64
C HIZ KUMANDASI
6 Hız kumandasını istediğiniz hıza çevirin (1 = düşük, 4 = yüksek).
7 Hız değiştikçe, lamba da renk değiştirecektir.
1 mavi çorbalar / ezme
2 mor smoothie'ler/çırpma
3 yeşil püreler/doğrama
4 kırmızı diğer/daha büyük parçalar
8 Blender ayağını 2 dakikadan, çırpıcıyı 5 dakikadan, doğrayıcıyı 30 saniyeden uzun süre
kullanmayın ve yeniden kullanmaya başlamadan önce, motorun soğuması için 2 dakika
bekleyin.
C BLENDER AYAĞI
9 Genelde blender ayağı, normal bir blenderin yapabileceği her şeyi yapabilir, ancak daha
hızlıdır ve daha az bulaşık çıkarır; mayonez, milkshake, smoothies veya meyveli içecekler
haznenin içinde yapılır. Malzemeleri, pişireceğiniz tencere veya kasenin içinde karıştırabilir,
çırpabilir veya ezebilirsiniz.
10 Hangi kabı kullanırsanız kullanın, kabın sağlam ve düz bir yüzey üzerinde olmasına dikkat
edin ve kabı, çalışma tezgahının üzerinde hareket etmemesi için serbest elinizle destekleyin.
11 Blender ayağını, paralel kenarlı borunun üst kısmı diğer tarafa geçecek şekilde sıvıya
daldırmayın.
12 Cihazı sıcak sıvılarda kullanırken, bıçağın yüzeye eğimle temas etmesine izin vermeyin, kase/
tencere/kap dışına sıvı sıçratabilirsiniz.
13 Cihazı, bıçak yiyecek kabının içine tamamen girene dek çalıştırmayın.
14 Bıçağı yiyecek kabından çıkarmadan önce cihazı kapatın.
C ÇIRPICI
15 Genel olarak, bir blender yerine blender ayağını kullanırken, normalde bir balon çırpıcı
kullandığınız yerlerde çırpıcıyı kullanın, ancak burada işi, kol kaslarınız yerine cihazın sapı
yapacaktır.
16 Çırpıcıyı, çırpıcı yuvasının en alt noktasına kadar itin.
17 Çırpıcıyı çıkarmak için, çırpıcı yuvasının dibinden çekin,
, Çırpıcıyı, çırpıcı yuvasının tabanı sıvının içinde kalacak şekilde sıvıya daldırmayın.
C DOĞRAYICI
18 Doğrayıcıyı, bir mini mutfak robotu olarak kullanabilirsiniz.
19 Sapın fişini prizden çıkarın.
20 Doğrayıcının plastik kısmını kavrayın; parmaklarınızı bıçaktan mümkün olduğunca uzak tutun.
21 Hazneye, haznenin tabanındaki milin üzerine indirin.
22 Malzemeyi ekleyin; hazneyi 450 ml işaretinin üzerinde doldurmayın.
23 Haznenin kapağını takın; doğrayıcının tepe kısmı, kapağın alt tarafındaki döndürme
mekanizmasına oturacaktır.
24 Sapı, hazne kapağının üzerine takın.
25 Doğrayıcıyı, fasılalı olarak birkaç saniye boyunca çalıştırın, aksi takdirde yiyeceği aşırı işleme
tehlikesi doğar.
26 Sapın fişini prizden çekin ve kapaktan çıkarın.
27 Kapağı hazneden yavaşça kaldırın; sürahiye damla düşmemesine dikkat edin.
28 Doğrayıcıyı, sadece plastik kısmından tutarak kaldırın.
29 İşlem gören malzemeyi saklamak için, kaymaz tabanı bir kapak olarak kullanabilirsiniz.
C EZİCİ
30 Eziciyi sadece iyi haşlanmış sebzelerle kullanın – sebzeler sert olduğunda, ezici kırılabilir.
, Yiyeceklerin sapın içine girmesini önlemek için, eziciyi sıvılara, tepesi sıvıya girecek kadar
daldırmayın.