9
Fõrõnõ kullanõlmasõ
Raf konumlarõ
Fõrõn tepsileri, daha iyi pişirme sonuçlarõ
elde etmek için farklõ yüksekliklerdeki
raflara yerleştirilebilir. Seviyeler, şekil 15'te
gösterilmiştir.
İç içe geçmeli (Teleskobik) Raf
destekleri
Fõrõn tepsileri 1,2 ve 4 nolu raf konumlarõn-
daki iç içe geçmeli raflara takõlabilir
1.Sağ ve sol geçme (teleskobik)
raf desteklerini, şekilde gösterildiği
gibi tamamen dõşarõya doğru çekin
2. Rafõ veya õzgarayõ şekilde gös-
terildiği gibi, teleskobik raflar üze-
rine yerleştirin sonra hafifçe rafõ ve
õzgarayõ fõrõnõn içine doğrõ itin.
Teleskobik raf destekleri tamamen
fõrõnõn iç kõsmõnda değillerse, fõrõn kapõsõnõ
kapatmaya çalõşmayõnõz. Bu kapõnõn ema-
yesine ve camõna hasar verebilir.
Daima fõrõn kapõsõ kapalõ iken
pişirin.
Fõrõn içindeki yiyecekleri fõrõndan dõşarõ
çõkarõrken veya fõrõnõn içine koyarken fõrõn
eldiveni kullanõn.Fõrõnõn iç kabininde sõcak-
lõk 250 C'ye kadar çõkabilir. Daima fõrõnda
fõrõn tepsilerini ve fõrõn tabaklarõnõ kullanõn.
Tepsileri, bisküvi tavalarõnõ veya aliminyum
folyoyu fõrõn tabanõnõn üzerine yerleştirme-
yiniz. Bu, fõrõnõn performansõnõ etkileyebile-
cek bir õsõ oluşumuna sebep olabilir ve
fõrõnõn emayesine hasar verebilir.
Yağlarla pişirme yaparken dikkatli olun,
çünkü fazla õsõtõldõğõnda bu tür yağlar ve
besinler yangõna sebebiyet verebilir.
Aynõ sebeple, fõrõn içinden yiyecek çõkarõr-
ken veya içine yiyecek koyarken fõrõn
tabanõna herhangi bir yağõn dökülmesine
izin vermeyin. Bu durum meydana geldiği
takdirde, hoş olmayan kokular veya
duman oluşacağõndan fõrõnõ dikkatli bir
şekilde temizleyiniz.
Önemli Hususlar
Et ve Balõk Pişirme
Etleri fõrõn õsõsõna dayanõklõ kaplarda yada
doğrudan fõrõn rafõnõn üzerinde pişirebilir-
siniz. Etlerden akan yağ ve sularõ biriktir-
mek için 1.nci raf konumunun altõna içine
biraz su koyarak yağ toplama tepsisini yer-
leştiriniz. Böylece fõrõn içerisinde kötü bir
koku oluşmasõnõ da engellemiş olursunuz
Beyaz et ve diğer kümes hayvanlarõnõn
etleri ve balõklar genelde orta bir sõcaklõkta
(150 ºC ile 175 ºC arasõ) pişerler.
Eğer kõrmõzõ et pişirecekseniz (dõşõ biraz
kõzarmõş iç kõsmõ yumuşak olacak şekilde)
yüksek õsõda (200 º C ile 250 ºC) ve kõsa
sürede pişirmenizi öneriyoruz.
Hamur İşleri
Kekler genelde orta sõcaklõklarda (150ºC
ile 200ºC arasõ) pişerler.Hamur işi yada
kekleri pişirmeden önce fõrõna yaklaşõk 10
dk.lõk bir ön õsõtma yapmanõzõ tavsiye ede-
riz.Pişirmeye başladõktan sonra ve pişirme
işlemi boyunca fõrõn kapõsõ kapalõ tutulma-
lõdõr.Pişmenin bitişi ve kontrol işlemlerini fõ-
rõnõn kapõ camõndan bakarak yapabilirsiniz.
Izgara (Grill)
Izgarada kõrmõzõ et veya balõk kõzartmak
istediğinizde õzgara tepsisinin üzerine bir
miktar yağ sürdükten sonra etleri doğru-
dan koyabilirsiniz. Izgara fonksiyonunda
õsõ sadece õzgara õsõtõcõsõndan gelir. Bun-
dan dolayõ et veya balõğõn kalõnlõğõna göre
õzgara tepsisinin konumunu yeniden ayar-
lamanõz gerekebilir. Daima yağ toplama
tepsisine bir miktar su koyarak en alt tepsi
konumuna koymayõ unutmayõnõz.
Eğer Termal Izgara konumunu
seçerseniz sõcaklõk ayarõnõ max.
200 ºC seçiniz.
Emniyet Termostadõ
Fõrõna emniyet amaçlõ ayrõca bir termostat
yerleştirilmiştir. Eğer fõrõn termostadõ bozu-
lursa ve fõrõn iç õsõsõ yükselirse emniyet
termostadõ devreye girer ve fõrõnõn elektrik
beslemesini keser.Eğer bu olay başõnõza
gelirse hemen Yetkili Servise başvurunuz.
Arõzayõ kendi başõnõza çözmeye kalkõş-
mayõnõz.
Soğutma Fanõ
Fõrõn fanõnõn görevi kontrol panelini,kontrol
düğmelerini ve fõrõn kapõ tutamağõnõ soğut-
maktõr. Hava akõmõ kontrol paneli ve tuta-
mak arasõndaki alandan geçer.Tehlikeli
olabilecek aşõrõ õsõnmalar için fan fõrõnõn
her kapatõlmasõndan sonra kontrol düğme-
leri kapalõ pozisyondayken bile õsõ normal
değerlere ulaşana kadar çalõşacaktõr.