içermeyen toz, jel veya tabletler),
parlatıcı ve tuzu ayrı ayrı kullanmanızı
öneririz.
• Deterjan tabletleri, kısa programlarda
tamamen çözünmezler. Yemek
takımlarının üzerinde deterjan
artıklarının kalmaması için, tabletleri
uzun programlarla kullanmanızı
öneririz.
• Her zaman doğru miktarda deterjan
kullanın. Yetersiz deterjan dozajı, kötü
temizleme sonuçlarına ve çamaşırların
üzerinde sert su filmine veya lekelere
neden olabilir. Yumuşak veya
yumuşatılmış su ile çok fazla deterjan
kullanılması bulaşıklarda deterjan
artıklarına neden olur. Su sertliğine
göre deterjan miktarını ayarlayın.
Deterjan ambalajındaki talimatlara
bakın.
• Her zaman doğru miktarda parlatıcı
kullanın. Parlatıcı dozajının yetersiz
olması kurutmayı olumsuz etkiler. Çok
fazla parlatıcı kullanımı, bulaşık
üzerinde mavimsi tabakalara neden
olur.
• Su yumuşatıcı seviyesinin doğru
olduğundan emin olun. Seviye çok
yüksek olursa, sudaki artan tuz miktarı
çatal ve bıçaklarda paslanmaya neden
olabilir.
Multi-tablet kullanmayı kesmek
istediğinizde yapmanız
gerekenler
Deterjan, tuz ve parlatıcıyı ayrı olarak
kullanmaya başlamadan önce, aşağıdaki
adımları yerine getirin:
1. Su yumuşatıcıyı en yüksek seviyeye
getirin.
2. Tuz ve parlatıcı haznelerinin dolu
olduğundan emin olun.
3. Durulama aşamalı en kısa programı
başlatın. Deterjan eklemeyin ve
tabakları sepetlere yerleştirin.
4. Program tamamlandığında, su
yumuşatıcıyı bölgenizdeki su sertliğine
göre ayarlayın.
5. Verilen parlatıcı miktarını ayarlayın.
Bulaşıkların sepetlere
yerleştirilmesi
• Daima bulaşık sepetindeki tüm alanı
kullanın.
• Makineyi sadece bulaşık makinesinde
güvenli şekilde yıkanabilir bulaşıkları
yıkamak için kullanın.
• Ahşap, boynuz, alüminyum, kalay ve
bakırdan yapılmış eşyaları yıkamayın;
bunlar çatlayabilir, bükülebilir, renkleri
atabilir veya oyulabilirler.
• Su çeken nesneleri (süngerler, toz
bezleri) makinenin içine koymayın.
• Çukurlara sahip bulaşıkları (fincanlar,
bardaklar ve tavalar) ağızları aşağı
gelecek şekilde yerleştirin.
• Bardakların birbirine temas
etmediğinden emin olun.
• Hafif bulaşıkları üst sepete koyun.
Bulaşıkların doğru şekilde
yerleştiğinden ve sallanmadığından
emin olun.
• Çatal-bıçak-kaşık ve küçük bulaşıkları
çatal-bıçak sepetine koyun.
• Bir program başlatmadan önce,
püskürtme kollarının, herhangi bir yere
çarpmadan, rahatça tam bir tur
dönebildiğinden emin olun.
Bir programı başlatmadan önce
Seçilmiş programı başlatmadan önce
şunlara dikkat edin:
• Filtreler temiz olmalıdır ve doğru
şekilde yerleştirilmelidir.
• Tuz haznesinin kapağı sıkı olmalıdır.
• Püskürtme kolları tıkanmamış olmalıdır.
• Yeteri kadar tuz ve parlatıcı (multi
tablet kullanmadığınız takdirde)
olmalıdır.
• Bulaşıklar sepete doğru
yerleştirilmelidir.
• Program, bulaşık tipine ve kirlilik
derecesine uygun olmalıdır.
• Doğru miktarda deterjan kullanılmalıdır.
Sepetlerin boşaltılması
1. Yemek takımlarının cihazdan
çıkartmadan önce soğumalarını
Leonard 15