Leonard LHN1113X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
LHN1113X
Kullanma Kılavuzu
Fırın
İÇİNDEKİLER
Güvenlik Bilgileri 2
Güvenlik talimatları 3
Montaj 7
Ürün tanımı 7
Kontrol paneli 8
İlk kullanımdan önce 8
Günlük kullanım 9
Aksesuarların kullanılması 10
Ek fonksiyonlar 11
İpucu ve öneriler 11
Bakım ve temizlik 17
Sorun Giderme 19
Enerji verimliliği 20
Tüketicinin Seçimlik Hakları 21
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
AŞAĞIDAKİLER İÇİN WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDİN:
Kullanım önerileri, broşürler, sorun giderme bilgileri, servis ve onarım
bilgileri:
www.leonard-hausgeraete.de/support
GÜVENLIK BILGILERI
Cihazın montaj ve kullanımından önce, verilen talimatları
dikkatlice okuyun. Üretici, yanlış kurulum veya kullanımdan
kaynaklanan yaralanma ya da hasarlardan sorumlu değildir.
Talimatları, ileride kullanabilmeniz için her zaman güvenli ve
kolay ulaşılabilir bir yerde tutun.
Çocukların ve savunmasız kişilerin güvenliği
Bu cihaz, güvenli şekilde kullanımı ve oluşabilecek
tehlikeler hakkında talimat, gözetim veya bilgi verilmesi
halinde 8 yaş ve üzeri çocuklar ve fiziksel, duyumsal veya
zihinsel kapasitesi düşük veya bilgi ve deneyimi olmayan
kişiler tarafından kullanılabilir. 8 yaşından küçük çocuklar
ve ileri düzey zihinsel ile fiziksel engellere sahip kişiler
gözetim altında bulunmadıkları müddetçe bu ürünü tek
başına kullanmamalıdır.
Çocukların cihazla içeren mobil cihazlarla oynamasına izin
vermeyin.
Tüm ambalajları çocuklardan uzak tutun ve uygun şekilde
bertaraf edin.
UYARI: Cihaz çalışırken veya soğuma aşamasındayken
çocukları ve evcil hayvanları cihazdan uzak tutun. Cihazın
erişilebilir kısımları kullanım esnasında sıcak olabilir.
2 Leonard
Cihazın çocuk güvenlik aygıtı varsa etkinleştirilmelidir.
Cihazın temizlik ve bakım işlemi, denetim altında
olmadıkları sürece çocuklar tarafından yapılmamalıdır.
Genel Güvenlik
Cihazın montajı ve kablo değişimi yalnızca kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
Tehlikeleri önlemek adına kontrol paneli, konektörün
eşleşen renkleriyle belirtilen ısıtma birime bağlanmalıdır.
UYARI: Cihaz ve erişilebilir parçalar kullanım esnasında
ısınır. Isıtma elemanlarına dokunmaktan kaçının.
Cihaza tepsi veya aksesuarları yerleştirirken veya
çıkarırken mutlaka fırın eldiveni kullanın.
Herhangi bir bakım yürütmeden önce cihaz fişini prizden
çekin.
UYARI: Elektrik şoku ihtimalini ortadan kaldırmak için,
lambayı değiştirmeden önce cihazı mutlaka kapayın.
Cihazı, yerleşik yapıya kurmadan kullanmayın.
Cihazı temizlemek için buharlı bir temizleyici kullanmayın.
Cam kapağı silmek için sert, aşındırıcı temizleyiciler veya
keskin metal kazıyıcılar kullanmayın. Bu tip malzemeler,
yüzeyi çizebilir ve camın kırılmasına neden olabilir.
Ana güç kaynağı kablosunun zarar görmesi durumunda,
bir elektrik hasarının meydana gelmesine engel olmak için,
kablonun değişimi, üretici, Yetkili Servis veya benzer
nitelikteki kalifiye bir kişi tarafından yapılmalıdır.
Bağlantıyı kesme işlemi, kablolama kurallarına uygun
olarak sabit kablolarda gerçekleştirilmelidir.
GÜVENLIK TALIMATLARI
Montaj
UYARI! Cihazın montajı
yalnızca kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
Tüm ambalajları çıkarın.
Hasarlı bir cihazı monte etmeyin ya da
kullanmayın.
Cihazla birlikte verilen montaj
talimatlarını takip edin.
Cihazı hareket ettirdiğinizde dikkatli
olun, cihaz ağırdır. Her zaman
koruyucu eldiven ve koruyuculu
ayakkabı kullanın.
Cihazı kulpundan tutarak çekmeyin.
Leonard 3
Cihazı, kurulum gerekliliklerini
karşılayan güvenli ve uygun bir yere
yerleştirin.
Mutfak kabini ve cihazın yerleştirileceği
yer, uygun boyutlara sahip olmalıdır.
Diğer cihazlar ve üniteler arasında
olması gereken minimum mesafeyi
koruyun.
Cihazı monte etmeden önce, fırın
kapağının engelsiz açılıp açılmadığını
kontrol edin.
Cihazın parçalarında elektrik akımı
bulunmaktadır. Tehlike arz eden
parçalara dokunmayı önlemek
amacıyla cihazı, mobilyalar ile
çevreleyin.
Cihaz, elektrikli bir soğutma sistemiyle
donatılmıştır. Elektrikli güç kaynağı
kullanılarak çalıştırılmalıdır.
Kabin minimum yük‐
sekliği (Tezgah mini‐
mum yüksekliğinin
altında kabin)
590 (600) mm
Kabin genişliği 560 mm
Kabin derinliği 550 (550) mm
Cihazın ön yüksekliği 598 mm
Cihazın arkasının
yüksekliği
579 mm
Cihazın ön genişliği 594 mm
Cihazın arka genişli‐
ği
558 mm
Cihazın derinliği 561 mm
Cihazın ankastre de‐
rinliği
540 mm
Açık kapak ile derin‐
lik
1007 mm
Havalandırma açıklı‐
ğı minimum boyutu.
Alt arka tarafta bulu‐
nan açıklık
560x20 mm
Montaj vidaları 4x25 mm
Cihazı monte etmeden önce, tablodaki
geçerli bir ocağa uygun olduğunu kontrol
edin.
Tipi Maksimum güç
LES6001F 6000 W
LES6061F 7600 W
LEM6001E 7000 W
Elektrik bağlantısı
UYARI! Yangın ve elektrik
çarpması riski.
Tüm elektrik bağlantıları kalifiye bir
elektrik teknisyeni tarafından
yapılmalıdır.
Cihaz topraklanmalıdır.
Anma değeri plakasındaki
parametrelerinin ana güç kaynağının
elektrik gücüne uygun olduğundan
emin olun.
Daima düzgün takılmış, elektrik
çarpmasına karşı korumalı bir priz
kullanınız.
Priz çoğaltıcılarını ve uzatma
kablolarını kullanmayın.
Elektrik fişine ve kablosuna zarar
vermemeye özen gösterin. Cihazın ana
kablosunun değiştirilmesi gerekirse, bu
işlem Yetkili Servis tarafından
yapılmalıdır.
Şebeke kablolarının, özellikle çalışırken
veya kapı sıcak olduğunda, cihazın
kapağına veya cihazın altındaki
yuvanın yakınına temas etmesine veya
yanmasına izin vermeyin.
Akım taşıyan ve izole edilmiş parçaların
darbe koruması araç kullanılmaksızın
çıkarılamayacak şekilde takılmalıdır.
Fişi prize sadece montaj
tamamlandıktan sonra takın.
Kurulumdan sonra elektrik fişine
erişilebildiğinden emin olun.
Priz gevşemişse fişi takmayın.
Cihazın fişini prizden çıkarmak için
elektrik kablosunu çekmeyin. Her
zaman fişten tutarak çekin.
Sadece doğru yalıtım malzemelerini
kullanın: Hat koruyucu devre kesiciler,
4 Leonard
sigortalar (yuvasından çıkarılan vida tipi
sigortalar), toprak kaçağı kesicileri ve
kontaktörler.
Elektrik tesisatı, cihazın ana şebeke
bağlantısını tüm kutuplardan
kesebilmenize olanak sağlayan bir
yalıtım malzemesine sahip olmalıdır.
Yalıtım malzemesinin kontak açıklığının
genişliği en az 3 mm olmalıdır.
Bu cihaz, elektrik fişi ve elektrik kablosu
olmadan teslim edilir.
Ocak bağlantı soketi fırının üstünde
bulunur. Ocak, pişirme bölgeleri ve
topraklama kablosu için bağlantı
kablolarına sahiptir. Kablolar fişli
bağlantılara sahiptir. Ocağı fırına
bağlamak için bağlantıları doğru fırın
soketine takın. Fişlerin ve prizlerin
sahip olduğu tasarımlar yanlış
bağlanmalarını önler.
Elektrik voltajının farklı olması durumunda,
terminal panosunda bulunan bağlantı
köprülerini yeniden düzenleyin (aşağıdaki
bağlantı diyagramına bakın). Topraklama
kablosunu terminale bağlayın. Besleme
kablosunu terminal panosuna bağladıktan
sonra bir kelepçe yardımıyla tutturun.
Terminal panosuna bağlanma
Cihaz, altı kutuplu bir terminal panosuna
sahiptir. Bağlantı köprüleri (köprüler), nötr
kablolu bir 400 V 3 fazlı çalışma için ayar‐
lanmıştır.
1 = 45 mm
2 = 45 mm
3 = 60 mm
4 = 60 mm
= 70 mm
1 2 3 4 5
L 1 – 2 – 3 = faz kabloları
N 4 = nötr kablosu
= topraklama kablosu
Terminal panosuna bağlanma
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5
230V 3~
230V 1~
400V 2N~
400V 3N~
L1
L1 N
L2
L1 N
N
L2
L3
L1
L2
L3
PE
PE
PE
PE
Avrupa için montaj veya değişime uygun
kablo tipleri:
H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-
F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F
Kablo ile ilgili bölüme bakmak için bilgi
etiketindeki toplam güce bakın.
Kullan
UYARI! Yaralanma, yanma ve
elektrik çarpması veya patlama
riski vardır.
Bu cihaz, sadece evde kullanım içindir.
Cihazın teknik özelliklerini kesinlikle
değiştirmeyin.
Havalandırma boşluklarının kapalı
olmadığından emin olun.
Cihaz çalışır durumdayken denetimsiz
bırakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapatın.
Çalışır konumdayken cihaz kapağını
dikkatli şekilde açın. Sıcak hava
çıkabilir.
Cihaz suyla temas halindeyken veya
ıslak ellerle cihazı kullanmayın.
Leonard 5
Açık cihaz kapağına baskı
uygulamayın.
Cihazı bir çalışma tezgahı veya bir
eşya koyma masası gibi kullanmayın.
Cihaz kapağını dikkatlice açın. Alkollü
malzemeler kullanılması, alkol ve
havanın karışmasına neden olabilir.
Kapağı açarken cihaza kıvılcım veya
çıplak alev temas etmemesine dikkat
edin.
Cihazın içine, üzerine veya yakınına
yanıcı ürünler ya da yanıcı ürünlerle
ıslanmış maddeler koymayın.
UYARI! Cihazın zarar görme
riski vardır.
Emaye kısmın hasar görmesini veya
renginin solmasını önlemek için:
cihazın alt kısmına fırın kabı veya
diğer cisimleri doğrudan koymayın.
cihazın alt boşluğuna doğrudan
alüminyum folyo koymayın.
sıcak cihaza doğrudan su
koymayın.
yemek pişirmeyi bitirdikten sonra
nemli tabak ve yiyecekleri cihazın
içinde bırakmayın.
aksesuarları çıkarırken ve takarken
dikkatli olun.
Emaye ya da paslanmaz çelik kısmın
renginin solması cihazın performansını
etkilemez.
Bu cihaz sadece pişirme amaçlıdır.
Oda ısıtma gibi başka amaçlarla
kullanılmamalıdır.
Pişirme işlemini daima fırın kapağı
kapalı halde yapınız.
Bakım ve temizlik
UYARI! Yaralanma, yangın
veya cihazın zarar görme riski
söz konusudur.
Bakım işleminden önce, cihazı devre
dışı bırakın ve elektrik bağlantısını
kesin.
Cihazın soğuk olduğundan emin olun.
Cam panellerin kırılma riski vardır.
Hasar gördüklerinde kapağın cam
panellerini hemen değiştirin. Yetkili
Servis Merkezini arayın.
Kapıyı cihazdan çıkarırken dikkatli olun.
Kapı ağırdır!
Yüzey malzemesinin bozulmasını
önlemek için cihazı düzenli olarak
temizleyin.
Cihazı yumuşak nemli bir bezle
temizleyin. Sadece nötr deterjanlar
kullanın. Aşındırıcı ürünler, aşındırıcı
ovma bezleri, çözücüler veya metal
cisimler kullanmayın.
Fırın spreyi kullanıyorsanız paketinde
belirtilen güvenlik talimatlarını takip
edin.
İç aydınlatma
UYARI! Elektrik çarpması riski.
Bu ürünün içindeki lamba(lar) ve ayrı
satılan yedek parça lambalar ile ilgili
olarak: Bu lambaların sıcaklık, titreşim,
nem gibi ev aletlerindeki aşırı fiziksel
koşullara dayanması ya da cihazın
çalışma durumu hakkında bilgi vermesi
amaçlanmıştır. Diğer uygulamalarda
kullanılmak üzere tasarlanmamışlardır
ve ev odası aydınlatması için uygun
değillerdir.
Sadece aynı özelliklerdeki lambaları
kullanın.
Servis
Cihazı onarmak için yetkili bir Servis
Merkezine başvurun.
Sadece orijinal yedek parçalar kullanın.
Elden Çıkarma
UYARI! Yaralanma ya da
boğulma riski.
Cihazın fişini prizden çekin.
Cihazı yakın ana elektrik kablosunun
bağlantısını kesin ve atın.
Çocukların evcil hayvanların cihaza
sıkışmasını önlemek için kapı
mandalını kaldırın.
6 Leonard
MONTAJ
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Ankastre montaj
589
598
594
114
19
21540
570
558
min. 550
20
min. 560
3
9
600
(*mm)
Cihazın mobilyaya sabitlenmesi
ÜRÜN TANIMI
Genel bakış
7
8
9
4
3
2
1
10
1 3 4 5 62 2
1
Kontrol paneli
2
Ocak düğmeleri
3
Güç lambası / sembolü
4
Isıtma fonksiyonları düğmesi
5
Kontrol düğmesi (sıcaklık için)
6
Sıcaklık göstergesi / sembol
7
Soğutma fanı için hava menfezleri
8
Isıtıcı eleman
9
Lamba
10
Raf konumları
Leonard 7
Aksesuarlar
Tel raf
Pişirme kapları, kek kalıpları,
kızartmalar içindir.
Pişirme tepsisi
Kek ve bisküviler içindir.
KONTROL PANELI
Pişirme bölgesi düğmeleri
Ocağı pişirme bölgesi düğmeleri ile çalıştırabilirsiniz.
Ocak kullanma kılavuzunda bulunan Güvenlik bölümlerini okumalısınız.
Isı ayarları
Düğme göstergesi Fonksiyon
0 Kapalı konum
1 - 9 Isı ayarları
İkili pişirme bölgesi
düğmesi
1. Düğmeyi gerekli ısı ayarına getirin.
2. Pişirme işlemini tamamlamak için
düğmeyi kapalı (off) konumuna getirin.
İkili pişirme bölgesinin
kullanılması (varsa)
İkili pişirme bölgesini
etkinleştirmek için düğmeyi
saat yönünde çevirin.
Durdurma konumuna
getirmeyin.
1. Düğmeyi saat yönünde çevirerek 9
konumuna getirin.
2. Düğmeyi "klik" sesi duyuncaya kadar
yavaşça sembolüne doğru çevirin.
Her iki pişirme bölgesi çalışır.
3. Gerekli ısı ayarını yapmak için bkz. "Isı
ayarları".
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
İlk Temizlik
Fırından tüm aksesuarları çıkarın.
"Bakım ve Temizlik" bölümüne bakın.
Fırını ve aksesuarları ilk kullanım
öncesinde temizleyin.
Aksesuarları başlangıçtaki yerlerine
koyun.
Ön ısıtma
İlk kullanımdan önce boş fırını önceden
ısıtın.
1. fonksiyonunu ayarlayın. En yüksek
ısıyı ayarlayın.
2. Fırını 1 saat çalıştırın.
3. Fırını kapatın ve soğumasını bekleyin.
Aksesuarlar normalde olduğundan daha
sıcak olabilir. Fırından koku ve duman
yayılabilir. Odadaki hava akışının yeterli
olduğundan emin olun.
8 Leonard
GÜNLÜK KULLANIM
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Fırın fonksiyonları
Fırın fonksiyonu Uygulama
Kapalı konum Fırın kapalıdır.
Alt ısıtma Alt kısmı gevrek kekler pişirmek ve yiyecekleri korumak
içindir.
Hızlı Izgara İnce yiyecek parçalarını veya tost ekmeği kızartmak için‐
dir.
Alt + Üst ısıtma Tek raf konumunda pişirme ve kızartma yapmak içindir.
Klasik Pişirme Bu fonksiyon pişirme sırasında enerji tasarrufu sağlamak
için tasarlanmıştır. Bu fonksiyonu kullandığınızda fırın içi
sıcaklığı ayarladığınız sıcaklıktan farklı olabilir. Isıtma gü‐
cü düşürülebilir. Daha fazla bilgi için "Günlük Kullanım"
bölümü, Notlar kısmına bakın: Klasik Pişirme.
Notlar : Klasik Pişirme
Bu fonksiyon AB 65/2014 ve AB 66/2014
direktiflerinde belirtilen enerji verimliliği
sınıfı ve çevreci tasarım gereksinimlerine
uymak için kullanılır. EN 60350-1'e göre
testler.
Fonksiyonun aksamadan çalışması ve
fırının mümkün olduğunca verimli
çalışması için pişirme sırasında fırın
kapağı kapalı kalmalıdır.
Bu işlevi kullanırken lamba otomatik
kapanır.
Pişirme talimatları için “İpuçları ve faydalı
bilgiler” bölümüne bakınKlasik Pişirme.
Genel enerji tasarrufu önerileri için, "Enerji
Verimliliği" bölümünde Enerji Tasarrufu
kısmına bakın.
Ayarlamanın yapılışı: Isıtma
fonksiyonu
1.
Adım
Bir ısıtma fonksiyonu seçmek
için ısıtma fonksiyonları düğ‐
mesini çevirin.
2.
Adım
Sıcaklığı .
3.
Adım
Pişirme işlemi sona erdiğinde,
fırını kapatmak için düğmeleri
kapalı konuma getirin.
Pişirme bölgesi düğmeleri
Ocağı pişirme bölgesi düğmeleri ile çalıştırabilirsiniz.
Ocak kullanma kılavuzunda bulunan Güvenlik bölümlerini okumalısınız.
Leonard 9
Isı ayarları
Düğme göstergesi Fonksiyon
0 Kapalı konum
1 - 9 Isı ayarları
İkili pişirme bölgesi
düğmesi
1. Düğmeyi gerekli ısı ayarına getirin.
2. Pişirme işlemini tamamlamak için
düğmeyi kapalı (off) konumuna getirin.
İkili pişirme bölgesinin
kullanılması (varsa)
İkili pişirme bölgesini
etkinleştirmek için düğmeyi
saat yönünde çevirin.
Durdurma konumuna
getirmeyin.
1. Düğmeyi saat yönünde çevirerek 9
konumuna getirin.
2. Düğmeyi "klik" sesi duyuncaya kadar
yavaşça sembolüne doğru çevirin.
Her iki pişirme bölgesi çalışır.
3. Gerekli ısı ayarını yapmak için bkz. "Isı
ayarları".
AKSESUARLARIN KULLANILMASI
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Aksesuarların yerleştirilmesi
Tel raf:
Rafı, raf desteğinin kılavuz çubuklarının
arasına itin ve ayakların aşağı doğru
baktığından emin olun.
Pişirme tepsisi:
Tepsiyi seçili fırın seviyesinin kılavuz çu‐
buklarının arasına itin.
10 Leonard
EK FONKSIYONLAR
Soğutma fanı
Fırın çalışırken, fırın yüzeyinin soğuk
kalması için soğutma fanı otomatik olarak
çalışır. Fırını kapatırsanız, soğutma fanı
fırın soğuyana kadar çalışmaya devam
edebilir.
Güvenlik termostatı
Fırının hatalı kullanılması veya kusurlu
bileşenler tehlikeli şekilde aşırı ısınmaya
neden olabilir. Bunun önüne geçmek için,
fırında gücü kesen bir güvenlik termostatı
bulunur. Sıcaklık düştüğünde fırın
otomatik olarak tekrar çalışmaya başlar.
İPUCU VE ÖNERILER
Pişirme önerileri
Fırında dört raf konumu mevcuttur.
Raf konumlarını fırının alt kısmından
başlayarak sayınız.
Yeni fırınınız eski fırınınıza göre farklı
şekilde pişiriyor ya da kızartıyor olabilir.
Aşağıdaki tabloda sıcaklık, pişirme süresi
ve raf konumuna ilişkin standart ayarları
bulabilirsiniz.
Belirli bir yemek tarifi için ilgili ayarları
bulamadığınız takdirde, benzer tariflere
bakınız.
Kek pişirme
Fırın kapağını, pişirme süresinin 3/4'ü
geçmeden açmayın.
Et ve balık pişirme
İçindeki suyun sızıp kurumaması için, eti
kesmeden önce 15 dakika bekletin.
Kızartma esnasında fırının içinde aşırı
duman oluşmasını önlemek için, derin
tava/pişirme kabına biraz su koyun.
Duman birikmesini önlemek için,
kuruduktan sonra her seferinde su ekleyin.
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne,
kıvamına ve hacmine göre değişiklik
gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki
performansı gözlemleyin. Cihazda pişirme
yaparken kullandığınız pişirme kaplarına,
tariflere ve miktarlara göre en iyi ayarları
(ısı ayarı, pişirme süresi, vs.) tespit edin.
Pişirme ve fırında kızartma
Şu fonksiyonu kullanın: Alt + Üst ısıtma.
KEKLER
(°C) (dakika)
Çırpma usulü tarifler 170 2 45 - 60 Kalıpta kek
Kurabiye hamuru 170 2 24 - 34 Kalıpta kek
Yağlı sütlü cheeseca‐
ke
170 1 60 - 80 Kalıpta kek, Ø 26 cm
Strudel 175 2 60 - 80 Pişirme tepsisi
Reçelli tart 170 2 30 - 40 Kalıpta kek, Ø 26 cm
Meyveli kek 170 2 60 - 70 Kalıpta kek, Ø 26 cm
Leonard 11
KEKLER
(°C) (dakika)
Yılbaşı pastası / Bol
meyveli kek
170 2 50 - 60 Kalıpta kek, Ø 20 cm
Erikli kek, boş fırını
önceden ısıtın
170 2 50 - 60 Ekmek kalıbı
Kurabiye, boş fırını
önceden ısıtın
150 3 20 - 30 Pişirme tepsisi
Bezeler 100 3 90 - 120 Pişirme tepsisi
Çörekler, boş fırını ön‐
ceden ısıtın
190 3 15 - 20 Pişirme tepsisi
Kremalı çörek, boş fı‐
rını önceden ısıtın
190 3 25 - 35 Pişirme tepsisi
Kaplama turtalar 180 3 45 - 70 Kalıpta kek, Ø 20 cm
Victoria sandviçi 180 1 veya 2 40 - 55 Kalıpta kek, Ø 20 cm
Boş fırını önceden ısıtın.
EKMEK VE
PİZZA (°C) (dakika)
Beyaz ekmek, 1 - 2
parça, her biri 0,5 kg
190 1 60 - 70 -
Çavdar ekmeği, önce‐
den ısıtmak gerekli
değil
190 1 30 - 45 Ekmek kalıbı
Ekmek, 6 - 8 rulo 190 2 25 - 40 Pişirme tepsisi
Pizza 190 1 20 - 30 Pişirme kabı
Yağlı çörekler 200 3 10 - 20 Pişirme tepsisi
Aksi belirtilmedikçe ikinci raf konumunu
kullanın.
Kek kalıbını kullanın.
MEYVE‐
Lİ PASTALAR (°C) (dakika)
Makarnalı börek 180 40 - 50
MEYVE‐
Lİ PASTALAR (°C) (dakika)
Sebzeli tart 200 45 - 60
Kiş, birinci raf ko‐
numunu kullanın
190 40 - 50
12 Leonard
MEYVE‐
Lİ PASTALAR (°C) (dakika)
Lazanya 200 25 - 40
İç dolgulu makarna 200 25 - 40
Yorkshire pudingi,
6 puding kalıbı,
boş fırını önceden
ısıtın
220 20 - 30
İkinci raf konumunu kullanın.
Tel rafı kullanın.
ET
(°C) (dakika)
Sığır eti 200 50 - 70
Keçi eti 180 90 - 120
Dana eti 190 90 - 120
Az pişmiş rozbif 210 44 - 50
Orta pişmiş rozbif 210 51 - 55
İyi pişmiş rozbif 210 55 - 60
Aksi belirtilmedikçe ikinci raf konumunu
kullanın.
ET
(°C) (dakika)
Domuz kolu, deri‐
siyle
180 120 - 150
ET
(°C) (dakika)
Domuz eti, 2 par‐
ça
180 100 - 120
Kuzu butu 190 110 - 130
Bütün Tavuk 200 70 - 85
Bütün hindi, birin‐
ci raf konumunu
kullanın
180 210 - 240
Bütün ördek 175 120 - 150
Bütün kaz, birinci
raf konumunu kul‐
lanın
175 150 - 200
Tavşan, parçalar
halinde
190 60 - 80
Tavşan, parçalar
halinde
190 150 - 200
Bütün sülün 190 90 - 120
İkinci raf konumunu kullanın.
Sıcaklığı 190 °C'ye ayarlayın.
BALIK
(daki‐
ka)
Alabalık / Çipu‐
ra
40 - 55 3 - 4 balık
Ton Balığı / So‐
mon
35 - 60 4 - 6 fileto
Izgara
Boş fırını önceden ısıtın.
Üçüncü raf konumunu kullanın.
Sıcaklığı 250 °C'ye ayarlayın.
Leonard 13
IZGARA
(kg)
(dakika)
1. taraf
(dakika)
2. taraf
Fileto biftekler, 4 parça 0,8 12 - 15 12 - 14
Bonfile, 4 parça 0,6 10 - 12 6 - 8
Sosis, 8 - 12 - 15 10 - 12
Keçi eti pirzolalar, 4 parça 0,6 12 - 16 12 - 14
Tavuk, yarım, 2 1 30 - 35 25 - 30
Kebaplar, 4 - 10 - 15 10 - 12
Tavuk göğsü, 4 parça 0,4 12 - 15 12 - 14
Burgerler, 6 0,6 20 - 30 -
Balık fileto, 4 parça 0,4 12 - 14 10 - 12
Tost sandviçleri, 4 - 6 - 5 - 7 -
Kızarmış ekmek, 4 - 6 - 2 - 4 2 - 3
Klasik Pişirme - önerilen aksesuarlar
Koyu ve yansıtma yapmayan kalıp ve kaplar kullanın. Açık renk ve yansıtma yapan
kaplara kıyasla ısıyı daha iyi emerler.
Pizza tavası
Pişirme kabı
Peynirli tart‐
lar
Turta tabanı kalıbı
Koyu, yansıtmayan
28 cm çap
Koyu, yansıtmayan
26 cm çap
Seramik
8 cm çap, 5
cm yükseklik
Koyu, yansıtmayan
28 cm çap
Klasik Pişirme
En iyi sonucu almak için aşağıdaki tabloda
listelenen önerileri takip edin.
14 Leonard
(°C) (dak)
Tatlı ruloları, 12
parça
pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
180 2 35 - 40
Ekmek, 9 parça pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
180 2 35 - 40
Pizza, dondurul‐
muş, 0,35 kg
tel raf 220 2 35 - 40
İsviçre rulosu pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
170 2 30 - 40
Brownie pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
180 2 30 - 40
Sufle, 6 parça tel raf üzerinde sera‐
mik peynirli tart
200 3 30 - 40
Turta
tab.pand.kar.
tel raf üzerinde
tab.pand.kar.
170 2 20 - 30
Victoria sandviçi tel rafta pişirme tabağı 170 2 35 - 45
Buğulama balık,
0,3 kg
pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
180 3 35 - 45
Bütün balık, 0,2
kg
pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
180 3 35 - 45
Balık fileto, 0,3
kg
tel raf üzerinde pizza
kabı
180 3 35 - 45
Buğulama et,
0,25 kg
pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
200 3 40 - 50
Şiş kebap, 0,5 kg pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
200 3 25 - 35
Çerezler, 16 par‐
ça
pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
180 2 20 - 30
Makaron, 20 par‐
ça
pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
180 2 40 - 45
Muffin, 12 parça pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
170 2 30 - 40
Yufka tatlısı, 16
parça
pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
170 2 35 - 45
Leonard 15
(°C) (dak)
Kurabiye hamur‐
lu bisküviler, 20
parça
pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
150 2 40 - 50
Küçük tartlar, 8
parça
pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
170 2 20 - 30
Sebzeler, buğu‐
lama, 0,4 kg
pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
180 3 35 - 40
Vejetaryen omlet tel raf üzerinde pizza
kabı
200 3 30 - 45
Akdeniz sebzele‐
ri, 0,7 kg
pişirme tepsisi veya
damlalık tepsisi
180 4 35 - 40
Test enstitüleri için bilgiler
IEC 60350-1'e göre testler.
(°C) (dakika)
Küçük
kekler,
bir tepsi‐
de 20
adet
Alt + Üst
ısıtma
Pişirme
tepsisi
3 170 20 - 30 -
Elmalı
kek, 2
kalıp
Ø20 cm
Alt + Üst
ısıtma
Tel raf 1 170 80 - 120 -
Pandis‐
panya,
kek kalı‐
bı Ø26
cm
Alt + Üst
ısıtma
Tel raf 2 170 35 - 45 -
Kısa ek‐
mek
Alt + Üst
ısıtma
Pişirme
tepsisi
3 150 20 - 35 Fırını önceden
10 dakika ısıtın.
Kızar‐
mış ek‐
mek, 4 -
6 adet
Izgara Tel raf 3 maks
.
2 - 3 dakika
ilk taraf; 2 - 3
dakika ikinci
taraf
Fırını önceden 3
dakika ısıtın.
16 Leonard
(°C) (dakika)
Sığır
burger,
6 adet,
0,6 kg
Izgara Tel raf
ve
damla‐
lık tep‐
sisi
3 maks
.
20 - 30 Tel rafı üçüncü
seviyeye, damla‐
lık tepsisini fırı‐
nın ikinci seviye‐
sine koyun.
Ayarlanan süre‐
nin yarısına ge‐
lindiğinde tabağı
çevirin.
Fırını önceden 3
dakika ısıtın.
BAKIM VE TEMIZLIK
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Temizlik hakkında açıklamalar
Temizlik
Maddeleri
Fırının ön kısmını yumuşak bir bez ve deterjanlı ılık suyla temizleyin. Boşluk
çerçevesi etrafındaki kapak contasını temizleyin ve kontrol edin.
Metal yüzeleri temizlemek için temizleme solüsyonu kullanın.
Lekeler orta derece etkili bir deterjanla temizlenmelidir.
Günlük Kul‐
lanım
Her kullanımdan sonra boşluğu temizleyin. Birikmiş yağlar ya da diğer artık‐
lar yangına sebep olabilir.
Fırının içinde veya cam kapak panellerinde nemden buğulanma oluşabilir.
Yoğunlaşmayı azaltmak için pişirmeye başlamadan önce fırını 10 dakika ça‐
lıştırın. Yemeği fırında 20 dakikadan daha uzun bir süre bırakmayın. Her kul‐
lanımdan sonra iç kısmı bir bezle kurutun.
Aksesuarlar
Tüm aksesuarları her kullanımdan sonra temizleyin ve kurumalarını bekleyin.
Ilık su ve yumuşak deterjanlı yumuşak bir bez kullanın. Aksesuarları bulaşık
makinesinde yıkamayın.
Yapışmaz aksesuarları aşındırıcı temizlik malzemesi ya da keskin uçlu nes‐
neler kullanarak temizlemeyin.
Leonard 17
Çıkarma ve takma: Kapak
Fırın kapağı iki cam panelden oluşur. Temizlemek için fırın kapağını ve iç cam panelini
çıkarabilirsiniz. Cam panelleri çıkarmadan önce "Kapıyı sökme ve takma" talimatının
tamamını okuyun.
DİKKAT! Fırını cam panelleri olmadan kullanmayın.
1.
Adım
Kapağı tam olarak açık ve her
iki menteşeyi tutun.
2. Adım Her iki menteşedeki kolları kal‐
dırım ve tam döndürün.
3.
Adım
Fırın kapağını ilk açılma po‐
zisyonuna, yarıya kadar ka‐
patın. Daha sonra kaldırın ve
ileri doğru çekip kapağı yuva‐
sından çıkarın.
4. Adım Sağlam bir zemin üzerine bir
bez yerleştirerek, kapağı bezin
üzerine koyun ve iç cam panel
çıkarmak için kilitleme sistemi‐
ni serbest bırakın.
5.
Adım
Sabitleyicileri 90° döndürün
ve yuvalarından çıkartın.
6. Adım Öncelikle dikkatlice kaldırın ve
ardından cam paneli çıkartın.
90°
1
2
7.
Adım
Cam panelleri sabunlu suyla temizleyin. Cam panelleri dikkatlice kurulayın. Cam
panelleri bulaşık makinesinde yıkamayın.
18 Leonard
8.
Adım
Temizledikten sonra cam paneli ve fırın kapağını takın.
Doğru takıldığında kapı trimi yerine oturur.
İç cam paneli yerine doğru bir şekilde taktı‐
ğınızdan emin olun.
A
Değiştirme şekli: Lamba
UYARI! Elektrik çarpması riski.
Lamba sıcak olabilir.
Lambayı değiştirmeden önce:
1. Adım 2. Adım 3. Adım
Fırını kapatın. Fırın soğuya‐
na kadar bekleyin.
Fırının fişini prizden çekin. Fırın boşluğunun tabanına
bir bez yerleştirin.
Arka lamba
1.
Adım
Çıkarmak için cam kapağı döndürün.
2.
Adım
Cam kapağı temizleyin.
3.
Adım
Lambayı, 300 °C’lik ısıya dayanıklı, uygun bir lamba ile değiştirin.
4.
Adım
Cam kapağı takın.
SORUN GIDERME
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Bu durumlarda ne yapmalı...
Bu tabloda bulunmaması halinde lütfen
Yetkili Servis Merkezi'yle iletişime geçin.
Sorun Aşağıdakileri kon‐
trol ediniz...
Fırın ısınmıyor. Sigorta atmıştır.
Kapak contası ha‐
sar görmüş.
Fırını kullanmayın.
Yetkili Servis Mer‐
kezi'ni arayın.
Lamba çalışmıyor. Lamba yanmıştır.
Leonard 19
Servis verileri
Sorunu gideremediğiniz takdirde,
satıcınıza veya bir Yetkili Servise
başvurun.
Servisler için gerekli bilgiler bilgi etiketinde
bulunmaktadır. Bilgi etiketi fırın
boşluğunun ön tarafındadır. Fırın
boşluğundaki bilgi etiketini çıkarmayın.
Bu verileri aşağıya yazmanızı öneriyoruz:
Model (MOD.) .........................................
Ürün numarası (PNC) .........................................
Seri numarası (S.N.) .........................................
ENERJI VERIMLILIĞI
Ürün Bilgisi ve Ürün Bilgi Formu*
Tedarikçi adı Leonard
Model kimliği LHN1113X 944064953
Enerji Verimlilik Endeksi 94.9
Enerji verimlilik sınıfı A
Standart yüklü, geleneksel modda enerji tüketimi 0.75 kWs/çevrim
Boşluk sayısı 1
Isı kaynağı Elektrik
Ses Seviyesi 56 l
Fırın türü Ankastre Fırın
Kütle 25.4 kg
* AB Yönetmelikleri 65/2014 ve 66/2014'e göre Avrupa Birliği için.
STB 2478-2017, Ek G; STB 2477-2017, Ek A ve B'ye göre Belarus Cumhuriyeti için.
568/32020'ye göre Ukrayna için.
Enerji verimliliği sınıfı Rusya için geçerli değildir.
EN 60350-1 - Elektrikli ev tipi pişirme cihazları - Bölüm 1: Ürün gamları, fırınlar, buharlı fırınlar
ve ızgaralar - Performans ölçüm yöntemleri.
Enerji tasarrufu
Fırının günlük yemek pişirme
işlemleri sırasında enerji
tasarrufu yapmanıza yardımcı
olacak özellikleri
bulunmaktadır.
Fırın çalışırken fırın kapağının
kapandığından emin olun. Pişirme
esnasında fırın kapağını sıklıkla açmaktan
kaçının. Kapak contasını temizleyin ve
yerine iyice sabitlendiğinden emin olun.
Enerji tasarrufu için metal kaplar kullanın.
Mümkünse, pişirme öncesinde fırını
ısıtmayın.
20 Leonard
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Leonard LHN1113X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu