Tefal KD400012 Kullanım kılavuzu

Kategori
Fondüler, gurmeler
Tip
Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz için de uygundur

TEFAL markal bu cihaz satn aldğnz için teşekkür ederiz. Cihaznzn modeli ne olursa
olsun, lütfen talimatlar dikkatle okuyun ve elinizin altnda bulundurun.
Güvenliğiniz açısından bu cihaz yürürlükteki tüm standart ve düzenlemelere (Düşük voltaj Yönergesi,
Elektromanyetik Uyumluluk, Gıda Katkı Maddeleri, Çevre…) uygundur.
TEFAL sürekli bir araştrma ve geliştirme politikas izlemektedir ve ürünler üzerinde önceden
duyurmakszn değişiklikler yapabilir.
Ev içi kazaların önlenmesi
• Bir çocuk için bazen hafif bir yanık bile ciddi olabilir.
Çocuklarınız büyüdükçe, onlara bir mutfakta bulunabilecek sıcak
cihazlara karşı dikkatli olmalarını öğretin.
Bir kaza olmas halinde, yanğn üzerine derhal soğuk su dökün
ve gerekirse bir doktor çağrn.
İlk kullanmdan öncesinde
Ambalaj malzemelerini, etiketlerini ve cihazn iç ve dş
aksesuarlarn çkarn.
Kulenin bütün parçalarn scak su ve sv bulaşk deterjan ile
ykayn.
Ayrca, cihazn tabann da A6 (paslanmaz çelik hazne) scak su
ve sv bulaşk deterjan ile slatlmş bir sünger ile ykayn.
• Kullanmadan önce bütün parçalar özenle kurutun.
Kurulum A1, A2, A3, A4, A5 ve A6.
Kule
• Kulenin tüpünü dikey olarak takn (B).
• Kulenin A3 ve A2 parçalarn tüpün üzerine takn.
“Şapkay” kulenin tepesine yerleştirin. Kapağn tüp üzerine
tamamen oturmas için saat yönünde çevirin.
Taban
• Çeşmenin tabann düz ve sert bir zemin üzerine yerleştirin.
• Viday tabann ortasna yerleştirin (C).
Kuleyi vidann üzerine kaydrn. Kuleyi ve taban, tabann
ortasnda bulunan 3 çubuk yardm ile birleştirin.
Son olarak, iyice oturmas ve çeşmenin akşnn düzgün olmas için
kulenin ön ayaklarn ayarlayn.
Bağlant ve ön stma
• Cihaz sabit bir zemin üzerine yerleştirin.
Cihazn fazla snmasn önlemek açsndan cihaz köşelere ya da
duvara karş yerleştirmeyin.
• Kabloyu tamamen açn.
• Cihaznz bir çocuğun
yannda kullanyorsanz,
bunu daima bir yetişkinin
gözetiminde yapn.
• Cihazn scak yüzeylerine
dokunmayn.
• Kullanlmadğ zamanlarda
cihazn fişini asla prize
takl brakmayn
.
Cihaz ve kablosunu asla
suya batrmayn.
Masa örtüsü veya kâğt örtü
gibi hassas zeminler
üzerinde cihaz kullanmayn.
40
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 40
Elektrik tesisatnn, cihaz üzerinde belirtilen güç ve gerilim
değerleriyle uyumlu olduğundan emin olun.
Cihaz yalnzca toprakl bir prize takn.
Cihaz, 30 mA değerini aşmayan bir akm olan farkl bir
artk akm içeren bir tesisata bağlayn.
Uzatma kablosu kullanlyorsa:
- toprakl priz kullanlmaldr;
- elektrik çarpmasndan korunmak için gerekli her türlü
önlemi aln.
Cihazn kordonunun üzerinde hasar olup olmadğ düzenli
olarak kontrol edilmelidir. Kordon hasar görmüşse cihaz
kullanlmamaldr.
Elektrik kablosunun hasar görmesi durumunda, herhangi bir
tehlikeye meydan vermemek amacyla, kabloyu imalatç
veya yetkili servis eleman ya da benzer nitelikte bir kişinin
değiştirmesini sağlayn.
Kumanda düğmesini (D) konumuna ayarlayn.
5 dakikalk bir ön stma yeterlidir.
İlk kullanmda, ilk dakikalarda hafif bir koku ve duman oluşabilir.
Ön snma süresinden sonra, erimiş çikolatay hazne içerisine
boşaltn ve kumanda düğmesini (E) konumuna ayarlayn.
Vida dönmeye başlar ve çikolata akş başlar. Mükemmel bir sonuç
için, çikolata içerisindeki bütün hava kabarcklarnn kaybolmas
için 2-3 dakika bekleyin.
Kullanm sonunda, cihaz scaktr: dokunurken dikkatli olun.
Kullanm sonrasinda
Cihaz kapatn (F).
Fişini prizden çekin.
Cihaz soğumaya brakn.
Kulenin bütün parçalarn, viday scak su ve sv bulaşk deterjan
ile temizleyin.
Temizliği kolaylaştrmak için, vidann değişik parçalarn sökmenizi
tavsiye ediyoruz.
• Cihazn haznesini de (paslanmaz çelik hazne) scak su ve bulaşk
deterjan ile slatlmş bir süngerle ykayn.
• Cihaz kuru bir yerde muhafaza edin.
Cihaz asla hassas zeminler
üzerinde kullanmayn (cam
masa, örtü, cilal mobilya…).
Cihaz kullanlmadğnda fişini
prize takl brakmaynz.
Cihaz asla boş iken
kullanmayn.
Cihaz asla gözetimsiz
kullanmayn.
Tel sünger veya ovma tozu
kullanmayn.
Cihazn tabann ve
kablosunu asla suya
batrmayn.
41
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 41
Sorun Giderme Tablosu
Eritme kahve tarifi
Hazrlama : 15 dakika • Pişirme : 5 dakika
Çöreği ayn boyda küpler halinde doğrayn.
Ananas dörde bölün. Kabuğunu aln ve içini ayn boyda küpler
halinde kesin.
Muzlar soyun. Küçük parçalar halinde kesin ve limonlayn.
Çöreği, badem ezmeli bisküvileri ve meyveleri servis tabaklarna
dizin. Bunlar çeşitli baharatlarla birlikte masaya götürün.
Bir tencere içerisine scak kahveyi boşaltn.
4 çorba kaşğ msr nişastasn ekleyin (daha önceden bir miktar
soğuk kahve ile karştrarak).
Daha sonra kakao ve şekeri ilave edin.
Erimesini bekleyin.
Daha sonra ltlmş kremay ekleyin.
Karşm hazr olduğunda, hepsini cihazn haznesine (paslanmaz
hazne) boşaltn.
Herkes çatalna srayla bir parça çörek, bir badem ezmeli bisküvi
veya bir meyve alr, bunu çeşmede kahve ile kaplar ve ardndan
damak tadna göre tarçnla, hindistan ceviziyle veya kakao ile
tatlandrr.
6 kişilik
• 50 ml sert kahve (expresso
türü)
• 1 tatl kaşğ toz kakao
• 200 gr pudra şekeri
• 50 ml sv krema
• 4 çorba kaşğ msr
nişastas
Ek olarak:
• 250 gr briyoş (yağl
yumurtal bir tür çörek)
• 1 ananas
• 3 muz
• 1/2 limon
• 100 gr amaretti (küçük
bademli kurabiyeler)
• 1 tutam toz tarçn
• 1 tutam rendelenmiş
hindistan cevizi.
• 1 tutam kavrulmuş ince
kylmş badem
• 1 tutam şekersiz kakao
42
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Problem
• Çikolata hiçbir şekilde
akmyor.
• Çikolata kalnlaşmakta/
akş durmakta.
• Akş düzenli değil/ kesik
kesik.
• Çikolata akş düzenli
değil.
Olas sebep
• Vidann olmamas.
• Çikolata çok sv.
• Çikolata çok kaln.
• Cihaz bir hava akm ortasna
yerleştirilmiştir.
• Kule tabannda tkanma.
Çeşme düzgün yerleştirilmemiş.
Çözüm
Kuleyi çkarn ve viday
yerleştirin
Çok sv çikolata/karşm
kullanmayn (tariflere baknz)
Asla oda scaklğnda donan
saf çikolata kullanmayn.
Cihaz asla çok soğuk bir
odaya veya hava akmnn
olduğu bir yere yerleştirmeyin.
Kademe düğmesini "OFF"
konumuna getirin ve kule
tabannda skşmş olan
besinleri çkarn.
• Cihazn ayaklarn ayarlayn.
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 42
Eritme çikolata tarifi
Hazrlama: 15 dakika • Pişirme : 20 dakika
Meyveleri soyun ve dilim dilim kesin (mandalinalar hariç).
Bunlar limon suyu ile slatn ve kuru meyveler ile birlikte bir servis
tabağnda hazr bulundurun.
Hindistan cevizi ve fndklar da kaplara koyun.
Ben mari usulü, bir tencerede, çikolatay parça parça krn, sütü
ekleyin.
En sonunda, parçalar halinde tereyağ, tarçn ve vanilyay ekleyin.
Karşm hazr olduğunda, hepsini cihazn haznesine (paslanmaz çelik
hazne) boşaltn.
Herkes çatalna srayla bir parça meyve veya bisküvi, çikolataya
batrr.
Yetişkinler düzenledikleri gecelerde, çikolataya biraz alkol
katabilirler: whisky, cointreau (portakal likörü), armanyak (bir çeşit
konyak), rom, Kirch...
Eritme beyaz çikolata tarifi
Hazrlama : 15 dakika • Pişirme : 20 dakika
Çöreği ayn boyda küpler halinde kesin. Çilekleri ykayn ve saplarn
ayklayn. Portakallar soyun ve dörde bölün. Hepsini servis
tabaklarna yerleştirin. Ben mari usulü, bir tencerede, beyaz
çikolatay parça parça krn, incecik rendelenmiş portakal kabuğu
ilave edin. Yavaş yavaş taze kremay ekleyin. Karşm hazr
olduğunda, 1-2 kaşk portakal likörü ile tatlandrabilirsiniz. Son
rolarak, hepsini cihazn haznesine (paslanmaz çelik hazne) boşaltn.
Herkes, çatalna srasyla bir parça çörek veya bir çilek alr ve
çeşmenin altnda çikolata ile kaplar.
Ayrca masanzda herkesin lokmasn tatmadan önce batrabilmesi
için bir kap içerisinde ince rendelenmiş hindistan cevizi de
bulundurabilirsiniz.
Eritme pasta tarifi
Hazrlama : 25 dakika • Pişirme : 15 dakika
Çöreği ayn boyda küpler halinde kesin. Ananas dörde bölün.
Kabuğunu aln ve ayn boyda küpler halinde doğrayn. Muzlar
soyun. Bunlar küçük parçalar halinde kesin ve limonlayn. Çörek ve
meyveleri servis tabaklarna aln. Hepsini çeşitli baharatlarla birlikte
masaya koyun.
Bir tencerede, iki diş krlmş vanilya ile birlikte sütü kaynatn.
Vanilyann kokusunu vermesi için 10 dakika bekletin ve vanilyay
geri aln.
Başka bir kapta, yumurta sarlarn ve şekeri karşm beyazlayana
kadar çrpn. Nişastay ekleyin ve scak süt ile bekletin. Hepsini bir
tencereye boşaltn. Sürekli karştrarak kaynamasn bekleyin.
Son olarak hepsini cihazn haznesine (paslanmaz çelik hazne)
boşaltn.
Herkes çatalna srasyla bir parça çörek veya bir meyve alr, çeşme
altnda kahve ile kaplar ve damak tadna göre tarçn, hindistan
cevizi veya kakao ile tatlandrr.
6 kişilik
• 300 gr bitter çikolata
• 2 çorba kaşğ süt
• 25 ml taze krema
• 75 gr tereyağ
• 1 tutam tarçn
• 1 tatl kaşğ vanilya
• 150 gr dövülmüş fndk
veya ceviz
• 150 gr rendelenmiş
hindistan cevizi
• 3 muz, 3 armut,
3 mandalina
• 12 marshmallow (yumuşak
şeker)
• birkaç kuru meyve (hurma,
incir, kuru erik)
• limon suyu
6 kişilik
• 800 gr beyaz çikolata
• 1 işlenmemiş portakal
• 50 ml sv krema
• 2 çorba kaşğ portakal
likörü (isteğe bağl)
Ek olarak :
• 250 g briyoş (bir tür
çörek)
• 500 gr çilek
• 3 portakal
6 kişilik
• 1 litre süt
• 2 diş vanilya
• 10 yumurta sars
• 150 gr pudra şekeri
• 80 gr msr nişastas
Ek olarak :
• 250 gr briyoş (bir tür
çörek)
• 1 ananas
• 3 muz
• 1/2 limon
• 300 gr çilek
• 1 tutam rendelenmiş
hindistan cevizi
• 1 tutam kavrulmuş ve ince
kylmş badem
• 1 tutam şekersiz kakao
43
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 43
퇷Îˈ‡ ‰Ë‡„ÌÓÒÚËÍË
êˆÂÔÚ ÍÓÙÂÈÌÓ„Ó ÙÓ̉˛
èÓ‰„ÓÚӂ͇: 15 ÏËÌÛÚ. èË„ÓÚÓ‚ÎÂÌËÂ: 5 ÏËÌÛÚ
ç‡ÂʸÚ ·ÛÎÓ˜ÍÛ Ó‰Ë̇ÍÓ‚˚ÏË ÍÛ·Ë͇ÏË.
ê‡ÁÂʸÚ ‡Ì‡Ì‡Ò ̇ ˜ÂÚ˚ ˜‡ÒÚË. ëÌËÏËÚ ÍÓÊÛÛ, Á‡ÚÂÏ
̇ÂʸÚ ÏflÍÓÚ¸ ‡Ì‡Ì‡Ò‡ Ó‰Ë̇ÍÓ‚˚ÏË ÍÛ·Ë͇ÏË.
é˜ËÒÚËÚ ·‡Ì‡Ì˚ ÓÚ ÍÓÊÛ˚. ç‡ÂʸÚ Ëı ·ÛÒӘ͇ÏË Ë
Ò·˚ÁÌËÚÂ ÎËÏÓÌÌ˚Ï ÒÓÍÓÏ.
ê‡ÁÎÓÊËÚ ̇ÂÁ‡ÌÌÛ˛ ·ÛÎÓ˜ÍÛ, ‡Ï‡ÂÚÚË Ë ÙÛÍÚ˚ ̇
ÒÂ‚ËÓ‚Ó˜Ì˚ ڇÂÎÍË.
èÓÒÚ‡‚¸Ú ڇÂÎÍË Ì‡ ÒÚÓÎ, ‡ Ú‡ÍÊ ÓÁÂÚÍË ÒÓ ÒÔˆËflÏË.
ç‡ÎÂÈÚ ‚ ͇ÒÚ˛Î˛ „Ófl˜ËÈ ÍÓÙÂ.
ÑÓ·‡‚¸Ú 4 ÒÚ.Î. ÍÛÍÛÛÁÌÓ„Ó Í‡ıχ· (Ô‰‚‡ËÚÂθÌÓ
‡Á‚‰ÂÌÌÓ„Ó ‚ Ì·Óθ¯ÓÏ ÍÓ΢ÂÒÚ‚Â ıÓÎÓ‰ÌÓ„Ó ÍÓÙÂ).
á‡ÚÂÏ ‰Ó·‡‚¸ÚÂ Í‡Í‡Ó Ë Ò‡ı‡.
ê‡Áϯ‡ÈÚ ‰Ó ÔÓÎÌÓ„Ó ‡ÒÚ‚ÓÂÌËfl. á‡ÚÂÏ ‰Ó·‡‚¸Ú ÚÂÔÎ˚Â
ÒÎË‚ÍË.
èÓÒΠÔÓÎÛ˜ÂÌËfl Ó‰ÌÓÓ‰ÌÓÈ ÒÏÂÒË ‚˚ÎÂÈÚ ‚Ò ‚ ÓÒÌÓ‚‡ÌËÂ
ÔË·Ó‡ (˜‡¯Û ËÁ ÌÂʇ‚²˘ÂÈ ÒÚ‡ÎË).
ä‡Ê‰˚È „ÓÒÚ¸ ͇̇Î˚‚‡ÂÚ Ì‡ ‚ËÎÍÛ ÍÛÒÓ˜ÂÍ ·ÛÎÓ˜ÍË, ÙÛÍÚÓ‚
ËÎË ‡Ï‡ÂÚÚË, ӷχÍË‚‡ÂÚ Ëı ‚ ÍÓÙÂÈÌÛ˛ χÒÒÛ, ‚˚ÚÂ͇˛˘Û˛ ËÁ
ÙÓÌڇ̇, Á‡ÚÂÏ ÔËÔ‡‚ÎflÂÚ ÔÓ ‚ÍÛÒÛ ÍÓˈÂÈ, ÍÓÍÓÒÓ‚˚Ï
ÓÂıÓÏ ËÎË Í‡Í‡Ó.
ç‡ 6 ÔÓˆËÈ
50 ÏÎ ÍÂÔÍÓ„Ó ÍÓÙÂ (ÚËÔ‡
˝ÒÔÂÒÒÓ)
1 ÍÓÙÂÈ̇fl ÎÓÊ͇ ͇͇Ó-
ÔÓӯ͇
200 „ ÏÂÎÍÓ„Ó Ò‡ı‡ÌÓ„Ó
ÔÂÒ͇
50 ÏÎ ÊˉÍËı ÒÎË‚ÓÍ
4 ÒÚ.Î. ÍÛÍÛÛÁÌÓ„Ó
Í‡ıχ·
ÑÓÔÓÎÌËÚÂθÌÓ ÔÓ‰‡˛ÚÒfl:
҉ӷ̇fl ·ÛÎӘ͇ (250 „)
1 ‡Ì‡Ì‡Ò
3 ·‡Ì‡Ì‡
1/2 ÎËÏÓ̇
100 „ ‡Ï‡ÂÚÚË (ÏÂÎÍÓÂ
ÒÛıÓ ÏË̉‡Î¸ÌÓÂ
Ô˜Â̸Â)
1 ÓÁÂÚ͇ ÏÓÎÓÚÓÈ ÍÓˈ˚
1 ÓÁÂÚ͇ ÚÂÚÓ„Ó
ÍÓÍÓÒÓ‚Ó„Ó ÓÂı‡
1 ÓÁÂÚ͇ ӷʇÂÌÌ˚ı
ÚÓÌÍËı ÎÂÔÂÒÚÍÓ‚ ÏË̉‡Îfl
1 ÓÁÂÚ͇ ÌÂÒ·‰ÍÓ„Ó
͇͇Ó-ÔÓӯ͇
54
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
ÇÓÁÏÓÊÌ˚Â ÔÓ·ÎÂÏ˚
• éÚÒÛÚÒÚ‚Ë ‚˚ÚÂ͇ÌËfl
¯ÓÍÓ·‰‡.
• òÓÍÓ·‰ Á‡Ú‚Â‰Â‚‡ÂÚ,
‚˚ÚÂ͇ÌË ÔÂÍ‡˘‡ÂÚÒfl.
• Ç˚ÚÂ͇ÌË ÌÂ„ÛÎflÌÓÂ/
Ò͇˜ÍÓÓ·‡ÁÌÓÂ.
• òÓÍÓ·‰Ì˚È Í‡Ò͇‰
ÌÂÓ‚Ì˚È.
ÇÓÁÏÓÊ̇fl Ô˘Ë̇.
éÚÒÛÚÒÚ‚ËÂ ‚ËÌÚ‡.
òÓÍÓ·‰ ÒÎ˯ÍÓÏ ÊˉÍËÈ.
òÓÍÓ·‰ ÒÎ˯ÍÓÏ „ÛÒÚÓÈ.
èË·Ó ÒÚÓËÚ Ì‡ ÒÍ‚ÓÁÌflÍÂ.
á‡ÍÛÔÓË‚‡ÌË ÓÒÌÓ‚‡ÌËfl
ÔÓ‰‡˛˘Â-
‡ÒÔ‰ÂÎËÚÂθÌÓ„Ó
ÛÒÚÓÈÒÚ‚‡.
îÓÌÚ‡Ì ÛÒÚ‡ÌÓ‚ÎÂÌ ÌÂÓ‚ÌÓ.
ê¯ÂÌËÂ
ëÌËÏËÚ ÛÒÚÓÈÒÚ‚Ó Ë
ÛÒÚ‡ÌÓ‚ËÚ ‚ËÌÚ Ì‡ ÏÂÒÚÓ.
ç ËÒÔÓθÁÛÈÚ ÒÎ˯ÍÓÏ
ÊˉÍËÈ ¯ÓÍÓ·‰ / ÒÏÂÒ¸ (ÒÏ.
ˆÂÔÚ˚).
çËÍÓ„‰‡ Ì ËÒÔÓθÁÛÈÚÂ
˜ËÒÚ˚È ¯ÓÍÓ·‰, ÍÓÚÓ˚È
„ÛÒÚÂÂÚ ÔË ÚÂÏÔÂ‡ÚÛÂ
ÓÍÛʇ˛˘Â„Ó ‚ÓÁ‰Ûı‡.
ç ÒÚ‡‚¸Ú ÔË·Ó ‚
ÒÎ˯ÍÓÏ ıÓÎÓ‰ÌÓÈ ÍÓÏ̇ÚÂ
ËÎË Ì‡ ÒÍ‚ÓÁÌflÍÂ.
ìÒÚ‡ÌÓ‚ËÚ ‚˚Íβ˜‡ÚÂθ ‚
ÔÓÎÓÊÂÌË OFF Ë Û‰‡ÎËÚÂ
χÒÒÛ, Á‡ÒÚfl‚¯Û˛ ‚
ÓÒÌÓ‚‡ÌËË ÛÒÚÓÈÒÚ‚‡.
éÚ„ÛÎËÛÈÚ ÌÓÊÍË
ÔË·Ó‡ ‰Îfl ÚÓ„Ó, ˜ÚÓ·˚ ÓÌ
ÒÚÓflÎ Ó‚ÌÓ.
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 54
퇷Îˈfl ÔÓ¯ÛÍÛ Ú‡ ‚Ëfl‚ÎÂÌÌfl ÌÂÒÔ‡‚ÌÓÒÚÂÈ
êˆÂÔÚ Í‡‚Ó‚Ó„Ó ÙÓ̉˛
襉„ÓÚӂ͇: 15 ı‚ËÎËÌ • èË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl: 5 ı‚ËÎËÌ
èÓ¥ÊÚ Á‰Ó·ÌÛ ·ÛÎÓ˜ÍÛ Ì‡ ÍÛ·ËÍË Ô‡‚ËθÌÓª ÙÓÏË.
êÓÁ¥ÊÚ ‡Ì‡Ì‡Ò ̇ ˜ÓÚËË ˜‡ÒÚËÌË.
ḁ́ϥڸ Á ‡Ì‡Ì‡Ò‡ ¯Í¥ÍÛ, ÔÓÚ¥Ï ÔÓ¥ÊÚ ϒflÍÓÚ¸ ÔÎÓ‰Û Ì‡ ÍÛ·ËÍË
Ô‡‚ËθÌÓª ÙÓÏË.
ḁ́ϥڸ ¯Í¥ÍÛ Á ·‡Ì‡Ì¥‚. èÓ¥ÊÚ ·‡Ì‡ÌË Ì‡ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË ¥
ÔËÔ‡‚Ú ªı ÎËÏÓÌÌËÏ ÒÓÍÓÏ.
êÓÁÍ·‰¥Ú¸ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË Á‰Ó·ÌÓª ·ÛÎÓ˜ÍË, ‡Ï‡ÂÚÚ¥ ¥ ̇¥Á‡Ì¥
ÙÛÍÚË Ì‡ Ú‡¥Î͇ı, ̇ flÍËı ÔÓ‰‡‚‡ÚËÏÂÚ¸Òfl ÒÚ‡‚‡.
èÓÒÚ‡‚Ú ªı ̇ ÒÚÓÎ¥ ‡ÁÓÏ Á ˜‡¯Â˜Í‡ÏË Á ¥ÁÌËÏË ÔflÌÓ˘‡ÏË.
Ç¥Á¸Ï¥Ú¸ ͇ÒÚÛβ ¥ ̇ÎËÈÚ ‚ ̪ „‡fl˜Û ͇‚Û.
ÑÓ‰‡ÈÚ 4 ÒÚÓÎÓ‚¥ ÎÓÊÍË ÍÛÍÛÛ‰ÁflÌÓ„Ó ÍÓıÏ‡Î˛ (ÔÓÔÂ‰̸Ó
ÓÁ·‡‚ÎÂÌÓ„Ó Ì‚ÂÎËÍÓ˛ ͥθͥÒÚ˛ ıÓÎÓ‰ÌÓª ͇‚Ë).
è¥ÒÎfl ˆ¸Ó„Ó ‰Ó‰‡ÈÚÂ Í‡Í‡Ó ¥ ˆÛÍÓ.
êÓÁÚÓÔ¥Ú¸ ÒÛÏ¥¯. èÓÚ¥Ï ‰Ó‰‡ÈÚ ̇„¥Ú¥ ‚Â¯ÍË.
äÓÎË ÒÛÏ¥¯ Òڇ̠ˆ¥ÎÍÓÏ Ó‰ÌÓ¥‰ÌÓ˛, Á‡ÎËÈÚ ªª ‚ ÓÒÌÓ‚Û (˜‡¯Û Á
ÌÂʇ‚¥˛˜Óª ÒڇΥ) ÔË·‰Û.
äÓÊÂÌ Ì‡ÒÚÓÏβπ ÔÓ ˜ÂÁ¥ ¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ ·ÛÎÓ˜ÍË, ‡Ï‡ÂÚÚ¥ ‡·Ó
ÙÛÍÚ¥‚ ̇ Ò‚Ó˛ ‚ˉÂÎÍÛ, ‚ÏÓ˜Ûπ ‚ Í‡‚Û Ô¥‰ ÙÓÌÚ‡ÌÓÏ, ‡ ÔÓÚ¥Ï
ÔÓÒËÔ‡π, ̇ ‚·ÒÌËÈ ÒχÍ, ÍÓËˆÂ˛, ÍÓÍÓÒÓ‚Ó˛ ÒÚÛÊÍÓ˛ ‡·Ó
͇͇Ó.
ÑÎfl ÔË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl 6 ÔÓˆ¥È
• 500 ÏΠϥˆÌÓª ͇‚Ë (ÚËÔÛ
ÂÒÔÂÒÒÓ)
• 1 ÒÚÓÎÓ‚‡ ÎÓÊ͇ ͇͇Ó-
ÔÓÓ¯ÍÛ
• 200 „ ˆÛÍÓ‚Óª ÔÛ‰Ë
• 500 ÏÎ ¥‰ÍËı ‚Â¯Í¥‚
• 4 ÒÚÓÎÓ‚‡ ÎÓÊ͇
ÍÛÍÛÛ‰ÁflÌÓ„Ó ÍÓıÏ‡Î˛
üÍ ‰ÓÔÓ‚ÌÂÌÌfl:
• 250 „ Á‰Ó·ÌËı ·ÛÎÓ˜ÓÍ
• 1 ‡Ì‡Ì‡Ò
• 3 ·‡Ì‡ÌË
• 1/2 ÎËÏÓ̇
• 100 „ ‡Ï‡ÂÚÚ¥ (χÎÂ̸ÍËı
Ú¥ÒÚ˜ÓÍ Á ÏË„‰‡Î‚ËÏ
‚ÂıÓÏ)
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ ÏÂÎÂÌÓª ÍÓˈ¥
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ ÍÓÍÓÒÓ‚Óª
ÒÚÛÊÍË
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ ̇¥Á‡ÌËı
ÚÓÌÍËÏË ÒÏÛÊ͇ÏË ¥
Ô¥‰ÒχÊÂÌËı ÏË„‰‡Î‚Ëı
„Ó¥ı¥‚
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ Í‡Í‡Ó ·ÂÁ ˆÛÍÛ
58
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
èÓ·ÎÂχ
• òÓÍÓ·‰ Ì ‚Ëڥ͇π.
• òÓÍÓ·‰ „ÛÒÌ / ‚Ëڥ͇ÌÌfl
ÔËÔËÌflπÚ¸Òfl.
• ÇËڥ͇ÌÌfl ¯ÓÍÓ·‰Û
Á‰¥ÈÒÌ˛πÚ¸Òfl
ÌÂ¥‚ÌÓÏ¥ÌÓ/ÒÚË·ÍÓÔÓ‰¥·
ÌÓ.
• ä‡Ò͇‰ ¯ÓÍÓ·‰Û χπ
ÌÂ¥‚ÌÛ ÙÓÏÛ.
åÓÊÎË‚‡ Ô˘Ë̇
ç ‚ÒÚ‡ÌÓ‚ÎÂÌÓ „‚ËÌÚ.
òÓÍÓ·‰ Á‡Ì‡‰ÚÓ ¥‰ÍËÈ.
òÓÍÓ·‰ Á‡Ì‡‰ÚÓ „ÛÒÚËÈ.
èË·‰ ÒÚÓªÚ¸ ̇ ÔÓÚfl„Û.
éÒÌÓ‚‡ ÍÓÎÓÌÍË Á‡·ËÚ‡
¯ÓÍÓ·‰ÓÏ.
èË·‰ ÒÚÓªÚ¸ ÌÂ¥‚ÌÓ.
ëÔÓÒ¥· ÛÒÛÌÂÌÌfl
áÌflÚË ÍÓÎÓÌÍÛ ¥ ‚ÒÚ‡ÌÓ‚ËÚË
„‚ËÌÚ.
ç ‚ËÍÓËÒÚÓ‚Û‚‡ÚË
Á‡Ì‡‰ÚÓ ¥‰ÍËÈ
¯ÓÍÓ·‰/ÒÛÏ¥¯ (‰Ë‚.
ˆÂÔÚË).
ç¥ÍÓÎË Ì ‚ËÍÓËÒÚÓ‚Û‚‡ÚË
˜ËÒÚËÈ ¯ÓÍÓ·‰, flÍËÈ
„ÛÒÌ ÔË Í¥Ï̇ÚÌ¥È
ÚÂÏÔÂ‡ÚÛ¥.
ç¥ÍÓÎË Ì ÒÚ‡‚ËÚË ÔË·‰ Û
‰ÛÊ ıÓÎÓ‰Ì¥È Í¥Ï̇ڥ ‡·Ó
̇ ÔÓÚflÁ¥.
èÂ‚ÂÒÚË ‚ËÏË͇˜ Û
ÔÓÎÓÊÂÌÌfl "OFF" ¥ ‚ËÚfl„ÚË
ÔÓ‰ÛÍÚË, flÍ¥ Á‡ÒÚfl„ÎË ‚
ÌËÊÌ¥È ˜‡ÒÚËÌ¥ ÍÓÎÓÌÍË.
Ç¥‰„Û₇ÚË ‚ËÒÓÚÛ
ÓÔÓÌËı Ì¥ÊÓÍ ÔË·‰Û,
˘Ó· ‚¥Ì ÒÚÓfl‚ ¥‚ÌÓ.
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 58
êˆÂÔÚ ¯ÓÍÓ·‰ÌÓ„Ó ÙÓ̉˛
襉„ÓÚӂ͇: 15 ı‚ËÎËÌ • èË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl: 20 ı‚ËÎËÌ
áÌflÚË ¯Í¥ÍÛ Á ÙÛÍÚ¥‚ ¥ ÔÓÒËÔ‡ÚË ªı ̇ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË (Í¥Ï
χ̉‡ËÌ¥‚). èËÔ‡‚Ú ªı ÎËÏÓÌÌËÏ ÒÓÍÓÏ. êÓÁÍ·‰¥Ú¸ ªı ̇
·Î˛‰¥, ̇ flÍÓÏÛ ÔÓ‰‡‚‡ÚËÏÂÚ¸Òfl ÒÚ‡‚‡, ‡ÁÓÏ Á ÒÛ¯ÂÌËÏË
ÙÛÍÚ‡ÏË. êÓÁÍ·‰¥Ú¸ Û ˜‡¯Â˜ÍË ÍÓÍÓÒÓ‚ËÈ „Ó¥ı ¥ Î¥ÒÓ‚¥ „Ó¥ıË.
Ç¥Á¸Ï¥Ú¸ ͇ÒÚÛβ, ÔÓÒÚ‡‚Ú ªª Û ‚Ó‰flÌÛ ·‡Ì˛, ̇ÒËÔÚ ÚÛ‰Ë
ÔÓ·χÌËÈ Ì‡ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË ¯ÓÍÓ·‰ ¥ ‰Ó‰‡ÈÚ ÏÓÎÓ͇. éÒÚ‡ÌÌ¥ÏË
‰Ó‰‡ÈÚ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË Ï‡Ò·, ‡ Ú‡ÍÓÊ ‚‡Ì¥Î¸ ¥ ÍÓˈ˛. äÓÎË ÒÛÏ¥¯
Òڇ̠ˆ¥ÎÍÓÏ Ó‰ÌÓ¥‰ÌÓ˛, Á‡ÎËÈÚ ªª ‚ ÓÒÌÓ‚Û (˜‡¯Û Á
ÌÂʇ‚¥˛˜Óª ÒڇΥ) ÔË·‰Û.
äÓÊÂÌ Ì‡ÒÚÓÏβπ ÔÓ ˜ÂÁ¥ ̇ Ò‚Ó˛ ‚ˉÂÎÍÛ ¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ ÚÓ„Ó ˜Ë
¥Ì¯Ó„Ó ÙÛÍÚÛ ¥ Á‡ÌÛ˛π ÈÓ„Ó ‚ ¯ÓÍÓ·‰, ˘Ó· ‚¥Ì ÔÓÍË‚Òfl
¯‡ÓÏ ¯ÓÍÓ·‰Û. èË Ôӂ‰ÂÌÌ¥ ‚˜¥ÓÍ ‰Îfl ‰ÓÓÒÎËı ÏÓÊ̇
‰Ó‰‡ÚË ‰Ó ¯ÓÍÓ·‰Û ÎÓÊÍÛ ‡ÎÍÓ„ÓθÌÓ„Ó Ì‡ÔÓ˛: ‚¥ÒÍ¥, ÍÛÂÌÚÓ,
‡χ̸flÍÛ, ÓÏÛ, ‚˯Ì‚Ӫ „Ó¥ÎÍË...
êˆÂÔÚ ÙÓ̉˛ Á ·¥ÎËÏ ¯ÓÍÓ·‰ÓÏ
襉„ÓÚӂ͇: 15 ı‚ËÎËÌ • èË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl: 20 ı‚ËÎËÌ
èÓ¥ÊÚ Á‰Ó·ÌÛ ·ÛÎÓ˜ÍÛ Ì‡ ÍÛ·ËÍË Ô‡‚ËθÌÓª ÙÓÏË. èÓÏËÈÚÂ
ÔÓÎÛÌˈ¥ ¥ ÔÓ‚¥‰Ë‚‡ÈÚÂ Û fl„¥‰ ı‚ÓÒÚËÍË. ḁ́ϥڸ ¯Í¥ÍÛ Á
‡ÔÂθÒËÌ¥‚ ¥ ÓÁ‰¥Î¥Ú¸ ªı ̇ ˜‡ÒÚÓ˜ÍË. êÓÁÍ·‰¥Ú¸ ÛÒ ‚ Ú‡¥Î͇ı,
Û flÍËı ÔÓ‰‡‚‡ÚËÏÂÚ¸Òfl ÒÚ‡‚‡. Ç¥Á¸Ï¥Ú¸ ͇ÒÚÛβ, ÔÓÒÚ‡‚Ú ªª Û
‚Ó‰flÌÛ ·‡Ì˛, ̇ÒËÔÚ ÚÛ‰Ë ÔÓ·χÌËÈ Ì‡ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË ¯ÓÍÓ·‰,
‰Ó‰‡ÈÚ ÚÓÌÍÓ Ì‡ÚÂÚÛ ˆÂ‰Û ‡ÔÂθÒË̇. èÓÒÚÛÔÓ‚Ó ‰Ó‰‡ÈÚÂ
ÒÏÂÚ‡ÌÛ 30 % ÊËÌÓÒÚ¥. äÓÎË ÒÛÏ¥¯ Òڇ̠ˆ¥ÎÍÓÏ Ó‰ÌÓ¥‰ÌÓ˛,
ÏÓÊ̇ ‡ÓχÚËÁÛ‚‡ÚË ªª, ‰Ó‰‡‚¯Ë 1-2 ÎÓÊÍË ‡ÔÂθÒËÌÓ‚Ó„Ó
Î¥ÍÂÛ. ç‡¯ڥ, Á‡ÎËÈÚ ÒÛÏ¥¯ ‚ ÓÒÌÓ‚Û (˜‡¯Û Á ÌÂʇ‚¥˛˜Óª
ÒڇΥ) ÔË·‰Û. äÓÊÂÌ Ì‡ÒÚÓÏβπ ÔÓ ˜ÂÁ¥ ̇ Ò‚Ó˛ ‚ˉÂÎÍÛ
¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ ·ÛÎÓ˜ÍË ‡·Ó ÔÓÎÛÌˈ˛ ¥ ‚ÏÓ˜Ûπ ‚ ¯ÓÍÓ·‰ Ô¥‰
ÙÓÌÚ‡ÌÓÏ. åÓÊ̇ Ú‡ÍÓÊ ÔÓÒÚ‡‚ËÚË Ì‡ ÒڥΠ˜‡¯Â˜ÍÛ Á ÍÓÍÓÒÓ‚Ó˛
ÒÚÛÊÍÓ˛, ˘Ó· ÍÓÊÂÌ Ï¥„ ‚ÏÓ˜ËÚË ÚÛ‰Ë Ò‚¥È ¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ ·ÛÎÓ˜ÍË
‡·Ó fl„Ó‰Û ÔÂ‰ ÚËÏ flÍ Á’ªÒÚË.
êˆÂÔÚ ÍÓ̉ËÚÂÒ¸ÍÓ„Ó ÙÓ̉˛
襉„ÓÚӂ͇: 25 ı‚ËÎËÌ • èË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl: 15 ı‚ËÎËÌ
èÓ¥ÊÚ Á‰Ó·ÌÛ ·ÛÎÓ˜ÍÛ Ì‡ ÍÛ·ËÍË Ô‡‚ËθÌÓª ÙÓÏË. êÓÁ¥ÊÚÂ
‡Ì‡Ì‡Ò ̇ ˜ÓÚËË ˜‡ÒÚËÌË. ḁ́ϥڸ Á ‡Ì‡Ì‡Ò‡ ¯Í¥ÍÛ, ÔÓÚ¥Ï
ÔÓ¥ÊÚ ϒflÍÓÚ¸ ÔÎÓ‰Û Ì‡ ÍÛ·ËÍË Ô‡‚ËθÌÓª ÙÓÏË. ḁ́ϥڸ
¯Í¥ÍÛ Á ·‡Ì‡Ì¥‚. èÓ¥ÊÚ ·‡Ì‡ÌË Ì‡ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË ¥ ÔËÔ‡‚Ú ªı
ÎËÏÓÌÌËÏ ÒÓÍÓÏ. êÓÁÍ·‰¥Ú¸ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË Á‰Ó·ÌÓª ·ÛÎÓ˜ÍË ¥ ÙÛÍÚË
̇ Ú‡¥Î͇ı, ̇ flÍËı ÔÓ‰‡‚‡ÚËÏÂÚ¸Òfl ÒÚ‡‚‡. èÓÒÚ‡‚Ú ªı ̇ ÒÚÓÎ¥
‡ÁÓÏ Á ˜‡¯Â˜Í‡ÏË Á ¥ÁÌËÏË ÔflÌÓ˘‡ÏË. ç‡ÎËÈÚ ‚ ͇ÒÚÛβ
ÏÓÎÓÍÓ ¥ ‰Ó‚‰¥Ú¸ ÈÓ„Ó ‰Ó ÍËÔ¥ÌÌfl, ‰Ó‰‡‚¯Ë 2 ÓÁ˘ÂÔÎÂÌ¥
ÒÚÛ˜ÍË ‚‡Ì¥Î¥. чÈÚ ‚‡Ì¥Î¥ ̇ÒÚÓflÚËÒ¸ ÔÓÚfl„ÓÏ 10 ı‚ËÎËÌ,
ÔÓÚ¥Ï ‚ËÚfl„Ì¥Ú¸ ÒÚÛ˜ÍË. Ç ¥Ì¯¥È ÔÓÒÛ‰ËÌ¥ Á·ËÈÚ flπ˜Ì¥ ÊÓ‚ÚÍË Á
ˆÛÍÓÏ ‰Ó ÓÚËχÌÌfl ÒÛÏ¥¯¥ ·¥ÎÓ„Ó ÍÓθÓÛ. ÑÓ‰‡ÈÚ ÍÓıÏ‡Î˛,
ÔÓÚ¥Ï ÓÁ‚‰¥Ú¸ ÒÛÏ¥¯ „‡fl˜ËÏ ÏÓÎÓÍÓÏ. èÂÂÎËÈÚ ÓÚËχÌÛ
ÒÛÏ¥¯ Û Í‡ÒÚÛβ. Ñӂ‰¥Ú¸ ‰Ó ÍËÔ¥ÌÌfl, ÔÓÒÚ¥ÈÌÓ ÔÂÂÏ¥¯Û˛˜Ë.
ç‡¯ڥ, ‚ËÎËÈÚ ‚Ò ‚ ÓÒÌÓ‚Û (˜‡¯Û Á ÌÂʇ‚¥˛˜Óª ÒڇΥ)
ÔË·‰Û. äÓÊÂÌ ÔÓ ˜ÂÁ¥ ̇ÒÚÓÏβπ ̇ Ò‚Ó˛ ‚ˉÂÎÍÛ ¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ
·ÛÎÓ˜ÍË, ÔÓÎÛÌˈ˛ ‡·Ó ¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ ÙÛÍÚÛ, ‚ÏÓ˜Ûπ ‚ Í‡‚Û Ô¥‰
ÙÓÌÚ‡ÌÓÏ, ‡ ÔÓÚ¥Ï ÔÓÒËÔ‡π, ̇ Ò‚¥È ÒχÍ, ÍÓËˆÂ˛, ÍÓÍÓÒÓ‚Ó˛
ÒÚÛÊÍÓ˛ ‡·Ó ͇͇Ó.
ÑÎfl ÔË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl 6 ÔÓˆ¥È
• 300 „ ÚÂÏÌÓ„Ó ¯ÓÍÓ·‰Û • 2
ÒÚÓÎÓ‚¥ ÎÓÊÍË ÏÓÎÓ͇ • 250
ÏÎ ÒÏÂÚ‡ÌË 30 % ÊËÌÓÒÚ¥
• 75 „ χÒ· • 1 Ô‡„¥Ì˜ËÍ
ÍÓˈ¥ • 1 ˜‡È̇ ÎÓÊ͇
‚‡Ì¥Î¸ÌÓ„Ó ÂÍÒÚ‡ÍÚÛ • 150 „
ÔÓ‰¥·ÌÂÌËı Î¥ÒÓ‚Ëı ‡·Ó
‚ÓÎÓÒ¸ÍËı „Ó¥ı¥‚ • 150 „
ÍÓÍÓÒÓ‚Óª ÒÚÛÊÍË
• 3 ·‡Ì‡ÌË, 3 „Û¯¥, 3
χ̉‡ËÌË • 12 χ¯ÏÂÎÓÛ
• ͥθ͇ ÒÛ¯ÂÌËı ÙÛÍÚ¥‚
(٥̥ÍË, ¥ÌÊË, ˜ÓÌÓÒÎË‚)
• ÎËÏÓÌÌËÈ Ò¥Í
ÑÎfl ÔË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl 6 ÔÓˆ¥È
• 800 „ ·¥ÎÓ„Ó ¯ÓÍÓ·‰Û
• 1 Ò‚¥ÊËÈ ‡ÔÂθÒËÌ
• 500 ÏÎ ¥‰ÍËı ‚Â¯Í¥‚
• 2 ÒÚÓÎÓ‚¥ ÎÓÊÍË
‡ÔÂθÒËÌÓ‚Ó„Ó Î¥ÍÂÛ (ÔÓ
·‡Ê‡ÌÌ˛)
üÍ ‰ÓÔÓ‚ÌÂÌÌfl:
• 250 „ Á‰Ó·ÌËı ·ÛÎÓ˜ÓÍ
• 500 „ ÔÓÎÛÌˈ¸
• 3 ‡ÔÂθÒËÌË
ÑÎfl ÔË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl 6 ÔÓˆ¥È
• 1 Î¥Ú ÏÓÎÓ͇
• 2 ÒÚۘͥ‚ ‚‡Ì¥Î¥
• 10 flπ˜ÌËı ÊÓ‚ÚÍ¥‚
• 150 „ ˆÛÍÓ‚Óª ÔÛ‰Ë
• 80 „ ÍÛÍÛÛ‰ÁflÌÓ„Ó
ÍÓıÏ‡Î˛
üÍ ‰ÓÔÓ‚ÌÂÌÌfl:
• 250 „ Á‰Ó·ÌËı ·ÛÎÓ˜ÓÍ
• 1 ‡Ì‡Ì‡Ò
• 3 ·‡Ì‡ÌË
• 1/2 ÎËÏÓ̇
• 300 „ ÔÓÎÛÌˈ¸
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ ÍÓÍÓÒÓ‚Óª
ÒÚÛÊÍË
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ ̇¥Á‡ÌËı
ÚÓÌÍËÏË ÒÏÛÊ͇ÏË ¥
Ô¥‰ÒχÊÂÌËı ÏË„‰‡Î‚Ëı
„Ó¥ı¥‚
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ Í‡Í‡Ó ·ÂÁ ˆÛÍÛ
59
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 59
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

Tefal KD400012 Kullanım kılavuzu

Kategori
Fondüler, gurmeler
Tip
Kullanım kılavuzu
Bu kılavuz için de uygundur