Robert Bosch Hausgeräte GmbH 55
Makarna ve rigatoni için hamur
normalden biraz daha nemli
olmalıdır (büyükçe kırıntılar).
Hamurda düzeltme veya iyileş-
tirme gerekli olursa, unu ya da
suyu kaşık kaşık ilave ederek,
doğru kıvamı elde ediniz.
Makarna presinde işlenecek
hamur, makarna haddelerinde
işlenecek hamurdan genel
olarak daha kuru olmalıdır.
Makarnalar için ön setlerin
monte edilmesi
Salyangoz uzatma parçasını
et kıyma makinesinin saly-
angozuna öyle takınız ki,
salyangoz dişinin akışı mun-
tazam devam etsin.
İstediğiniz ön seti koninin
içine yerleştiriniz ve makarna
ön setinin vida dişli halkası ile
sabitleyiniz.
Bilgi:
Makarnaların
yapışmaması için, bant makarna
ön setinin yarıkları dik konumda
olmalıdır.
Koniyi et kıyma makinesinin
içine yerleştiriniz ve et kıyma
makinesinin vida dişli halkası
ile sabitleyiniz.
Elektrik fişini prize takınız.
Hamurun işlenmesi
Cihazı devreye sokunuz:
Çorbalık makarna (şehriye) –
Kademe
7
, kısa kesilmelidir
Diğer makarnalar –
Kademe
5
Hamuru yavaşça ilave
ediniz.
Makarnaları doğrudan
makarna ön setinde keskin
bir bıçak ile kesiniz.
Yararlı bilgi:
Makarnalara
cihazdan çıkarken un serpiştiri-
lirse, birbirine yapışmaz!
Makarnaların pişirilmesi
Makarnaların hazırlandıktan
hemen sonra biraz likit yağ ilave
edilmiş tuzlu suda kaynatılması
halinde, en kısa kaynatma süresi
elde edilir.
Küçük makarnalar (örn. Taglia-
telle): 1 dakika
Büyük makarnalar (örn. Riga-
toni): 6–7 dakika
Makarnaların pişip pişmediğini
kesinlikle kontrol ediniz (diri
kıvamda pişmiş – ”al dente”).
Ardından sıcak veya soğuk suda
durulayınız.