24
C‹HAZ VE AKSAMLARININ TANIMI [Res. Z]
a
Timer ayar dü¤mesi
d
Sepet (bulunması halinde)
b
Mafla
e
Kızartma birimleri
c
Kırıntı toplama tepsisi
f
Gövde
TIMER
Ekmek Kızartma Makinesi 0'dan 5 dakikaya kadar varan bir timer ile donatılmıfltır. Bir pozisyon ile di¤eri arasındaki süre bir dakikadır.
GIDA MADDES‹ TIMER POZ‹SYONU ÇALIfiMA/SONUÇ
-0’KAPALI
Tek tek ekmek dilimleri, tost ekme¤i 3’ Az kızarmıfl
4’ Çok kızarmıfl
‹çi doldurulmufl tostlar 2’ buçuk dakika Az kızarmıfl
3’ buçuk dakika Çok kızarmıfl
Dondurulmufl ufak pizzalar, sandviçler, kruvasanlar
5’ Az kızarmıfl
GENEL B‹LG‹LER
EKMEK KIZARTMA MAK‹NES‹
‹lk kullanım
Dikkat: yeni cihaz biraz duman ve yeni cihazlara has tipik bir koku çıkartabilir. Bu nedenden yiyecekleri koymadan önce birkaç dakika
beklenilmesi tavsiye edilmektedir.
Dikkat yanma tehlikesi: Çok sıcak olduklarında gıda maddelerine ve sepetin, ekmek kızartma makinesinin veya maflaların metal
kısımlarına el de¤dirmeyiniz.
Çalıflma
Maflaları, tek ekmek dilimleri veya tost ekmeklerini ve ekmek kızartma makinesinde ısıtılmaları öngörülmüfl olan içi doldurulmufl tostları ve
dondurulmufl ufak pizzaları (ekmek kızartma makineleri için özel ufak pizzalar) ısıtmak için kullanınız. Kızartılmaları esnasında akan gıda
maddelerini veya iç karıflımları kullanmaktan kaçınınız.
-Gıda maddesini özel maflaların
b
[Res. A] arasına alınız ve maflaları da kızartma birimlerine yerlefltiriniz
e
[Res. B]
- Fifli elektrik prizine takınız ve timerin ayar dü¤mesini
a
arzu edilen kızarma süresi seçilene kadar saat yelkovanı istikametinde çeviriniz
[Res. C]. Kızartma devri sona erdi¤inde cihaz otomatik olarak kapanır ve kızarmanın bitmifl oldu¤unu haber vermek üzere akustik bir sinyal verir.
-Maflaları çıkartınız ve kızarma seviyesini kontrol ediniz. Kızarma süresi, ekme¤in nem oranına, dilimlerin kalınlı¤ına ve tostların içeri¤ine göre
de¤iflir. Kızarma derecesinin memnun edici olmaması halinde, yeniden timeri ayarlayarak kızarma süresini uzatınız.
NOT: Kızarma süresinin yanlıfl ayarlanması halinde, timer ayar dü¤mesini
a
, saat yelkovanı aksi istikametinde çevirerek "0" pozisyonu üzerine
getiriniz. Seçmifl oldu¤unuz pozisyonu yeniden ayarlayınız.
Sepetli çalıflma (bulunması halinde)
Sepetin
d
kullanımı, maflaların arasına alınması mümkün olmayan, fazla kalınlıktaki gıda maddelerinin (sandviçler, bagetler, kruvasanlar, kuru kekler,
vs.) ısıtılması ve buzlarının çözülmesi için özellikle uygundur. Kızarma esnasında akan gıda maddelerini veya iç karıflımları kullanmaktan kaçınınız.
- Maflaları
b
kaldırınız ve gıda maddelerini içine yerlefltirmifl oldu¤unuz sepeti
d
Ekmek Kızartma Makinesinin üst kısmına oturtunuz [Res. D].
- Fifli elektrik prizine takınız ve timerin ayar dü¤mesini
a
arzu edilen kızarma süresi seçilene kadar saat yelkovanı istikametinde çeviriniz [Res. C].
- Isıtma sona erdi¤inde cihaz otomatik olarak kapanır ve kızarmanın bitmifl oldu¤unu haber vermek üzere akustik bir sinyal verir.
- Isıtma veya buz çözme derecesini kontrol ediniz, memnun kalmadı¤ınız taktirde, timeri yeniden ayarlayarak kızarma süresini uzatınız.
Tavsiyeler
- Eflit bir kızarma elde etmek için gıda maddelerini çeviriniz. Bütün sandviç ekmeklerinin buzunu çözmek için, arzu edilen sonuca ulaflılana kadar,
her bir dakikalık çalıflmadan sonra bir dakika beklenmesi tavsiye edilmektedir.
Dikkat: Sepeti
d
kaldırmak için sadece lastikten özel tutakları kullanınız.
TEM‹ZL‹K
- Fifli elektrik besleme flebekesinden çıkartınız.
-Artıkları temizlemek üzere kırıntı toplama tepsisini
c
çıkartınız [Res. E].
- Gövde
f
nemli bir bez ile temizlenebilir. Sert bezlerin veya aflındırıcı deterjanların kullanımından kaçınınız.
-
Maflalar
b
, kırıntıları toplama tepsisi
c
ve sepet
d
normal olarak sıcak su ve deterjan ile veya bulaflık makinesinde 55 ˚C programda yıkanabilirler.
D‹KKAT:
- ÇALIfiMA ESNASINDA H‹Ç B‹R ZAMAN EKMEK KIZARTMA MAK‹NES‹N‹N KIZARTMA KISIMLARININ A⁄ZINI KAPATMAYINIZ.
- C‹HAZ KAPALI ‹KEN B‹LE KIZARTMA B‹R‹MLER‹NE H‹Ç B‹R ZAMAN EL, ÇATAL, KAfiIK VE D‹⁄ER ALETLER‹ SOKMAYINIZ.
-MAfiALARIN ‹Ç‹NE METAL KA⁄IDA SARILMIfi GIDALARI SOKMAYINIZ.
- C‹HAZ SADECE TAMAMEN SO⁄UDUKTAN SONRA KALDIRILAB‹L‹R.
- C‹HAZI ASLA SUYA SOKMAYINIZ.
KULLANIM B‹LG‹LER‹