İç haznenin dış kısmının kuru ve temiz olduğuna ve ısıtma elemanı ya da manyetik düğme üzerinde
herhangi bir yabancı madde bulunmadığına emin olun.
7 Pilavpişirmemakinesininkapağınıkapatın,şiprizetakınveanaelektrikbeslemesiniaçın.
, Cihazınaçıkolduğunugöstermekiçinpişirmeışığıyanar.(Şek.5)
8 Pişirmeişlemininbaşlamasıiçinkontrolkolunuaşağıindirin(Şek.6).
Kontrol koluna basmazsanız, pilav pişirici otomatik olarak sıcak tutma moduna geçer. Pişirme ışığı
söner ve ısıtma ışığı yanar.
, Pişirmeişlemibittiğinde,pilavpişiricininotomatikolarakısıtmamodunageçtiğinigöstermek
içinpişirmeışığısönervesıcaktutmaışığıyanar(Şek.7).
9 Kapağıaçınvepilavıkarıştırın(Şek.8).
En iyi sonucu elde edebilmek için bu işlemi sadece pilav pişirme makinesi sıcak tutma moduna
geçtikten sonra yapın. Karıştırma, fazla buharın çıkmasını sağlar. Böylece pilav daha yumuşak olur.
10 Pişirmeişleminiveyasıcaktutmamodunubitirmekiçin,kontrolkolunuyukarıdoğruçekin,
anaelektriğikapatınveşiprizdençekin(Şek.9).
1 Ölçmekabıile3ölçüsuyuiçhazneyeboşaltın.
Su miktarı, buharla pişirilen yiyecek miktarına göre değişir.
3 ölçü suyun kaynama noktasına ulaşması yaklaşık 8 dakika sürer.
2 Buharlapişirmekistediğinizyiyecekleribuhartepsisineveyabirtabağakoyun.
Buharın eşit dağılmasını sağlamak için yiyecekleri eşit şekilde dağıtın ve üst üste yığmayın.
3 Buhartepsisiniiçhazneyekoyun.
Buharla pişirme ve pilav pişirmeyi bir arada yapıyorsanız, ölçtüğünüz pirinç miktarının buhar tepsisi
için yeterli yer bırakacağından emin olun. Buharla pişirilen yiyecek, pilav pişirme işlemi bittiğinde hazır
olur.
4 Eğerayrıbirtabakkullanıyorsanız,buhartepsisininiçineyerleştirin.
5 ’Pilavpişirme’bölümündeki7-10arasıadımlarıizleyin.
, Pişirmeışığıyanarvebuharlapişirmeişlemibaşlar.
, Buharlapişirilecekolanyiyeceklerpilavpişirmeişlemibittiğindehazırolacaklardır.
6 Kapağıaçınvebuharlapişirilmişolanyiyecekleritabaktanveyabuhartepsisindendikkatle
çıkarın.Tabakveyabuhartepsisiçoksıcakolacağındanmutfakeldiveniveyabirbezkullanın.
Sıcakbuharadikkatedin.
7 Buharlapişirmeişleminibitirmekiçin,kontrolkolunuyukarıdoğruçekin,anaelektriğikapatın
veşiprizdençekin(Şek.9).
Bu mod, pirinci daha uzun süre sıcak tutmanızı sağlar.
Pilav pişirme işlemi bittiğinde, pilav pişirici otomatik olarak sıcak tutma moduna geçer. Pişirme ışığı
söner ve sıcak tutma ışığı yanar.
Tadını muhafaza etmek için pilavı 12 saatten daha uzun süre sıcak tutmanızı önermeyiz.
Pişirme ışığı, pilav pişiricinin içindeki sıcaklığın çok düştüğünü ve ısıtma elemanının, pilav pişiriciyi doğru
sıcak tutma sıcaklığına getirmek amacıyla açıldığını göstermek için ara sıra yanar.
Sıcak tutma modunu bitirmek için, kontrol kolunu yukarı doğru çekin, ana elektriği kapatın ve şi
prizden çekin.
Temizleme
Pilavpişiriciyitemizlemeyebaşlamadanönceşiniçekin.
TÜRKÇE76