61
talimatlar
1 Mavi Çorbalar / ezme
2 Mor Smoothie’ler/çırpma
3 Yeşil Püreler/doğrama
4 Kırmızı Diğer/daha büyük parçalar
BLENDER APARATI
Genelde blender ayağı, normal bir blenderin yapabileceği her şeyi yapabilir. Malzemeleri, pişireceğiniz
tencere veya kasenin içinde karıştırabilir, çırpabilir veya ezebilirsiniz.
Hangi kabı kullanırsanız kullanın, kabın sağlam ve düz bir yüzey üzerinde olmasına dikkat edin ve kabı,
çalışma tezgahının üzerinde hareket etmemesi için serbest elinizle destekleyin.
• Blender ayağını, paralel kenarlı borunun üst kısmı diğer tarafa geçecek şekilde sıvıya daldırmayın.
• Cihazı sıcak sıvılarda kullanırken, bıçağın yüzeye eğimle temas etmesine izin vermeyin, kase/tencere/
kap dışına sıvı sıçratabilirsiniz.
• Cihazı, bıçak yiyecek kabının içine tamamen girene dek çalıştırmayın.
• Bıçağı yiyecek kabından çıkarmadan önce cihazı kapatın.
ÇIRPMA APARATI
Genel olarak, bir blender yerine blender ayağını kullanırken, normalde bir balon çırpıcı kullandığınız
yerlerde çırpıcıyı kullanın, ancak burada işi, kol kaslarınız yerine cihazın sapı yapacaktır.
• Çırpıcıyı, çırpıcı yuvasının en alt noktasına kadar itin.
• Çırpıcıyı çıkarmak için, çırpıcı yuvasının dibinden çekin,
• Çırpıcıyı, çırpıcı yuvasının tabanı sıvının içinde kalacak şekilde sıvıya daldırmayın.
DOĞRAYICI
Doğrayıcıyı, bir mini mutfak robotu olarak kullanabilirsiniz.
1. Motor ünitesinin fişini elektrik prizinden çekin.
2. Doğrama bıçağını sadece plastik kısmından tutun. Hazneye, haznenin tabanındaki milin üzerine
indirin.
3. Malzemeyi ekleyin; hazneyi 450 ml işaretinin üzerinde doldurmayın.
4. Motor ünitesini hazne kapağının üst kısmına takın.
5. Sapı, hazne kapağının üzerine takın.
6. İşlem tamamlandığında, motor ünitesinin fişini elektrik prizinden çekin ve sonra onu kapaktan çıkarın.
7. Sapın fişini prizden çekin ve kapaktan çıkarın.
8. Kapağı hazneden yavaşça kaldırın; sürahiye damla düşmemesine dikkat edin. Doğrama bıçağını yukarı
doğru kaldırarak çıkarın.
9. İşlem gören malzemeyi saklamak için, kaymaz tabanı bir kapak olarak kullanabilirsiniz.
EZME APARATI
Eziciyi sadece iyi haşlanmış sebzelerle kullanın – sebzeler sert olduğunda, ezici kırılabilir. Yiyeceklerin sapın
içine girmesini önlemek için, eziciyi sıvılara, tepesi sıvıya girecek kadar daldırmayın.
• Yiyecek kabını sabit, düz bir yüzeye koyun ve serbest kalan elinizle destekleyin.
• Eziciyi düşük hızda, her defasında 1 veya 2 saniye boyunca çalıştırarak ve iki çalıştırma arasında en az 1
saniye durdurarak kullanın.
• Cihazı, 2 saniye açık/1 saniye kapalı şeklinde bir dakikadan fazla kullanmayın.
HAZNE
• Hazneyi en fazla yarısına kadar doldurun.
• Kabı sağlam ve düz bir çalışma tezgahının üzerine yerleştirin ve serbest elinizle destekleyin.
• Çalışma tezgahından kaldırarak elinizde tutmayın; elinizden kaydığı takdirde kendinizi
yaralayabilirsiniz.
• İşlem gören malzemeyi saklamak için, kaymaz tabanı bir kapak olarak kullanabilirsiniz.
TEMİZLİK VE BAKIM
1. Cihazın fişini elektrik prizinden çekin.
2. Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
3. En iyi sonucu almak için blenderi kullanımdan hemen sonra yıkayın. Blenderin bıçak ucunu sıcak
sabunlu suda naylon bir fırçayla temizleyin. Blenderi bulaşık makinesinde yıkamayın. Saklamak üzere