Sembol Fonksiyon Açıklaması
5
Durdur / Temizle tuşu
Cihazı devre dışı bırakmak veya pişirme
ayarlarını silmek içindir.
6. GÜNLÜK KULLANIM
UYARI
Güvenlik bölümlerine bakın.
6.1 Cihazın etkinleştirilmesi ve devre
dışı bırakılması
1.
İstediğiniz fonksiyonu ayarlamak için Güç
Ayarı düğmesini çevirin.
2.
İstediğiniz süreyi ayarlamak için Saat Ayar‐
lama düğmesini çevirin.
3.
Onaylamak ve cihazı etkinleştirmek için
tuşuna basın.
4.
Cihazı devre dışı bırakmak için şunları ya‐
pabilirsiniz:
– Sürenin sonuna gelindiğinde cihazın oto‐
matik olarak devre dışı kalması için bek‐
lemek.
– Kapağı açmak. Cihaz otomatik olarak du‐
rur. Pişirmeye devam etmek için kapağı
kapatın. Yiyeceği kontrol etmek için bu
seçeneği kullanın.
–
tuşuna basın.
DİKKAT
İçerisinde yiyecek olmadan cihazı çalış‐
tırmayın.
6.2 Cihazın kullanımı hakkında genel
bilgiler
Genel:
• Cihazı devre dışı bıraktıktan sonra yiyeceğin
birkaç dakika beklemesine izin verin.
• Yiyeceği hazırlamadan önce alüminyum folyo
paketleri, metal kapları vb. çıkarın.
Pişirme:
• Mümkünse, yemeği mikrodalgada kullanmaya
uygun bir malzemeyle kaplayarak pişirin. Yiye‐
ceğin çıtır olmasını istiyorsanız kap kullanma‐
dan pişirin.
• Güç ve zamanı çok yüksek ayarlayarak ye‐
mekleri aşırı pişirmeyin. Yiyeceğin bazı nokta‐
ları kuruyabilir, yanabilir veya alev alabilir.
• Patlayabilecekleri için cihazı kabuklu yumurta
veya salyangoz pişirmek için kullanmayın.
Yağda yumurta yaparken, önce yumurtanın
sarısında delik açın.
• Patates, domates, sosis gibi "kabuklu" veya
"zarlı" yiyeceklerin patlamaması için pişirme‐
den önce bir çatal ile birkaç defa delin.
• Soğutulmuş veya dondurulmuş yiyecekler için
daha uzun pişirme süresi ayarlayın.
• Soslu yemekler ara sıra karıştırılmalıdır.
• Havuç, bezelye veya karnabahar gibi sert seb‐
zeler suda pişirilmelidir.
• Büyük parçaları, pişirme süresinin yarısında
çevirin.
• Mümkünse, sebzeleri benzer boyutlarda kü‐
çük parçalar halinde kesin.
• Düz ve geniş tabaklar kullanın.
• Porselen, seramik veya topraktan üretilen ve
tutacaklarında küçük delikler olan veya emaye
olmayan tabana sahip pişirme kapları kullan‐
mayın. Deliklerden giren nem, ısıtıldığında pi‐
şirme kabının çatlamasına neden olabilir.
• Cam döner tabla yiyecek ve sıvıların ısıtılma‐
sında kullanılan bir çalışma alanıdır. Mikrodal‐
ga işlemi için gereklidir.
Et, kümes hayvanı ve balığın buzlarının
çözdürülmesi:
• Donmuş, paketi açılmamış yiyeceği ters bir
küçük tabak üzerine koyun ve tabağın altına
bir kap yerleştirin. Böylece çözülen buz suyu
kap içerisinde toplanacaktır.
• Buz çözme süresinin yarısında yiyeceği çevi‐
rin. Mümkünse, çözülmeye başlayan parçaları
bölün ve ayırın.
Tereyağının, kremalı pasta porsiyonlarının, lor
peynirinin buzlarının çözdürülmesi:
• Yiyeceği cihazın içerisinde tamamen çözme‐
yin, tam çözülmenin oda sıcaklığında gerçek‐
leşmesini bekleyin. Bu daha iyi bir sonuç al‐
manızı sağlar. Buz çözme işleminde önce tüm
metal veya alüminyum ambalajları çıkarın.
TÜRKÇE 9