Whirlpool MS 767 IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
TR
1
ÜRÜN TANIMI
KONTROL PANELİ
1. Kontrol paneli
2. Lamba
3. Raf kılavuzları
4. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
5. Sıcaklık sensörü
6. Buhar giriş valfi
7. Su haznesi
8. Kapak
1. DÖNER DÜĞME
Bir işlev seçmek suretiyle fırı
açmak için kullanılır.
Fırını kapatmak için, "0" konumuna
çevirin.
2. DURDUR
Halihazırda etkin olan işlevi
herhangi bir zamanda durdurmak
ve fırını bekleme moduna almak
için kullanılır.
3. GERİ
Önceki menüye geri dönmek için
kullanılır.
4. EKRAN
5. ONAYLAMA DÜĞMESİ
Seçilen bir işlevi veya ayarlanan bir
değeri onaylamak için kullanılır.
6. BAŞLAT
Bir işlevi başlatmak için kullanılır.
7. AYAR DÜĞME
Menülerde gezinmek veya ayarları
değiştirmek için kullanılır.
Lütfen dikkat edin: Tüm düğmeler,
basılarak etkinleştirilen tiptedir.
Düğmeyi yuvasından serbest bırakmak
için, düğmenin ortasına bastırın.
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
Cihazı kullanmadan önce, Sağlık ve Güvenlik kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun.
BİR HOTPOINT - ARISTON ÜRÜNÜ SATIN
ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www.hotpoint.eu/register
WWW
docs.hotpoint.eu internet adresimizi
ziyaret ederek ve bu kitapçığın arkasında
yer alan talimatlara uyarak, Güvenlik
Talimatlarını ve Kullanım ve Bakım
Kılavuzu'nu indirebilirsiniz.
1
2
3
7
6
8
5
4
1 2 3 4 5 6 7
2
AKSESUARLAR
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
RAF KILAVUZLARINA AKSESUAR
YERLEŞTİRİLMESİ
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, delikli
tabağı, raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir
şekilde yerleştirin.
Aksesuarların yerleştirilebileceği seviyeler (raf
kılavuzları) numaralandırılmış olup, en düşük seviye 1,
en yüksek seviye 4'tür.
4
3
2
1
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YENE
TAKILMASI
Raf kılavuzlarını çıkarırken, braketlerden kurtarmak
üzere ileri doğru kaydırın ve kendinize doğru çekin
ek. a).
Raf kılavuzlarını yerine takmak için, klik sesi ile
yerlerine oturana kadar nazik bir şekilde aşağı doğru
iterek braketlere geçirin. (şek. b).
a. b.
DAMLAMA KABI
Kapları fırının taban kısmına
yerleştirmek zorunda
kalmayacağınızdan, ısıya dayanıklı
fırın kaplarını desteklemek
açısından da faydalıdır.
Delikli tabağın altına
yerleştirildiğinde, pişirme sırasında
çıkan sıvıları toplar.
DELİKLİ TABAK
Bu, yemeğin eşit şekilde pişmesine
yardımcı olan buharın devridaim
yapmasını kolaylaştırır. Pişirme
esnasında çıkan sıvıları toplamak
için, damlama kabını alttaki
seviyeye yerltirin.
SU HAZNE
Su haznesine, kapağı açmak
suretiyle kolayca erişilebilir.
Hafifçe yukarı doğru kaldırarak ve
kendinize doğru çekerek çıkarın.
Su haznesini ”MAX” işaretine kadar
içme suyu ile doldurun.
Doldurduğunuz su haznesini tekrar tutucusuna
yerleştirin. Doğru konumlandırıldığından emin
olun: Su haznesinin üst ve sağ tarafı, tutucunun yan
kısımlarına temas ediyor olmalıdır.
Su haznesini tamamen yerleştirin ve yerine
oturduğuna dair bir klik sesi duyana kadar aşağı doğru
itin.
Kullandıktan sonra su haznesini dikkatli bir şekilde
çıkarın ve boşaltın. Borudaki suyu da boşaltmaya
dikkat edin.
SÜNGER
Pişirme sırasında meydana gelen
yoğuşma suyunu temizlemek için
kullanılır.
Piyasada mevcut diğer aksesuarları satın almadan
önce, ısıya dayanıklı ve buğulamaya uygun
olduklarından emin olun.
Buhar akışının yeterli olmasını sağlamak üzere,
herhangi bir kabın üst kısmı ile pişirme bölmesinin
duvarları arasında en az 30 mm boşluk olduğundan
emin olun.
TR
3
İŞLEVLER
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
ÖZEL İŞLEVLER
EMPTY (BOŞALTMA)
Cihaz belli bir süre kullanılmayacak ise, su
kalmanı önlemek üzere kazanı otomatik olarak
tahliye etmek için kullanılır. Bu işlev, ancak fırının
içindeki sıcaklık 60°C'nin altındaysa devreye
girecektir.
DESCALE (KİREÇ ÇÖZME)
Pişirmelmesindeki kireç kalıntılarını
temizlemek için kullanılır. Bu işlevin düzenli
aralıklarla kullanılmasını öneriyoruz.
SETTI
SETTINGS (AYARLAR)
Fırının ayarlarını değiştirmek için
kullanılır (dil, zaman, sinyal ses düzeyi, parlaklık, Eko
modu, kalibrasyon).
Lütfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı birkaç saniye sonra
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine vs.
basıldığında, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
STEAM (BUHAR)
Buhar ile doğal ve sağklı yemekler pişirmek
için kullanılır. Bu işlev özellikle sebze, balık ve meyve
pişirmek ve aynı zamanda haşlamak için uygundur.
FISH
STEAM FISH (BALIK BUĞULAMA)
Bu işlev, balık (bütün, biftek veya
fileto), kabuklu deniz ürünleri ve yumuşakçaları
pişirirken optimum sonuç elde etmek üzere
nazikçe buhar uygulaması yaparak, yiyeceklerin
yumuşaklığını ve lezzetini korur.
VEGET
STEAM VEGETABLES
(SEBZE BUĞULAMA)
Taze veya dondurulmuş her tür
sebzeyi pişirmek ve besin değerlerini muhafaza
etmek için kullanılır.
POULT
STEAM POULTRY
(TAVUK BUĞULAMA)
Bu işlev, beyaz eti yavaş ve nazikçe
pişirirken, körpe ve sulu kalmalarını sağlar.
1. DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız
gerekecek: Ekranda “ENGLISH” ifadesi görünecektir.
ENGLI
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için ayar
düğmesini çevirin ve istediğiniz dili seçin.
Seçimi teyit etmek için
'a basın.
Lütfen dikkat edin: Dil, Ayarlar menüsünden sonradan
değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dili seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda saate ait iki rakam yanıp
sönecektir.
Doğru saati ayarlamak için ayar düğmesini çevirin ve
'e basın: Dakika ayarı ekranda yanıp sönecektir.
Dakikayı ayarlamak için ayar düğmesini çevirin ve
onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Uzun süreli güç kesintilerinin ardından
saati tekrar ayarlamanız gerekebilir.
3. SU HAZNESİNİ YIKAYIN VE DOLDURUN
Süngeri çıkarın ve ardından su haznesini ”MAX”
işaretine kadar musluk suyu ile doldurun.
4. KALİBRE ETME
Fırının etkili bir şekilde buhar üretmesini sağlamak
için, pişirme amacıyla kullanılmadan önce kalibre
edilmesi gerekir.
Su haznesini doldurarak yerine yerleştirdikten sonra,
"Ayarlar" menü öğesini seçmek üzere ayar düğmesini
çevirin.
'e basın, “Kalibre et”i seçin ve ardından
onaylamak için tekrar
'e basın.
İşlem tamamlanana kadar fırının kapağının kapalı
kalmasını sağlamak üzere, kalibrasyonu başlatmak için
'e basın.
Kalibrasyon tamamlandığında, fırını soğumaya bırakın
ve pişirmelmesini bir bezle kurulayın.
Lütfen dikkat edin: Bu işlem sırasında çok fazla buhar
oluşabilir: Bu kesinlikle normaldir.
CİHAZIN İLK KULLANIMI
4
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
İstediğiniz işlev ekranda görünene kadar ayar
düğmesini çevirin: Gerekirse, işlevi onaylamak ve
işleve yönelik ayarlar menüsünürüntülemek için
'e basın.
Menüden istediğiniz bir öğeyi seçmek için
(kullanılabilir ilk öğe ekranda gösterilecektir),
istediğiniz öğe görüntülenene kadar ayar düğmesini
çevirin.
SETTI
Seçimi teyit etmek için 'a basın: Ekranda,
ayarlar menüsü veya takip etmeniz gereken ayarlar
görüntülenecektir.
2. İŞLEVİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi stikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz.
Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar sıra ile
görüntülenecektir.
Ayar ekranda yanıp sönerken, ayarı değiştirmek için
ayar düğmesini çevirin, ardından onaylamak için
'e
basın ve takip eden ayarlarla devam edin.
Not: 'e basmanız, önceki ayarı tekrar değiştirmenizi sağlar.
3. İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
İstediğiniz ayarları uyguladıktan sonra, işlevi
etkinleştirmek için
'a basın.
PRESS
Halihazırda geçerli olan işlevi duraklatmak için
herhangi bir zamanda
'e basabilirsiniz.
. DURAKLATMA
Etkin bir işlevi duraklatmak, örneğin yemeği
karıştırmak veya çevirmek için, kapağı açmanız
yeterlidir.
Kapağı tekrar kapattığızda pişirme işlevi otomatik
olarak sürdürülecektir.
. OTOMATİK BOŞALTMA
Otomatik boşaltma işlevi, pişirme bölmesinde su
kalmasını önlemek üzere, pişirme sona erdiğinde
otomatik olarak etkinleştirilebilir.
Su haznesini tahliye etmeden ve içme suyu
ile durulamadan önce boşaltma işleminin
tamamlanmasını bekleyin.
ÖZEL İŞLEVLER
BOŞALTMA
Pişirmelmesinin içinde artık su kalmasını
önlemek için, fırın belli bir süre kullalmayacak ise
her seferinde bu işlevin etkinleştirilmesini öneriyoruz.
İşlevi etkinleştirin ve ekranda verilen adımları
uygulayın. İşlem tamamlandığında, su haznesini
tahliye edin ve içme suyu ile durulan.
Lütfen dikkat edin: Pişirme bölmesi çok sıcak ise,
fırındaki sıcaklık 60 °C'nin altına düşene kadar işlev
etkinleştirilmeyecektir. Bölme bu sıcaklığa ulaştığında işlev
otomatik olarak etkinleştirilecektir.
KİREÇ ÇÖZME
Bu özel işlev, düzenli aralıklarla kullanıldığında
pişirme bölmesini optimum durumda tutar.
İşlevi etkinleştirin ve ekranda verilen adımları
uygulayın,
ilerlemek için 'e basın.
En iyi sonuç için, su haznesinin 250 ml beyaz sirke ve
“MAX” işaretine kadar içme suyu ile doldurulmasını
öneriyoruz.
Kireç çözme yaklaşık 30 dakika sürer: Bu süre boyunca
fırını kapatmayın.
Pişirme işlevleri, temizleme çevrimi sırasında
etkinleştirilemez.
İşlem tamamlandığında, su haznesini tahliye edin ve
kalıntıları temizlemek üzere içme suyu ile durulayın.
TR
5
. BAĞIMSIZ ZAMANLAYICI
Fırın kapatıldığında, ekran bağımsız zamanlayıcı olarak
kullanılabilir. İşlevi etkinleştirmek ve istediğiniz süreyi
ayarlamak için, ayar düğmesini çevirin.
Bağımsız zamanlayıcıyı etkinleştirmek için
'e basın: Bağımsız zamanlayıcı seçilen süreyi geri
saymayı bitirdiğinde sesli bir sinyal duyulacak ve bu
durum ekranda gösterilecektir.
Bağımsız zamanlayıcı etkinleştirildikten sonra, bir
işlevi de etkinleştirebilirsiniz: Bağımsız zamanlayıcı,
işlev üzerinde herhangi bir etkiye yol açmaksızın
seçilen süreyi otomatik olarak geri sayma
sürdürecektir.
Bağımsız zamanlayıcıyı tekrar görüntülemek için,
levin bitmesini bekleyin veya
'e basarak fırının
işlevini durdurun
Lütfen dikkat edin: Bağımsız zamanlayıcı, herhangi bir pişirme
çevrimini etkinleştirmez.
Bağımsız zamanlayıcı için ayarladığınız süreyi değiştirirken,
bağımsız zamanlayıcıyı duraklatmak için 'e basın ve geçerli
süreyi tekrar görüntülemek için iki kez 'e basın.
PİŞİRME TABLOSU
YİYECEK İŞLEV SICAKLIK (°C) SÜRE
SEVİYE VE
AKSESUARLAR
NOTLAR
Esmer pirinç 100 20-60
3
(300 g + 500 ml su)
Basmati pirinç 100 25-30
3
(300 g + 450 ml su)
Uzun Beyaz Pirinç 100 35-40
3
(300 g + 450 ml su)
Bulgur 100 10-40
3
(300 g + 600 ml su)
Kuskus 100 10-15
3
(300 g + 300 ml su)
Haşlanmış ka
yumurta
100 15-18
3
1
Kayısı yumurta 100 12-15
3
1
Rafadan yumurta 100 9-12
3
1
Haşlanmış sosis 75 10-15
3
1
Tek kat halinde yayın
Parça tavuk
POULT
100 30-40
3
1
Baharatını katın ve tek kat
halinde yayın
Tavuk göğsü
POULT
100 25-30
3
1
Baharatını katın ve tek kat
halinde yayın
Bütün balık
FISH
75 35-55
3
1
Önce baharatını katın ve
içine aromatik otları serpin
Buharda pirzola
FISH
75 12-18
3
1
Baharatını katın ve tek kat
halinde yayın
Balık fileto
FISH
75 15-20
3
1
Baharatını katın ve tek kat
halinde yayın
İŞLEVLER
Steam (Buhar) Poultry (Tavuk) Fish (Balık) Vegetables (Sebze)
POULT
FISH
VEGET
AKSESUARLAR
Tabak Delikli tabak
6
YİYECEK İŞLEV SICAKLIK (°C) SÜRE
SEVİYE VE
AKSESUARLAR
NOTLAR
Midye, karides
FISH
75 8-12
3
1
Tek kat halinde yayın
Hazır donmuş
sebzeler
VEGET
100 12-20
3
1
Tek kat halinde yayın
Havuç, kuşkonmaz,
bezelye
VEGET
100 20-30
3
1
Enginar
VEGET
100 40-55
3
1
Brokoli
VEGET
100 15-25
3
1
Brüksel lahana
VEGET
100 20-35
3
1
Biber
VEGET
100 8-12
3
1
Parçalar halinde kesin
Kabak
VEGET
100 5-10
3
1
Parçalar halinde kesin
Koçanda mısır
VEGET
100 25-35
3
1
Patates, tüm
VEGET
100 30-40
3
1
Benzer büyüklüklerde patates
kullanın
Patates, dilimlenmiş
VEGET
100 20-30
3
1
Benzer büyüklükte parçalar
halinde kesin
Meyve kompostosu 100 10-20
3
1
Meyveyi parçalar halinde
kesin.
Krem brüle 90 20-30
3
1
Dört porsiyon için: 2 yumurta
sarısı ile 2 bütün yumurtayı, 3
yemek kaşığı şeker ve vanilya
ile karıştırın. 100 ml krema
+ 200 ml sütü ısıtın ve bunu
yumurtalara ekleyin (veya
kendi favori yemek tarifinizi
kullanın). Karışımı tekli
kalıplara dökün ve üzerlerini
film ile kaplayın.
İŞLEVLER
Steam (Buhar) Poultry (Tavuk) Fish (Balık) Vegetables (Sebze)
POULT
FISH
VEGET
AKSESUARLAR
Tabak Delikli tabak
TR
7
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
Çok kirli ise, birkaç damla pH açından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin.
Buğulama işleminin yol açtığı nemi temizlemek için,
fırını soğumaya bırakın ve ardından bölmeyi bir bez
veya temiz edilen sünger ile silin.
AKSESUARLAR
Raf kılavuzları da dahil olmak üzere aksesuarların
birçoğu bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Su haznesi bulaşık makinesinde yıkanamaz. Bir
sünger ve az miktarda pH açından nötr deterjan
kullanarak su haznesini dikkatli bir şekilde temizleyin.
İçme suyu ile durulayın.
ŞİRME BÖLMESİ
Fırının daima optimum performansta çalışmasını
sağlamak ve zamanla kireç kalıntıları birikmesini
önlemeye yardımcı olmak için, "Boşaltma" ve "Kireç
çözme" işlevlerinin düzenli olarak kullanılmasını
öneriyoruz.
Herhangi bir bakım veya temizlik işlemi yapmadan
önce fırının soğuduğundan emin olun.
Buharlı temizleyiciler kullanmayın.
Cihazın yüzeylerine zarar verebileceklerinden
bulaşık teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/korozif
temizlik maddeleri kullanmayın.
Herhangi bir bakım işlemi gerçekleştirilmeden
önce, bu fırın şebeke elektrik kaynağından
ayrılmalıdır.
Koruyucu eldiven takın.
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2.. Lambanın kapağını çözün ve sızrmazlık
elemanlarını ve rondelayı dikkatli bir şekilde çıkarın.
3. Lambayı değiştirin ve sızdırmazlık elemanları ile
rondelayı doğru bir şekilde takmaya dikkat ederek,
kapağı tekrar yerine vidalayın.
4. Fırının fişini tekrar güç beslemesine takın.
Lütfen dikkat edin: 10 W/12 V tip G4, T300 °C halojen
lambalar kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller yetkili servisimizden elde
edilebilir.
- Parmak uçlarınız ampullere zarar vereceğinden, ampulleri
çıplak elle tutmayın.
Lamba kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
BAKIM
VE TEMİZK
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
8
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Arıza.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının
elektrik beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol
edin.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için, fırını
kapatıp yeniden açın.
Fırın buhar üretmiyor.
Bir işlev etkinleştirildikten sonra
ekranda
yanıp söner.
Su haznesi doğru bir şekilde
yerleştirilmemiş.
Su haznesi boş.
Su haznesinin doğru konumda yerleştirilip
yerleştirilmediğini ve “MAX” işaretine kadar içme
suyu ile doldurulup doldurulmadığını kontrol edin,
ardından istediğiniz işlevi tekrar başlatın.
Ekranda “Err görüntüleniyor.
Yazılım sorunu.
Size en yakın Satış Sonrası Servis Merkezi ile irtibata
geçin ve “Err yazısını takip eden harf veya rakamı
belirtin.
400010851132
İtalya'da basılmıştır
001
ARIZA GİDERME
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
ÜRÜN FİŞİ
WWW
Bu cihazın enerji verilerini içeren ürün fişi,
docs.hotpoint.eu internet adresinden indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Ürünün ticari kodunu belirterek,
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu,
docs.hotpoint.eu internet adresimizden
indirin (bu kare kodu kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Müşteri Servisimizle
irtibata geçin.
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtibat bilgilerimize
garanti kılavuzundan
ulaşabilirsiniz. Satış
Sonrası Müşteri
Servisimizle iletişim
kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan
kodları belirtin.
XXX/XXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Whirlpool MS 767 IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide