HOTPOINT/ARISTON FI9 891 SP IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
1
TR
Hızlı kılavuz
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
8
10
7
6
1 432 5 76 8
BİR HOTPOINT-ARISTON ÜRÜNÜ
SATIN ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım almak için, lütfen ürününüzü şu
adresten kaydedin: www . hotpoint . eu/ register
Cihazı kullanmadan önce, Güvenlik Talimatını dikkatli bir
şekilde okuyun.
ÜRÜN TANIMI
KONTROL PANELİ
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısnda
gösterilmiştir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Lamba
8. Et sondası bağlantısı
9. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
10. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. AÇIK/KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak için kullanılır.
2. MENÜ
Ana menüye hızlıca erişmek için
kullanılır.
3. FAVORİLER
10 adede kadar favori işlevi kaydetmek
ve hızlıca geri çağırmak için kullanılır.
4. GERİ
Önceki menüye geri dönmek için
kullanılır.
5. EKRAN
6. GEZİNTİ DÜĞMELERİ
Menüler arasında gezinmek,
imleci hareket ettirmek ve ayarla
değiştirmek için kullanılır.
7. TAMAM / SEÇ
İşlevleri seçmek ve ayarları onaylamak
için kullanılır.
8. BAŞLAT
Seçilen işlevi başlatmak için kullanılır.
2
AKSESUARLAR
RAF DAMLAMA TEPSİSİ FIRIN TEPSİSİ KAYAR KILAVUZLAR
ET SONDASI ŞİŞ
Aksesuar sayısı, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın
alınabilir.
TEL RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN
TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, tel rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin.
Damlama tepsisi ve pişirme tepsisi gibi diğer
aksesuarlar, tel rafla aynı şekilde yatay olarak takılır.
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI
Raf kılavuzlarını fırından çıkarın ve koruyucu plastiği
kayar kılavuzlardan çıkarın.
Kılavuzun üst klipsini raf
kılavuzuna sabitleyin ve
sonuna kadar kaydırın.
Diğer klipsi alçaltarak ilgili
konumuna yerleştirin.
Kılavuzu sabitlemek için,
klipsin alt kısmını, raf
kılavuzuna sıkıca bastırın.
Kılavuzların serbest hareket
edebildiğinden emin olun.
Bu adımları, aynı seviyedeki
diğer raf kılavuzu için de tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Kayar kılavuzlar, herhangi bir seviyede
takılabilir
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
Raf kılavuzlarını çıkarmak için, yukarı kaldırın ve
alt kısımlarını çekerek yuvalarından kurtarın: Raf
kılavuzları artık çıkarılabilir.
Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına takın. Yukarı pozisyonda tutarak,
pişirme bölmesine kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındaki konumlarına yerleştirin.
ŞİŞ APARATININ KULLANILMASI
Şişi etin ortasına itin (tavuk
ise ip ile bağlanır) ve eti,
çatal üzerinde sabit bir
konum alıncaya ve hareket
edemez konuma gelinceye
kadar şişin üzerinde kaydırın.
İkinci çatalı şişin üzerine itin
ve eti sabit bir şekilde
yerinde tutana kadar
kaydırmaya devam edin.
Yerine sabitlemek için tespit vidasını sıkın.
Ucunu, fırının pişirme
bölmesinde yer alan
girintiye geçirin ve
yuvarlak kısmı, ilgili
desteğin üzerine
yerleştirin.
Lütfen dikkat edin: Pişirme
esnasında çıkan sıvıları
toplamak için, damlama
tepsisini altına yerleştirin
ve 500 ml su ekleyin. Şiş sıcak iken elinizi yakmaması için,
yalnızca plastik tutma kolundan tutun (bu, pişirme öncesinde
çıkarılmalıdır).
3
GELENEKSEL
HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır.
ALT VE ÜSTTEN ISITMA*
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır.
IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır. Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için damlama tepsisi kullanılmasını
öneriyoruz: Tavayı, rafın altındaki seviyelerden
herhangi birine konumlandırın ve 500 ml su ekleyin.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için bir tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml su ekleyin. Bu işlev ile ş
aparatı (varsa) kullanılabilir.
FANLI HAVA DOLAŞIMI
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir.
KONVEKSİYONLU
Tek bir rafta et veya ortaları sıvı olan kekleri
pişirmek için kullanılır.
İŞLEVLER
ÖZEL FONKSİYONLAR
BUZ ÇÖZME
Yiyeceğin buzunu daha hızlı bir şekilde çözdürmek
için kullanılır.
SICAK TUTMA
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek tutmak için
kullanılır.
KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun etkili bir şekilde
kabarmasına yardımcı olmak için kullanılır. Kabartma
kalitesini korumak için, işlevi, bir pişirme çevriminden sonra
fırın hala sıcak iken etkinleştirmeyin.
ÇOK RAFLI
İşlev, her türlü yemeği hızlı ve hassas bir şekilde pişirir.
Aynı zamanda halihazırda pişirilmiş olup, daha sonra oda
sıcaklığında veya buzdolabında saklanmış olan yiyecekleri
yeniden ısıtmak için de kullanılabilir.
BÜYÜK ET
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde) pişirmek
için kullanılır. Her iki tarafının da üstünün eşit bir şekilde
kızarması için, pişirme sırasında etin çevrilmesini öneriyoruz.
Aynı zamanda aşırı kurumanı önlemek üzere et parçanın
üzerinde ara ara su gezdirilmesini öneriyoruz.
DONMUŞ YEMEK
Lazanya - pizza - strudel - patates kızartması -
ekmek. Bu işlev, beş farklı türdeki donmuş hazır yemek için
optimum pişirme sıcaklığını ve pişirme modunu otomatik
olarak seçer. Diğer tiplerdeki ürünlere yönelik sıcaklığı
ayarlamak için “Özel”i seçin.
YAVAŞ PİŞİRME
Et ve balıkları, körpe ve sulu bırakarak nazikçe
pişirmek için kullanılır. Etin üstünü kızartmak ve doğal
suyunu korumasına yardımcı olmak için rostoluk et
parçalarının önce kızn bir tavada çevrilmesini öneriyoruz.
Pişirme süreleri; 300 g ağırlığındaki balık için iki saatten 3 kg
ağırlığındaki balık için dört veya beş saate, 1 kg ağırlığındaki
et parçaları için dört saatten, 3 kg ağırlığındaki et parçaları
için altı ila yedi saate kadar değişiklik gösterir.
ECO FANLI HAVA*
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve et
filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır. Nazik,
aralıklı hava dolaşımı sayesinde yemeğin aşırı kuruması
engellenir. Bu işlev kullanılırken, EKO lambası pişirme
süresince kapalı olacak, ancak
'e basmak suretiyle kısa
bir süreliğine tekrar açılabilecektir. EKO çevrimini kullanarak
enerji tüketimini azaltmak için, fırının kapağı, yemek tarifi
tamamlanana kadar açılmamalıdır.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
4
OTOMATİK TEMİZLİK - PİROLİZ
TEMİZK
Çok yüksek sıcaklıkta bir çevrim kullanarak, pişirme
sırasındaki sıçramaları ortadan kaldırmak için
kullanılır. İki adet kendi kendini temizleme çevrimi
mevcuttur: Tam çevrim (PİROLİZ TEMİZLİK) ve kısa
çevrim (PİRO EKSPRES TEMİZLİK). Daha kısa olan
çevrimin düzenli aralıklarla, tam çevrimin ise yalnızca
fırın çok kirli iken kullanılmasını öneriyoruz.
AYARLAR
Fırının ayarlarını değiştirmek için kullanılır (dil,
zaman, sinyal ses düzeyi, parlaklık, Eko modu).
Lütfen dikkat edin: Fırın kapalı fakat Eko modu etkin
iken, enerji tasarrufu sağlamak üzere ekran parlaklığı
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine vs.
basıldığında, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
TAM OTOMATİK YEMEK TARİFLERİ
Bu işlevi doğru kullandığınızdan emin olmak için,
yemek tarifi kitabımızı docs . hotpoint . eu adresinden
indirerek okuyun
28 adet önceden ayarlanş farklı yemek tarifi
arasından birini seçmek için kullanılır.
Fırın, optimum pirme sıcaklığı, işlev ve süreyi
otomatik olarak ayarlayacaktır.
ET SONDALI YEMEKLER
Bu işlev, çitli farklı yemek türlerine yönelik
optimum pişirme modunu otomatik olarak seçer.
Seçilen et türüne bağlı olarak, hem pişirme bölmesi,
hem de yemeğin iç kısmı için optimum sıcaklığı
önerecektir.
Sondayı doğru yerleştirdiğinizden ve
kullandığınızdan emin olmak için, ilgili paragrafta yer
alan talimatları izleyin.
CİHAZIN
İLK KULLANIMI
1. LÜTFEN DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız
gerekecek: Ekranda mevcut dillerin listesi
gösterilecektir.
Lütfen dili seçin
İstediğiniz dili görüntülemek için veya 'e basın
ve
'e basarak onaylayın
Lütfen dikkat edin: Dil, sonradan Ayarlar menüsünden de
değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dili seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda 12:00 yanıp sönecektir.
Premere per impostare il tempo, OK per terminare
HH MM
12:00
ile zamanı ayarlayın, işiniz bitince OK tuşuna basın
SS DD
Saati ayarlamak için veya 'i kullanın ve 'e
basarak onaylayın
Lütfen dikkat edin: Bir elektrik kesintisinden sonra daima
saatin sıfırlanması gerekecektir.
3. GÜÇ TÜKETİMİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den yüksek bir değere sahip ev şebekesi
ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek şekilde
programlanmıştır: Evinizdeki güç seviyesi daha düşük
ise, bu değeri azaltmanız gerekecektir.
"Ayarlar" menü öğesini seçmek için
veya 'i
kullanın,
'e basın, “Güç”ü seçin ve onaylamak için
'e basın.
Più di 2,5 kW
Bassa
Alta
2.5 kW'ın üzerinde
Düşük
Yüksek
"Low" ayarını seçmek için veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın.
4. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pirmeye başlamadan önce, ola
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak hava dolaşımlı bir işlev kullanarak, fırını
yaklaşık bir saat boyunca 200 °C'ye ısıtın (örn. “Fanlı
Hava Dolaşımı” veyaKonveksiyonlu”).
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
5
3. ÖN ISITMA
Bu fırın, her türdeki yiyeceği ön ısıtma aşaması ile veya
ön ısıtma aşaması olmadan pişirebilir.
“Hayır seçildiğinde toplam pişirme süresi (ön ısıtma
dahil) ve enerji tüketimi %25'e kadar düşecektir.
Ön ısıtma, birçok işlev ile etkinleştirilebilir.
Ön ısıtma bittiğinde, fırının ayarlanan sıcaklığa
ulaştığına dair sesli bir sinyal duyulacaktır.
Yiyeceği içeri yerleştirin ve pirme işlemi ile devam
edin.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
4. PİŞİRME BİTİŞ SAANİ AYARLAMA
GECİKMELİ BAŞLATMA
Birçok işlev, bitiş saatini ayarlamak suretiyle pişirmenin başlama
saatini geciktirmenizi sağlar.
Çalıştırılacak işlevin süresini ayarlarken, ekranda pişirmenin
tamamlanmasının beklendiği saat gösterilecektir. İmleci BİTİŞ
SAATİ'ne getirmek için
veya 'i kullanın ve 'e basın:
Saat yanıp sönecektir.
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
Statico
19:20
02:00
Alt ve üstten ısıtma
SICAKLIK
ÖN ISITMA.
PİŞİRME SÜRESİ
BİTİŞ SAA
Pişirmenin sona ermesini istediğiniz saati seçmek için
veya
'i kullanın ve 'e basın. 'e basın ve yemeği fırına
yerleştirin, ardından işlevi etkinleştirmek için tekrar
'ya basın.
AYARLARI UYGULAYIN
İmleci değiştirebileceğiniz ayarlar üzerinde hareket
ettirmek için
veya 'e basın.
İmleç istediğiniz yere geldiğinde,
'e basarak
ayarı değiştirin: Seçtiğiniz ayar yanıp sönmeye
başlayacakr.
Değeri değiştirmek için
veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın.
İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
Görüntülenen ayarlar istediğiniz ayarlar ise, işlevi
etkinleştirmek için
'e basın. Yemeği fırına yerleştirin
ve ardından işlevi etkinleştirmek için tekrar
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Bazı ayarlar, pişirme esnasında da
değiştirilebilir.
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Funzioni di cottura tradizionali manuali
Funzioni Speciali
Impostazioni
Tradizionali
1
4
2
3
Geleneksel
Geleneksel manuel pişirme fonksiyonları
Ayarlar
Özel Fonksiyonlar
1. Seçilen işlevin simgesi
2. Seçilen işlev
3. Kullanılabilir diğer işlevler
4. Seçilen işlevin açıklaması
FIRINI AÇIN
'e basın ve basılı tutun: Ekranda ana menü
görüntülenecektir.
MENÜDE GEZİNİN
Ana menüde gezinmek için veya 'e basın ve
seçmek istediğiniz öğeyi vurgulayın.
MENÜDEN BİR ÖĞE SEÇİN
Seçmek istediğiniz öğe ekranda vurgulandığında,
seçimi onaylamak için
'e basın ve ayarlar
menüne (aşağı bakın) veya işlevler listesine gidin.
BİR İŞLEV SEÇİN
Ekrandaki listede gezinmek için veya 'a basın.
Onaylamak için
'e basın ve ayarlar menüsüne
gidin.
2. BİR İŞLEVİN SEÇİLMESİ VE ETKİNLEŞTİRİLME
Statico
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
02:00
2
3
6
1
4
5
Alt ve üstten ısıtma
SICAKLIK
ÖN ISITMA.
PİŞİRME SÜRESİ
BİTİŞ SAA
1. İmleç
(seçilen ayarı vurgular)
2. Sıcaklık/ızgara gücü
3. Ön ısıtma
4. Süre
5. İşlevin sona ereceği saat
6. İşlevin adı
6
Pişirme işleminin ayarladığınız süre sonunda bitmesi
için, hesaplanan sürenin sonunda fırın otomatik olarak
açılacaktır.
Partenza ritardata
TEMPERATURA
200°C
AVVIO IN
TEMPO FINE
20:20
-07:10
Gecikmeli Başlatma
SICAKLIK BAŞLATMA
BİTİŞ SAA
Lütfen dikkat edin: 'e basarak, bu işlevi anında
etkinleştirebilir ve bekleme süresini iptal edebilirsiniz.
Bu ayar, ancak fırına ön ısıtma uygulanması gerekmediğinde
uygulanabilir.
. ÜSTÜNÜ KIZARTMA
Fırının bazı işlevleri, pişirme tamamlandığında
ızgarayı etkinleştirmek suretiyle yiyeceğinzeyini
kızartmanızı sağlar.
per prolungare, OK per dorare
Cottura terminata alle 20:00
Pişirmenin bitiş saati: 20:00
ile süre uzatın, OK ile kızartın
Gerekirse, beş dakikalık bir üstünü kızartma çevrimini
etkinleştirmek için
'e basın. Halihazırda seçili olan
işlevi kullanan pişirme de,
'e basılarak uzatılabilir.
Üstünü kızartma işlevini durdurmak üzere, fırını
kapatmak için
'e veya ana menüye ermek için
'e basın.
. TAM OTOMATİK YEMEK TARİFLERİ
Fırın, optimum işlevlerin ve pişirme sıcaklıklarının
önceden ayarlanmış olduğu 28 adet tam otomatik
yemek tarifine sahiptir. Bu işlevden en iyi şekilde
yararlanmak ve optimum pişirme sonuçları elde
etmek için, docs . hotpoint . eu adresinden yemek tarifi
kitabımızı indirerek okuyun
veya 'i kullanarak, ana menüden "Yemek Tarifleri"ni
seçin. Onaylamak ve mevcut yemekler listesine
erişmek için
'e basın.
Listede gezinmek için
veya 'i kullanın ve
seçiminizi doğrulamak için ardından
'e basın.
Pollo arrosto
CONTROLLO
Automatico
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
-00:32
Tavuk fırın
KONTROL
Otomatik
PİŞİRME SÜRESİ
BİTİŞ SAA
'e basın ve yemeği fırına yerleştirin. İşlevi
etkinleştirmek için tekrar
'e basın.
Bu yemek tarifleri, pişirme bitiş saatini ayarlamanızı
sağlar.
Lütfen dikkat edin: Sesli bir sinyal duyulacak ve seçtiğiniz
işleve uygun olarak hangi işlemleri ne zaman yapmanız
gerektiği, örneğin yemeğin çevrilmesi ve pişirmenin
ilerlemesinin kontrol edilmesi, ekranda gösterilecektir.
. ET SONDALI YEMEKLER
Et sondasının kullanılması, pişirme sırasında yemin
iç sıcaklığını ölçmenizi sağlar.
Ana menüden "Et Sondalı Yemekler"i seçmek için
veya
'i kullanın ve 'e basın.
Mevcut listeden istediğiniz yemeği seçerek,
onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: “Diğer Et Fırınlar”ı seçtiğinizde, tüm ayarları
değiştirebilirsiniz (fırının ve sondanın sıcaklığı için). Diğer
yemek tarifleri, yalnızca ayarların bazılarını değiştirmenizi
sağlar.
Sondayı kemiklerden veya yağlı
kısımlardan kaçınarak, etin
içine derin bir şekilde bararak
yerleştirin.
Tavuk etinde, sondayı, boşluklardan
kaçınarak,ğsün ortasına
uzunlamasına yerleştirin.
Yemeği fırına yerleştirin ve fiş
bağlantısı için, fişi, fırının pişirme
bölmesinin sağ tarafında yer alan
bağlantıya takın.
COTTURA
TEMPERATURA
150°C
SONDA CARNE
ATTUALE
79°
100°
Pişirme
SICAKLIK ET SONDASI
ŞİMDİKİ
Önceden yapılmış ayarları
istediğiniz gibi değiştirin (mümkünse) veya
'e
basın.
Sesli bir sinyal duyulacak ve yemek sondası istenilen
sıcaklığa ulaştığında bu durum ekranda belirtilecektir.
Pişirme tamamlandığında, sonuç, pişirme süresi
uzatılarak sonuç mükemmelleştirilir.
Süreyi uzatmak için
veya 'e basın: Fırın, otomatik
olarak “Alt ve üstten ısıtma” işlevini kullanacaktır.
Lütfen dikkat edin: Sondanın doğru takılmaması halinde sesli
bir sinyal verilecek ve mesaj görüntülenecektir.
ET SONDASININ MANUEL İŞLEVLERLE KULLANIMI
Et sondası, et pişirirken optimum sonuçlar elde etmek
için bazı manuel işlevlerle de kullanılabilir.
Manuel bir işlev seçin ve sondayı bağlan: Ekranın
sol üst kısmında, sondanın ulaşması gereken sıcaklık
gösterilecektir.
Statico
TEMPERATURA
180°C
SONDA CARNE
100°
Alt ve üstten ısıtma
SICAKLIK ET SONDASI
Bu ayarı değiştirmek için, veya 'i kullanarak imleci
bir sonraki değere getirin ve
'e basın.
Ayar ekranda yanıp sönmeye başladığında,
veya
'i kullanarak istediğiniz değeri ayarlayın ve ardından
onaylamak için
'e basın.
Her et türü için önerilen sıcaklıkları gösteren bir
tablo oluşturmak için, docs . hotpoint . eu adresinden
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirerek okuyun
7
. FAVORİLER
Fırının kullamını kolaylaştırmak için, 10 adede kadar
favori işlev kaydedilebilir.
Bir işlevi favori olarak kaydetmek ve mevcut ayarları
gelecekte kullanmak üzere saklamak isterseniz,
pişirme tamamlandıktan sonra
'e basın.
Onaylamak için
'e basın: Ekranda, favoriler
listenize 1 ile 10 arası bir rakama işlevi kaydetmeniz
istenecektir.
Premere OK per salvare << per annullare
Termoventilato1
Kaydetmek için OK'e basın, ile iptal edin
Fanlı Hava Dolaşımı
Rakamı seçmek için veya 'i kullanın, ardından
'e basarak onaylayın.
Lütfen dikkat edin: İptal etmek için 'e basın.
Hafıza dolu veya söz konusu numara halihazırda alınmış ise,
işlevin üzerine yazılacaktır.
Kaydettiğiniz işlevleri sonradan çağırmak için, 'e
basın: Ekranda, favori işlevler listeniz gösterilecektir.
La selezione delle tue ricette preferite
Termoventilato
Statico
Pizza
En çok pişirdiğiniz yemeklerin tarifleri
Alt ve üstten ısıtma
Fanlı Hava Dolaşımı
Pizza
İşlevi seçmek için veya 'i kullanın, 'e basarak
onaylan ve ardından, etkinleştirmek için
'e basın.
. ZAMAN AYARI
Fırın kapatıldığında, ekran zaman ayarı olarak
kullanılabilir. İşlevi etkinleştirmek için, fırının kapalı
olduğundan emin olun ve ardından
'e basın:
Zaman ayarı ekranda yanıp sönecektir.
Premere per impostare il timer, OK per avviare
00 : 00 : 00
(HH) (MM) (SS)
ile zamanı ayarlayın, OK ile başlatın
DD SSSS
İstediğiniz uzunlukta süreyi ayarlamak için veya
'i kullanın ve ardından bağımsız zamanlayıcıyı
etkinleştirmek için
'e basın. Zaman ayarı seçilen
süreyi geri saymayı bitirdiğinde sesli bir sinyal
duyulacaktır.
Lütfen dikkat edin: 'e basarak zaman ayarını herhangi bir
zamanda durdurabilirsiniz.
. TUŞ KİLİDİ
Tuşları kilitlemek için, ve 'e aynı anda basarak
en az beş saniye balı tutun. Tuş kilidini açmak için bu
işlemi tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Bu işlev, pişirme sırasında da
etkinleştirilebilir.
Güvenlik nedenlerinden ötürü, fırın, düğmesine basılarak
herhangi bir zamanda kapatılabilir.
. OTOMATİK TEMİZLİK  PİROLİTİK TEMİZLİK
Ana menüden "Temizleme"yi seçmek için veya 'i
kullanın ve
'e basın.
Pulizia di 2 ore ad alta temperatura
Pirolisi express
Pirolisi
2 saat süren yüksek sıcaklıkta temizlik işlemi
Piro Ekspres Temizlik
Piroliz Temizlik
Ana menüden “Piroliz Temizlik veya “Piro Ekspres
Temizlik”i seçin ve
'e basın: Ekranda, seçilen
çevrimin uzunluğu ve biteceği saat gösterilecektir.
düğmesine basın: Ekranda, temizleme çevrimini
başlatmak için takip etmeniz gereken talimatlar
gösterilecektir.
2/3
Rimuovere tutti gli accessori
dal forno e premere OK
Tüm aksesuarları fırından çıkarın ve OK
tuşuna basın
Temizleme öncesinde, raf kılavuzları da dahil olmak
üzere tüm aksesuarları fırından çıkarmaya özellikle
dikkat edin.
Her talimatı uyguladıktan sonra, bir sonraki adıma
geçmek için
'e basın.
Son doğrulamadan sonra, fırın temizlik çevrimini
başlatacak ve kapak otomatik olarak kilitlenecektir:
Temizleme çevriminin ilerlemesini göstermek üzere,
ekranda derhal bir ilerleme çubuğu içeren bir mesaj
görünecektir.
La porta verrà bloccata
durante la pulizia
Temizlik sırasında kapı
kilitlenir
TEMPO
TEMPO FINE
15:00
-00:59
Pulizia
Temizlik
SÜRE
BİTİŞ SAA
Çevrim tamamlandığında ekranda uygun bir mesaj
yanıp sönmeye başlayacaktır. Kalan sıcaklık ekranda
gösterilecek ve kapak, fırının içindeki sıcaklık güvenli
bir seviyeye düşene kadar kilitli kalacaktır.
Ekranda daha sonra geçerli saat gösterilecektir.
8
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA SICAKLIK (°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler
- 160-180 30-90
2/3
- 160-180 30-90
4
1
Kremalı pasta
(cheesecake, strudel, meyveli tart)
- 160–200 35-90
3
- 160–200 40-90
4
1
Çörekler/küçük tartlar
- 160-180 20-45
3
- 160170 20-45
4
1
- 160-170 20-45 ***
5
3
1
Profiterol çöreği
- 180-200 30-40
3
- 180-190 35-45
4
1
- 180-190 35-45 ***
5
3
1
Beze
- 90 110 -150
3
- 90 140-160
4
1
- 90 140-160 ***
5
3 1
Ekmek / pizza / focaccia
- 190-250 15-50
1 / 2
- 190-250 20-50
4
1
- 190-250 25-50 ***
5
3
1
Tuzlu pastalar
(sebzeli turta, k)
- 180-190 40-55
2 / 3
- 180-190 45-70
4
1
- 180-190 45-70 ***
5
3 1
Milföy tatlısı/Milföy krakerleri
- 190-200 20-30
3
- 180-190 20-40
4
1
- 180-190 20-40 ***
5
3 1
Lazanya / fırında makarna / fırın rulo
makarna / pide
- 190-200 45-65
3
Kuzu/dana/sığır/1 kg - 190-200 80 -110
3
Tavuk / tavşan / ördek 1 kg - 200-230 50-100
3
Hindi/kaz 3 kg - 190-200 80-130
2
Fırında balık/kağıtta (fileto, bütün) - 180-200 50-60
3
PİŞİRME TABLOSU
9
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA SICAKLIK (°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Sebze dolmaları
(domates, kabak, patlıcan)
- 180-200 40-60
2
Kızarmış ekmek - Yüksek 3-6
5
Balık fileto/dilim - Orta 20-30 *
4
3
Sosis / kebap /
pirzola / hamburger
- Orta - Yüksek 15-30 *
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg - Orta 55-70 **
2
1
Tavuk fırın 1-1,3 kg - Yüksek 60-80
2
1
Az pişmiş rozbif 1 kg - Orta 35-50 **
3
Kuzu budu/paça - Orta 60-90 **
3
Fırın patates - Orta 35-55 **
3
Sebze graten - Yüksek 10-25
3
Lazanya ve et - 200 50-100 ***
4
1
Et ve patates - 180 45-100 ***
4
1
Balık ve sebzeler - 190 30-50 ***
4
1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye
5)/lazanya (seviye 3)/et (seviye 1)
- 190 40-120 ***
5
3 1
Dondurulmuş pizza
- Otomatik 10-15
3
- Otomatik 15-20
4
1
- Otomatik 20-30
4
2 1
- Otomatik 20-30
4
3-2 1
İçi doldurulmuş rostoluk et parçaları - 200 80-120 ***
3
Et parçaları (tavşan, tavuk, kuzu) - 200 50-100 ***
3
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin.
** Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği çevirin
(gerekirse).
*** Tahmini süre: Kişisel tercihe bağlı olarak yemekler fark
zamanlarda fırından çıkarılabilir.
WWW
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu IEC 60350-1 standardı
uyarınca sertifikasyon makamlarına yönelik hazırlanmış olan
test edilmiş yemek tarifleri tablosu için docs . hotpoint . eu
adresinden indirin.
WWW
Et sondası kullanılmasını gerektiren yemek tarifleri tablosu için, docs . hotpoint . eu adresinden Kullanım ve Bakım
Kılavuzunu indirin.
İŞLEVLER
Alt ve üstten ısıtma Izgara Turbo Izgara Fanlı Hava Dolaşımı Konveksiyonlu Buz çözme Eco Fanlı Hava
AKSESUARLAR
Raf
Rafın üzerinde
fırın kabı veya
pişirme kabı
Tabak /
fırın tepsisi
Damlama tepsisi
İçerisine 500 ml
su konulmuş
tabak
Fırın tepsisi Şiş
Et sondası
(isteğe bağlı)
10
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın
yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber
bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin.
Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi sonucu
oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını tamamen
soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya süngerle
silin.
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
Fırın kapağı, temizliği kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılabilir.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
ŞİRME BÖLMESİNİROLİTİK TEMİZLİK ÇEVRİMİ İLE TEMİZLEME
Herhangi bir bakım veya temizlik
işlemi yapmadan önce fırının
soğuduğundan emin olun.
Buharlı temizleyiciler
kullanmayın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden, bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
Koruyucu eldiven takın.
Herhangi bir bakım işlemi
gerçekleştirilmeden önce, bu
fırın şebeke elektrik kaynağından
ayrılmalıdır.
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2. Lambanın kapağını sökün, ampulü değiştirin ve
kapağı tekrar ampulün üzerine vidalayın.
3. Fırını tekrar güç kaynağına bağlan.
Lütfen dikkat edin: Yalnızca 20 -40 W/230 ~ V tip G9, T300°C
halojen ampuller kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Satış Sonrası Servisimizden
elde edilebilir. Parmak uçlarınız ampullere zarar vereceğinden,
ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba kapağı yerine
takılmadan fırını kullanmayın.
BAKIM VE
TEMİZLİK
Bu işlev,ksek sıcaklık kullanarak pişirme sırasındaki
sıçramaları ortadan kaldırmanızı sağlar. Bu sıcaklıkta, yemek
artıkları, fırın soğuduktan sonra nemli bir süngerle kolayca
silinip çıkarılabilecek kalıntılara dönüşür.
er fırın bir ocağın altına monte edilmse, kendi kendini
temizleme çevrimi esnasında tüm brülörlerin veya elektrikli
sıcak plakaların kapatılmış olduğundan emin olun.
Pirolitik temizlik işlevini çalıştırmadan önce tüm aksesuarları
fırından çıkarın (raf kılavuzları dahil).
Optimum temizlik sonuçları elde etmek için, Pirolitik temizlik
işlevini kullanmadan önce, iç hazne içerisindeki kalıntıları
temizleyin ve iç kapak camını temizleyin.
Fırın, iki farklı pirolitik temizleme işlevine sahiptir: Standart
çevrim (PİROLİZ TEZLİK), fın çok kirli ise derinlemesine
temizlik sağlarken, ekonomik çevrim (PİRO EKSPRES
TEMİZLİK) daha kısadır ve standart çevrime göre daha az
enerji tüketir, bu da onu düzenli aralıklarla kullanılmak için
uygun hale getirir.
Pirolitik temizlik işlevini, yalnızca cihaz çok kirli ise veya
pişirme sırasında kötü kokular yayıyorsa çalıştırın.
Lütfen dikkat edin: Fırının kapağı, pirolitik temizlik sırasında açılamaz.
Sıcaklık kabul edilebilir bir seviyeye geri dönene kadar kilitli
kalacaktır.
Piroliz temizlik çevrimi sırasında ve sonrasında odayı havalandırın.
Pirolitik temizlik çevrimi sırasında fırına
dokunmayın.
Pirolitik temizlik çevrimi sırasında ve sonrasında
çocukları ve hayvanları fırından uzak tutun (oda
tamamen havalandırana kadar).
11
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının
elektrik beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol
edin.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için,
fırını kapatıp yeniden açın.
Kapak açılmıyor.
Kapak kilidi ile ilgili hata.
Temizleme çevrimi sürüyor.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için,
fırını kapatıp açın. İşlevin sona ermesini ve fırının
soğumasını bekleyin.
Ekranda “F” harfi ve ardından
bir rakam görünüyor.
Yazılım sorunu. Size en yakın Saş Sonrası Müşteri Servis Merkezi
ile irtibata geçin ve “F” harfini takip eden rakamı
belirtin.
ARIZA GİDERME
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YENE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve
mandalları kilit açma konumuna gelene kadar alçaltın.
2.
b
a
Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapan.
Kapağı her iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı
doğru çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz. Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine
dayayarak bir tarafa koyun.
a
b
~15°
3. Fırına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve üst
kısmı yuvasına sabitlemek suretiyle kapağı yerine
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol etmek
için hafifçe baskı uygulayın.
5.
“CLICK”
Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin.
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar görebilir.
12
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih
edin. Ayrıca ateşe dayaklı (payreks) veya kumlu
taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz,
ancak bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun
olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
"Zorunlu Hava" işlevi, farklı türlerdeki yiyecekleri (balık
ve sebze gibi) aynı anda farklı raflarda pişirmenizi
sağlar.
Daha kısa pişirme süresi gerektiren yemeği çıkarın ve
daha uzun süre gerektiren yemeği fırında tutmaya
devam edin.
FAYDALI İPUÇLARI
400011544188
Politikalar, standart dokümantasyon ve ilave ürün bilgileri şuradan bulunabilir:
docs . hotpoint . eu internet adresimizden
Kare Kodu kullanarak
Alternatif olarak, Satış Sonrası Servisimizle iletişime geçebilirsiniz (Telefon numarasına
garanti kitapçığından ulaşabilirsiniz). Satış Sonrası Servisimizle iletişim kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım levhasında yer alan kodları belirtin.
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
XX
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

HOTPOINT/ARISTON FI9 891 SP IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide