21
it
21
tr
yönünün tersine dönmeye başlar, sonra
yiyecek itici ile yiyecekleri içeri bastırın.
Uyarı: Etleri kıymadan önce, kemiklerinin ve
derilerinin temizlenmiş olması gereklidir.
Not: Bu cihaz gecikmeli başlatma
sistemi ile donatılmıştır: AÇMA/
KAPAMA düğmesine basılmasının
ardından cihaz yaklaşık 2-3 saniyelik
gecikme ile çalışmaya başlayacaktır.
Not: Bifteği işlerken her işlemde maksimum
çalışma süresi 15 dakikayı aşamaz.
5. Cihazdan çıkan kıyılmış etleri toplamak için bıçak
kapağının altına ağızlık kapağını yerleştirin.
6. Kıyma işlemi sırasında eğer bir tıkanma olursa,
AÇMA/KAPAMA butonuna basın
hemen cihazı kapatın, sonra TERS YÖN
butonuna basın ve kıyma makinesini saat
yönünde çalıştırın, sonra bu butonu bırakın ve yeniden
AÇMA/KAPAMA butonuna basın; eğer halen bir
tıkanıklık varsa, giderilinceye kadar bu işlemi
tekrarlayın.
7. Kıyma işlemi tamamlandığında, AÇMA/KAPAMA
butonuna basın ve cihazın şini prizden çekin.
8. Kıyma başlığı düzeneğini sökün: bir elinizle
kilitleme butonuna basın (bakınız Ok 1 Şekil
4), diğer elinizle kıyma başlığını saat yönünde
çevirin ve sökün (bakınız Ok 2 Şekil 4).
Dikkat: Parçaları sökerken motor ünitesinin
şinin prizden çekilmiş olduğundan emin olun.
Sosis yapma
1. Kıyma başlığını, kıyma vidası, sosis doldurucu
ağzı (isteğinize bağlı olarak kalın veya ince) ve
bıçak kapağını Şekil 5'te gösterildiği gibi takın.
Not: Sosis yaparken asla bıçağı ve kıyma
plakalarını takmayın ve et kıyarken asla sosis
doldurucu başlığını ve ilgili destek parçasını takmayın.
2. Kıyma başlığını motor ünitesine takın. Bir
elinizle kilitleme butonuna basın (bakınız Ok 1
Şekil 2) ve diğer elinizle kıyma başlığını tutarak,
ünitede bulunan yuvasına yerleştirin ve artık
hareket etmeyinceye kadar saat yönünün tersine
kullanım ömrü kısalır.
15. Bu ürün, ziksel, algısal veya zihinsel kapasiteleri
kısıtlı ya da yeterli tecrübe ve bilgiye sahip
olmayan kişilerce korunmalarından sorumlu
kişilerin gözetimi veya talimatı altında olmaksızın
(çocuklar dahil) kullanılmamalıdır.
16. Cihazla oynamamaları için çocukların gözetim
altında tutulmaları gereklidir.
17. Dış mekanda kullanmayın.
18. Bu ürün sadece evde kullanıma uygundur.
19. Bu talimatları saklayın
KULLANIM TALİMATLARI
Not: İlk kullanımdan önce, lütfen yiyecek itici,
kıyma başlığı, bıçak tablası (büyük delik, orta
boy delik, küçük delik), bıçak kapağı, bıçak, içli köfte
aksesuarı ve benzeri sökülebilir tüm parçaları
tamamen temizleyin.
Bıçaklar keskindir, tutarken dikkatli
olun.
TALIMAT
Kıyma
1. Kıyma vidası, bıçak, bıçak tablası ve bıçak
kapağını resimde (bakınız Resim 1) detayları
verildiği şekilde takın. Tercihinize uygun kıyma
plakasını (ince, orta veya kalın delikli) seçin.
Küçük delikli plaka, etlerin daha ince ve daha
eşit bir şekilde kıyılmasına olanak sağlar.
Not: Yerleştirme deliğini seçilen plakanın pimi
ile hizalayın; bıçağın arka yüzeyinde "B" har
bulunmaktadır, takarken "B" tarafının kıyma vidası
tarafına geldiğinden emin olun (bakınız Resim 1).
2. Kıyma başlığını motor ünitesine takın. Bir elinizle
kilitleme butonuna basın (bakınız Ok 1 Şekil 2)
ve diğer elinizle kıyma başlığını tutarak, ünitede
bulunan yuvasına yerleştirin ve artık hareket
etmeyinceye kadar saat yönünün tersine çevirin
(bakınız Ok 2 Şekil 2). Kilitleme butonunu serbest
bırakın, kıyma başlığı motor ünitesine takılmıştır:
tüm elemanların güvenli bir şekilde yerlerine
oturmasını sağlamak için açık ağız bir anahtar
kullanarak bıçak kapağını sıkın (bakınız Şekil 3).
Dikkat: Parçaları takarken cihazın şinin
prizden çekilmiş olduğundan emin olun.
Ağızlığı kıyma başlığının üzerine takın.
3. AÇMA/KAPAMA butonunun boşta olduğundan
emin bir şekilde cihazın şini prize takın.
4. AÇMA/KAPAMA butonuna basın: cihaz
normal çalışıyorken kıyma bıçağı saat