Tefal KD400084, KD400012, KD400083 Kullanım kılavuzu

  • Merhaba, ben bu belge hakkında size yardımcı olabilecek bir sohbet asistanıyım. Bu belgeyi inceledim ve Tefal markasının KD400012 modeli çikolata çeşmesi hakkında bilgi almaya hazırım. Belgede cihazın nasıl kurulacağı, kullanılacağı, temizleneceği ve farklı fondü tarifleriyle ilgili detaylar verilmektedir. Sorularınızı bekliyorum.
  • Cihazı ilk kullanımdan önce ne yapmalıyım?
    Çikolata akmıyorsa ne yapmalıyım?
    Cihazı temizlerken nelere dikkat etmeliyim?
TEFAL markal bu cihaz satn aldğnz için teşekkür ederiz. Cihaznzn modeli ne olursa
olsun, lütfen talimatlar dikkatle okuyun ve elinizin altnda bulundurun.
Güvenliğiniz açısından bu cihaz yürürlükteki tüm standart ve düzenlemelere (Düşük voltaj Yönergesi,
Elektromanyetik Uyumluluk, Gıda Katkı Maddeleri, Çevre…) uygundur.
TEFAL sürekli bir araştrma ve geliştirme politikas izlemektedir ve ürünler üzerinde önceden
duyurmakszn değişiklikler yapabilir.
Ev içi kazaların önlenmesi
• Bir çocuk için bazen hafif bir yanık bile ciddi olabilir.
Çocuklarınız büyüdükçe, onlara bir mutfakta bulunabilecek sıcak
cihazlara karşı dikkatli olmalarını öğretin.
Bir kaza olmas halinde, yanğn üzerine derhal soğuk su dökün
ve gerekirse bir doktor çağrn.
İlk kullanmdan öncesinde
Ambalaj malzemelerini, etiketlerini ve cihazn iç ve dş
aksesuarlarn çkarn.
Kulenin bütün parçalarn scak su ve sv bulaşk deterjan ile
ykayn.
Ayrca, cihazn tabann da A6 (paslanmaz çelik hazne) scak su
ve sv bulaşk deterjan ile slatlmş bir sünger ile ykayn.
• Kullanmadan önce bütün parçalar özenle kurutun.
Kurulum A1, A2, A3, A4, A5 ve A6.
Kule
• Kulenin tüpünü dikey olarak takn (B).
• Kulenin A3 ve A2 parçalarn tüpün üzerine takn.
“Şapkay” kulenin tepesine yerleştirin. Kapağn tüp üzerine
tamamen oturmas için saat yönünde çevirin.
Taban
• Çeşmenin tabann düz ve sert bir zemin üzerine yerleştirin.
• Viday tabann ortasna yerleştirin (C).
Kuleyi vidann üzerine kaydrn. Kuleyi ve taban, tabann
ortasnda bulunan 3 çubuk yardm ile birleştirin.
Son olarak, iyice oturmas ve çeşmenin akşnn düzgün olmas için
kulenin ön ayaklarn ayarlayn.
Bağlant ve ön stma
• Cihaz sabit bir zemin üzerine yerleştirin.
Cihazn fazla snmasn önlemek açsndan cihaz köşelere ya da
duvara karş yerleştirmeyin.
• Kabloyu tamamen açn.
• Cihaznz bir çocuğun
yannda kullanyorsanz,
bunu daima bir yetişkinin
gözetiminde yapn.
• Cihazn scak yüzeylerine
dokunmayn.
• Kullanlmadğ zamanlarda
cihazn fişini asla prize
takl brakmayn
.
Cihaz ve kablosunu asla
suya batrmayn.
Masa örtüsü veya kâğt örtü
gibi hassas zeminler
üzerinde cihaz kullanmayn.
40
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 40
Elektrik tesisatnn, cihaz üzerinde belirtilen güç ve gerilim
değerleriyle uyumlu olduğundan emin olun.
Cihaz yalnzca toprakl bir prize takn.
Cihaz, 30 mA değerini aşmayan bir akm olan farkl bir
artk akm içeren bir tesisata bağlayn.
Uzatma kablosu kullanlyorsa:
- toprakl priz kullanlmaldr;
- elektrik çarpmasndan korunmak için gerekli her türlü
önlemi aln.
Cihazn kordonunun üzerinde hasar olup olmadğ düzenli
olarak kontrol edilmelidir. Kordon hasar görmüşse cihaz
kullanlmamaldr.
Elektrik kablosunun hasar görmesi durumunda, herhangi bir
tehlikeye meydan vermemek amacyla, kabloyu imalatç
veya yetkili servis eleman ya da benzer nitelikte bir kişinin
değiştirmesini sağlayn.
Kumanda düğmesini (D) konumuna ayarlayn.
5 dakikalk bir ön stma yeterlidir.
İlk kullanmda, ilk dakikalarda hafif bir koku ve duman oluşabilir.
Ön snma süresinden sonra, erimiş çikolatay hazne içerisine
boşaltn ve kumanda düğmesini (E) konumuna ayarlayn.
Vida dönmeye başlar ve çikolata akş başlar. Mükemmel bir sonuç
için, çikolata içerisindeki bütün hava kabarcklarnn kaybolmas
için 2-3 dakika bekleyin.
Kullanm sonunda, cihaz scaktr: dokunurken dikkatli olun.
Kullanm sonrasinda
Cihaz kapatn (F).
Fişini prizden çekin.
Cihaz soğumaya brakn.
Kulenin bütün parçalarn, viday scak su ve sv bulaşk deterjan
ile temizleyin.
Temizliği kolaylaştrmak için, vidann değişik parçalarn sökmenizi
tavsiye ediyoruz.
• Cihazn haznesini de (paslanmaz çelik hazne) scak su ve bulaşk
deterjan ile slatlmş bir süngerle ykayn.
• Cihaz kuru bir yerde muhafaza edin.
Cihaz asla hassas zeminler
üzerinde kullanmayn (cam
masa, örtü, cilal mobilya…).
Cihaz kullanlmadğnda fişini
prize takl brakmaynz.
Cihaz asla boş iken
kullanmayn.
Cihaz asla gözetimsiz
kullanmayn.
Tel sünger veya ovma tozu
kullanmayn.
Cihazn tabann ve
kablosunu asla suya
batrmayn.
41
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 41
Sorun Giderme Tablosu
Eritme kahve tarifi
Hazrlama : 15 dakika • Pişirme : 5 dakika
Çöreği ayn boyda küpler halinde doğrayn.
Ananas dörde bölün. Kabuğunu aln ve içini ayn boyda küpler
halinde kesin.
Muzlar soyun. Küçük parçalar halinde kesin ve limonlayn.
Çöreği, badem ezmeli bisküvileri ve meyveleri servis tabaklarna
dizin. Bunlar çeşitli baharatlarla birlikte masaya götürün.
Bir tencere içerisine scak kahveyi boşaltn.
4 çorba kaşğ msr nişastasn ekleyin (daha önceden bir miktar
soğuk kahve ile karştrarak).
Daha sonra kakao ve şekeri ilave edin.
Erimesini bekleyin.
Daha sonra ltlmş kremay ekleyin.
Karşm hazr olduğunda, hepsini cihazn haznesine (paslanmaz
hazne) boşaltn.
Herkes çatalna srayla bir parça çörek, bir badem ezmeli bisküvi
veya bir meyve alr, bunu çeşmede kahve ile kaplar ve ardndan
damak tadna göre tarçnla, hindistan ceviziyle veya kakao ile
tatlandrr.
6 kişilik
• 50 ml sert kahve (expresso
türü)
• 1 tatl kaşğ toz kakao
• 200 gr pudra şekeri
• 50 ml sv krema
• 4 çorba kaşğ msr
nişastas
Ek olarak:
• 250 gr briyoş (yağl
yumurtal bir tür çörek)
• 1 ananas
• 3 muz
• 1/2 limon
• 100 gr amaretti (küçük
bademli kurabiyeler)
• 1 tutam toz tarçn
• 1 tutam rendelenmiş
hindistan cevizi.
• 1 tutam kavrulmuş ince
kylmş badem
• 1 tutam şekersiz kakao
42
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Problem
• Çikolata hiçbir şekilde
akmyor.
• Çikolata kalnlaşmakta/
akş durmakta.
• Akş düzenli değil/ kesik
kesik.
• Çikolata akş düzenli
değil.
Olas sebep
• Vidann olmamas.
• Çikolata çok sv.
• Çikolata çok kaln.
• Cihaz bir hava akm ortasna
yerleştirilmiştir.
• Kule tabannda tkanma.
Çeşme düzgün yerleştirilmemiş.
Çözüm
Kuleyi çkarn ve viday
yerleştirin
Çok sv çikolata/karşm
kullanmayn (tariflere baknz)
Asla oda scaklğnda donan
saf çikolata kullanmayn.
Cihaz asla çok soğuk bir
odaya veya hava akmnn
olduğu bir yere yerleştirmeyin.
Kademe düğmesini "OFF"
konumuna getirin ve kule
tabannda skşmş olan
besinleri çkarn.
• Cihazn ayaklarn ayarlayn.
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 42
Eritme çikolata tarifi
Hazrlama: 15 dakika • Pişirme : 20 dakika
Meyveleri soyun ve dilim dilim kesin (mandalinalar hariç).
Bunlar limon suyu ile slatn ve kuru meyveler ile birlikte bir servis
tabağnda hazr bulundurun.
Hindistan cevizi ve fndklar da kaplara koyun.
Ben mari usulü, bir tencerede, çikolatay parça parça krn, sütü
ekleyin.
En sonunda, parçalar halinde tereyağ, tarçn ve vanilyay ekleyin.
Karşm hazr olduğunda, hepsini cihazn haznesine (paslanmaz çelik
hazne) boşaltn.
Herkes çatalna srayla bir parça meyve veya bisküvi, çikolataya
batrr.
Yetişkinler düzenledikleri gecelerde, çikolataya biraz alkol
katabilirler: whisky, cointreau (portakal likörü), armanyak (bir çeşit
konyak), rom, Kirch...
Eritme beyaz çikolata tarifi
Hazrlama : 15 dakika • Pişirme : 20 dakika
Çöreği ayn boyda küpler halinde kesin. Çilekleri ykayn ve saplarn
ayklayn. Portakallar soyun ve dörde bölün. Hepsini servis
tabaklarna yerleştirin. Ben mari usulü, bir tencerede, beyaz
çikolatay parça parça krn, incecik rendelenmiş portakal kabuğu
ilave edin. Yavaş yavaş taze kremay ekleyin. Karşm hazr
olduğunda, 1-2 kaşk portakal likörü ile tatlandrabilirsiniz. Son
rolarak, hepsini cihazn haznesine (paslanmaz çelik hazne) boşaltn.
Herkes, çatalna srasyla bir parça çörek veya bir çilek alr ve
çeşmenin altnda çikolata ile kaplar.
Ayrca masanzda herkesin lokmasn tatmadan önce batrabilmesi
için bir kap içerisinde ince rendelenmiş hindistan cevizi de
bulundurabilirsiniz.
Eritme pasta tarifi
Hazrlama : 25 dakika • Pişirme : 15 dakika
Çöreği ayn boyda küpler halinde kesin. Ananas dörde bölün.
Kabuğunu aln ve ayn boyda küpler halinde doğrayn. Muzlar
soyun. Bunlar küçük parçalar halinde kesin ve limonlayn. Çörek ve
meyveleri servis tabaklarna aln. Hepsini çeşitli baharatlarla birlikte
masaya koyun.
Bir tencerede, iki diş krlmş vanilya ile birlikte sütü kaynatn.
Vanilyann kokusunu vermesi için 10 dakika bekletin ve vanilyay
geri aln.
Başka bir kapta, yumurta sarlarn ve şekeri karşm beyazlayana
kadar çrpn. Nişastay ekleyin ve scak süt ile bekletin. Hepsini bir
tencereye boşaltn. Sürekli karştrarak kaynamasn bekleyin.
Son olarak hepsini cihazn haznesine (paslanmaz çelik hazne)
boşaltn.
Herkes çatalna srasyla bir parça çörek veya bir meyve alr, çeşme
altnda kahve ile kaplar ve damak tadna göre tarçn, hindistan
cevizi veya kakao ile tatlandrr.
6 kişilik
• 300 gr bitter çikolata
• 2 çorba kaşğ süt
• 25 ml taze krema
• 75 gr tereyağ
• 1 tutam tarçn
• 1 tatl kaşğ vanilya
• 150 gr dövülmüş fndk
veya ceviz
• 150 gr rendelenmiş
hindistan cevizi
• 3 muz, 3 armut,
3 mandalina
• 12 marshmallow (yumuşak
şeker)
• birkaç kuru meyve (hurma,
incir, kuru erik)
• limon suyu
6 kişilik
• 800 gr beyaz çikolata
• 1 işlenmemiş portakal
• 50 ml sv krema
• 2 çorba kaşğ portakal
likörü (isteğe bağl)
Ek olarak :
• 250 g briyoş (bir tür
çörek)
• 500 gr çilek
• 3 portakal
6 kişilik
• 1 litre süt
• 2 diş vanilya
• 10 yumurta sars
• 150 gr pudra şekeri
• 80 gr msr nişastas
Ek olarak :
• 250 gr briyoş (bir tür
çörek)
• 1 ananas
• 3 muz
• 1/2 limon
• 300 gr çilek
• 1 tutam rendelenmiş
hindistan cevizi
• 1 tutam kavrulmuş ve ince
kylmş badem
• 1 tutam şekersiz kakao
43
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 43
퇷Îˈ‡ ‰Ë‡„ÌÓÒÚËÍË
êˆÂÔÚ ÍÓÙÂÈÌÓ„Ó ÙÓ̉˛
èÓ‰„ÓÚӂ͇: 15 ÏËÌÛÚ. èË„ÓÚÓ‚ÎÂÌËÂ: 5 ÏËÌÛÚ
ç‡ÂʸÚ ·ÛÎÓ˜ÍÛ Ó‰Ë̇ÍÓ‚˚ÏË ÍÛ·Ë͇ÏË.
ê‡ÁÂʸÚ ‡Ì‡Ì‡Ò ̇ ˜ÂÚ˚ ˜‡ÒÚË. ëÌËÏËÚ ÍÓÊÛÛ, Á‡ÚÂÏ
̇ÂʸÚ ÏflÍÓÚ¸ ‡Ì‡Ì‡Ò‡ Ó‰Ë̇ÍÓ‚˚ÏË ÍÛ·Ë͇ÏË.
é˜ËÒÚËÚ ·‡Ì‡Ì˚ ÓÚ ÍÓÊÛ˚. ç‡ÂʸÚ Ëı ·ÛÒӘ͇ÏË Ë
Ò·˚ÁÌËÚÂ ÎËÏÓÌÌ˚Ï ÒÓÍÓÏ.
ê‡ÁÎÓÊËÚ ̇ÂÁ‡ÌÌÛ˛ ·ÛÎÓ˜ÍÛ, ‡Ï‡ÂÚÚË Ë ÙÛÍÚ˚ ̇
ÒÂ‚ËÓ‚Ó˜Ì˚ ڇÂÎÍË.
èÓÒÚ‡‚¸Ú ڇÂÎÍË Ì‡ ÒÚÓÎ, ‡ Ú‡ÍÊ ÓÁÂÚÍË ÒÓ ÒÔˆËflÏË.
ç‡ÎÂÈÚ ‚ ͇ÒÚ˛Î˛ „Ófl˜ËÈ ÍÓÙÂ.
ÑÓ·‡‚¸Ú 4 ÒÚ.Î. ÍÛÍÛÛÁÌÓ„Ó Í‡ıχ· (Ô‰‚‡ËÚÂθÌÓ
‡Á‚‰ÂÌÌÓ„Ó ‚ Ì·Óθ¯ÓÏ ÍÓ΢ÂÒÚ‚Â ıÓÎÓ‰ÌÓ„Ó ÍÓÙÂ).
á‡ÚÂÏ ‰Ó·‡‚¸ÚÂ Í‡Í‡Ó Ë Ò‡ı‡.
ê‡Áϯ‡ÈÚ ‰Ó ÔÓÎÌÓ„Ó ‡ÒÚ‚ÓÂÌËfl. á‡ÚÂÏ ‰Ó·‡‚¸Ú ÚÂÔÎ˚Â
ÒÎË‚ÍË.
èÓÒΠÔÓÎÛ˜ÂÌËfl Ó‰ÌÓÓ‰ÌÓÈ ÒÏÂÒË ‚˚ÎÂÈÚ ‚Ò ‚ ÓÒÌÓ‚‡ÌËÂ
ÔË·Ó‡ (˜‡¯Û ËÁ ÌÂʇ‚²˘ÂÈ ÒÚ‡ÎË).
ä‡Ê‰˚È „ÓÒÚ¸ ͇̇Î˚‚‡ÂÚ Ì‡ ‚ËÎÍÛ ÍÛÒÓ˜ÂÍ ·ÛÎÓ˜ÍË, ÙÛÍÚÓ‚
ËÎË ‡Ï‡ÂÚÚË, ӷχÍË‚‡ÂÚ Ëı ‚ ÍÓÙÂÈÌÛ˛ χÒÒÛ, ‚˚ÚÂ͇˛˘Û˛ ËÁ
ÙÓÌڇ̇, Á‡ÚÂÏ ÔËÔ‡‚ÎflÂÚ ÔÓ ‚ÍÛÒÛ ÍÓˈÂÈ, ÍÓÍÓÒÓ‚˚Ï
ÓÂıÓÏ ËÎË Í‡Í‡Ó.
ç‡ 6 ÔÓˆËÈ
50 ÏÎ ÍÂÔÍÓ„Ó ÍÓÙÂ (ÚËÔ‡
˝ÒÔÂÒÒÓ)
1 ÍÓÙÂÈ̇fl ÎÓÊ͇ ͇͇Ó-
ÔÓӯ͇
200 „ ÏÂÎÍÓ„Ó Ò‡ı‡ÌÓ„Ó
ÔÂÒ͇
50 ÏÎ ÊˉÍËı ÒÎË‚ÓÍ
4 ÒÚ.Î. ÍÛÍÛÛÁÌÓ„Ó
Í‡ıχ·
ÑÓÔÓÎÌËÚÂθÌÓ ÔÓ‰‡˛ÚÒfl:
҉ӷ̇fl ·ÛÎӘ͇ (250 „)
1 ‡Ì‡Ì‡Ò
3 ·‡Ì‡Ì‡
1/2 ÎËÏÓ̇
100 „ ‡Ï‡ÂÚÚË (ÏÂÎÍÓÂ
ÒÛıÓ ÏË̉‡Î¸ÌÓÂ
Ô˜Â̸Â)
1 ÓÁÂÚ͇ ÏÓÎÓÚÓÈ ÍÓˈ˚
1 ÓÁÂÚ͇ ÚÂÚÓ„Ó
ÍÓÍÓÒÓ‚Ó„Ó ÓÂı‡
1 ÓÁÂÚ͇ ӷʇÂÌÌ˚ı
ÚÓÌÍËı ÎÂÔÂÒÚÍÓ‚ ÏË̉‡Îfl
1 ÓÁÂÚ͇ ÌÂÒ·‰ÍÓ„Ó
͇͇Ó-ÔÓӯ͇
54
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
ÇÓÁÏÓÊÌ˚Â ÔÓ·ÎÂÏ˚
• éÚÒÛÚÒÚ‚Ë ‚˚ÚÂ͇ÌËfl
¯ÓÍÓ·‰‡.
• òÓÍÓ·‰ Á‡Ú‚Â‰Â‚‡ÂÚ,
‚˚ÚÂ͇ÌË ÔÂÍ‡˘‡ÂÚÒfl.
• Ç˚ÚÂ͇ÌË ÌÂ„ÛÎflÌÓÂ/
Ò͇˜ÍÓÓ·‡ÁÌÓÂ.
• òÓÍÓ·‰Ì˚È Í‡Ò͇‰
ÌÂÓ‚Ì˚È.
ÇÓÁÏÓÊ̇fl Ô˘Ë̇.
éÚÒÛÚÒÚ‚ËÂ ‚ËÌÚ‡.
òÓÍÓ·‰ ÒÎ˯ÍÓÏ ÊˉÍËÈ.
òÓÍÓ·‰ ÒÎ˯ÍÓÏ „ÛÒÚÓÈ.
èË·Ó ÒÚÓËÚ Ì‡ ÒÍ‚ÓÁÌflÍÂ.
á‡ÍÛÔÓË‚‡ÌË ÓÒÌÓ‚‡ÌËfl
ÔÓ‰‡˛˘Â-
‡ÒÔ‰ÂÎËÚÂθÌÓ„Ó
ÛÒÚÓÈÒÚ‚‡.
îÓÌÚ‡Ì ÛÒÚ‡ÌÓ‚ÎÂÌ ÌÂÓ‚ÌÓ.
ê¯ÂÌËÂ
ëÌËÏËÚ ÛÒÚÓÈÒÚ‚Ó Ë
ÛÒÚ‡ÌÓ‚ËÚ ‚ËÌÚ Ì‡ ÏÂÒÚÓ.
ç ËÒÔÓθÁÛÈÚ ÒÎ˯ÍÓÏ
ÊˉÍËÈ ¯ÓÍÓ·‰ / ÒÏÂÒ¸ (ÒÏ.
ˆÂÔÚ˚).
çËÍÓ„‰‡ Ì ËÒÔÓθÁÛÈÚÂ
˜ËÒÚ˚È ¯ÓÍÓ·‰, ÍÓÚÓ˚È
„ÛÒÚÂÂÚ ÔË ÚÂÏÔÂ‡ÚÛÂ
ÓÍÛʇ˛˘Â„Ó ‚ÓÁ‰Ûı‡.
ç ÒÚ‡‚¸Ú ÔË·Ó ‚
ÒÎ˯ÍÓÏ ıÓÎÓ‰ÌÓÈ ÍÓÏ̇ÚÂ
ËÎË Ì‡ ÒÍ‚ÓÁÌflÍÂ.
ìÒÚ‡ÌÓ‚ËÚ ‚˚Íβ˜‡ÚÂθ ‚
ÔÓÎÓÊÂÌË OFF Ë Û‰‡ÎËÚÂ
χÒÒÛ, Á‡ÒÚfl‚¯Û˛ ‚
ÓÒÌÓ‚‡ÌËË ÛÒÚÓÈÒÚ‚‡.
éÚ„ÛÎËÛÈÚ ÌÓÊÍË
ÔË·Ó‡ ‰Îfl ÚÓ„Ó, ˜ÚÓ·˚ ÓÌ
ÒÚÓflÎ Ó‚ÌÓ.
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 54
퇷Îˈfl ÔÓ¯ÛÍÛ Ú‡ ‚Ëfl‚ÎÂÌÌfl ÌÂÒÔ‡‚ÌÓÒÚÂÈ
êˆÂÔÚ Í‡‚Ó‚Ó„Ó ÙÓ̉˛
襉„ÓÚӂ͇: 15 ı‚ËÎËÌ • èË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl: 5 ı‚ËÎËÌ
èÓ¥ÊÚ Á‰Ó·ÌÛ ·ÛÎÓ˜ÍÛ Ì‡ ÍÛ·ËÍË Ô‡‚ËθÌÓª ÙÓÏË.
êÓÁ¥ÊÚ ‡Ì‡Ì‡Ò ̇ ˜ÓÚËË ˜‡ÒÚËÌË.
ḁ́ϥڸ Á ‡Ì‡Ì‡Ò‡ ¯Í¥ÍÛ, ÔÓÚ¥Ï ÔÓ¥ÊÚ ϒflÍÓÚ¸ ÔÎÓ‰Û Ì‡ ÍÛ·ËÍË
Ô‡‚ËθÌÓª ÙÓÏË.
ḁ́ϥڸ ¯Í¥ÍÛ Á ·‡Ì‡Ì¥‚. èÓ¥ÊÚ ·‡Ì‡ÌË Ì‡ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË ¥
ÔËÔ‡‚Ú ªı ÎËÏÓÌÌËÏ ÒÓÍÓÏ.
êÓÁÍ·‰¥Ú¸ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË Á‰Ó·ÌÓª ·ÛÎÓ˜ÍË, ‡Ï‡ÂÚÚ¥ ¥ ̇¥Á‡Ì¥
ÙÛÍÚË Ì‡ Ú‡¥Î͇ı, ̇ flÍËı ÔÓ‰‡‚‡ÚËÏÂÚ¸Òfl ÒÚ‡‚‡.
èÓÒÚ‡‚Ú ªı ̇ ÒÚÓÎ¥ ‡ÁÓÏ Á ˜‡¯Â˜Í‡ÏË Á ¥ÁÌËÏË ÔflÌÓ˘‡ÏË.
Ç¥Á¸Ï¥Ú¸ ͇ÒÚÛβ ¥ ̇ÎËÈÚ ‚ ̪ „‡fl˜Û ͇‚Û.
ÑÓ‰‡ÈÚ 4 ÒÚÓÎÓ‚¥ ÎÓÊÍË ÍÛÍÛÛ‰ÁflÌÓ„Ó ÍÓıÏ‡Î˛ (ÔÓÔÂ‰̸Ó
ÓÁ·‡‚ÎÂÌÓ„Ó Ì‚ÂÎËÍÓ˛ ͥθͥÒÚ˛ ıÓÎÓ‰ÌÓª ͇‚Ë).
è¥ÒÎfl ˆ¸Ó„Ó ‰Ó‰‡ÈÚÂ Í‡Í‡Ó ¥ ˆÛÍÓ.
êÓÁÚÓÔ¥Ú¸ ÒÛÏ¥¯. èÓÚ¥Ï ‰Ó‰‡ÈÚ ̇„¥Ú¥ ‚Â¯ÍË.
äÓÎË ÒÛÏ¥¯ Òڇ̠ˆ¥ÎÍÓÏ Ó‰ÌÓ¥‰ÌÓ˛, Á‡ÎËÈÚ ªª ‚ ÓÒÌÓ‚Û (˜‡¯Û Á
ÌÂʇ‚¥˛˜Óª ÒڇΥ) ÔË·‰Û.
äÓÊÂÌ Ì‡ÒÚÓÏβπ ÔÓ ˜ÂÁ¥ ¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ ·ÛÎÓ˜ÍË, ‡Ï‡ÂÚÚ¥ ‡·Ó
ÙÛÍÚ¥‚ ̇ Ò‚Ó˛ ‚ˉÂÎÍÛ, ‚ÏÓ˜Ûπ ‚ Í‡‚Û Ô¥‰ ÙÓÌÚ‡ÌÓÏ, ‡ ÔÓÚ¥Ï
ÔÓÒËÔ‡π, ̇ ‚·ÒÌËÈ ÒχÍ, ÍÓËˆÂ˛, ÍÓÍÓÒÓ‚Ó˛ ÒÚÛÊÍÓ˛ ‡·Ó
͇͇Ó.
ÑÎfl ÔË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl 6 ÔÓˆ¥È
• 500 ÏΠϥˆÌÓª ͇‚Ë (ÚËÔÛ
ÂÒÔÂÒÒÓ)
• 1 ÒÚÓÎÓ‚‡ ÎÓÊ͇ ͇͇Ó-
ÔÓÓ¯ÍÛ
• 200 „ ˆÛÍÓ‚Óª ÔÛ‰Ë
• 500 ÏÎ ¥‰ÍËı ‚Â¯Í¥‚
• 4 ÒÚÓÎÓ‚‡ ÎÓÊ͇
ÍÛÍÛÛ‰ÁflÌÓ„Ó ÍÓıÏ‡Î˛
üÍ ‰ÓÔÓ‚ÌÂÌÌfl:
• 250 „ Á‰Ó·ÌËı ·ÛÎÓ˜ÓÍ
• 1 ‡Ì‡Ì‡Ò
• 3 ·‡Ì‡ÌË
• 1/2 ÎËÏÓ̇
• 100 „ ‡Ï‡ÂÚÚ¥ (χÎÂ̸ÍËı
Ú¥ÒÚ˜ÓÍ Á ÏË„‰‡Î‚ËÏ
‚ÂıÓÏ)
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ ÏÂÎÂÌÓª ÍÓˈ¥
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ ÍÓÍÓÒÓ‚Óª
ÒÚÛÊÍË
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ ̇¥Á‡ÌËı
ÚÓÌÍËÏË ÒÏÛÊ͇ÏË ¥
Ô¥‰ÒχÊÂÌËı ÏË„‰‡Î‚Ëı
„Ó¥ı¥‚
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ Í‡Í‡Ó ·ÂÁ ˆÛÍÛ
58
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
èÓ·ÎÂχ
• òÓÍÓ·‰ Ì ‚Ëڥ͇π.
• òÓÍÓ·‰ „ÛÒÌ / ‚Ëڥ͇ÌÌfl
ÔËÔËÌflπÚ¸Òfl.
• ÇËڥ͇ÌÌfl ¯ÓÍÓ·‰Û
Á‰¥ÈÒÌ˛πÚ¸Òfl
ÌÂ¥‚ÌÓÏ¥ÌÓ/ÒÚË·ÍÓÔÓ‰¥·
ÌÓ.
• ä‡Ò͇‰ ¯ÓÍÓ·‰Û χπ
ÌÂ¥‚ÌÛ ÙÓÏÛ.
åÓÊÎË‚‡ Ô˘Ë̇
ç ‚ÒÚ‡ÌÓ‚ÎÂÌÓ „‚ËÌÚ.
òÓÍÓ·‰ Á‡Ì‡‰ÚÓ ¥‰ÍËÈ.
òÓÍÓ·‰ Á‡Ì‡‰ÚÓ „ÛÒÚËÈ.
èË·‰ ÒÚÓªÚ¸ ̇ ÔÓÚfl„Û.
éÒÌÓ‚‡ ÍÓÎÓÌÍË Á‡·ËÚ‡
¯ÓÍÓ·‰ÓÏ.
èË·‰ ÒÚÓªÚ¸ ÌÂ¥‚ÌÓ.
ëÔÓÒ¥· ÛÒÛÌÂÌÌfl
áÌflÚË ÍÓÎÓÌÍÛ ¥ ‚ÒÚ‡ÌÓ‚ËÚË
„‚ËÌÚ.
ç ‚ËÍÓËÒÚÓ‚Û‚‡ÚË
Á‡Ì‡‰ÚÓ ¥‰ÍËÈ
¯ÓÍÓ·‰/ÒÛÏ¥¯ (‰Ë‚.
ˆÂÔÚË).
ç¥ÍÓÎË Ì ‚ËÍÓËÒÚÓ‚Û‚‡ÚË
˜ËÒÚËÈ ¯ÓÍÓ·‰, flÍËÈ
„ÛÒÌ ÔË Í¥Ï̇ÚÌ¥È
ÚÂÏÔÂ‡ÚÛ¥.
ç¥ÍÓÎË Ì ÒÚ‡‚ËÚË ÔË·‰ Û
‰ÛÊ ıÓÎÓ‰Ì¥È Í¥Ï̇ڥ ‡·Ó
̇ ÔÓÚflÁ¥.
èÂ‚ÂÒÚË ‚ËÏË͇˜ Û
ÔÓÎÓÊÂÌÌfl "OFF" ¥ ‚ËÚfl„ÚË
ÔÓ‰ÛÍÚË, flÍ¥ Á‡ÒÚfl„ÎË ‚
ÌËÊÌ¥È ˜‡ÒÚËÌ¥ ÍÓÎÓÌÍË.
Ç¥‰„Û₇ÚË ‚ËÒÓÚÛ
ÓÔÓÌËı Ì¥ÊÓÍ ÔË·‰Û,
˘Ó· ‚¥Ì ÒÚÓfl‚ ¥‚ÌÓ.
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 58
êˆÂÔÚ ¯ÓÍÓ·‰ÌÓ„Ó ÙÓ̉˛
襉„ÓÚӂ͇: 15 ı‚ËÎËÌ • èË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl: 20 ı‚ËÎËÌ
áÌflÚË ¯Í¥ÍÛ Á ÙÛÍÚ¥‚ ¥ ÔÓÒËÔ‡ÚË ªı ̇ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË (Í¥Ï
χ̉‡ËÌ¥‚). èËÔ‡‚Ú ªı ÎËÏÓÌÌËÏ ÒÓÍÓÏ. êÓÁÍ·‰¥Ú¸ ªı ̇
·Î˛‰¥, ̇ flÍÓÏÛ ÔÓ‰‡‚‡ÚËÏÂÚ¸Òfl ÒÚ‡‚‡, ‡ÁÓÏ Á ÒÛ¯ÂÌËÏË
ÙÛÍÚ‡ÏË. êÓÁÍ·‰¥Ú¸ Û ˜‡¯Â˜ÍË ÍÓÍÓÒÓ‚ËÈ „Ó¥ı ¥ Î¥ÒÓ‚¥ „Ó¥ıË.
Ç¥Á¸Ï¥Ú¸ ͇ÒÚÛβ, ÔÓÒÚ‡‚Ú ªª Û ‚Ó‰flÌÛ ·‡Ì˛, ̇ÒËÔÚ ÚÛ‰Ë
ÔÓ·χÌËÈ Ì‡ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË ¯ÓÍÓ·‰ ¥ ‰Ó‰‡ÈÚ ÏÓÎÓ͇. éÒÚ‡ÌÌ¥ÏË
‰Ó‰‡ÈÚ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË Ï‡Ò·, ‡ Ú‡ÍÓÊ ‚‡Ì¥Î¸ ¥ ÍÓˈ˛. äÓÎË ÒÛÏ¥¯
Òڇ̠ˆ¥ÎÍÓÏ Ó‰ÌÓ¥‰ÌÓ˛, Á‡ÎËÈÚ ªª ‚ ÓÒÌÓ‚Û (˜‡¯Û Á
ÌÂʇ‚¥˛˜Óª ÒڇΥ) ÔË·‰Û.
äÓÊÂÌ Ì‡ÒÚÓÏβπ ÔÓ ˜ÂÁ¥ ̇ Ò‚Ó˛ ‚ˉÂÎÍÛ ¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ ÚÓ„Ó ˜Ë
¥Ì¯Ó„Ó ÙÛÍÚÛ ¥ Á‡ÌÛ˛π ÈÓ„Ó ‚ ¯ÓÍÓ·‰, ˘Ó· ‚¥Ì ÔÓÍË‚Òfl
¯‡ÓÏ ¯ÓÍÓ·‰Û. èË Ôӂ‰ÂÌÌ¥ ‚˜¥ÓÍ ‰Îfl ‰ÓÓÒÎËı ÏÓÊ̇
‰Ó‰‡ÚË ‰Ó ¯ÓÍÓ·‰Û ÎÓÊÍÛ ‡ÎÍÓ„ÓθÌÓ„Ó Ì‡ÔÓ˛: ‚¥ÒÍ¥, ÍÛÂÌÚÓ,
‡χ̸flÍÛ, ÓÏÛ, ‚˯Ì‚Ӫ „Ó¥ÎÍË...
êˆÂÔÚ ÙÓ̉˛ Á ·¥ÎËÏ ¯ÓÍÓ·‰ÓÏ
襉„ÓÚӂ͇: 15 ı‚ËÎËÌ • èË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl: 20 ı‚ËÎËÌ
èÓ¥ÊÚ Á‰Ó·ÌÛ ·ÛÎÓ˜ÍÛ Ì‡ ÍÛ·ËÍË Ô‡‚ËθÌÓª ÙÓÏË. èÓÏËÈÚÂ
ÔÓÎÛÌˈ¥ ¥ ÔÓ‚¥‰Ë‚‡ÈÚÂ Û fl„¥‰ ı‚ÓÒÚËÍË. ḁ́ϥڸ ¯Í¥ÍÛ Á
‡ÔÂθÒËÌ¥‚ ¥ ÓÁ‰¥Î¥Ú¸ ªı ̇ ˜‡ÒÚÓ˜ÍË. êÓÁÍ·‰¥Ú¸ ÛÒ ‚ Ú‡¥Î͇ı,
Û flÍËı ÔÓ‰‡‚‡ÚËÏÂÚ¸Òfl ÒÚ‡‚‡. Ç¥Á¸Ï¥Ú¸ ͇ÒÚÛβ, ÔÓÒÚ‡‚Ú ªª Û
‚Ó‰flÌÛ ·‡Ì˛, ̇ÒËÔÚ ÚÛ‰Ë ÔÓ·χÌËÈ Ì‡ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË ¯ÓÍÓ·‰,
‰Ó‰‡ÈÚ ÚÓÌÍÓ Ì‡ÚÂÚÛ ˆÂ‰Û ‡ÔÂθÒË̇. èÓÒÚÛÔÓ‚Ó ‰Ó‰‡ÈÚÂ
ÒÏÂÚ‡ÌÛ 30 % ÊËÌÓÒÚ¥. äÓÎË ÒÛÏ¥¯ Òڇ̠ˆ¥ÎÍÓÏ Ó‰ÌÓ¥‰ÌÓ˛,
ÏÓÊ̇ ‡ÓχÚËÁÛ‚‡ÚË ªª, ‰Ó‰‡‚¯Ë 1-2 ÎÓÊÍË ‡ÔÂθÒËÌÓ‚Ó„Ó
Î¥ÍÂÛ. ç‡¯ڥ, Á‡ÎËÈÚ ÒÛÏ¥¯ ‚ ÓÒÌÓ‚Û (˜‡¯Û Á ÌÂʇ‚¥˛˜Óª
ÒڇΥ) ÔË·‰Û. äÓÊÂÌ Ì‡ÒÚÓÏβπ ÔÓ ˜ÂÁ¥ ̇ Ò‚Ó˛ ‚ˉÂÎÍÛ
¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ ·ÛÎÓ˜ÍË ‡·Ó ÔÓÎÛÌˈ˛ ¥ ‚ÏÓ˜Ûπ ‚ ¯ÓÍÓ·‰ Ô¥‰
ÙÓÌÚ‡ÌÓÏ. åÓÊ̇ Ú‡ÍÓÊ ÔÓÒÚ‡‚ËÚË Ì‡ ÒڥΠ˜‡¯Â˜ÍÛ Á ÍÓÍÓÒÓ‚Ó˛
ÒÚÛÊÍÓ˛, ˘Ó· ÍÓÊÂÌ Ï¥„ ‚ÏÓ˜ËÚË ÚÛ‰Ë Ò‚¥È ¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ ·ÛÎÓ˜ÍË
‡·Ó fl„Ó‰Û ÔÂ‰ ÚËÏ flÍ Á’ªÒÚË.
êˆÂÔÚ ÍÓ̉ËÚÂÒ¸ÍÓ„Ó ÙÓ̉˛
襉„ÓÚӂ͇: 25 ı‚ËÎËÌ • èË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl: 15 ı‚ËÎËÌ
èÓ¥ÊÚ Á‰Ó·ÌÛ ·ÛÎÓ˜ÍÛ Ì‡ ÍÛ·ËÍË Ô‡‚ËθÌÓª ÙÓÏË. êÓÁ¥ÊÚÂ
‡Ì‡Ì‡Ò ̇ ˜ÓÚËË ˜‡ÒÚËÌË. ḁ́ϥڸ Á ‡Ì‡Ì‡Ò‡ ¯Í¥ÍÛ, ÔÓÚ¥Ï
ÔÓ¥ÊÚ ϒflÍÓÚ¸ ÔÎÓ‰Û Ì‡ ÍÛ·ËÍË Ô‡‚ËθÌÓª ÙÓÏË. ḁ́ϥڸ
¯Í¥ÍÛ Á ·‡Ì‡Ì¥‚. èÓ¥ÊÚ ·‡Ì‡ÌË Ì‡ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË ¥ ÔËÔ‡‚Ú ªı
ÎËÏÓÌÌËÏ ÒÓÍÓÏ. êÓÁÍ·‰¥Ú¸ ¯Ï‡ÚÓ˜ÍË Á‰Ó·ÌÓª ·ÛÎÓ˜ÍË ¥ ÙÛÍÚË
̇ Ú‡¥Î͇ı, ̇ flÍËı ÔÓ‰‡‚‡ÚËÏÂÚ¸Òfl ÒÚ‡‚‡. èÓÒÚ‡‚Ú ªı ̇ ÒÚÓÎ¥
‡ÁÓÏ Á ˜‡¯Â˜Í‡ÏË Á ¥ÁÌËÏË ÔflÌÓ˘‡ÏË. ç‡ÎËÈÚ ‚ ͇ÒÚÛβ
ÏÓÎÓÍÓ ¥ ‰Ó‚‰¥Ú¸ ÈÓ„Ó ‰Ó ÍËÔ¥ÌÌfl, ‰Ó‰‡‚¯Ë 2 ÓÁ˘ÂÔÎÂÌ¥
ÒÚÛ˜ÍË ‚‡Ì¥Î¥. чÈÚ ‚‡Ì¥Î¥ ̇ÒÚÓflÚËÒ¸ ÔÓÚfl„ÓÏ 10 ı‚ËÎËÌ,
ÔÓÚ¥Ï ‚ËÚfl„Ì¥Ú¸ ÒÚÛ˜ÍË. Ç ¥Ì¯¥È ÔÓÒÛ‰ËÌ¥ Á·ËÈÚ flπ˜Ì¥ ÊÓ‚ÚÍË Á
ˆÛÍÓÏ ‰Ó ÓÚËχÌÌfl ÒÛÏ¥¯¥ ·¥ÎÓ„Ó ÍÓθÓÛ. ÑÓ‰‡ÈÚ ÍÓıÏ‡Î˛,
ÔÓÚ¥Ï ÓÁ‚‰¥Ú¸ ÒÛÏ¥¯ „‡fl˜ËÏ ÏÓÎÓÍÓÏ. èÂÂÎËÈÚ ÓÚËχÌÛ
ÒÛÏ¥¯ Û Í‡ÒÚÛβ. Ñӂ‰¥Ú¸ ‰Ó ÍËÔ¥ÌÌfl, ÔÓÒÚ¥ÈÌÓ ÔÂÂÏ¥¯Û˛˜Ë.
ç‡¯ڥ, ‚ËÎËÈÚ ‚Ò ‚ ÓÒÌÓ‚Û (˜‡¯Û Á ÌÂʇ‚¥˛˜Óª ÒڇΥ)
ÔË·‰Û. äÓÊÂÌ ÔÓ ˜ÂÁ¥ ̇ÒÚÓÏβπ ̇ Ò‚Ó˛ ‚ˉÂÎÍÛ ¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ
·ÛÎÓ˜ÍË, ÔÓÎÛÌˈ˛ ‡·Ó ¯Ï‡ÚÓ˜ÓÍ ÙÛÍÚÛ, ‚ÏÓ˜Ûπ ‚ Í‡‚Û Ô¥‰
ÙÓÌÚ‡ÌÓÏ, ‡ ÔÓÚ¥Ï ÔÓÒËÔ‡π, ̇ Ò‚¥È ÒχÍ, ÍÓËˆÂ˛, ÍÓÍÓÒÓ‚Ó˛
ÒÚÛÊÍÓ˛ ‡·Ó ͇͇Ó.
ÑÎfl ÔË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl 6 ÔÓˆ¥È
• 300 „ ÚÂÏÌÓ„Ó ¯ÓÍÓ·‰Û • 2
ÒÚÓÎÓ‚¥ ÎÓÊÍË ÏÓÎÓ͇ • 250
ÏÎ ÒÏÂÚ‡ÌË 30 % ÊËÌÓÒÚ¥
• 75 „ χÒ· • 1 Ô‡„¥Ì˜ËÍ
ÍÓˈ¥ • 1 ˜‡È̇ ÎÓÊ͇
‚‡Ì¥Î¸ÌÓ„Ó ÂÍÒÚ‡ÍÚÛ • 150 „
ÔÓ‰¥·ÌÂÌËı Î¥ÒÓ‚Ëı ‡·Ó
‚ÓÎÓÒ¸ÍËı „Ó¥ı¥‚ • 150 „
ÍÓÍÓÒÓ‚Óª ÒÚÛÊÍË
• 3 ·‡Ì‡ÌË, 3 „Û¯¥, 3
χ̉‡ËÌË • 12 χ¯ÏÂÎÓÛ
• ͥθ͇ ÒÛ¯ÂÌËı ÙÛÍÚ¥‚
(٥̥ÍË, ¥ÌÊË, ˜ÓÌÓÒÎË‚)
• ÎËÏÓÌÌËÈ Ò¥Í
ÑÎfl ÔË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl 6 ÔÓˆ¥È
• 800 „ ·¥ÎÓ„Ó ¯ÓÍÓ·‰Û
• 1 Ò‚¥ÊËÈ ‡ÔÂθÒËÌ
• 500 ÏÎ ¥‰ÍËı ‚Â¯Í¥‚
• 2 ÒÚÓÎÓ‚¥ ÎÓÊÍË
‡ÔÂθÒËÌÓ‚Ó„Ó Î¥ÍÂÛ (ÔÓ
·‡Ê‡ÌÌ˛)
üÍ ‰ÓÔÓ‚ÌÂÌÌfl:
• 250 „ Á‰Ó·ÌËı ·ÛÎÓ˜ÓÍ
• 500 „ ÔÓÎÛÌˈ¸
• 3 ‡ÔÂθÒËÌË
ÑÎfl ÔË„ÓÚÛ‚‡ÌÌfl 6 ÔÓˆ¥È
• 1 Î¥Ú ÏÓÎÓ͇
• 2 ÒÚۘͥ‚ ‚‡Ì¥Î¥
• 10 flπ˜ÌËı ÊÓ‚ÚÍ¥‚
• 150 „ ˆÛÍÓ‚Óª ÔÛ‰Ë
• 80 „ ÍÛÍÛÛ‰ÁflÌÓ„Ó
ÍÓıÏ‡Î˛
üÍ ‰ÓÔÓ‚ÌÂÌÌfl:
• 250 „ Á‰Ó·ÌËı ·ÛÎÓ˜ÓÍ
• 1 ‡Ì‡Ì‡Ò
• 3 ·‡Ì‡ÌË
• 1/2 ÎËÏÓ̇
• 300 „ ÔÓÎÛÌˈ¸
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ ÍÓÍÓÒÓ‚Óª
ÒÚÛÊÍË
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ ̇¥Á‡ÌËı
ÚÓÌÍËÏË ÒÏÛÊ͇ÏË ¥
Ô¥‰ÒχÊÂÌËı ÏË„‰‡Î‚Ëı
„Ó¥ı¥‚
• 1 ˜‡¯Â˜Í‡ Í‡Í‡Ó ·ÂÁ ˆÛÍÛ
59
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 59
1/64