-140-
Đnatçı kirleri yok etmek için Campingaz® sabunlu çelik
tel süngerlerin kullanımını tavsiye eder.
- Brülörlerin etrafındaki metal yüzeyler
Bu parçalar alüminyum kaplamadır. Alüminyuma zarar
verebilecek olduklarından, asla fırın temizliğinde
kullanılan temizlik malzemeleri ile temizlemeyin.
- Seramik kısımlar
Seramikler brülörün aktif bileşenleridir. Kullanım
sırasında kızarırlar. Seramikleri temizlemeyin,
ıslatmayın, silmeyin. Aksi halde zarar verebilirsiniz.
- Paslanmaz çelik yüzeyler (kapak...)
Bu unsurları bulaşık yıkama ürünü emdirilmiş bir
sünger yardımıyla düzenli aralıklarla temizleyiniz.
Aşındırıcı ürün kullanmayınız.
Paslanmaz ürününüzün parlaklığını canlandırmak için
paslanmazlar için özel temizlik ürünleri kullanınız.
o) Kapak camı
(modeline göre)
Aşırı sıcaklık farklıklarından kaçının (soğuk suyun sıcak
yüzeyle temas etmesi gibi).
p) Pişirme yöntemleri
3 Series RBS mangalınız, mangal keyfinin en önemli
unsuru olan dumanı da sağlayarak, kolay ve rahat bir
kullanım sağlar.
3 Series RBS mangalınız sayesinde, alevle boğulmak
zorunda kalmadan yağlı etlerinizi (sosis, sucuk, tavuk
budu…)
3 Series RBS manganınız ayrıca çabuk ve kıtır bir pişme
sağlayan şiş (ayrı olarak satılır) keyfini de sunmaktadır
Pişme sırasında yağlar hazne dibindeki termik
reflektörün üzerine damlarlar. Termik reflektörle temas
eden yağın içindeki su buharlaşarak, ete leziz kokusunu
verir.
NOT: Yapışmanın engellenmesi için az miktarda yağ
veya yağlı kağıt kullanılabilir. Soğuk ızgara üzerine
herhangi bir şey koymayınız. Yapışabilecek özelliğe
sahip besinlerin alüminyum folyo üzerine konulması
tavsiye edilir.
1- Şişte pişirme : (ayrı olarak satılır)
Kırmızı veya beyaz et parçaları eşit parçalara
bölünerek, ızgaranın orta kısmından içi çatala şişe
geçirilebilir. Şişe geçirmeden önce tavuk etlerinin
sıkıca tutturulması gerekmektedir.
Şişte kızartmak için: ,
• Pişirme ızgaralarını kaldırınız,
• Verilmiş kullanım kılavuzunu izleyerek, bu amaçla
öngörülmüş aksesuarları birleştiriniz.
Pişirme sularını toplamak amacıylan kabın dibine bir
alüminyum kap konulabilir.
Motoru ancak şişin serbestçe dönebileceğinden emin
olduktan sonra çalıştırmaya dikkat ediniz.
2 - Izgarada pişirme – kapak açık veya kapalı
Pişirilecek besinleri direk olarak ızgaranın üzerine
koyun. Pişme süresine veya damak tadına göre
döndürüp, çevirerek pişirin.
Kapak kapalı olarak kullanım sıcaklığın artmasını ve
pişmenin böylelikle daha çabuk olmasını sağlar. Ancak
yiyeceklerin yanmaması için, pişme sürecinin takip
edilmesi, duruma göre ayar kolunun minimum konuma
getirilmesi gerekmektedir.
3- Fırında pişirme – kapak kapalı
Mangalınızla graten, pizza veya sufle pişirebilirsiniz!
Maksimum konumdayken fırınınız çok sıcaktır. Bu
nedenle ısının besine göre ayarlanması tavsiye edilir.
4 - Yavaş pişirme - kapak kapalı
Sadece bir brülörü yakınız ve pişirilecek parçayı
pişirme ızgarası üzerine koyunuz. Arzu edilen pişirme
süratine göre parçanın brülöre uzaklığını ve brülörün
gücünü değiştiriniz.
5 - Çelik levha
Barbekünüzü pişirme yüzeyinizin bir yarısı üzerinde
çelik levha şeklinde kullanabilirsiniz.
Çelik levha üzerinde pişirme nazik yiyecekler için
tavsiye edilir (balık, kabuklu deniz ürünleri, sebzeler,
vs.) Ayrıca yağlı parçaları (ördek filesi, tavuk butu,
sosis, sucuk, vs.) pişirmek için tavsiye edilir.
Barbekünüzün levhası çift pişirme yüzüne sahiptir. Yivli
yüzü etleri tutma imkânı sağlar, düz yüzü ise balık,
kabuklu deniz ürünleri, sebze, vs. pişirmek için
uygundur.
Yağların levha deliklerinden akışını kolaylaştırınız. Bir
spatula kullanılmasını tavsiye ederiz.
Dikkat : Sadece bu amaç için öngörülmüş aksesuarları
kullanınız. 2 levhayı aynı anda asla kullanmayınız.
6 - Sararak pişirme
Pişme suyunu kaybetmemek için, pişirilecek olan
besini alüminyum folyo ile sarın. Bu pişirme yöntemi
balık, sebze, patates vb. besinler için uygundur.
PĐŞĐRME IZGARASINININ ÜZERĐNĐN TAMAMINI
ASLA ALÜMĐNYUM FOLYO ĐLE KAPLAMAYIN.
BARBEKÜNÜZÜ KABIN DĐBĐNDE BULUNAN W
ŞEKLĐNDEKĐ ISI YANSITICISI OLMAKSIZIN ASLA
KULLANMAYINIZ
q) Muhafaza
- Her kullanımdan sonra gaz tüpünün vanasını kapatınız.
- Mangalınızı bina içinde muhafaza ediyorsanız gaz giriş
parçasını çıkartınız.
- Mangalınızı bina dışında muhafaza ediyorsanız
koruma kılıfı kullanmanız tavsiye edilir.
- Cihazın kullanımına uzun bir süre ara verdiğinizde,
cihazı kuru ve korumalı bir yerde muhafaza etmeniz
tavsiye edilir.
- Soldaki tabla katlanabilir. Tablayı katlamak için 2
kenarından 2 elinizle tutunuz ve yerinden sökmek için
hafifçe yukarı doğru çekiniz ve yan panoya yaslanana
kadar itiniz.