Yemekölçer
Yemekölçer, etin iç sıcaklığını ölçer. Et, ayarlanan sıcaklığa geldiğinde cihaz devre dışı bıra‐
kılır.
Ayarlanması gereken iki sıcaklık vardır:
• Fırın sıcaklığı: yemek tarifleri kitabındaki kızartma tablosuna bakın.
• İç sıcaklık: yemek tarifleri kitabındaki yemekölçer tablosuna bakın.
Yalnızca size verilen yemekölçeri ya da orijinal yedek parçaları kullanın.
1. Cihazı açın.
2.
Yemekölçerin ucunu (kulptaki
sim‐
gesi ile) etin merkezine yerleştirin.
3. Yemekölçerin fişini, cihazın önündeki
prize takın.
Ekranda yanıp sönen bir sembol
ve
varsayılan iç sıcaklık gösterilir. İlk kulla‐
nımda sıcaklık 60°C'dir ve sonraki kulla‐
nımlarda son ayarlanan değer korunur.
4. İç sıcaklığı ayarlamak için
veya
tuşuna dokunun.
5.
tuşuna dokunun ya da ayarlar 5 sa‐
niye sonra otomatik olarak kaydedilir.
İç sıcaklığı yalnızca sembolü yanıp sön‐
düğünde ayarlayabilirsiniz. İç sıcaklığı ayarlamadan önce ekranda sabit bir
sembolü
varsa, yeni bir değer ayarlamak için
ve ya da tuşlarını kullanın.
6. Fırın fonksiyonunu ve gerekirse fırın sıcaklığını ayarlayın.
Ekranda geçerli iç sıcaklık ve
(ayarlanan fırın sıcaklığı ile geçerli fırın sıcaklığı ara‐
sındaki ilişkiyi gösteren) gösterilir.
Yemekölçer pişirme süresince etin içinde ve prize takılı kalmalıdır.
Cihaz yaklaşık süreyi hesaplarken İleri Sayım Zamanlayıcısının değeri Zamanlayıcı / Atıl ısı
göstergesinde görünür. İlk hesaplama sonlandığında Zamanlayıcı / Atıl ısı göstergesinde -
ve yaklaşık pişirme süresi gösterilir.
Pişirme sırasında cihaz süreyi hesaplamaya devam eder. Ekran belirli aralıklarda yeni süre
değeriyle güncellenir.
7.
Et, ayarlanan iç sıcaklığa geldiğinde, iç sıcaklık ve
yanıp söner. İki dakika boyunca
sesli bir uyarı duyulur.
Sesli uyarıyı kapamak için bir sensör alanına dokunun.
8. Yemekölçeri prizden çıkarın ve eti cihazdan çıkarın.
UYARI
Yemekölçeri çıkarırken dikkatli olun. Yemekölçer sıcaktır. Yanma riski söz konusudur.
9. Cihazı kapayın.
Aksesuarların kullanılması 19