6
. YEMEK SENSÖRÜNÜN KULLANILMASI
Yemek sensörünün kullanılması,
pişirme sırasında yemeğin iç
sıcaklığını ölçmenizi sağlar.
Yemek sensörünü kemiklerden
veya yağlı kısımlardan kaçınarak,
etin içine derin bir şekilde
batırarak yerleştirin.
Tavuk türleri: Uç kısmı,
boşluklardan kaçınarak, göğsün
ortasına yerleştirin.
Et parçaları veya butlar: Ucu en
kalın kısma yerleştirin.
Balık (bütün): Ucu, omurgaya
denk gelmemesine dikkat
ederek, en kalın kısma
yerleştirin.
MANUEL İŞLEVİNİN KULLANILMASI
Yemeği fırına yerleştirin. Yemeğin rafa
yerleştirilmesini ve pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplamak üzere damlama kabının yemeğin altına
konumlandırılmasını öneriyoruz.
Yemek sensörünün tutacağını kapatan kapağı çıkarın
ve fişi bağlayın. Fırının kapağını kapatmadan önce
kablonun serbestçe hareket ettiğinden emin olun.
Bir manuel işlev seçin: İşlevin ayarlar menüsü, fırın
veya buhar sıcaklığını ve yemek sensörü için istenen
sıcaklığı değiştirmenizi sağlar.
TEMPERATURA
100 °C
SONDA
ORA D INIZIO
18:20
57°C
Vapore
Buhar
SICAKLIK
BAŞLA. ZAMANI
YEMEK SENSÖRÜ
İstediğiniz ayarları uyguladıktan sonra, işlevi
etkinleştirmek için BAŞLAT'a basın: Sesli bir sinyal
duyulacak ve yemek sensörü istenilen sıcaklığa
ulaştığında bu durum ekranda belirtilecektir.
Lütfen dikkat edin: Yemek sensörünü, işlev etkinleştirildikten
sonra bağlayamazsınız.
DESTEKLİ MODDA
Destekli Moddaki bazı yemek tarifi işlevleri,
yemek sensörünü kullanmanıza izin verir: YEMEK
SENSÖRÜ seçeneğini seçin ve ekranda belirtilen
talimatlara uyun.
Komut verildiğinde, yemekleri fırına yerleştirin ve
yemek sensörünü uygun fişe bağlayın.
Roast Beef
TEMPERATURA
200°C
SONDA
55°C
Rozbif
SICAKLIK YEMEK SENSÖRÜ
Not: Ön ısıtma seçilmiş ise, bu işlem bitene kadar yemeği
fırına veremezsiniz veya yemek sensörünü bağlayamazsınız.
. ÖZEL İŞLEVLERİN KULLANILMASI
MUHAFAZA
Reçel ve konserve yapmak için yalnızca taze,
yüksek kaliteli meyve veya sebzelerin kullanılmasını
öneriyoruz.
Kavanozları meyve veya sebze (mümkünse önceden
pişirilmiş) ile doldurun ve üstte yaklaşık 2 cm kalacak
şekilde muhafaza sıvısı veya konserve şurubu ekleyin.
Ardından kapakları gevşek bir şekilde üzerlerine
yerleştirin ve sıkmayın.
Rafı 2. seviyeye ve damlama kabını altındaki seviyeye
yerleştirin ve kavanozları rafın üzerine yerleştirin.
Alternatif olarak, kavanozları doğrudan damlama
kabının üzerine de yerleştirebilirsiniz.
İşlevi etkinleştirin. İşlem tamamlandığında,
kavanozların kapaklarını iyice sıkın (bunun için fırın
eldivenleri giyin veya ellerinizi ısıya dayanıklı bir bez
ile koruyun) ve oda sıcaklığına soğumalarını bekleyin.
Lütfen dikkat edin: Kavanozları etkili bir şekilde temizlemek
için “Dezenfeksiyon” işlevinin kullanılmasını öneriyoruz.
YOĞURT
İşlevi etkinleştirmeden önce, oda sıcaklığındaki
bir litre tam yağlı süte yaklaşık 100 g ticari olarak
satılan tam yağlı yoğurt ekleyin.
Lütfen dikkat edin: Pastörize edilmemiş süt kullanıyorsanız,
oda sıcaklığında soğumaya bırakmadan önce yavaş yavaş
kaynayacak şekilde ısıtın.
Karışımı ısıya dayanıklı kavanozlara dökün, üzerlerini
ısıya dayanıklı kapak veya film ile kapatın ve ardından
2. seviyeye yerleştirilen rafın üzerine koyun.
İşlevi seçin ve süreyi beş saat olarak ayarlayın (sıcaklık
değiştirilemez).
İşlev sona erdiğinde, servis etmeden önce yoğurdu
birkaç saat buzdolabında soğumaya bırakın. Yaklaşık
1-2 hafta boyunca dayanacaktır. Bu yoğurdun bir
kısmını, 5-7 güç içinde yeni bir parti yoğurt yapmak
için kullanabilirsiniz.
Lütfen dikkat edin: Yoğurt yapmak için kullanmanız gereken
kap ve kavanozları iyice temizlemek için "Dezenfeksiyon"
işlevini kullanmanızı öneriyoruz.
TAHLİYE
Kazanın içinde artık su kalmasını önlemek için,
fırın belli bir süre kullanılmayacak ise her seferinde bu
işlevin etkinleştirilmesini öneriyoruz.
Lütfen dikkat edin: Kazan çok sıcak ise, fırındaki sıcaklık
60 °C'nin altına düşene kadar işlev etkinleştirilmeyecektir.
Bölme bu sıcaklığa ulaştığında işlev otomatik olarak
etkinleştirilecektir.
İşlevi etkinleştirin ve ekranda verilen adımları
uygulayın. İşlem tamamlandığında, su haznesini
tahliye edin ve içme suyu ile durulayın.
KAZANIN BOŞALTILMASI