Whirlpool MS 998 IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
TR
1
ÜRÜN TANIMI
KONTROL PANELİ
1. Kontrol paneli
2. Hafif
3. Yemek sensörü bağlantı
4. Raf kılavuzları
5. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
6. Sıcaklık sensörü
7. Buhar giriş valfi
8. Su haznesi
9. Kapak
1. AÇIK / KAPALI / DURAKLATMA
Fırını açmak veya kapatmak ve bir
işlevi duraklatmak veya durdurmak
için kullanılır.
2. MENÜ
Ana menüye hızlıca erişmek için
kullanılır.
3. FAVORİLER
10 kısayol işlevine erişmek için
kullanılır.
4. GERİ
Önceki menüye geri dönmek için
kullanılır.
5. EKRAN
6. GEZİNTİ DÜĞMELE
Menüler arasında gezinmek,
imleci hareket ettirmek ve ayarları
değiştirmek için kullanılır.
7. TAMAM / SEÇ
İşlevleri seçmek ve ayarları
onaylamak için kullanılır.
8. BAŞLAT
Seçilen işlevi başlatmak için kullanılır.
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
Cihazı kullanmadan önce, Sağlık ve Güvenlik kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun.
BİR HOTPOINT - ARISTON ÜRÜNÜ SATIN
ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www.hotpoint.eu/register
WWW
docs . hotpoint . eu internet adresimizi
ziyaret ederek ve bu kitapçığın arkasında
yer alan talimatlara uyarak, Güvenlik
Talimatlarını ve Kullanım ve Bakım
Kılavuzu'nu indirebilirsiniz.
1
2
3
4
8
7
9
6
5
1 4
32 5
76 8
2
AKSESUARLAR
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
RAF KILAVUZLARINA AKSESUAR
YERLEŞTİRİLMESİ
Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, delikli
tabağı, raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir
şekilde yerleştirin.
Aksesuarların yerleştirilebileceği seviyeler (raf
kılavuzları) numaralandırılmış olup, en düşük seviye 1,
en yüksek seviye 4'tür.
4
3
2
1
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YENE
TAKILMASI
Raf kılavuzlarını çıkarırken, braketlerden kurtarmak
üzere ileri doğru kaydırın ve kendinize doğru çekin
ek. a).
Raf kılavuzlarını yerine takmak için, klik sesi ile
yerlerine oturana kadar nazik bir şekilde aşağı doğru
iterek braketlere geçirin (şek. b).
a. b.
Piyasada mevcut diğer aksesuarları satın almadan
önce, ısıya dayanıklı ve buğulamaya uygun
olduklarından emin olun.
Buhar akışının yeterli olmasını sağlamak üzere,
herhangi bir kabın üst kısmı ile kazanın duvarları
arasında en az 30 mm boşluk olduğundan emin
olun.
RAF
Bu, sıcak havanın etkili bir şekilde
devridaim yapmasını sağlar.
Yemeği doğrudan rafın üzerine
yerleştirin veya fırın tepsilerini ve
kalıpları veya diğer ısıya dayanıklı
fırın kaplarını desteklemek için
kullanın. Yemeği doğrudan rafın üzerinde pişirirken,
damlama kabını altındaki seviyeye yerleştirin.
Ayrıca aynı seviyede damlama kabının veya delikli
tabağın üstüne de yerleştirilebilir.
DAMLAMA KABI
Bu, et, bak, sebze veya farklı
türlerde ekmek ve hamur işlerini
pişirmek için “Zorunlu Hava” işlevi
ile bir fırın tepsisi olarak kullanılır.
Kapları fırının taban kısmına
yerleştirmek zorunda
kalmayacağınızdan, ısıya dayanıklı
fırın kaplarını desteklemek açısından da faydalıdır.
Rafın veya delikli tabağın altına yerleştirildiğinde
pişirme esnasında çıkan sıvıları toplar.
DELİKLİ TABAK
Bu, yemeğin eşit şekilde pişmesine
yardımcı olan buharın devridaim
yapmasını kolaylaştırır. Pişirme
esnasında çıkan sıvıları toplamak
için, damlama kabını alttaki
seviyeye yerltirin.
SU HAZNE
Su haznesine, kapağı açmak suretiyle
kolayca erişilebilir. Hafifçe yukarı doğru
kaldırarak ve kendinize doğru çekerek
çıkarın.
Su haznesini ”MAX” işaretine kadar
içme suyu ile doldurun.
Doldurduğunuz su haznesini tekrar tutucusuna
yerleştirin. Doğru konumlandırıldığından emin
olun: Su haznesinin üst ve sağ tarafı, tutucunun yan
kısımlarına temas ediyor olmalıdır.
Su haznesini tamamen yerleştirin ve yerine
oturduğuna dair bir klik sesi duyana kadar aşağı doğru
itin.
Kullandıktan sonra su haznesini dikkatli bir şekilde
çıkarın ve boşaltın. Borudaki suyu da boşaltmaya
dikkat edin.
YEMEK SENSÖ
Pişirme sırasında yemeğin
sıcaklığını ölçmek için kullanılır.
SÜNGER
Pişirme sırasında meydana gelen
yoğuşma suyunu temizlemek için
kullanılır.
TR
3
M
ANUEL
BUHAR
Buhar ile doğal ve sağlıklı yemekler pişirmek
için kullanılır. Bu işlev özellikle sebze, balık ve meyve
pişirmek ve aynı zamanda haşlamak için uygundur.
ZORUNLU HAVA
Yemekleri konvansiyonel fırın kullanırken elde
edilen sonuçlarla benzer sonuç sağlayacak şekilde
pişirmek için kullanılır.
Havanın etkili bir şekilde devridaim yapmasını
sağladığından, bu işlev ile rafın kullanılmasını
öneriyoruz.
Belli yemekleri pişirmek için, fırın kullanımına uygun
fırın tepsisi veya diğer pişirme kapları kullanılabilir.
FANLI HAVA + BUHAR
Bu işlev, fırında pişirmenin özellikleri ile
buharın yemeği etkili ve verimli bir şekilde pişirme
özelliklerini bir araya getirerek, yemeğinizin dışının
gevrek, içinin körpe ve sulu olmasını sağlar.
BUHARLI BUZ ÇÖZME
Et, tavuk, balık, sebze, ekmek ve meyvelerin buzunu
çözmek için kullanılır. En iyi sonuç için, yemeğin
buzunu tamamen çözdürmeyin, işlemin bekleme
süresinde tamamlanmasına izin verin.
YENİDEN ISITMA
Dondurulmuş, soğutulmuş veya oda sıcaklığındaki
hazır yemekleri yeniden ısıtmak için kullanılır.
TERBİYELEME
Hazır yemeklerin pişirilmesini optimize ederken,
yumuşak ve sulu kalmalarını sağlamak için kullanılır.
Yemeğin fırın tepsisine yerleştirilmesini ve damlama
kabı altındaki seviyede olacak şekilde 3. seviyede
buğulanmasını öneriyoruz. Fırın sıcaklığını,
yemeğinizin olmasını istediğiniz en yüksek sıcaklığa
ayarlamanız gerekir.
İŞLEVLER
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
ÖZEL FONKSİYONLAR
KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde
kabarması için kullanılır. Kabartma kalitesini korumak
için, işlevi, bir pişirme çevriminden sonra fırın hala
sıcak iken etkinleştirmeyin.
MUHAFAZA
Meyve ve sebzeleri muhafaza etmek için
kullanılır.
YOĞURT
Yoğurt yapmak için kullanılır.
DEZENFEKSİYON
Biberon veya kavanozları dezenfekte etmek
için kullanılır.
TAHLİYE
Cihaz belli bir süre kullanılmayacak ise, su
kalmasını önlemek üzere kazanı otomatik olarak
tahliye etmek için kullanılır. Bu işlev, ancak fırının
içindeki sıcaklık 60°C'nin altındaysa devreye
girecektir.
KİREÇ ÇÖZME
Kazandaki kireç kalıntılarını temizlemek için
kullanılır. Bu işlevin düzenli aralıklarla kullanılmasını
öneriyoruz.
BUHARLI TEMİZLEME
Pişirme bölmesinin temizliğini kolaylaştırmak
için kullanılır. Düzenli kullanıldığında, yüzeye zarar
verecek kalıntıların oluşumu engellenir.
DESTEKLİ MOD
Makarna, pilav, sebze yemekleri, et, balık, tavuk,
garnitür, pizza, tart, ekmek, kek, yumurta ve tatlıla
daha etkili pişirmenizi sağlayan önceden ayarlı çok
sayıdaki yemek tarifinden birini seçmek için kullanılır.
Fırın, her tür yemek için tavsiye edilen ayarla
otomatik olarak uygular ve bazen de en iyi sonuçla
elde etmeniz için uymanız gereken talimatları
gösterir.
AYARLAR
Fırın ve ekran ayarlarını (dil, zaman, parlaklık, sinyal
ses seviyesi, Eko modu, kalibrasyon) değiştirmenizi
sağlayan menüye girmek için kullanılır.
Lütfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı birkaç saniye sonra
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine vs.
basıldığında, ekran otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
4
CİHAZIN İLK KULLANIMI
GÜNLÜK KULLANIM
1. İŞLEV SEÇİLMESİ
Funzioni di cottura manuali
Scong. a vapore
Impostazioni
Manuale
1
4
2
3
Manuel pişirme fonksiyonları
Buharlı Buz Çözme
Ayarlar
Manuel
1. Seçilen işlevin simgesi
2. Seçilen işlev
3. Kullanılabilir diğer işlevler
4. Seçilen işlevin açıklaması
FIRINI AÇIN
'e basın : Ekranda ana menü görüntülenecektir.
MENÜDE GEZİNİN
Ana menüde gezinmek için
veya 'e basın ve
seçmek istediğiniz işlevi vurgulayın.
MENÜDEN BİR ÖĞE SEÇİN
Seçmek istediğiniz öğe ekranda vurgulandığında,
onaylamak için
'e basın ve işlev veya işlevler listesi
için ayarlar menüsüne gidin.
BİR İŞLEV SEÇİN
Çıkan listede gezinmek için
veya 'a basın.
Onaylamak için
'e basın ve ayarlar menüsüne
gidin.
YEMEK SENSÖRÜ SEÇENEĞİ
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, bazı otomatik işlevler,
yemek sensörü kullanıp kullanmadığınızı belirtmenizi
isteyecektir. İstediğiniz seçeneği vurgulamak için
veya
'e basın ve onaylamak için 'e basın.
1. LÜTFEN DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız
gerekecek: Ekranda mevcut dillerin listesi
gösterilecektir.
Please select language
Italiano
Türkçe
English
İstediğiniz dili seçmek için veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Dil, sonradan Ayarlar menüsünden de
değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dili seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda 12:00 yanıp sönecektir.
Premere per impostare il tempo, OK per terminare
HH MM
12:00
ile zamanı ayarlayın, işiniz bitince OK tuşuna basın
SS DD
Saati ayarlamak için veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Uzun süreli güç kesintilerinin ardından
saati tekrar ayarlamanız gerekebilir.
3. SU HAZNENİ YIKAYIN VE DOLDURUN
Süngeri çıkarın ve ardından su haznesini ”MAX”
işaretine kadar içme suyu ile doldurun.
4. KALİBRE ETME
Fırının etkili bir şekilde buhar üretmesini sağlamak
için, pişirme amacıyla kullanılmadan önce kalibre
edilmesi gerekir.
Su haznesini doldurup yerine yerleştirdikten sonra,
fırını açmak için
'e basın, ardından "Ayarlar" me
öğesini seçmek için
veya 'i kullanın ve 'e
basın. “Kalibre edin”i seçin ve ardından onaylamak için
tekrar
'e basın.
İşlem tamamlanana kadar fırının kapağının kapalı
kalmasını sağlamak üzere, kalibrasyonu başlatmak için
'e basın.
Kalibrasyon tamamlandığında, fırını soğumaya bırakın
ve kazanı bir bezle kurulayın.
Lütfen dikkat edin: Bu işlem sırasında çok fazla buhar
oluşabilir: Bu kesinlikle normaldir.
5. FIRINI YENİDEN ISITIN
Yemek pişirmeye başlamadan önce, imalat sırasında
kalmış olabilecek kokuları gidermek üzere fırını boş
iken ısıtmanızı öneriyoruz.
Fırının "Zorunlu Hava" işlevi kullanılarak yaklaşık bir
saat boyunca 200 °C'de ısıtılmasını öneriyoruz. İşlevi
doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
TR
5
. ÖN ISITMA
“Zorunlu Hava” işlevi (ve “Destekli Mod”da bazı yemek
tarifleri için otomatik olarak) pişirme öncesinde fırını
ön ısıtmaya tabi tutmak için kullanılabilir.
“Evet” seçildiğinde ön ısıtma etkinleşecektir. İşlev
etkinleştirildikten sonra, ekranda ön ısıtmanın
ilerlemesi gösterilecektir.
Preriscaldamento
TEMPERATURA
160°C
INSERIRE IN
-00:10
Ön ısıtma
SICAKLIK PİŞİRME SÜRESİ
Ön ısıtma bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak
ve fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda
gösterilecektir: Bu noktada yemeği ekleyebilir ve
pişirmeyi başlatmak için
'e basabilirsiniz.
Lütfen dikkat edin: Yemek sensörü, ön ısıtma aşamasında
kullanılamaz.
“Hayır seçildiğinde toplam pişirme süresi (ön ısıtma dahil) ve
enerji tüketimi %25'e kadar düşecektir.
Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına verilmesi, nihai pişirme
sonucunu olumsuz etkileyebilir.
. PİŞİRME BİTİŞ SAATİ/BAŞLATMA GECİKTİRİLDİ
AYARI
Birçok işlev, işlevin başlayacağı saati geciktirmek
suretiyle pişirme bitiş saatini programlamanızı
sağlar. İşlevin süresini ayarlarken, ekranda pişirmenin
tamamlanmasının istendiği saat gösterilecektir.
İmleci BİTİŞ SAATİ'ne getirmek için
veya 'i
kullanın ve
'e basın: Saat yanıp sönecektir.
Pişirmenin sona ermesini istediğiniz saati seçmek için
veya 'i kullanın ve 'e basın.
'e basın ve yemeği fırına yerleştirin, ardından
işlevi etkinleştirmek için tekrar
'e basın: Fırın,
pişme işleminin ayarladığınız saatte sona ermesi için
hesaplanan süreden sonra otomatik olarak açılacaktır.
LIVELLO VAPORE
Alto
TEMPERATURA
180 °C
TEMPO COTTURA
AVVIO IN
-00:36
00:20
Aria forzata + Vap.
Fanlı Hava + Buhar
BUHAR SEVİYESİ
SICAKLIK
BAŞLANGIÇ
PİŞİRME SÜRESİ
Yüksek
Not: 'e basarak, bu işlevi anında etkinleştirebilir ve
bekleme süresini iptal edebilirsiniz.
. BUHAR KULLANAN İŞLEVLER
Buhar kullanımını gerektiren bir işlev stiğinizde,
ekranda daima su haznesini tamamen doldurmanız
gerektiği hatırlatılacaktır.
"MAX" işaretine kadar içme suyu ile doldurduğunuzu
onayladıktan sonra, işlevin ayarlar menüsüne gitmek
için
'e basın.
İMLECİ HAREKET ETTİRİN
İmleci değiştirebileceğiniz ayarlar üzerinde hareket
ettirmek için
veya 'e basın.
AYARLARI UYGULAYIN
İmleç istediğiniz yere geldiğinde,
'e basarak
ayarı değiştirin: Seçtiğiniz ayar yanıp sönmeye
başlayacaktır.
Ayarı değiştirmek için
veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Bu adımları tekrar uygulayarak, ayarları
daha sonra pişirme sırasında bile değiştirebilirsiniz.
İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
Görüntülenen ayarlar istediğiniz ayarlar ise, işlevi
etkinleştirmek için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: İşlev etkinleştirildikten sonra, bir kez 'e
basarak duraklatabilirsiniz.
İşlevi sürdürmek için 'e basın.
2. BİR İŞLEVİN SEÇİLMESİ VE ETKİNLEŞTİRİLMESİ
LIVELLO VAPORE
Alto
TEMPERATURA
180 °C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
18:30
00:20
Aria forzata + Vap.
Fanlı Hava + Buhar
Yüksek
BUHAR SEVİYESİ
1
5
2
3
4
SICAKLIK
BİTİŞ SAA
PİŞİRME SÜRESİ
1. İşleve yönelik ayarlar
(sıcaklık, buhar seviyesi vs.)
2. İmleç
(seçilen ayarı vurgular)
3. Süre
4. İşlevin sona ereceği saat
5. İşlevin adı
6
. YEMEK SENSÖRÜNÜN KULLANILMASI
Yemek sensörünün kullanılması,
pişirme sırasında yemeğin iç
sıcaklığını ölçmenizi sağlar.
Yemek sensörünü kemiklerden
veya yağlı kısımlardan kaçınarak,
etin içine derin bir şekilde
batırarak yerleştirin.
Tavuk türleri: Uç kısmı,
boşluklardan kaçınarak, göğsün
ortasına yerleştirin.
Et parçaları veya butlar: Ucu en
kalın kısma yerleştirin.
Balık (bütün): Ucu, omurgaya
denk gelmemesine dikkat
ederek, en kalın kısma
yerleştirin.
MANUEL İŞLEVİNİN KULLANILMASI
Yemeği fırına yerleştirin. Yemeğin rafa
yerleştirilmesini ve pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplamak üzere damlama kabının yemeğin altına
konumlandırılmasını öneriyoruz.
Yemek sensörünün tutacağını kapatan kapağı çıkarın
ve fişi bağlayın. Fırının kapağını kapatmadan önce
kablonun serbestçe hareket ettiğinden emin olun.
Bir manuel işlev seçin: İşlevin ayarlar menüsü, fırın
veya buhar sıcaklığını ve yemek sensörü için istenen
sıcaklığı değiştirmenizi sağlar.
TEMPERATURA
100 °C
SONDA
ORA D INIZIO
18:20
57°C
Vapore
Buhar
SICAKLIK
BAŞLA. ZAMANI
YEMEK SENSÖRÜ
İstediğiniz ayarları uyguladıktan sonra, işlevi
etkinleştirmek için BAŞLAT'a basın: Sesli bir sinyal
duyulacak ve yemek sensörü istenilen sıcaklığa
ulaştığında bu durum ekranda belirtilecektir.
Lütfen dikkat edin: Yemek sensörünü, işlev etkinleştirildikten
sonra bağlayamazsınız.
DESTEKLİ MODDA
Destekli Moddaki bazı yemek tarifi işlevleri,
yemek sensörünü kullanmanıza izin verir: YEMEK
SENSÖRÜ seçeneğini seçin ve ekranda belirtilen
talimatlara uyun.
Komut verildiğinde, yemekleri fırına yerleştirin ve
yemek sensörünü uygun fişe bağlayın.
Roast Beef
TEMPERATURA
200°C
SONDA
55°C
Rozbif
SICAKLIK YEMEK SENSÖRÜ
Not: Ön ısıtma seçilmiş ise, bu işlem bitene kadar yemeği
fırına veremezsiniz veya yemek sensörünü bağlayamazsınız.
. ÖZEL İŞLEVLEN KULLANILMASI
MUHAFAZA
Reçel ve konserve yapmak için yalnızca taze,
yüksek kaliteli meyve veya sebzelerin kullanılmasını
öneriyoruz.
Kavanozları meyve veya sebze (mümkünse önceden
pişirilmiş) ile doldurun ve üstte yaklaşık 2 cm kalacak
şekilde muhafaza sıvısı veya konserve şurubu ekleyin.
Ardından kapakları gevşek bir şekilde üzerlerine
yerleştirin ve sıkmayın.
Rafı 2. seviyeye ve damlama kabını altındaki seviyeye
yerleştirin ve kavanozları rafın üzerine yerleştirin.
Alternatif olarak, kavanozları doğrudan damlama
kabının üzerine de yerleştirebilirsiniz.
İşlevi etkinleştirin. İşlem tamamlandığında,
kavanozların kapaklarını iyice sıkın (bunun için fırın
eldivenleri giyin veya ellerinizi ısıya dayanıklı bir bez
ile koruyun) ve oda sıcaklığına soğumalarını bekleyin.
Lütfen dikkat edin: Kavanozları etkili bir şekilde temizlemek
için “Dezenfeksiyon işlevinin kullanılmasını öneriyoruz.
YOĞURT
İşlevi etkinleştirmeden önce, oda sıcaklığındaki
bir litre tam yağlı süte yaklaşık 100 g ticari olarak
satılan tam yağlı yoğurt ekleyin.
Lütfen dikkat edin: Pastörize edilmemiş süt kullanıyorsanız,
oda sıcaklığında soğumaya bırakmadan önce yavaş yavaş
kaynayacak şekilde ısıtın.
Karışımı ısıya dayanıklı kavanozlara dökün, üzerlerini
ısıya dayanıklı kapak veya film ile kapatın ve ardından
2. seviyeye yerleştirilen rafın üzerine koyun.
İşlevi seçin ve süreyi beş saat olarak ayarlayın (sıcaklık
değiştirilemez).
İşlev sona erdiğinde, servis etmeden önce yoğurdu
birkaç saat buzdolabında soğumaya bırakın. Yaklaşık
1-2 hafta boyunca dayanacaktır. Bu yoğurdun bir
kısmını, 5-7 güç içinde yeni bir parti yoğurt yapmak
için kullanabilirsiniz.
Lütfen dikkat edin: Yoğurt yapmak için kullanmanız gereken
kap ve kavanozları iyice temizlemek için "Dezenfeksiyon"
işlevini kullanmanızı öneriyoruz.
TAHLİYE
Kazanın içinde artık su kalmasını önlemek için,
fırın belli bir süre kullanılmayacak ise her seferinde bu
işlevin etkinleştirilmesini öneriyoruz.
Lütfen dikkat edin: Kazan çok sıcak ise, fırındaki sıcaklık
60 °C'nin altına düşene kadar işlev etkinleştirilmeyecektir.
Bölme bu sıcaklığa ulaştığında işlev otomatik olarak
etkinleştirilecektir.
İşlevi etkinleştirin ve ekranda verilen adımları
uygulayın. İşlem tamamlandığında, su haznesini
tahliye edin ve içme suyu ile durulayın.
SVUOTAMENTO CALDAIA
20 %
KAZANIN BOŞALTILMASI
TR
7
KİREÇ ÇÖZME
Bu özel işlev, düzenli aralıklarla kullanıldığında
kazanı optimum durumda tutar.
İşlevi etkinleştirin ve ekranda verilen adımları
uygulayın,
ilerlemek için 'e basın.
En iyi sonuç için, su haznesinin 250 ml beyaz sirke ve
“MAX” işaretine kadar içme suyu ile doldurulmasını
öneriyoruz.
Kireç çözme yaklaşık 30 dakika sürer: Bu süre boyunca
fırını kapatmayın. Pirme işlevleri, temizleme çevrimi
sırasında etkinleştirilemez.
FASE
1/3
TEMPO FASE
TEMPO FINE
18:20
00:32
Tratt. disincrostante
Kireç çözme
AŞAMA
BİTİŞ SAA
AŞAMA SÜRESİ
İşlem tamamlandığında, kalıntı oluşumunu
engellemek için, su haznesini içme suyu ile durulayın
ve ardından fırın boş iken “Buharlı Temizleme” işlevini
etkinleştirin.
BUHARLI TEMİZLEME
Bu işlev kalıntıları ve yemek artıklarını
yumuşatarak, fırının temizlenmesini kolaylaştırır.
Düzenli kullanıldığında, bölmedeki yemek artıklarını
veya kalıntılarını kolayca temizlemenizi sağlar.
Lütfen dikkat edin: Bu işlevi etkinleştirmeden önce fırındaki
aksesuarların çıkarılmasını öneriyoruz.
TEMPO FINE
15:45
Pulizia con vapore
Buharlı Temizleme
BİTİŞ SAA
İşlem tamamlandığında, fırının soğumasını bekleyin ve
ardından yüzeyleri bir sünger veya bez ile kurulayarak
temizliği sonlandırın.
. FAVORİLER
Fırın, en sık kullandığınız işlevlerin listesini otomatik
olarak çıkaracaktır.
Fırını açmak için
düğmesine basın, ardından en sık
kullandığınız işlevlerin listesini görüntülemek için
'e
basın.
Le funzioni di cottura utilizzate più di frequente
Mun
Lasagne
Vapore
En çok kullandığınız yemek pişirme fonksiyonları
Küçük kek
Lazanya
Buhar
İstediğiniz işlevi seçmek için veya 'i seçin,
onaylamak için
'e basın ve ardından – gerekirse –
ayarları gereksinimlerinize göre değiştirin (önerilenler
temel ayarlardır).
İşlem tamamlandığında, işlevi etkinleştirmek için
'e basın.
. ZAMAN AYARI
Fırın kapatıldığında, ekran bağımsız zamanlayıcı olarak
kullanılabilir.
İşlevi etkinleştirmek için, fırının kapalı olduğundan
emin olun ve ardından
'e basın: Bağımsız
zamanlayıcı ekranda yanıp sönecektir.
Premere per impostare il timer, OK per avviare
00 : 01 : 00
(HH) (MM) (SS)
ile zamanı ayarlayın, OK ile başlatın
(SS) (DD) (SS)
İstediğiniz uzunlukta süreyi ayarlamak için veya
'i kullanın ve ardından zaman ayarını etkinleştirmek
için
'e basın. Zaman ayarı seçilen süreyi geri
saymayı bitirdiğinde sesli bir sinyal duyulacaktır.
Lütfen dikkat edin: 'e basarak zaman ayarını herhangi bir
zamanda durdurabilirsiniz.
. TUŞ KİLİDİ
Tuşları kilitlemek için, ve 'e aynı anda basarak
en az beş saniye basılı tutun. Tuş kilidini açmak için bu
işlemi tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Bu işlev, pişirme sırasında da
etkinleştirilebilir. Güvenlik nedenlerinden ötürü,
düğmesine basılarak herhangi bir zamanda kapatılabilir.
8
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
BUHAR
SEVİYESİ
SÜRE
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Kremalı pasta (kekler)
Evet 160 - 35-40
2
Kurabiyeler
Evet 165 - 175 - 12 - 15
2
Profiterol çöreği
Evet 190 - 200 - 25 - 30
2
Ekmek
Evet 180 - 190 Düşük - orta 35 - 40
2
Rulo pasta
Evet 230 - 7 - 8
2
Kiş
Evet 180 - 190 - 35 - 40
2
Puf böreği
Evet 180 - 190 - 15 - 20
2
Gnocchi
- 90 - 100 - 10 - 15
3 1
Donmuş kanat
Evet 190 - 200 - 15 - 18
2
Hindi göğsü
Evet 200 - 210 Orta 50 - 60
2 1
Kaburga
Evet 160 - 170 Düşük 80 - 90
2 1
Balık graten
Evet 190 - 200 Düşük 15- 25
2 1
Sebzeli balık yahnisi
- 75 - 80 - 60 - 90
3
Haşlanmış yumurta
- 90 - 20 - 25
3
Fırında sebze
Evet 200 - 210 Orta - yüksek 20 - 30
2 1
Pancar
- 100 - 50 - 60
3 1
Kırmızı lahana
- 100 - 30 - 35
3 1
Beyaz lahana
- 100 - 25 - 30
3 1
Kuru fasulye
- 100 - 75 - 90
3 2/1
Hazır yemek
- 100 - 18 - 25
3 2/1
Çorba / et suyu
- 100 - 20 - 25
3
Sebze
- 100 - 20 - 25
3 2/1
Pilav / makarna
- 100 - 15 - 20
3 2/1
Patates
- 100 - 20 - 25
3 2/1
Dilimlenmiş et
- 100 - 15 - 20
3 2/1
Soslu et
- 100 - 25 - 30
3
Balık fileto
- 100 - 10 - 15
3 2/1
Buhar Zorunlu Hava Fanlı Hava + Buhar Terbiyeleme
TR
9
BUHARLI BUZ ÇÖZME
YEMEK
AĞIRLIK
(g)
SÜRE
DİNLENDİRME
SÜRESİ
SICAKLIK (°C)
SEVİYE VE
AKSESUARLAR
ET
Kıyma
500 25 -30
30 - 35 60
3 1
Dilimlenmiş 20 - 25 60
3 1
Izgara sosis 450 10 - 15 10 - 15 60
3 1
TAVUK
Bütün 1000 60 - 70 40 - 50 60
3 1
Fileto
500
25 - 30 20 - 25 60
3 1
But 30 - 35 25 - 30 60
3 1
BALIK
Bütün 600 30 - 40 25 - 30 60
3 1
Fileto 300 10 - 15 10 - 15 60
3 1
Blok 400 20 - 25 20 - 25 60
3 1
SEBZE
Blok 300 25 - 30 20 - 25 60
Parça 400 10 - 15 5 - 10 60
EKMEK
Somun ekmek 500 15 - 20 25 - 30 60
Dilimlenmiş
250
8 - 12 5 - 10 60
Küçük ekmekler /
çörekler
10 - 12 5 - 10 60
Kek 400 8 - 10 15 - 20 60
MEYVE
Karışık 400 10 - 15 5 - 10 60
Yumuşak meyveler 250 5 - 8 3 - 5 60
DESTEKİŞLEVLER *
YEMEK TARİFİ SÜRE
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
YEMEK TARİFİ SÜRE
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
PİLAV VE MAKARNA
Lazanya 25 - 35
2
SEBZE YEMEKLERİ
Patates graten 40 - 50
2
Donmuş Lazanya 40 - 50
2
Fırın Patates 45 - 55
2
Esmer pirinç
(300 g + 450 ml su)
20 - 60
3
Donmuş balık graten 20 - 30
2
Basmati pirinç
(300 g + 450 ml su)
25 - 30
3
Domates dolması 30 - 35
2
Uzun Beyaz Pirinç
(300 g + 450 ml su)
35 - 40
3
Biber dolma 35 - 40
2
Bulgur
(300 g + 600 ml su)
10 - 40
3
Kabak Dolma 20 - 30
2
Kuskus
(300 g + 300 ml su)
10 - 15
3
Patlıcan Dolma 35 - 40
2
* Lütfen dikkat edin: Bu işlevin kullanımı ile ilgili daha fazla bilgi, yemek tarifi ve faydalı öneri için, docs.hotpoint.eu adresinden
Kullanım ve Bakım Kılavuzu'nu indirin
Raf
Rafın üzerinde
fırın kabı
Damlama kabı Delikli tabak Yemek sensörü (isteğe bağlı)
10
YEMEK TARİFİ SÜRE
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
YEMEK TARİFİ SÜRE
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
ET
Haşlanmış sosis 10 - 15
3 1
PİZZA & ÇÖREKLER
Donmuş kalın pizza 12 - 20
2
Köfte 35 - 45
2
Donmuş ince pizza 8 - 12
2
Kuzu fırın 60 - 90
2 1
Soğuk pizza 7 - 12
2
Rozbif 40 - 60
2 1
Ev Yapımı Pizza 12 - 18
2
Dana fırın 50 - 70
2 1
Kiş 30 - 45
2
TAVUK
Tavuk buğulama 25 - 30
3 1
Donmuş k 20 - 30
2
Tavuk fırın 50 - 60
2 1
EKMEK / KEKLER
Somun ekmek 30 - 40
2
Parça tavuk 25 - 30
3 1
Ekmek hamuru 10 - 15
2
Fırında Ördek 60 - 90
2 1
Donm. küçük ekmek 10 - 13
2
BALIK
Buharda pirzola 12 - 18
3 1
Vakumlu pakette küçük
ekmek
8 - 10
2
Balık fileto 15 - 20
3 1
Hazır kutuda ekmek 10 - 14
2
Balık buğulama 35 - 55
3 1
Kurabiyeler 10 - 15
2
Bütün Balık Fırın 25 - 40
2
Beze 50 - 60
2
Donmuş balık graten 35 - 45
2
Küçük kek 15 - 20
2
Midye 8 - 12
3 1
Sünger kek 35 - 50
2
Karides 8 - 12
3 1
Yulaflı gözleme 9 - 13
2
GARNİTÜRLER
Hazır donmuş sebzeler 12 - 20
3 1
YUMURTALAR
Katı 15 - 18
3 1
Patates, tüm 30 - 40
3 1
Orta 12 - 15
3 1
Patates, doğranmış 20 - 30
3 1
Rafadan 9 - 12
3 1
Brokoli 15 - 25
3 1
TATLILAR
Meyve kompostosu 10 - 20
3 1
Havuç 20 - 30
3 1
Önceden pişirilmiş donm.
meyveli turta
15 - 20
2
Karnabahar 20 - 30
3 1
Meyveli turta 20 - 30
2
Koçanlı mısır 20 - 30
3 1
Sufle 35 - 50
2
Taze fasulye 20 - 30
3 1
Elma fırın 20 - 30
2
Biber buğulama 8 - 12
3 1
Krem brüle 20 - 30
2 1
Buharda pelte 5 - 10
3
MUHAFAZA
YEMEK MİKTAR
SÜRE
(DAK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
SEBZE
1 l 40 - 120
3 2/1
500 ml 25 - 105
3 2/1
MEYVE
1 l 30 - 50
3 2/1
500 ml 15 - 35
3 2/1
Kuşkonmaz 20 - 30
3 1
Enginar 40 - 55
3 1
Brüksel lahanası 20 - 35
3 1
Patates, dilimlenmiş 30 - 40
2
Donm. pata. kızart. 15 - 25
2
Not: Bu test edilmiş yemek tarifleri tablosu, IEC 60350-1 standardına uygun olacak sertifikasyon makamları tarafından
hazırlanmıştır. docs.hotpoint.eu adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzu indirilerek okunabilir
Raf
Rafın üzerinde
fırın kabı
Damlama kabı Delikli tabak Yemek sensörü (isteğe bağlı)
TR
11
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin.
Buğulama işleminin yol açtığı nemi temizlemek için,
fırını soğumaya bırakın ve ardından bölmeyi bir bez
veya temiz edilen sünger ile silin.
Buharlı temizleme işlevinin düzenli olarak
kullanılmasını öneriyoruz.
AKSESUARLAR
Raf kılavuzları da dahil olmak üzere aksesuarların
birçoğu bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Ancak su haznesi ve yemek sensörü, bulaşık
makinesinde yıkamaya uygun değildir. Bir sünger ve
az miktarda pH açısından nötr deterjan kullanarak su
haznesini dikkatli bir şekilde temizleyin. İçme suyu ile
durulayın.
Yemek sensörü, nemli bir bez veya kağıt havlu
kullanılarak temizlenebilir.
KAZAN
Fırının daima optimum performansta çalışmasını
sağlamak ve zamanla kireç kalıntıları birikmesini
önlemeye yardımcı olmak için, "Tahliye" ve "Kireç
çözme" işlevlerinin düzenli olarak kullanılmasını
öneriyoruz.
Herhangi bir bakım veya temizlik işlemi yapmadan
önce cihazın soğuduğundan emin olun.
Buharlı temizleyiciler kullanmayın.
Koruyucu eldiven takın.
Cihazın yüzeylerine zarar verebileceklerinden
bulaşık teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/korozif
temizlik maddeleri kullanmayın.
Herhangi bir bakım işlemi gerçekleştirilmeden
önce, bu cihaz şebeke elektrik kaynağından
ayrılmalıdır.
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın.
2. Lambanın kapağını çözün ve sızdırmazlık
elemanlarını ve rondelayı dikkatli bir şekilde çıkarın.
3. Lambayı değiştirin ve sızdırmazlık elemanları ile
rondelayı doğru bir şekilde takmaya dikkat ederek,
kapağı tekrar yerine vidalayın.
4. Fırının fişini tekrar güç beslemesine takın.
Lütfen dikkat edin: 10 W/12 V tip G4, T300 °C halojen
lambalar kullanın. Cihazın içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller yetkili servisimizden elde
edilebilir.
- Parmak uçlarınız ampullere zarar vereceğinden, ampulleri
çıplak elle tutmayın.
Lamba kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
BAKIM VE
TEMİZK
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
12
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının
elektrik beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol
edin.
Sorunun gerilip giderilmediğini görmek için, fırını
kapatıp yeniden açın.
Fırın buhar üretmiyor.
Su haznesi doğru bir şekilde
yerleştirilmemiş.
Su haznesi boş.
Su haznesinin doğru konumda yerleştirilip
yerleştirilmediğini ve “MAX” işaretine kadar içme
suyu ile doldurulup doldurulmadığını kontrol edin,
ardından istediğiniz işlevi tekrar başlatın.
Ekranda “F” harfi ve ardından
bir rakam görünüyor.
Yazılım sorunu.
Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Merkezi ile
irtibata geçin ve “F” harfini takip eden rakamı
belirtin.
ARIZA GİDERME
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
001
ÜRÜN FİŞİ
WWW
Bu cihazın enerji verilerini içeren ürün fişi,
docs . hotpoint.eu internet adresinden indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Ürünün ticari kodunu belirterek,
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu,
docs . hotpoint.eu
internet adresimizden indirin (bu kare kodu
kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Müşteri Servisimizle
irtibata geçin.
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtibat bilgilerimize
garanti kılavuzundan
ulaşabilirsiniz. Satış
Sonrası Müşteri
Servisimizle iletişim
kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan
kodları belirtin.
XXX/XXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
400010849293
İtalya'da basılmıştır
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool MS 998 IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide