Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý4
Genel bilgiler
• Tepsiyi eðik kýsmý öne gelecek þekilde yerleþtirin!
• ÜST/ALT ISITMA veya SICAK HAVA ile ýzgaranýn üzerinde ayný anda iki
kalýpla da yemek piþirebilirsiniz. Piþirme süresi çok az uzayacaktýr.
3 Dondurulmuþ gýdalarý çözme esnasýnda, kullanýlan tepsiler piþirme
sýrasýnda yamulabilir. Bunun nedeni, derin dondurucudan çýkan gýdalarla
fýrýnýn sýcaklýðý arasýndaki büyük ýsý farkýdýr. Tepsiler soðuduktan sonra,
yamukluk gider ve tepsi tekrar eski halini alýr.
Piþirme tablolarý ile ilgili bilgiler
Tablolarda bazý yemekler için gerekli olan sýcaklýklarý, piþme sürelerini ve
yerleþtirme düzeylerini bulacaksýnýz.
• Hamurun malzemesine, miktarýna ve piþirme kabýna göre
deðiþeceðinden sýcaklýk deðerleri ve piþme süreleri sadece genel
deðerlerdir.
• Baþta düþük bir ýsý deðerini seçmenizi, daha sonra eðer gerekirse,
örneðin yemeðin üstünün daha fazla kýzarmasý isteniyorsa veya
piþmesi fazla uzun sürüyorsa, daha yüksek bir sýcaklýk seçmenizi
tavsiye ederiz.
• Yemeðiniz için tam bir tarif bulamýyorsanýz, benzer bir yemeðe göre
hareket edin.
• Tepsi veya kalýp içerisinde birkaç düzeyde birden kek piþiriyorsanýz,
piþme süreleri 10-15 dakika uzayabilir.
• Yaþ yemekler (örn. pizza, meyveli pasta vb.) tek bir düzeyde hazýrlanýr.
• Yiyeceklerin yükseklik farklarý, piþirme baþlangýcýnda farklý kýzarma
seviyelerine yol açabilir. Bu durumda lütfen sýcaklýk ayarýný
deðiþtirmeyin. Kýzarma rengindeki farklýlýklar zaman içinde
dengelenecektir.
• Yeni fýrýnýnýz, eski fýrýnýnýza göre farklý sýcaklýk ve sürelerde piþirebilir/
kýzartabilir. Bu nedenle alýþmýþ olduðunuz ayarlarý (sýcaklýk, piþirme
süresi) aþaðýdaki tablolarda verilen önerilere uyarlayýn.
2 Uzun piþirme sürelerinde kalan ýsýdan faydalanmak için fýrýný piþirme
süresi bitmeden yaklaþýk 10 dakika önce kapatabilirsiniz.
Farklý belirtilmediyse tablolar, yemeðin soðuk durumdaki fýrýna konulmasý
için geçerlidir.