TR
5
PİİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir.
Pişirme süreleri yemeğin fırına konulduğu andan
itibaren başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur.
Pişirme sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir
ve yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne
göre değişir.
İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın, eğer
yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin.
Verilen aksesuarları kullanın ve koyu renkli metal kek
kaplarını ve fırın tepsilerini tercih edin.
Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan
yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz, ancak
bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun olacağını
unutmayın.
TATLI
- Alt ve üstten ısıtma işleviyle tek bir raf üzerinde
lezzetli tatlılar pişirebilirsiniz. Koyu renkli metal fırın
kapları kullanın ve bunları daima cihazla birlikte
verilen rafın üzerine yerleştirin. Birden fazla raf
üzerinde pişirmek için "Fanlı Hava Dolaşımı" işlevini
seçin ve fırın kaplarını farklı raflar üzerinde dağınık
yerleştirerek, sıcak hava dolaşımını kolaylaştırın.
- Koyu renkli metal fırın kapları kullanın ve bunları
daima cihazla birlikte verilen rafın üzerine yerleştirin.
- Mayalı bir kekin pişip pişmediğini anlamak için kekin
ortasına tahta bir kürdan batırın. Eğer kürdan dışarıya
temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
- Eğer yapışmaz fırın kabı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda eşit şekilde
kabarmayabilir.
- Yiyeceğiniz, pişirme sırasında “şişerse”, bir sonraki
pişirmenizde daha düşük bir sıcaklık kullanın ve
eklediğiniz sıvı miktarını azaltmayı veya karışımı daha
nazik karıştırmayı düşünün.
ET
- Pişirilecek parça etin büyüklüğüne uygun olan
herhangi bir fırın tepsisi veya ateşe dayanıklı (payreks)
kap kullanın. Rostoluk et parçaları için, tavanın içine
biraz et suyu eklemenizi ve lezzet katması için pişirme
sırasında ara sıra bu suyu etin üzerinde gezdirmenizi
öneririz. Bu işlem sırasında buhar oluşacağına dikkat
edin. Et pişince, 10-15 dakika daha fırında bekletin
veya alüminyum folyoya sarın.
- Et parçalarını ızgarada pişirirken, eşit pişmelerini
sağlamak için aynı kalınlıkta kesilmiş parçaları seçin.
Çok kalın et parçalarının pişmesi daha uzun sürer. Etin
dışının yanmasını önlemek için, tel rafın konumunu
alçaltarak, eti ızgaradan daha uzağa alın. Eti, pişirme
süresinin üçte ikisine geldiğinizde çevirin. Buhar
çıkacağından kapağı açarken dikkat edin.
Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplamak için,
doğrudan yemeğin yerleştirildiği rafın altına 200
ml içme suyu doldurulmuş bir damlama kabı
yerleştirilmesini öneriyoruz. Gerekirse yeniden
doldurun.
FAYDALI İPUÇLARI
Daha fazla bilgi için docs.hotpont.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin