Aksesuarlar (modele göre)
mini-spatulalar ( ) kepçe ( ) yayma spatulası ( ) spatula ()
Yalnızca cihazla birlikte verilen veya yetkili servis merkezinden satın aldığınız pişirme tepsisini kullanın.
Pişirme
Ön ısıtmanın ardından cihaz kullanıma hazırdır.
İlk kullanım sırasında cihaz hafif bir duman ve koku yayabilir: bu normaldir.
Thermo-Spot
TM
(modele göre): cihaz ısındığında ve pişirmeye hazır duruma geldiğinde,
Thermo-Spot tamamen kırmızıya döner.
Modele göre, seçilen tarife uygun istenilen hamur miktarını elde etmek için ölçümkepçesini kullanın:
• 6 mini pancake için: kepçeyi az doldurun ( ).
• Bilini'ler ve pancake'ler için: kepçeyi tamamen ( ) doldurun.
• Krepler için (modele göre): kepçeyi iki defa ( ) tamamen doldurun.
(Mini pancake'ler için) Modele göre, kepçenin arka kısmıyla, bastırmadan hemen yayın ( ) veya (büyük pan-
cake için) ( ) yayma spatulasıyla ortadan başlıyarak dairesel hareketlerle yayın. Pişirme süresinin yarısında
pancake'i spatulayla çevirerek diğer tarafının pişmesini sağlayın.
Ardından pancake'i istediğiniz gibi katlayın: rulo, yarım, çeyrek olarak veya zarf ya da çiçek şekli verin.
Modele göre, hamuru kolayca yaymak için kepçeyi veya yayma spatulasını su dolu bir kaba koymanızı öne-
ririz.
Pişirme işleminin ardından, tatlı pancake'leri pişirme levhasının üzerindeyken değil tabağınızdayken süsleyin.
Modele göre, yiyecekleri ızgara da yapabilirsiniz.
Kullanım sonrası
Pişirme tepsisini cam yüzeyler üzerine koymayın.
Sıcak pişirme tepsisini suya sokmayın.
Rezistans temizlenmemelidir. Kirlendiğinde, soğumasını bekleyin ve kuru bir bezle silin.
Pişirme plakalarını bir sünger, sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanarak temizleyin.
Saklama (modele göre)
Pişirme yüzeyinin hasar görmesini engellemek için, cihazı masa örtüsü gibi temiz, düz ve sabit bir yüzeyin üzerine
baş aşağı yerleştirin.
Her aksesuarı kendi bölmesinde saklayın. Her zaman aksesuarları doğru sırayla kaldırın.
Cihazı çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun.
Krepler
40 ila 60 mini pancake veya 20 ila 25 büyük pancake (seçilen pişirme tepsisine göre) • Pişirme süresi:
her tarafı iki dak.
Klasik Fransız hamuru
• 500 g elenmiş un• 1 litre süt • 6 yumurta • tuz • tereyağ veya sıvı yağ
Büyük bir kasenin içinde 1 litre süte bir yandan çırparak, azar azar 500 gr. unu krema kıvamına gelinceye
kadar ekleyin. Sırasıyla 6 çırpılmış yumurtayı, 2 tutam tuzu ve 2 tatlı kaşığı sıvı yağı veya eritilmiş tereyağını
çırparak ekleyin. 1 ila 2 saat dinlenmeye bırakın. Krepleri yaparken hamur çok koyu olursa az miktarda su ek-
leyin ve tekrar karıştırın. Hamura daha fazla tuz ekleyerek tuzlu pancake'ler yapabilirsiniz.
1 2 3 4
2a
2b
2b
2
3
38
TR
CREPARTY-new-2100078095 08/04/13 13:59 Page38