eklerin kullanımı
H
er ek için önerilen hız tablosuna bakın.
cm
kesici bıçak
Bıçak tüm ekler içinde en çok yönlü olandır. İşleme
s
üresinin uzunluğu elde edilecek dokuyu belirleyecektir.
D
aha kalın doku için darbeli kontrol kullanın.
Bıçağı, kek ve hamur işi yapımında, çiğ ve pişmiş et,
s
ebze, ceviz, patates doğramada, çorbaları püre yapmada
v
e ayrıca bisküvi ve ekmek ufalamada kullanın.
ipuçları
G
İşlemden geçirmeden önce et, ekmek, sebze gibi
y
iyecekleri yaklaşık 2cm inç küpler halinde kesin.
G
Bisküviler ufalanmalı ve makine çalışırken besleme
haznesinden eklenmelidir.
G
Pasta yaparken buzdolabından çıkarttığınız yağları
beklemeden 2cm inç küpler halinde doğrayarak kullanın.
G
Fazla karıştırmamaya dikkat edin.
cn
hamur yoğurucu
Mayalı hamur karışımları için kullanın.
G
Kuru malzemeleri kaseye ekleyin, makine çalışırken sıvı
malzemeleri besleme haznesinden ekleyin. Düzgün, elastik
bir hamur topu oluşana kadar işleyin, bu yaklaşık 60
saniye sürecektir.
G
Tekrar yoğururken sadece elde yoğurun. Kasenin içinde
tekrar yoğurma tavsiye edilmez, çünkü bunu yapmak
mutfak robotunun dengesizleşmesine yol açabilir.
co
çift çırpıcı
Yumurta beyazları, krema, süt köpüğü hafif karışımlar için
ve yağ içermeyen bezeler için yumurta ve şeker çırparken
kullanın.
karıştırıcının kullanımı
1 Kaseyi güç ünitesi üzerine yerleştirin, sökülebilir tahrik
milini ekleyin.
2 Her çırpıcıyı
7
tahrik kafasına sıkıca yerleştirin.
3 Karıştırıcıyı tahrik mili üzerine düşene kadar dikkatle
döndürerek takın.
4 Malzemeleri ekleyin.
5 Kapağı takın – milin ucunun kapağın ortasına
yerleştiğinden emin olun.
6 Çalıştırın.
önemli
G
Çırpma hepsi bir arada kek karışımları yapmak için
uygun değildir, çünkü bu karışımlar çok ağır
olduğundan zarar verecektir. Her zaman bıçağı
kullanın.
ipuçları
G
En iyi sonuç yumurtalar oda sıcaklığındayken elde edilir.
G
Karıştırma öncesinde kase ve karıştırıcıların temiz ve
yağsız olduğundan emin olun.
krema yapma yağı ve şeker
G
En iyi sonuçlar için, yağın krema yapmadan önce oda
sıcaklığında (20°C) yumuşatmasına izin verilmelidir. Bu,
çırpıcıya zarar vereceğinden doğrudan buzdolabından
yağ KULLANMAYIN.
G
U
n ve kurutulmuş meyve gibi daha ağır içerik maddeleri
e
lle devşirilmiş olmalıdır.
G
Önerilen hız tablosunda belirtilen maksimum kapasiteleri
v
e işlem sürelerini aşmayın.
cp
hamur karıştırıcı
H
amur karıştırıcıyı, hafif malzemeleri daha ağır
karışımların içine eklemek için kullanın, örneğin bezeler,
k
remalar ve meyve püreleri.
1
Kaseyi güç ünitesi üzerine yerleştirin, sökülebilir tahrik
milini ekleyin.
2 Karıştırıcıyı
8
tahrik kafasına sıkıca yerleştirin.
3
Devşirme aletini tahrik mili üzerine düşene kadar dikkatle
döndürerek takın.
4 Malzemeleri ekleyin.
5
Kapağı takın – milin ucunun kapağın ortasına
yerleştiğinden emin olun.
6 Düşük hız seçin (hız 1 – 2).
çırpıcıyı çıkartmak için
Çıkartma düğmesine
9
basarak çırpıcıyı tahrik kafasından
ayırın.
ipuçları
G
Hamur karıştırma performansını optimize etmek için düşük
hız gerektiğinden Otomatik veya yüksek hız kullanmayın.
G
En iyi sonuçlar için, yumurta akı veya kremayı aşırı
çırpmayın – çırpılmış karışım çok sıkı ise hamur
karıştırıcının karışımı doğru karıştırması mümkün
olmayacaktır.
G
Hava dışarı atılacağından ve karışım çok gevşek
olacağından önerilen hız tablosunda belirtilenden daha
uzun bir süre karışımı karıştırmayın.
G
Kâse kenarlarında ya da küreğin üzerinde kalan her türlü
karışmamış maddeler dikkatlice spatula ile devşirilmelidir.
cq
maksimum kapasite diski
Kâsede sıvılar karıştırılırken, maksimum kapasite diskinin
bıçak ile birlikte kullanılması gerekir. Bu sızıntıyı önler ve
doğrama bıçağının performansını artırır.
1 Kâseyi güç ünitesine takın.
2 Bıçağı yerleştirin.
3 İşlenecek malzemeleri ekleyin.
4 Kapasite diskini bıçağın üzerine yerleştirin, kâsenin
içindeki çıkıntılara
bk
yerleştiğinden emin olun. Kapasite
diskinin üzerine doğru aşağıya itmeyin.
5 Kapağı takın ve çalıştırın.
dilimleme/doğrama diskleri
çevrilebilir dilimleme/doğrama diskleri - 4mm
cr
,
2mm
cs
Disklerin doğrama taraflarını peynir, havuç, patates ve
benzer dokudaki gıdalar için kullanın.
Dilimleme tarafını peynir, havuç, patates, kabak, salatalık,
sakız kabağı, pancar ve soğan dilimlemek için kullanın.
ekstra ince doğrayıcı diski
ct
Parmesan peyniri ve Alman patatesi için patates rendeler.
ince jülyen doğrama
dk
Patates kızartma, karışık kızartmalar ve sebze garnitürleri
için patatesleri pipetler ve büyük parçalar halinde kesmek
için kullanın.
42