TR
3
İŞLEVLER
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
ÖZEL İŞLEVLER
EMPTY (BOŞALTMA)
Cihaz belli bir süre kullanılmayacak ise, su
kalmasını önlemek üzere kazanı otomatik olarak
tahliye etmek için kullanılır. Bu işlev, ancak fırının
içindeki sıcaklık 60°C'nin altındaysa devreye
girecektir.
DESCALE (KİREÇ ÇÖZME)
Pişirme bölmesindeki kireç kalıntılarını
temizlemek için kullanılır. Bu işlevin düzenli
aralıklarla kullanılmasını öneriyoruz.
SETTI
SETTINGS (AYARLAR)
Fırının ayarlarını değiştirmek için
kullanılır (dil, zaman, sinyal ses düzeyi, parlaklık, Eko
modu, kalibrasyon).
Lütfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı birkaç saniye sonra
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine vs.
basıldığında, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
STEAM (BUHAR)
Buhar ile doğal ve sağlıklı yemekler pişirmek
için kullanılır. Bu işlev özellikle sebze, balık ve meyve
pişirmek ve aynı zamanda haşlamak için uygundur.
FISH
STEAM FISH (BALIK BUĞULAMA)
Bu işlev, balık (bütün, biftek veya
fileto), kabuklu deniz ürünleri ve yumuşakçaları
pişirirken optimum sonuç elde etmek üzere
nazikçe buhar uygulaması yaparak, yiyeceklerin
yumuşaklığını ve lezzetini korur.
VEGET
STEAM VEGETABLES
(SEBZE BUĞULAMA)
Taze veya dondurulmuş her tür
sebzeyi pişirmek ve besin değerlerini muhafaza
etmek için kullanılır.
POULT
STEAM POULTRY
(TAVUK BUĞULAMA)
Bu işlev, beyaz eti yavaş ve nazikçe
pişirirken, körpe ve sulu kalmalarını sağlar.
1. DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız
gerekecek: Ekranda “ENGLISH” ifadesi görünecektir.
ENGLI
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için ayar
düğmesini çevirin ve istediğiniz dili seçin.
Seçimi teyit etmek için
'a basın.
Lütfen dikkat edin: Dil, “Ayarlar” menüsünden sonradan
değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dili seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda saate ait iki rakam yanıp
sönecektir.
Doğru saati ayarlamak için ayar düğmesini çevirin ve
'e basın: Dakika ayarı ekranda yanıp sönecektir.
Dakikayı ayarlamak için ayar düğmesini çevirin ve
onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Uzun süreli güç kesintilerinin ardından
saati tekrar ayarlamanız gerekebilir.
3. SU HAZNESİNİ YIKAYIN VE DOLDURUN
Süngeri çıkarın ve ardından su haznesini ”MAX”
işaretine kadar musluk suyu ile doldurun.
4. KALİBRE ETME
Fırının etkili bir şekilde buhar üretmesini sağlamak
için, pişirme amacıyla kullanılmadan önce kalibre
edilmesi gerekir.
Su haznesini doldurarak yerine yerleştirdikten sonra,
"Ayarlar" menü öğesini seçmek üzere ayar düğmesini
çevirin.
'e basın, “Kalibre et”i seçin ve ardından
onaylamak için tekrar
'e basın.
İşlem tamamlanana kadar fırının kapağının kapalı
kalmasını sağlamak üzere, kalibrasyonu başlatmak için
'e basın.
Kalibrasyon tamamlandığında, fırını soğumaya bırakın
ve pişirme bölmesini bir bezle kurulayın.
Lütfen dikkat edin: Bu işlem sırasında çok fazla buhar
oluşabilir: Bu kesinlikle normaldir.
CİHAZIN İLK KULLANIMI