96
IZGARA
• Izgara yapmak için 5 dakika ön-ısıtma gerçekleştirin. En iyi sonucu almak için en üst raf pozisyonunu
kullanın. Yiyeceğin veya fırınlanan yemeğin, üst ısıtma devrelerine 40 mm’den yakın olmamasına
dikkat edin.
1. Sıcaklık seçme kadranını grill (ızgara) olarak ayarlayın.
2. Zamanlayıcı 1 kumandasını 20’ye ayarlayın ve sonra, saat yönünde veya saatin aksi yönde döndürerek
istenilen pişirme süresine getirin. 60 dakikadan uzun süre pişirmek veya pişirme süresini manuel
olarak kontrol etmek için stay on (devam et) seçimi yapın. Lamba yanacak ve pişirme programı
tamamlanıncaya dek yanmaya devam edecektir.
• NOT: Fırının çalışmaya başlaması için Zamanlayıcı 1’i belirli bir zamana veya stay on (devam et)
ayarına getirmelisiniz.
3. Fırının ön-ısıtma süreci tamamlandığında, kapağı açın ve yiyeceği yerleştirin. Kapağı kapatın.
4. Bir süre ayarlandıysa, pişirme süresi tamamlandığında sesli bir sinyal duyulacaktır. Fırın kendiliğinden
kapanacak ve lamba sönecektir. Zamanlayıcıyı kullanmıyorsanız (stay on), pişirme işlemi dilediğiniz
şekilde tamamlandığında cihazı manuel olarak kapatmanız gerekecektir.
5. Fırın eldivenlerini kullanarak, kapağı açın ve rafı yalnızca yiyeceği çıkarmak için yeterli olacak mesafede,
dışarı doğru kaydırın.
6. Kullanılmadığı zamanlarda cihazın şini elektrik prizinden çıkarın.
HAVA İLE KIZARTMA AIR FRY
Air Fry (Hava ile Kızartma) teknolojisi, yiyeceği az miktarda yağ ile veya hiç yağ kullanmadan
kahverengileştirmek ve çıtır çıtır hale getirmek için yüksek yoğunluklu sıcak hava kullanır. Aşağıdaki
tabloda gösterilen ‘önerilen pişirme sürelerini’ kullanın veya ürün üzerinde yer alan ‘tavsiye edilen pişirme
yönergelerini’ izleyin. Hava ile kızartma işleminin, konvansiyonel fırında pişirme işleminden farklı
olduğunu unutmayın; bu nedenle, en iyi sonuçlara ulaşmak için pişirme sürelerinde ayarlamalar yapmanız
gerekebilir.
NOT: Hava ile kızartma yapmak için fırının önceden ısıtılması gerekmez.
NOT: En iyi sonucu almak için, yiyeceği le rafa tek bir katman şeklinde yerleştirin.
1. Yiyeceği hava ile kızartma le rafına yerleştirin.
2. Kapağı açın ve hava ile kızartma le rafını orta veya alt pozisyona kaydırın.
3. Sıcaklık/Pişirme işlevi kumandasını Airfry (Hava ile Kızartma) pozisyonuna getirin.
4. Zamanlayıcı 1 kumandasını 20’ye ayarlayın ve sonra, saat yönünde veya saatin aksi yönde döndürerek
istenilen pişirme süresine getirin. 60 dakikadan uzun süre pişirmek veya pişirme süresini manuel
olarak kontrol etmek için stay on (devam et) seçimi yapın. Lamba yanacak ve pişirme programı
tamamlanıncaya dek yanmaya devam edecektir.
• NOT: Fırının çalışmaya başlaması için Zamanlayıcı 1’i belirli bir zamana veya stay on (devam et)
ayarına getirmelisiniz.
5. Bir süre ayarlandıysa, pişirme süresi tamamlandığında sesli bir sinyal duyulacaktır. Fırın kendiliğinden
kapanacak ve lamba sönecektir. Zamanlayıcıyı kullanmıyorsanız (stay on), pişirme işlemi dilediğiniz
şekilde tamamlandığında cihazı manuel olarak kapatmanız gerekecektir.
6. Fırın eldivenlerini kullanarak, kapağı açın ve rafı yalnızca yiyeceği çıkarmak için yeterli olacak
mesafede, dışarı doğru kaydırın.
• NOT: Hava ile kızartma ayarını kullanırken, kırıntı tepsisini çıkartarak sık sık temizleyin.
7. Kullanılmadığı zamanlarda cihazın şini elektrik prizinden çıkarın.
ÖNERILEN AIRFRY PIŞIRME SÜRELERI
Aşağıdaki süreler yalnızca rehber amaçlı kullanılmalıdır. Servis yapmadan önce yiyeceğin gereken şekilde
iyice piştiğini kontrol edin. Şüpheniz varsa, biraz daha pişirin. Kümes hayvanları, domuz eti, burger
köfteler, vb. yiyecekleri özsuları berrak oluncaya dek pişirin.