6
DIŞ YÜZEYLER
• Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
• Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın
yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber
bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
• Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin.
• Kapak, camın temizliğini kolaylaştırmak için kolayca
çıkarılıp takılabilir.
WWW
• Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
• Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst panelini
temizlemek üzere alçaltılabilir.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
Buharlı temizleme cihazları
kullanmayın.
Tüm işlemler sırasında koruyucu
eldiven kullanın.
Gereken işlemleri, fırın soğuk
iken gerçekleştirin.
Cihazın elektrik fişini prizden
çekin.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
BAKIM VE
TEMİZLİK
PİŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en iyi
işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme süreleri
yemeğin fırına konulduğu andan itibaren başlar, ön ısıtma
(gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme sıcaklıkları ve süreleri
yaklaşık olarak verilmiştir ve yemeğin miktarına ve kullanılan
aksesuar türüne göre değişir. İlk başta önerilen en düşük
ayarları kullanın, eğer yemek yeterince pişmezse o zaman
daha yüksek ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve
koyu renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih edin.
Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan yapılmış
tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz, ancak bunlarda
pişirme süresinin biraz daha uzun olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
“Konveksiyonlu” işlevini kullanarak, farklı yemekleri
(örneğin: balık ve sebze) aynı anda farklı seviyelerde
pişirebilirsiniz. Daha kısa pişirme süresi gerektiren yemeği
çıkarın ve daha uzun süre gerektiren yemeği fırında tutmaya
devam edin.
FAYDALI İPUÇLARI
1. Isıtma elemanını yuvasından çıkarın ve ardından
alçaltın.
2. Isıtma elemanını tekrar eski konumuna
yerleştirmek için, kendinize doğru hafifçe çekin ve
tırnak desteğinin doğru yuvada olduğundan emin
olun.
ÜST ISITMA ELEMANINI ALÇALTMA