hangi işlemleri ne zaman yapmanız
gerektiği, örneğin yemeğin çevrilmesi ve pişirmenin
ilerlemesinin kontrol edilmesi, ekranda gösterilecektir.
. FAVORİLER
Fırının kullanımını kolaylaştırmak için, 10 adede
kadar favori işlev kaydedilebilir.
Bir işlevi favori olarak kaydetmek ve mevcut ayarları
gelecekte kullanmak üzere saklamak isterseniz,
pişirme tamamlandıktan sonra
'e basın.
Onaylamak için 'e basın: Ekranda, favoriler listenize
1 ile 10 arası bir rakama işlevi kaydetmeniz istenecektir.
1
Fanlı Hava Dolaşımı
Kaydetmek için OK'e basın, << ile iptal edin
Rakamı seçmek için veya 'i kullanın, ardından
'e basarak onaylayın.
Lütfen dikkat edin: İptal etmek için 'e basın.
Hafıza dolu veya söz konusu numara halihazırda alınmış ise,
işlevin üzerine yazılacaktır.
Kaydettiğiniz işlevleri sonradan çağırmak için,
'e basın: Ekranda, favori işlevler listeniz
gösterilecektir.
Fanlı Hava Dolaşımı
En çok pişirdiğiniz yemeklerin tarifleri
Pizza
Alt ve Üstten Isıtma
İşlevi seçmek için veya 'i kullanın, 'e
basarak onaylayın ve ardından, etkinleştirmek için
'e basın.
. ZAMAN AYARI
Fırın kapatıldığında, ekran zaman ayarı olarak
kullanılabilir. İşlevi etkinleştirmek için, fırının kapalı
olduğundan emin olun ve ardından
'e basın:
Zaman ayarı ekranda yanıp sönecektir.
ile saati ayarlayın, OK ile başlatın
00 : 00 : 00
(HH) (MM) (SS)
İstediğiniz uzunlukta süreyi ayarlamak için veya
'i kullanın ve ardından zaman ayarını
etkinleştirmek için 'e basın. Zaman ayarı seçilen
reyi geri saymayı bitirdinde sesli bir sinyal
duyulacaktır.
Lütfen dikkat edin: 'e basarak zaman ayarını herhangi
bir zamanda durdurabilirsiniz.
. TUŞ KİLİDİ
Tuşları kilitlemek için,
ve 'e aynı anda
basarak en az beş saniye balı tutun. Tuş kilidini
açmak için bu işlemi tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Bu işlev, pişirme sıranda da
etkinleştirilebilir.
Güvenlik nedenlerinden ötürü, fırın, düğmesine
basılarak herhangi bir zamanda kapatılabilir.
7
TR
. OTOMATİK TEMİZLİK  PİROLİZ TEMİZLİK
Ana menüden "Temizleme"yi seçmek için veya
'i kullanın ve 'e basın.
Piroliz Temizlik
2 saat süren yüksek sıcaklıkta temizlik işlemi
Piro Ekspres Temizlik
Ana menüden “Piroliz Temizlik” veya “Piroliz Ekspres
Temizlik”i seçin ve
'e basın: Ekranda, seçilen
çevrimin uzunlu ve biteceği saat gösterilecektir.
düğmesine basın: Ekranda
temizleme çevrimini başlatmak için takip etmeniz
gereken talimatlar gösterilecektir.
Tüm aksesuarları fırından çıkarın ve OK
tuşuna basın
2/3
Temizleme öncesinde, raf kılavuzları da dahil olmak
üzere tüm aksesuarları fırından çıkarmaya özellikle
dikkat edin.
Her talimatı uyguladıktan sonra, bir sonraki adıma
geçmek için
'e basın.
Son doğrulamadan sonra, fırın temizlik çevrimini
başlatacak ve kapak otomatik olarak kilitlenecektir:
Temizleme çevriminin ilerlemesini göstermek üzere,
ekranda derhal bir ilerleme çubuğu içeren bir mesaj
görünecektir.
Temizlik sırasında kapı kilit-
lenir
15:00
-00:59
BİTİŞ SAA
SAAT
Temizlik
Çevrim tamamlandığında ekranda uygun bir mesaj
yanıp sönmeye başlayacaktır. Kalan sıcaklık ekranda
gösterilecek ve kapak, fırının içindeki sıcaklık
güvenli bir seviyeye düşene kadar kilitli kalacaktır.
Ekranda daha sonra geçerli saat gösterilecektir.
8
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN
ISITMA
SICAKLIK
(°C)
PİŞİRME SÜRE
(Dk.)
SEVİYE VE
AKSESUARLAR
Mayalı kekler
- 160-180 30-90
2/3
- 160-180 30-90
4
1
Kremalı pasta
(cheesecake, strudel, meyveli tart)
- 160-200 35-90
3
- 160–200 40-90
4
1
Çörekler/küçük tartlar
- 160-180 20-45
3
- 160 –170 20-45
4
1
- 160 -170 20-45 ***
5
3
1
Profiterol çöreği
- 180-200 30-40
3
- 180-190 35-45
4
1
- 180-190 35-45 ***
5
3
1
Beze
- 90 110 -150
3
- 90 140-160
4
1
- 90 140-160 ***
5
3 1
Ekmek / pizza / focaccia
- 190-250 15-50
1 / 2
- 190-250 20-50
4
1
- 190-250 25-50 ***
5
3
1
Tuzlu pastalar
(sebzeli tart, kiş)
- 180-190 40-55
2 / 3
- 180-190 45-70
4
1
- 180-190 45-70 ***
5
3 1
Milföy tatlısı/Milföy krakerleri
- 190-200 20-30
3
- 180-190 20-40
4
1
- 180-190 20-40 ***
5
3 1
Lazanya / fırında makarna / fırın
rulo makarna / pide
- 190-200 45-65
3
Kuzu/dana/sığır/domuz 1 kg - 190-200 80 -110
3
Tavuk/tavşan/ördek 1 kg - 200-230 50-100
3
Hindi/kaz 3 kg - 190-200 80-130
2
9
TR
*Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin
**Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği
çevirin (gerekirse).
***Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından
farklı zamanlarda çıkarılabilir.
WWW
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu
IEC 60350-1 standardı uyarınca sertifikasyon
makamlarına yönelik hazırlanmış olan test edilmiş
yemek tarifleri tablosu için www.hotpoint.eu adresinden
indirin
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN
ISITMA
SICAKLIK
(°C)
PİŞİRME SÜRE
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Fırında balık/kağıtta (fileto, bütün)
- 180-200 50-60
3
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
- 180-200 40-60
2
Kızarmış ekmek - Yüksek 3-6
5
Balık fileto/dilim - Orta 20-30 *
4
3
Sosis / kebap / pirzola / hamburger - Orta - Yüksek 15-30 *
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg - Orta 55-70 **
2
1
Tavuk fırın 1-1,3 kg - Yüksek 60-80
2
1
Rozbif, az pişm1 kg - Orta 35-50 **
3
Kuzu budu/paça - Orta 60-90 **
3
Patateszartması - Orta 35-55 **
3
Sebze graten - Yüksek 10-25
3
Lazanya ve et - 200 50-100 ***
4
1
Et ve patates - 180 45-100 ***
4
1
Balık ve sebzeler - 190 30-50 ***
4
1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye
5)/lazanya (seviye 3)/et (seviye 1)
- 190 40-120 ***
5
3 1
Dondurulmuş pizza
- Otomatik 10-15
3
- Otomatik 15-20
4
1
- Otomatik 20-30
4
2 1
- Otomatik 20-30
4
3-2 1
İçi doldurulmuş rostoluk et parçaları - 200 80-120 ***
3
Et parçaları (tavşan, tavuk, kuzu) - 200 50-100 ***
3
AKSESUARLAR
Raf
Rafın üzerinde fırın
kabı veya pişirme
kabı
Damlama tepsisi/
fırın tepsisi
Damlama tepsisi
İçerisine 500 ml su
konulmuş damlama
tepsisi
Fırın tepsisi Şiş
İŞLEVLER
Alt ve Üstten Isıtma Izgara Turbo Izgara Fanlı Hava Dolaşımı Konveksiyonlu Buz çözme Eco Fanlı Hava
10
BAKIM VE TEMİZLİK
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin. Çok
kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın
yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber
bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
• Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin. Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve arndan bir bez veya
süngerle silin.
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
Fırın kapağı, temizliği kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılabilir.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
Herhangi bir bakım veya temizlik
işlemi yapmadan önce fırının
soğuduğundan emin olun.
Buharlı temizleyiciler
kullanmayın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık teli,
aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
Koruyucu eldiven takın.
Herhangi bir bakım işlemi
gerçekleştirilmeden önce, bu
fırın şebeke elektrik
kaynağından ayrılmalıdır.
WWW
Bu işlev, yaklaşık 500 °C'lik bir sıcaklık kullanarak,
pişirme sırasında meydana gelen sıçramaları ortadan
kaldırmanızı sağlar. Bu sıcaklıkta, yemek artıkları, fırın
soğuduktan sonra nemli bir süngerle kolayca silinip
çıkarılabilecek kalıntılara dönüşür.
er fırın bir ocağın altına monte edilmse, kendi
kendini temizleme çevrimi esnasında tüm brülörlerin
veya elektrikli sıcak plakaların kapatılmış olduğundan
emin olun.
Piroliz temizlik işlevini çalıştırmadan önce tüm
aksesuarları fırından çıkarın (raf kılavuzları dahil).
Optimum temizlik sonuçları için, Piroliz temizlik
işlevini kullanmadan önce en kötü kirleri nemli bir
süngerle temizleyin.
Piroliz temizlik çevrimi esnasında fırına
dokunmayın.
Piroliz temizlik çevrimi sırasında ve sonrasında
çocukları ve hayvanları fırından uzak tutun (odayı
tamamen havalandırana kadar).
ŞİRME BÖLMESİNİ PİROLİZ TEMİZLİK ÇEVRİMİ İLE TEMİZLEME
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2. Lambanın kapağını sökün, ampulü değiştirin ve
kapağı tekrar ampulün üzerine vidalayın.
3. rının fişini tekrar güç beslemesine takın.
Lütfen dikkat edin: Sadece 25-40 W/230 V tip E-14, T300 °C
akkor ampuller veya 20-40 W/230 V tip G9, T300 °C halojen
ampuller kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Satış Sonrası
Servisimizden elde edilebilir.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız
ampullere zarar verebileceğinden, ampulleri çıplak elle
tutmayın. Lamba kapağı yerine takılmadan fırını
kullanmayın.
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
Fırın, iki farklı pirolitik temizleme işlevine sahiptir:
Standart çevrim (PİROLİZ TEMİZLİK), fırın çok kirli ise
derinlemesine temizlik sağlarken, ekonomik çevrim
(PİROLİZ EKSPRES TEZK) daha kısadır ve
standart çevrime göre daha az enerji tüketir, bu da
onu düzenli aralıklarla kullanılmak için uygun hale
getirir.
Piroliz temizlik işlevini, yalnızca cihaz çok kirli ise veya
pişirme sırasında kötü kokular yayıyorsa çalıştırın.
Lütfen dikkat edin: Fırının kapağı, pirolitik temizlik
sırasında açılamaz. Sıcaklık kabul edilebilir bir seviyeye
geri dönene kadar kilitli kalacaktır.
Piroliz temizlik çevrimi sıranda ve sonrasında oda
havalandırın.
11
TR
ARIZA GİDERME
WWW
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının
elektrik beslemesine bağlı olup olmadığı
kontrol edin.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için,
fırını kapatıp yeniden açın.
Kapak açılmıyor.
Kapak kilidi ile ilgili hata.
Temizleme çevrimi sürüyor.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için,
fırını kapatıp açın. İşlevin sona ermesini ve fırının
soğumasını bekleyin.
Ekranda “F” harfi ve ardından bir
rakam görünüyor.
Yazılım sorunu. Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Servis
Merkezi ile irtibata geçin ve “F” harfini takip
eden rakamı belirtin.
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve
mandalları kilit açma konumuna gelene kadar
alçaltın.
b
a
2. Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın.
Kapağı her iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı doğru
çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz. Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine
dayayarak bir tarafa koyun.
a
b
~15°
3. Fırına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve
üst kısmı yuvana sabitlemek suretiyle kapağı
yerine takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol
etmek için hafifçe baskı uygulayın.
“CLICK”
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin.
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar görebilir.
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
12
FAYDALI İPUÇLARI
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih
edin. Ayrıca ateşe dayaklı (payreks) veya kumlu
taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz,
ancak bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun
olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
“Fanlı Hava Dolaşımı” işlevi, farklı türlerdeki yiyecekleri
(balık ve sebze gibi) aynı anda farklı raflarda
pişirmenizi sağlar.
Daha kısa pişirme süresi gerektiren yemeği çıkarın ve
daha uzun süre gerektiren yemeği fırında tutmaya
devam edin.
WWW
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtibat bilgilerimize garanti
kılavuzundan ulaşabilirsiniz.
Satış Sonrası Müşteri
Servisimizle iletişim kurarken,
lütfen ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan kodları
belirtin.
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
X
xxx
-
xxx
xx
-
xx
ÜRÜN FİŞİ
WWW
Bu fırına yönelik enerji verimlilik dereceleri de
dahil olmak üzere ürünün komple özellikleri,
www.hotpoint.eu internet adresimizden
indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu
www.hotpoint.eu internet adresimizden
(bu kare kodu kullanabilirsiniz), ürünün
ticari kodunu belirterek indirin.
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Müşteri
Servisimizle irtibata geçin
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
400010858994
İtalya'da basılmıştır
001
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool FI6 891 SP IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide