Meyve suyu s›kaca¤›
Haz›rl›k
- ‹lk kez kullanmaya bafllamadan önce sökülebilir
tüm parçalar› y›kay›n (temizlik bölümünde
anlat›lanlar› okuyun).
- Posa kab›n› (Q) motor ünitesinin üzerine koyun
ve iyice sabitleyene kadar sola döndürün
(flek. 9).
- Ele¤i tak›n (P) (flek. 10).
- Kapa¤› (O) yerine koyun ve afla¤› do¤ru ittirerek
kelepçeyi ( R) iyice s›k›n (flek. 11'a, b, c, d).
Kelepçenin motor ünitesinin sa¤ taraf›nda oldu¤-
undan emin olun. Kapa¤›n yerine do¤ru
tak›ld›¤›n› ve s›k›ld›¤›n› kontrol edin.
- Meyve suyu kab›n› (S) yerine koyun (flek. 12).
- Fifli prize tak›n.
• Meyve suyu s›k›c›s›n› sökmek için, burada
anlat›lanlar› geriye do¤ru ve tersine ifllem
yaparak tekrarlay›n. Yani önce kelepçeyi aç›n,
sonra kapa¤› ve ele¤i ve en son beyaz posa
kab›n› sökün.
Meyve suyu s›kaca¤›n› nas›l kullanacaks›n›z
- Sebze ve/veya meyvelerinizi y›kay›n ve
malzeme girifl kanal›ndan geçecek boyutlarda
kesin.
- Cihaz› aç›n. Ço¤u meyve türü için › h›z›n›
seçmenizi tavsiye ederiz. Ancak, pancar ve
hindistancevizi (çok sert) için 2 h›z›n› seçin.
- Parçalar› malzeme girifl kanal›na koyun ve itici
madde ile afla¤› do¤ru yavaflça ittirin (flek. 13 a,
b.) ‹tici maddeye çok fazla bast›rmay›n, çünkü en
sonunda al›nacak sonucu olumsuz yönde
etkileyebilir ve ele¤in iyi ifl görmemesine sebep
olabilir.
E¤er cihazdan daha fazla meyve suyu gelmiyorsa:
- Cihaz› kapat›n (O pozisyonu) ve ele¤in dönmesi
tamamen durana kadar bekleyin.
- Meyve suyu kab›n› ç›kart›n (flek. 15).
- Meyve suyunu ç›kartt›ktan hemen sonra
içebilirsiniz. E¤er bir süre havayla temas ederse,
meyve suyu besleyici özelli¤ini ve tad›n›
kaybedecektir. E¤er bu suyu saklamak
isterseniz, az› iyice kapat›lm›fl bir poflete koyup
buzdolab›na kald›r›n. Meyve suyu özelliklerini
bundan sonra azami 24 saat koruyacakt›r.
- Meyve suyunun son damlalar›n› almak için,
meyve suyu kab›n› s›kaca¤a tekrar koyun ve
cihaz› tekrar çal›flt›r›n.
E¤er posa kab› tamamen doluysa:
- Cihaz› kapat›n (O) pozisyonu ve ele¤in dönüflü
tamamen durana kadar bekleyin.
- Kelepçeyi gevfletin ve kapa¤› sökün (flek. 14).
- Ele¤i ç›kart›n (flek. 16)
- Posa kab›n› sa¤a döndürerek motor ünitesinden
sökün ve ç›kart›n (flek. 17).
- Posa kab›n› boflalt›n (flek. 18).
- Ele¤i temizleyin.
- Meyve suyu s›kaca¤›n› sökün ve tekrar çal›flt›r›n.
E¤er meyve suyu kab› tamamen doluysa:
- Cihaz› kapat›n (O) pozisyonu ve ele¤in dönüflü
tamamen durana kadar bekleyin.
- Meyve suyu kab›n› ç›kart›n (flek. 15) ve boflalt›n.
• Meyve suyu kab›n›n azami kapasitesi 700ml dir.
Yararl› Tavsiyeler
• Her zaman taze sebze ve meyve kullan›n.
Bunlar›n suyu daha boldur.
• Meyve suyu en iyi al›nabilecek olanlar: ananas,
pancar, elma, salatal›k, havuç, ›spanak, kavun,
domates, portakal ve üzüm.
• Muz, papaya, avokado, incir ve mango gibi çok
fazla niflasta içeren meyveler meyve suyu
s›kaca¤› için uygun de¤ildir. Bu meyveler için
blenderi kullan›n.
• Meyvelerin ince zar ve kabuklar›n› soymaya
gerek yoktur. Sadece kal›n kabuklar›n (portakal,
ananas veya piflmemifl pancar gibi) soyulmas›
gereklidir.
• Meyve suyu s›kaca¤›nda salata gibi sebzelerin
yaprak ve saplar› da kullan›labilir.
• Portakal, limon, mandalina veya üzüm gibi
meyvelerin suyunu s›kmak istiyorsan›z, s›kma
ifllemine bafllamadan önce, ac› bir tat
verdiklerinden dolay›, önce kabuklar›n› soyun ve
kabuk alt›ndaki beyaz lifleri temizleyin.
• Elma suyu çok çabuk kahverengi renk al›r.
Bunu birkaç damla limon damlatarak
yavafllatabilirsiniz.
• Havuç, pancar, lahana veya ›spanak posas›
çorbalar, soslar, reçel, tatl›, dondurma vs. için
kullan›labilir.
• Posay› kaynat›n ve biraz ot ilave edin. Posay›
blenderde püre haline getirin. Domates lapas›
için domates posas›n› kullanabilirsiniz.
• Afla¤›daki meyve suyu kombinasyonlar›n›
deneyin: elma/havuç, portakal/üzüm,
ananas/greyfurt, havuç/pancar, havuç/limon ve
elma/portakal.
42