106
Brülör hazır konumdayken hafif bir ıslık sesi duyulması
normaldir.
İlk kullanımlarda koku gelebilir, bu herhangi bir risk ya da
hatalı çalıma anlamına gelmemekle birlikte zamanla
geçecektir.
Kapatıldıktan birkaç saniye sonra brülörden ses
gelecektir (hafif tıkırtı). Bu herhangi bir anormallik
değildir, emniyetin durduğu anlamına gelir.
Mümkün olduğunca temiz tutunuz. Bujiler kirliyse
çakmak arızalanacaktır. Düzenli olarak metal olmayan
küçük bir fırça ile temizleyiniz. Bujilerin iddetli darbelere
maruz kalmamasına dikkat ediniz.
Turuncu renkli alev normaldir. Havadaki tozdan, taan
sıvılardan vb. kaynaklanır
Gazlı bir piirme cihazı kurulduğu yerde ısı ve nem üretir.
Mutfakta, iyi bir havalandırma sağlanmalıdır:
Tüm doğal havalandırma kanallarını açık tutunuz veya
mekanik bir havalandırma cihazı kurunuz (Havalandırma
fanı).
Yoğun ve uzun süreli kullanım ilave bir havalandırma
gerektirebilir. Örneğin bir pencere açılabilir, havalandırma
daha etkin ekilde çalıtırılabilir, varsa havalandırmanın
gücü yükseltilebilir.
Brülör alevlerinin yanlılıkla sönmesi durumunda brülörün
kumanda düğmesini kapatınız ve en az 1 dakikadan önce
yeniden yakmaya çalımayınız.
Uygun kaplar
Wok Kap Wok; hafif, yuvarlak, derin, tutacak yerleri bulunan ve
tabanı düz veya içbükey olabilen, Çin kökenli bir piirme
tavasıdır.
Wok içerisinde yiyecekler çeitli ekillerde hazırlanabilir:
yahni, kızartma, hafif ate, gril, buhar. Büyük malzemeleri
piirmeyi sağlaması açısından wok kimi zaman tava kimi
zaman tencere olarak tanımlanabilir.
Wok içerisinde ısı eit ve akıcı ekilde dağılır, içeride
toplanan ısı besinlerin kısa sürede ve az yağ ile pimesini
sağlar. Bu sayede en sağlıklı ve hızlı piirme
yöntemlerinden biridir.
Wok kap kullanacağınız zaman üreticinin talimatlarını
uygulayınız.
Brülör Kabın minimum
çapı
Kabın maksimum
çapı
Çift alevli brülör 22 cm
Hızlı brülör 22 cm 26 cm
Orta-hızlı brülör 14 cm 20 cm
Yardımcı brülör 12 cm 16 cm