Whirlpool FI6 871 SC IX HA Kullanici rehberi

Tip
Kullanici rehberi

Bu kılavuz için de uygundur

1
TR
ÜRÜN TANIMI
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
KONTROL PANELİ
Ürünü kullanmadan önce, güvenlik talimatlarını dikkatlice okuyun
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
8
9
7
6
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısnda
gösterilmiştir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Lamba
8. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. ON / OFF
Fırını açmak ve kapatmak ve etkin
bir işlevi durdurmak için kullanılır.
2. OTOMATİK İŞLEVLER
Otomatik işlevler listesinde
gezinmek için kullanılır.
3. GERİ
Önceki ayarlar menüsüne geri
dönmek için kullanılır.
4. MANUEL İŞLEVLER
Manuel işlevler listesinde gezinmek
için kullanılır.
5. EKRAN
6. GEZİNTİ DÜĞMELERİ
Bir işlevin ayarlarını ve değerlerini
değiştirmek için kullanılır.
7. ONAYLAMA DÜĞMESİ
Seçilen bir işlevi veya ayarlanan bir
değeri onaylamak için kullanılır.
8. BAŞLAT
Belirtilen veya temel ayarları
kullanarak bir işlevi başlatmak için
kullanılır.
1 2 5
7
8
43 6
BİR HOTPOINT - ARISTON ÜRÜNÜ SATIN
ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen ürününüzü
aşağıdaki adresten kaydedin www.hotpoint.eu/
register
www.hotpoint.eu internet adresimizi ziyaret
ederek ve bu kitapçığın arkasında yer alan
talimatlara uyarak, Güvenlik Talimatlarını ve
Kullanım ve Bakım Kılavuzu'nu indirebilirsiniz.
WWW
2
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir
şekilde yerleştirin.
Tabak ve fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar rafla aynı
şekilde yatay olarak takılır.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
. Raf kılavuzlarını çıkarmak için, kılavuzları yukarı
kaldırın ve ardından alt kısmını nazikçe çekerek
yuvasından çıkarın: Raf kılavuzları artık çıkarılabilir.
. Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına takın. Yukarı pozisyonda tutarak, pişirme
bölmesine kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındaki konumlarına yerleştirin.
AKSESUARLAR
WWW
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ KAYAR KILAVUZLAR
Aksesuar sayısı, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI
Raf kılavuzlarını fırından çıkarın ve koruyucu plastiği
kayar kılavuzlardan çıkarın.
Kılavuzun üst klipsini raf
kılavuzuna sabitleyin ve
sonuna kadar kaydırın.
Diğer klipsi alçaltarak ilgili
konumuna yerleştirin.
Kılavuzu yerine sabitlemek için,
klipsin alt kısmını iterek, sıkı
bir şekilde raf kılavuzuna
geçirin. Kılavuzların serbest
hareket edebildiğinden
emin olun. Bu amları, aynı
seviyedeki diğer raf
kılavuzu için de tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Kayar kılavuzlar, herhangi bir seviyede
takılabilir.
3
TR
SETTI
SETTING AYARLAR 9-9
Fırının ayarlarını değiştirmek için
kullanılır (zaman, dil, sinyal ses düzeyi, parlaklık, EKO
modu, ölçüm birimi, güç).
tfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı birkaç saniye sonra
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine vs.
basıldığında, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
OTOMATİK
MEAT
MEAT ET1-9
Bu işlev, et için en iyi sıcaklık ve
pişirme yöntemini otomatik olarak seçer. Bu işlev,
yemeğin çok kurumasını önlemek için, fanı aralıklı
olarak düşük hızda etkinleştirir.
POULT
POULTRY TAVUK TÜRÜ ETLER 2-9
Bu işlev, tavuk türü etler için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
Bu işlev, yemeğin çok kurumasını önlemek için, fa
aralıklı olarak düşük hızda etkinleştirir.
CASSE
CASSEROLEVEÇ 3-9
Bu işlev, makarna yemekleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
BREAD
BREAD EKMEK 4-9
Bu işlev, tüm ekmek türleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PIZZA
PİZZA 5-9
Bu işlev, tüm pizza türleri için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer.
PASTR
PASTRY CAKES KEK VE TATLILAR
6-9
Bu işlev, her türlü kek için en iyi
sıcaklık ve pişirme yöntemini otomatik olarak seçer
(mayalı kekler, dolgulu kekler, turtalar vs.).
RISIN
RISING KABARTMA 7-9
Tatlı veya tuzlu hamurun etkili bir
şekilde kabarmasına yardımcı olmak için kullanılır.
Kabartma kalitesini korumak için, işlevi, bir pişirme
çevriminden sonra fırın hala sıcak iken
etkinleştirmeyin.
WARM
WARM KEEPING SICAK TUTMA 8-9
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek
tutmak için kullanılır.
İŞLEVLER
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
MANUEL
CONVENTIONAL ALT VE ÜSTTEN ISITMA*
1-9
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır.
CONVECTION BAKEKONVEKSİYONLU2-9
Tek bir rafta et veya ortaları sıvı olan kekleri
pişirmek için kullanılır.
FORCED AIR FANLI HAVA 3-9
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir.
GRILL IZGARA 4-9
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır. Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin.
TURBO GRILL TURBO IZGARA 5-9
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için bir tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin. Bu işlev
ile şiş aparatı (varsa) kullanılabilir.
MAXI COOKING BÜYÜK ET PİŞİRME 6-9
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde)
pişirmek için kullanılır. Parçaların büyüklüğüne bağlı
olarak 1. veya 2. rafı kullanın. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Her iki tarafının da eşit
esmerleşmesi için, pişirme işlemi sırasında eti
çevirmenizi öneriyoruz. Çok kurumaması için, etin
üzerine ara sıra su dökülmesi önerilir.
FAST PREHEATING HIZLI ÖN ISITMA 7-9
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır.
ECO FORCED AIR EKO FANLI HAVA
8-9
İçi doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve
et filetolarını tek bir rafta pişirmek için kullanılır.
Nazik, aralıklı hava dolımı sayesinde yemeğin aşırı
kuruması engellenir. Bu işlev kullanılırken, pişirme
boyunca EKO ışığı kapalı kalacak, ancak OK (TAMAM)
düğmesine basmak suretiyle geçici bir süreliğine
tekrar açılabilecektir.
EKO çevrimini kullanarak güç tüketimini optimize
etmek için, fırının kapağı, yemek tamamen pişene
kadar açılmamalıdır.
4
SLOW
SLOW COOKING YAVAŞ PİŞİRME
9-9
Et ve balıkları, körpe ve sulu bırakarak
nazikçe pişirmek için kullanılır. Etin üstünü kızartmak
ve doğal suyunu korumasına yardımcı olmak için
rostoluk et parçalarının önce kızn bir tavada
çevrilmesini öneriyoruz. Pişirme süreleri; 300 g
ağırlığındaki balık için iki saatten 3 kg ağırlığındaki
balık için dört veya beş saate, 1 kg ağırlığındaki et
parçaları için dört saatten, 3 kg ağırğındaki et
parçaları için altı ila yedi saate kadar değişiklik
gösterir.
5
TR
1. DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açğınızda dili ve saati ayarlamaz gerekecek.
Ekranda “ENGLISH” ifadesi görünecektir.
ENGLI
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için veya
'u kullanın ve istediğiniz dili seçin.
Seçimi teyit etmek için 'a basın.
Lütfen dikkat edin: Dil, “Setting” menüsünden sonradan
değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dili seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda saate ait iki rakam yanıp
sönecektir.
İstediğiniz saati ayarlamak için veya 'u kullanın
ve 'e basın: Ekranda dakikaya ait iki rakam yanıp
sönecektir.
Dakikayı ayarlamak için veya 'i kullanın ve
onaylamak için 'e basın.
tfen dikkat edin: Uzun süreli güç kesintilerinin arndan saati
tekrar ayarlamanız gerekebilir.
3. GÜÇ TÜKETİMİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den yüksek bir değere sahip ev şebekesi
ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek şekilde
programlanmışr: Evinizdeki güç seviyesi daha
şük ise, bu değeri azaltmaz gerekecektir.
Ekranda "SETTING" ifadesini görene kadar
düğmesine basın, ardından onaylamak için 'e
basın.
"Power" menü öğesini seçmek için veya 'e
basın ve onaylamak için 'e basın.
"Low" ayarını seçmek için veya 'i kullanın ve
onaylamak için 'e basın.
LOW
4. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde
ısıtılmasını öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak hava dolaşımlı birlev kullanarak, fırını
yaklaşık bir saat boyunca 200 °C'ye ısıtın (örn. “Fanlı
Hava Dolaşımı” veya “Konveksiyonlu”).
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
CİHAZIN İLK KULLANIMI
6
GÜNLÜK KULLANIM
1. R İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak için 'e basın, ardından manuel ve
otomatik işlev menülerinde gezinmek için veya
'i kullanın.
İstediğiniz işlev ekranda gösterilinceye kadar
veya 'e basmaya devam edin ve ardından
onaylamak için 'e basın.
CONVE
2. İŞLEVİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz.
Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar sıra ile
görüntülenecektir.
SICAKLIK/IZGARA SEVİYESİ
Ekranda değer yanıp söndüğünde,
değiştirmek için veya 'i kullanın, ardından
onaylamak için 'e basın ve takip eden ayarları
değiştirmeye devam edin (mümkünse).
Lütfen dikkat edin: İşlev etkinleştirildikten sonra, veya 'i
kullanarak sıcaklığı ayarlayabilirsiniz.
SÜRE
Ekranda simgesi yanıp söndüğünde,
istediğiniz pişirme süresini ayarlamak için veya 'i
kullanın ve ardından onaylamak için 'e basın.
Pişirme işlemini manuel olarak yönetmek isterseniz,
pişirme süresini ayarlamak zorunda değilsiniz:
Onaylamak ve işlevi başlatmak için 'e basın.
Bu durumda, gecikmeli başlatma programlayarak,
pişirme bitiş saatini ayarlayamazsınız.
Lütfen dikkat edin: Ayarlanmış olan pirme süresini, pişirme
sırasında 'e basarak ayarlayabilirsiniz: ayarlamak için
veya 'i ve onaylamak için 'i kullanın.
ŞİRME BİTİŞ SAATİNİ AYARLAMA GECİKMELİ
BAŞLATMA
Birçok işlevde, bir pişirme süresi ayarladıktan sonra,
bitiş saatini programlamak suretiyle işlevin
başlatılmasını geciktirebilirsiniz.
Ekranda, ayarlanan geçerli bitiş saati gösterilir ve
simgesi yanıp söner.
Pişirmenin sona ermesini istediğiniz saati ayarlamak
için veya 'i kullanın, ardından onaylamak için
'e basın ve işlevi başlatın.
Yemeği fırına yerleştirin ve kapağı kapan: İşlev,
pişirme işleminin ayarladığınız saatte sona ermesi
için hesaplanan süreden sonra otomatik olarak
başlayacaktır.
'e basarak, bu işlevi anında etkinleştirebilir ve
bekleme süresini iptal edebilirsiniz.
tfen dikkat edin: Gecikmeli bir pişirme başlatma süresinin
programlanması, fırın ön ısıtma aşamasını daima devre dışı
bırakacaktır.
Bekleme süresi boyunca, programlanana bitiş saatini
ayarlamak için veya 'i kullanabilir veya ayarları
değiştirmek için 'e basabilirsiniz.
3. İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
İstediğiniz değerleri girdikten sonra, işlevi, belirtilen
veya temel ayarları kullanarak başlatmak için
düğmesine basın.
tfen dikkat edin: Pirme işlemi başladığında, ekranda, her
lev için en uygun seviye önerilecektir.
Halihazırda geçerli olan işlevi duraklatmak için
herhangi bir zamanda 'e basabilirsiniz.
7
TR
4. ÖN ISITMA
Bazı işlevler, fırın ön ısıtma aşamasına sahiptir: Bu işlev
başlatıldığında, ekranda, ön ısıtma aşamasının
etkinleştirildiği bildirilir.
PRE
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak ve fırın
ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda gösterilecektir:
Bu noktada, kapağı açın, yemeği fırına yerleştirin, kapağı
kapatın ve pişirmeyi başlatın.
tfen dikkat edin: Ön ıtma bitmeden yemeğin fırına verilmesi, nihai
pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
Ön ısıtma aşamasında kapağın açılması durumunda, duraklatılacaktır.
Pişirme süresi, ön ısıtma aşamanı içermez.
İstediğiniz sıcaklığı, veya 'e basarak daima
değiştirebilirsiniz.
5. PİŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir.
Manuel modda pişirmeye devam etmek için 'e basın
(programlanmış bir pirme süresi olmadan) veya yeni bir
süre ayarlamak suretiyle pişirme süresini uzatmak için
'i kullanın.
Her iki durumda da, sıcaklık veya ızgara seviyesi ayarları
korunacaktır.
ESMERLEŞTİRME
Fırının bazı işlevleri, pişirme tamamlandığında ızgarayı
etkinleştirmek suretiyle yiyeceğin yüzeyini kızartmanızı
sağlar.
PRESS
Ekranda ilgili mesaj gösterildiğinde, gerekirse b
dakikalık bir esmerleştirme çevrimini başlatmak için
'e basın.
Esmerleştirme başladığında, süresini değiştirmek için
veya 'i kullanın veya herhangi bir zamanda durdurmak
için 'e basın.
. BAĞIMSIZ ZAMANLAYICI
Fırın kapatıldığında, ekran bağımsız zamanlayıcı olarak
kullanılabilir. İşlevi etkinleştirmek için, fırının kapalı
olduğundan emin olun ve ardından veya 'e basın:
simgesi ekranda yanıp sönecektir.
İstediğiniz uzunlukta süreyi ayarlamak için veya 'i
kullanın ve ardından bağımsız zamanlayıcıyı
etkinleştirmek için 'e basın.
Bağımsız zamanlayıcı seçilen süreyi geri saymayı
bitirdiğinde sesli bir sinyal duyulacak ve bu durum
ekranda gösterilecektir.
Lütfen dikkat edin: Bağımsız zamanlayıcı, herhangi bir pişirme
çevrimini etkinleştirmez.
Bağımsız zamanlayıcıyı değiştirmek için veya 'i kullanın;
bağımsız zamanlayıcıyı herhangi bir zamanda kapatmak için 'e
basın.
Bağımsız zamanlayıcı etkinleştirildikten sonra, bir işlevi de
seçebilir ve etkinleştirebilirsiniz.
Fırını açmak için 'e basın, ardından istediğiniz işlevi
seçin.
İşlev başlatıldığında, bağımsız zamanlayıcı, işleve
müdahale etmeden bağımsız bir şekilde geri saymayı
sürdürecektir.
CONVE
Bağımsız zamanlayıcıyı devre dışı bırakmak için, önce etkin
işlevi durdurmak üzere 'e basın, ardından 'e basın.
. TUŞ KİLİDİ
Tuşları kilitlemek için, ve 'e aynı anda basarak en
az beş saniye basılı tutun.
Tuş kilidini açmak için bu işlemi tekrarlan.
tfen dikkat edin: Bu işlev, pişirme sırasında da etkinleştirilebilir.
Güvenlik nedenlerinden ötürü, fırın, düğmesine basılı tutularak
herhangi bir zamanda kapatılabilir
8
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN
ISITMA.
SICAKLIK (°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUAR-
LAR
Mayalı kekler
PASTR
- 160-180 30-90
2/3
Evet 160-180 30-90
4
1
Tartlar
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
PASTR
- 160–200 30 - 85
3
Evet 160–200 35-90
4
1
Çörekler/küçük tartlar
PASTR
- 170 – 180 15 - 45
3
Evet 160-170 20-45
4
1
Evet 160-170 20-45 ***
5
3 1
Profiterol çöreği
Evet 180-200 30-40
3
Evet 180-190 35-45
4
1
Evet 180-190 35-45 ***
5
3 1
Beze
Evet 90 110 -150
3
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140-160 ***
5 3 1
Pizza
(İnce, kalın, focaccia)
PIZZA
- 220 - 250 20-40
2
Evet 220 - 240 20-40
4 1
Evet 220 - 240 25-50 ***
5
3 1
Somun ekmek 1 kg
BREAD
- 180 - 220 50 - 70
2
çük ekmek
BREAD
- 180 - 220 30 - 50
2
Ekmek Evet 180-200 30 - 60
4 1
Dondurulmuş pizza
PIZZA
Evet 250 10 - 15
3
Evet 250 10 - 20
4 1
Tuzlu kekler
(sebzeli tart, kiş)
Evet 180-190 40-55
2 / 3
Evet 180-190 45 - 60
4 1
Evet 180-190 45-70 ***
5 3 1
Milföy tatlısı/Milföy krakerleri
Evet 190-200 20-30
3
Evet 180-190 20-40
4 1
Evet 180-190 20-40 ***
5 3 1
Lazanya/sufle
CASSE
- 190-200 40 - 65
3
Fırında makarna/cannelloni
CASSE
- 190-200 25 - 45
3
9
TR
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN
ISITMA.
SICAKLIK (°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Kuzu/dana/sığır/domuz 1 kg
MEAT
- 190-200 60 - 90
3
Tavuk/tavşan/ördek 1 kg
POULT
- 200-230 50 - 80
3
Hindi/kaz 3 kg
POULT
- 190-200 90 - 150
2
Fırında balık/kağıtta (fileto, bütün) Evet 180-200 40-60
3
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180-200 50-60
2
Kızarmış ekmek - 3 (Yüksek) 3-6
5
Balık fileto/dilim - 2 (Orta) 20-30 *
4 3
Sosis / kebap / pirzola /
hamburger
-
2 - 3 (Orta -
Yüksek)
15 - 30 *
5 4
Tavuk fırın 1-1,3 kg - 2 (Orta) 55-70 **
2 1
Rozbif, az pişm1 kg - 2 (Orta) 35-50 **
3
Kuzu budu/paça - 2 (Orta) 60-90 **
3
Patates kızartması - 2 (Orta) 35-55 **
3
Sebze graten - 3 (Yüksek) 10-25
3
Lazanya ve et Evet 200 50-100 ***
4 1
Et ve patates Evet 200 45-100 ***
4 1
Balık ve sebzeler Evet 180 30-50 ***
4 1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye
5)/lazanya (seviye 3)/et (seviye 1)
Evet 190 40-120 ***
5 3 1
İçi doldurulmuş rostoluk et
parçaları
- 200 80-120 ***
3
Et parçaları (tavşan, tavuk, kuzu) - 200 50-100 ***
3
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği
çevirin.
**Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği
çevirin (gerekirse).
***Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından
farklı zamanlarda çıkarılabilir.
WWW
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu
IEC 60350-1 standardı uyarınca sertifikasyon
makamlarına yönelik hazırlanmış olan test edilmiş
yemek tarifleri tablosu için www.hotpoint.eu adresinden
indirin
İŞLEVLER
MANUEL
Conventional (Alt ve Üstten
Isıtma)
Grill (Izgara) TurboGrill (Turbo Izgara)
Forced Air (Fanlı Hava
Dolaşımı)
Convection Bake
(Konveksiyonlu)
Eco Forced Air (EKo Fanlı
Hava)
İŞLEVLER
OTOMATİK
MEAT
POULT
CASSE
BREAD
PIZZA
PASTR
Meat (Et) Poultry (Tavuk türü etler) Casserole (Güveç) Bread (Ekmek) Pizza Cakes (kekler)
AKSESUARLAR
Raf
Fırın tepsisi veya rafın
üzerinde kek kalıbı
Tabak/Fırın tepsisi/rafın üzerinde
fırın tepsisi
Tabak
İçerisine 500 ml su
konulmuş tabak
Fırın tepsisi
10
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2. Lambanın kapağını sökün, ampulü değiştirin ve
kapağı tekrar ampulün üzerine vidalayın.
3. Fırının fişini tekrar güç beslemesine takın.
tfen dikkat edin: Sadece 25-40 W/230 V tip E-14, T300 °C
akkor ampuller veya 20-40 W/230 V tip G9, T300 °C halojen
ampuller kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Satış Sonrası Servisimizden
elde edilebilir.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız ampullere
zarar verebileceğinden, ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba
kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
ARKA DUVAR VE KATALİTİK PANELLERİN TEMİZLENMESİ
Bu fırın, oldukça gözenekli olan ve yağ ve kirleri
emebilen özel kendi kendini temizleyen kaplaması
sayesinde, pişirme bölmesinin temizliğini kolaylaştıran
özel katalitik kaplamalarla donatılmıştır.
Bu paneller, raf kılavuzlarına takılır: Raf kılavuzları
yeniden konumlandırır ve yerine takarken, üstteki
kancaların panellerde uygun deliklere geçirildiğinden
emin olun.
Katalitik panellerin kendi kendini temizleme
özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için, fırın
"Konveksiyonlu Pişirme" işlevi kullanılarak yaklaşık bir
saat boyunca 200 °C'de ısıtılmasını öneriyoruz. Fırın,
bu süre boyunca boş olmalıdır.
Ardından aşındırıcı olmayan
bir sünger kullanarak yiyecek kalıntılarını
temizlemeden önce
fırını soğumaya bırakın.
tfen dikkat edin: Korozif veya aşındırıcı temizlik maddeleri,
sert fırçalar, bulaşık telleri veya fırın spreylerinin kullanılması,
katalitik yüzeye zarar verebilir ve kendi kendini temizleme
özelliklerini bozabilir.
Yedek panele ihtiyacınız olursa lütfen Satış Sonrası Servisimizle
irtibata geçin.
DIŞ YÜZEYLER
. rın yüzeylerini nemli bir mikrofiber bezle
temizleyin. Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından
nötr deterjan damlatın. Kuru bir bezle silerek
kurulayın.
. Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın
yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber
bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
. Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin. Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin.
. Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
. Fırın kapağı, temizliği kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılabilir.
. Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst panelini
temizlemek üzere alçaltılabilir .
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
Herhangi bir bakım veya temizlik
işlemi yapmadan önce fırının
soğuduğundan emin olun.
Buharlı temizleyiciler
kullanmayın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık teli,
aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
Koruyucu eldiven takın.
Herhangi bir bakım işlemi
gerçekleştirilmeden önce, bu fırın
şebeke elektrik kaynağından
ayrılmalıdır.
BAKIM VE TEMİZLİK
WWW
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
11
TR
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve
mandalları kilit açma konumuna gelene kadar
alçaltın.
b
a
2. Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın.
Kapağı her iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı doğru
çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz. Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine
dayayarak bir tarafa koyun.
a
b
~15°
3. Fırına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve
üst kısmı yuvana sabitlemek suretiyle kapağı
yerine takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol
etmek için hafifçe baskı uygulayın.
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin.
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar görebilir.
ARIZA GİDERME
WWW
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor. Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve
fırın elektrik beslemesine bağlı olup
olmadığını kontrol edin.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek
için, fırını kapatıp yeniden açın.
Ekranda “F” harfi ve ardından bir
rakam veya harf görünüyor.
Yalım sorunu. Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Servis
Merkezi ile irtibata geçin ve “F” harfini takip
eden rakamı belirtin.
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
12
FAYDALI İPUÇLARI
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fın tepsilerini tercih
edin. Ayrıca ateşe dayaklı (payreks) veya kumlu
taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz,
ancak bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun
olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
“Fanlı Hava Dolaşı” işlevi, farklı türlerdeki yiyecekleri
(balık ve sebze gibi) aynı anda farklı raflarda
pişirmenizi sağlar. Daha kısa pişirme süresi gerektiren
yemeği çıkarın ve daha uzun süre gerektiren yemeği
fırında tutmaya devam edin.
WWW
Daha fazla bilgi için www.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
ÜRÜN FİŞİ
WWW
Bu fırına yönelik enerji verimlilik dereceleri de
dahil olmak üzere ürünün komple özellikleri,
www.hotpoint.eu internet adresimizden indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Ürün kodunu belirterek, Kullanım ve
Bakım Kılavuzunu, http://www.hotpoint.eu
internet adresimizden indirin (bu kare kodu
kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Müşteri Servisimizle
irtibata geçin
400010853524
İtalya'da basılmıştır
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtibat bilgilerimize garanti kılavuzundan ulaşabilirsiniz
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
.
Satış Sonrası Müşteri
Servisimizle iletişim
kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan kodları
belirtin.
001
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool FI6 871 SC IX HA Kullanici rehberi

Tip
Kullanici rehberi
Bu kılavuz için de uygundur