Aeg-Electrolux B9971-5-M Recipe book

Tip
Recipe book
Tablo, ipuçlarý ve yemek tarifleri
Gömme fýrýn
Ýçindekiler2
Ýçindekiler
Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý 4
Piþirme 4
Kýzartma tablosu 6
Gratenler ve Fýrýnda Yemekler Ýçin Tablo 10
Kýzartma 11
Kýzartma tablosu 12
Tablo - YEMEKÖLÇER Et Þiþ 14
DÜÞÜK ISI 15
DÜÞÜK ISI tablosu 15
Izgara tipleri 16
Izgara tabla 16
Buz çözme 17
Buz çözme tablosu 17
Et programla 18
TARÅFLER 19
HAMURÅ×Å TARÅFLER 19
LÅMONLU KEK 19
ISVE‚ KEKI 20
S†NGER KEK 21
CHEESE CAKE 22
ÅNGÅLÅZ KEKÅ 23
STREUSEL KEK 24
MAYALI ‚…REK 25
BEYAZ EKMEK 26
ROSTO TARÅFLERÅ 27
PIZZA (bir fýrýn tepsisi veya 2 yuvarlak kalýp için) 27
PATATES GRATEN 28
SOÃANLI KEK 29
KÅ× 30
LAZANYA 31
MANTI 32
ET TAVA 33
BALIK FÅLETOSU 33
…ZEL TARÅFLER 34
PUDRALI KEK 34
DONDURULMU× PIZZA 34
KONSERVE YAPMA 34
KURUTMA 36
3Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý
Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý
Piþirme
Fýrýn fonksiyonu: SICAK HAVA veya ÜST/ALT ISITMA
Kalýplar
ÜST/ALT ISITMA için koyu metal ve kaplamalý kalýplar uygundur.
SICAK HAVA için açýk renkli metal kalýplar da uygundur.
Yerleþtirme düzeyleri
ÜST/ALT ISITMA ile bir seferde sadece bir seviyede piþirebilirsiniz.
SICAK HAVA ile ayný anda 3 tepsiye kadaryemek piþirebilirsiniz:
1 tepsi:
örn. yerleþtirme düzeyi 3
1 kalýp:
örn. yerleþtirme düzeyi 1
2 tepsi:
örn. yerleþtirme düzeyleri 1 ve 3
3 tepsi:
Yerleþtirme düzeyi 1, 3 ve 5
Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý4
Genel bilgiler
Tepsiyi eðik kýsmý öne gelecek þekilde yerleþtirin!
ÜST/ALT ISITMA veya SICAK HAVA ile ýzgaranýn üzerinde ayný anda iki
kalýpla da yemek piþirebilirsiniz. Piþirme süresi çok az uzayacaktýr.
3 Dondurulmuþ gýdalarý çözme esnasýnda, kullanýlan tepsiler piþirme
sýrasýnda yamulabilir. Bunun nedeni, derin dondurucudan çýkan gýdalarla
fýrýnýn sýcaklýðý arasýndaki büyük ýsý farkýdýr. Tepsiler soðuduktan sonra,
yamukluk gider ve tepsi tekrar eski halini alýr.
Piþirme tablolarý ile ilgili bilgiler
Tablolarda bazý yemekler için gerekli olan caklýklarý, piþme sürelerini ve
yerleþtirme düzeylerini bulacaksýnýz.
Hamurun malzemesine, miktarýna ve piþirme kabýna göre
deðiþeceðinden sýcaklýk deðerleri ve piþme süreleri sadece genel
deðerlerdir.
Baþta düþük bir ýsý deðerini seçmenizi, daha sonra eðer gerekirse,
örneðin yemeðin üstünün daha fazla kýzarmasý isteniyorsa veya
piþmesi fazla uzun sürüyorsa, daha yüksek bir sýcaklýk seçmenizi
tavsiye ederiz.
Yemeðiniz için tam bir tarif bulamýyorsanýz, benzer bir yemeðe göre
hareket edin.
Tepsi veya kalýp içerisinde birkaç düzeyde birden kek piþiriyorsanýz,
piþme süreleri 10-15 dakika uzayabilir.
Yaþ yemekler (örn. pizza, meyveli pasta vb.) tek bir düzeyde hazýrlanýr.
Yiyeceklerin yükseklik farklarý, piþirme baþlangýcýnda farklý kýzarma
seviyelerine yol açabilir. Bu durumda lütfen sýcaklýk ayarýný
deðiþtirmeyin. Kýzarma rengindeki farklýlýklar zaman içinde
dengelenecektir.
Yeni fýrýnýnýz, eski fýrýnýnýza göre farklý sýcaklýk ve sürelerde piþirebilir/
kýzartabilir. Bu nedenle alýþmýþ olduðunuz ayarlarý (sýcaklýk, piþirme
süresi) aþaðýdaki tablolarda verilen önerilere uyarlayýn.
2 Uzun piþirme sürelerinde kalan ýsýdan faydalanmak için fýrýný piþirme
süresi bitmeden yaklaþýk 10 dakika önce kapatabilirsiniz.
Farklý belirtilmediyse tablolar, yemeðin soðuk durumdaki fýrýna konulmasý
için geçerlidir.
5Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý
Kýzartma tablosu
Tek düzeyde kýzartma
Hamur iþinin
türü
Fýrýn fonksiyonu
Yerleþ-
tirme
düzeyi
Sýcaklýk
ºC
Süre
Saat:
Dak.
Kalýp içinde hamur iþi
Yaþ pasta veya radon
pasta
SICAK HAVA 1 150-160 0:50-1:10
Kurupasta/Kral pastasý SICAK HAVA 1 140-160 1:10-1:30
Pandispanya hamurundan
turta
SICAK HAVA 1 140 0:25-0:40
Pandispanya hamurundan
turta
ÜST/ALT ISITMA 1 160 0:25-0:40
Tatlý turta tabaný SICAK HAVA 3 170-180
1)
0:10-0:25
Hamur turta tabaný SICAK HAVA 3 150-170 0:20-0:25
Kapalý elmalý turta ÜST/ALT ISITMA 1 170-190 0:50-1:00
Apple Pie (2kalýp, Ø20cm,
çapraz yerleþtirilmiþ)
SICAK HAVA 1 160 1:10-1:30
Apple Pie (2kalýp, Ø20cm,
çapraz yerleþtirilmiþ)
ÜST/ALT ISITMA 1 180 1:10-1:30
Baharatlý turta (örn.
Quiche Lorraine)
SICAK HAVA 1 160-180 0:30-1:10
Cheesecake ÜST/ALT ISITMA 1 170-190 1:00-1:30
Fýrýn tepsisinde hamur iþi
Simit ÜST/ALT ISITMA 3 170-190 0:30-0:40
Meyveli kek ÜST/ALT ISITMA 3 160-180
1)
0:40-1:00
Ekmek (çavdar)
-önce
-sonra
ÜST/ALT ISITMA 1
230
1)
160-180
0:25
0:30-1:00
Kremalý pasta/ekler türleri ÜST/ALT ISITMA 3 160-170
1)
0:15-0:30
Pandispanya rulolarý ÜST/ALT ISITMA 3 180-200
1)
0:10-0:20
Serpme taneli pasta, kuru SICAK HAVA 3 150-160 0:20-0:40
Tereyaðlý/þekerli pasta ÜST/ALT ISITMA 3 190-210
1)
0:15-0:30
Meyveli pasta
(iyi piþmiþ hamur/mayalý
hamur üzerine)
2)
SICAK HAVA 3 150 0:35-0:50
Meyveli pasta
(iyi piþmiþ hamur/mayalý
hamur üzerine)
2)
ÜST/ALT ISITMA 3 170 0:35-0:50
Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý6
Turta hamuru ile meyveli
pasta
SICAK HAVA 3 160-170 0:40-1:20
Hassas malzemeli tepsi
pastasý (örn.yoðurt, krema,
bal)
ÜST/ALT ISITMA 3 160-180
1)
0:40-1:20
Pizza (bol malzemeli)
2)
SICAK HAVA 1 180-200
1)
0:30-1:00
Pizza (ince) SICAK HAVA 1 200-220
1)
0:10-0:25
Pide SICAK HAVA 1 200-220 0:08-0:15
Ev yapýmý pizza SICAK HAVA 1 180-200 0:35-0:50
Küçük kurupastalar
Ýyi piþmiþ hamurdan
kurabiye
SICAK HAVA 3 150-160 0:06-0:20
Sýkma kurabiye SICAK HAVA 3 140 0:20-0:30
Sýkma kurabiye ÜST/ALT ISITMA 3 160
1)
0:20-0:30
Hamur kurabiye SICAK HAVA 3 150-160 0:15-0:20
Yumurta aký ile yapýlan
kurabiye, beze
SICAK HAVA 3 80-100 2:00-2:30
Makaron SICAK HAVA 3 100-120 0:30-0:60
Mayalý kurabiye SICAK HAVA 3 150-160 0:20-0:40
Milföy pasta SICAK HAVA 3 170-180
1)
0:20-0:30
Küçük hamur iþleri SICAK HAVA 3 160
1)
0:20-0:35
Küçük hamur iþleri ÜST/ALT ISITMA 3 180
1)
0:20-0:35
Küçük pastalar (20adet/
tepsi)
SICAK HAVA 3 140
1)
0:20-0:30
Küçük pastalar (20adet/
tepsi)
ÜST/ALT ISITMA 3 170
1)
0:20-0:30
1)Fýrýný önceden ýsýtýn
2)Toplayýcý tepsi ve/veya yað tavasý kullanýn
Hamur iþinin
türü
Fýrýn fonksiyonu
Yerleþ-
tirme
düzeyi
Sýcaklýk
ºC
Süre
Saat:
Dak.
7Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý
Birden fazla yerleþtirme düzeyinde piþirme
Hamur iþinin türü
SICAK HAVA SICAK HAVA
Sýcaklýk
ºC
Süre
Saat:
Dak.
Yerleþtirme düzeyi, alttan
2 düzey 3 düzey
Fýrýn tepsisinde hamur iþi
Kremalý pasta/kremalý
çörek
1/4 --- 160-180
1)
1)Fýrýný önceden ýsýtýn
0:35-0:60
Serpme taneli pasta, kuru 1/3 --- 140-160 0:30-0:60
Kurabiye
Ýyi piþmiþ hamurdan
kurabiye
1/3 1/3/5 150-160 0:15-0:35
Sýkma kurabiye 1/3 1/3/5 140 0:20-0:60
Hamur kurabiye 1/3 --- 160-170 0:25-0:40
Yumurta aký ile yapýlan
kurabiye, beze
1/3 --- 80-100 2:10-2:50
Makaron 1/3 --- 100-120 0:40-1:20
Mayalý kurabiye 1/3 --- 160-170 0:30-0:60
Milföy pasta 1/3 --- 170-180
1)
0:30-0:50
Sandviç ekmeði 1/4 --- 160 0:30-0:45
Küçük pasta (20adet/tepsi) 1/4 --- 140
1)
0:25-0:40
Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý8
Kýzartma ile ilgili ipuçlarý
Piþirme sonucu Olasý neden Çözüm
Kekin altý az piþiyor Yerleþtirme düzeyi yanlýþ Keki daha alta yerleþtirin
Kek çöküyor (ýslak
kalýyor, su þeritleri
oluþuyor)
Piþirme sýcaklýðý fazla yüksek Piþirme sýcaklýðýný daha
düþüðe ayarlayýn
Piþirme süresi fazla kýsa Piþirme süresini uzatýn
Piþirme süreleri daha
yüksek piþirme sýcaklýklarý
ile kýsaltýlabilir
Hamurda fazla sývý kalýyor Daha az sývý kullanýn.
Özellikle mutfak robotu
kullanýrken karýþtýrma
sürelerine dikkat edin
Kek fazla kuru Piþirme sýcaklýðý fazla düþük Daha yüksek bir piþirme
sýcaklýðý ayarlayýn
Piþirme süresi fazla uzun Piþirme süresini kýsaltýn
Kek dengesiz bir
þekilde koyulaþýyor
Piþirme sýcaklýðý fazla yüksek
ve piþirme süresi fazla kýsa
Piþirme sýcaklýðýný düþürün ve
piþirme süresini uzatýn
Hamur daðýlýmý eþit deðil Hamuru fýrýn tepsisine eþit
þekilde daðýtýn
Yað filtresi yerleþtirilmiþ Yað filtresini çýkartýn
Kek belirtilen piþme
süresi içerisinde
piþmiyor
Sýcaklýk fazla düþük Biraz daha yüksek bir piþirme
sýcaklýðý ayarlayýn
Yað filtresi yerleþtirilmiþ Yað filtresini çýkartýn
9Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý
Tablo - PÝZZA KONUMU
Gratenler ve rýnda Yemekler Ýçin Tablo
Yemek türü
Yerleþtirme
düzeyi
Sýcaklýk
ºC
Süre
Saat: Dak.
Pizza (ince) 1 180 - 200
1)
1)Fýrýný önceden ýsýtýn
20 - 30
Pizza (bol malzemeli) 1 180 - 200 20 - 30
Ev yapýmý pizza 1 180 - 200 45 - 60
Ispanak turta 1 160 -180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 40 - 50
Cheesecake, yuvarlak 1 140 - 160 60 - 90
Tepsi üzerinde cheesecake 1 140 - 160 50 - 60
Elmalý kek, üstü örtülü 1 150 - 170 50 - 70
Sebzeli turta 1 160 - 180 50 - 60
Pide 1 250 - 270
1)
10 - 20
Börek 1 160 - 180
1)
40 - 50
Milföylü pizza 1 250 - 270
1)
12 - 20
Piroggen 1 180 - 200
1)
15 - 25
Yemek Fýrýn fonksiyonu
Raf konumu
(alttan
itibaren)
Sýcaklýk
°C
Süre
Saat:
Dak.
Fýrýnda makarna ÜST/ALT ISITMA 1 180-200 0:45-1:00
Lazanya ÜST/ALT ISITMA 1 180-200 0:25-0:40
Sebze
Graten
1)
1)Fýrýný önceden ýsýtýn
DUAL TURBO
IZGARA
1 160-170 0:15-0:30
Üzeri peynirli baget
ekmek
1)
DUAL TURBO
IZGARA
1 160-170 0:15-0:30
Tatlý yemekler ÜST/ALT ISITMA 1 180-200 0:40-0:60
Balýk yemekleri ÜST/ALT ISITMA 1 180-200 0:30-1:00
Doldurulmuþ
sebzeler
DUAL TURBO
IZGARA
1 160-170 0:30-1:00
Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý10
Kýzartma
Fýrýn fonksiyonu: ÜST/ALT ISITMA veya DUAL TURBO IZGARA
Kýzartma yaparken yað filtresini yerleþtirin!
Kýzartma kaplarý
Isýya dayanýklý her kapla kýzartma yapýlabilir (üretici bilgilerine dikkat
edin!).
Büyük et parçalarýný doðrudan toplayýcý kap içerisinde veya altýna
toplayýcý kap yerleþtirilmiþ tel ýzgara üzerinde kýzartabilirsiniz.
Yaðsýz tüm et türleri için kapaklý bir kýzartma tenceresi kullanmanýzý
öneririz. Bu sayede et daha sulu olacaktýr.
Etrafýnýn kýtýr kýtýr olmasýný istediðiniz tüm et türlerini bir kýzartma
tenceresi içerisinde, tencerenin kapaðýný kapatmadan
kýzartabilirsiniz.
3 Kýzartma tablosu ile ilgili bilgiler
Aþaðýdaki tabloda yer alan bilgiler referans deðerlerdir.
Ancak 1 kg’dan itibaren olan et ve balýklarý fýrýnda kýzartmanýzý
öneririz.
Dýþarý çýkan et suyunun veya yaðýn yanmamasý için kýzartma kabýna
biraz sývý koymanýzý tavsiye ederiz.
Etleri gerekirse (piþme süresinin 1/2 - 2/3’ü dolduktan sonra) çeviriniz.
Büyük et ve kümes hayvaný parçalarýnýn üzerine piþme esnasýnda
birkaç kez etin kendi suyundan dökün. Bu sayede kýzartma daha
lezzetli olacaktýr.
Kalan ýsýdan faydalanmak için kýzarma süresi dolmadan
yakl. 10 dakika önce fýrýný kapatýn.
11Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý
Kýzartma tablosu
Et türü Miktarý Fýrýnfonksiyonu
Raf konumu
(alttan
itibaren)
Sýcaklýk
°C
Süre
Saat.:
Dak.
Sýðýr eti
Izgara et 1-1,5 kg
ÜST/ALT
ISITMA
1 200-250 2:00-2:30
Rozbif veya fileto
her bir
cm'lik
kalýnlýk için
- az piþmiþ
cm baþýna
yükseklik
DUAL
TURBO
IZGARA
1 190-200
1)
0:05-0:06
- orta piþmiþ
cm baþýna
yükseklik
DUAL
TURBO
IZGARA
1 180-190 0:06-0:08
- çok piþmiþ
cm baþýna
yükseklik
DUAL
TURBO
IZGARA
1 170-180 0:08-0:10
Domuz eti
Omuz, ense,
pirzola
1-1,5 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 160-180 1:30-2:00
Külbastý,
kaburga
1-1,5 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 170-180 1:00-1:30
Parça et 750 g-1 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 160-170 0:45-1:00
Domuz incik
(önceden
piþirilmiþ)
750 g-1 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 150-170 1:30-2:00
Dana eti
Dana rosto 1 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 160-180 1:30-2:00
Dana incik 1,5-2 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 160-180 2:00-2:30
Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý12
Kuzu
Kuzu budu, kuzu
rosto
1-1,5 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 150-170 1:15-2:00
Kuzu pirzola 1-1,5 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 160-180 1:00-1:30
Av eti
Tavþan sýrtý,
tavþan budu
1 kg’a
kadar
ÜST/ALT
ISITMA
3 220-250
1)
0:25-0:40
Ceylan/geyik
pirzola
1,5-2 kg
ÜST/ALT
ISITMA
1 210-220 1:15-1:45
Ceylan/geyik
budu
1,5-2 kg
ÜST/ALT
ISITMA
1 200-210 1:30-2:15
Kümes hayvanla
Parça halinde
kümes hayvaný
her biri
200-250g
DUAL
TURBO
IZGARA
1 200-220 0:35-0:50
Yarým piliç
her biri
400-500g
DUAL
TURBO
IZGARA
1 190-210 0:35-0:50
Piliç, tavuk 1-1,5 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 190-210 0:45-1:15
Ördek 1,5-2 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 180-200 1:15-1:45
Kaz 3,5-5 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 160-180 2:30-3:30
Hindi 2,5-3,5 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 160-180 1:45-2:30
Hindi 4-6 kg
DUAL
TURBO
IZGARA
1 140-160 2:30-4:00
Balýk (füme)
Bütün balýk 1-1,5 kg
ÜST/ALT
ISITMA
1 210-220 0:45-1:15
1)Fýrýný önceden ýsýtýn
Et türü Miktarý Fýrýnfonksiyonu
Raf konumu
(alttan
itibaren)
Sýcaklýk
°C
Süre
Saat.:
Dak.
13Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý
Tablo - YEMEKÖLÇER Et Þiþ
Et türü Etin merkezindeki scaklk
Sr eti
Rosto veya fileto içi kanl (az pimi)
içi pembe (orta pimi)
iyi pimi
45 - 50 °C
60 - 65 °C
75 - 80 °C
Domuz eti
Domuz pastrma, omuz, ense 80 - 82 °C
Domuz pirzola, srt eti 75 - 80 °C
Köfte 75 - 80 °C
Dana eti
Dana kzartma 75 - 80 °C
Dana budu 85 - 90 °C
Koyun / kuzu
Koyun budu 80 - 85 °C
Koyun srt 80 - 85 °C
Kuzu kzartma, kuzu budu 75 - 80 °C
Yabani hayvan eti
Tavan srt 70 - 75 °C
Tavan baca, tavan budu 70 - 75 °C
Bütün tavan 70 - 75 °C
Geyik srt 70 - 75 °C
Geyik budu 70 - 75 °C
Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý14
DÜÞÜK ISI
Fýrýn fonksiyonu: DÜÞÜK ISI.
DÜÞÜK ISI fýrýn fonksiyonuyla, yemekler yumuþak ve çok daha sulu piþer.
DÜÞÜK ISI fonksiyonunu yumuþak, sulu et parçalarý ve balýk yemekleri
için öneriyoruz.
DÜÞÜK ISI, kendi suyuyla kýsýk ateþte piþirilen et yemekleri veya yaðlý
domuz yemekleri için önermiyoruz.
Fýrýn, seçilen veya önceden ayarlanan sýcaklýða kadar ýsýnýr.
Bu sýcaklýða ulaþýldýðýnda bir sinyal sesi duyulur. Ardýndan fýrýn otomatik
olarak, daha düþük bir piþirme sýcaklýðýna geçiþ yapar.
NORMAL fonksiyonunu, kuþbaþý veya külbastý gibi daha küçük et
parçalarýnda öneririz.
EKSTRA
fonksiyonunu, bonfile gibi biraz daha büyük et parçalarýnda
öneririz.
1 Dikkat: Kýzartma yaparken yað filtresini yerleþtirin!
3 DÜÞÜK ISI fýrýn fonksiyonunu kullanýrken yemeði daima kapaksýz, üstü
açýk piþirin.
1. Yemeðin her iki tarafýný tavada 1-2 dakika kadar çok kýzgýn yaðda
kýzartýn.
2. Ardýndan bir fýrýn kabýna veya altýna yað tepsisi yerleþtirilmiþ ýzgaraya
koyun.
3. Fýrýnýn içine yerleþtirin. DÜÞÜK ISI fýrýn fonksiyonunu seçin, gerekirse
tuþuyla EKSTRA seçin ve piþirmeyi baþlatýn (bkz. tablo).
DÜÞÜK ISI tablosu
Yemek
Aðýrlýk
gr
Ayar Rafzeyi
Toplam süre
dak.
Rozbif 1000-1500 EKSTRA 1 90-110
Dana fileto 1000-1500 EKSTRA 3 90-110
Dana kýzartma 1000-1500 EKSTRA 1 100-120
Biftek 200 - 300 NORMAL 3 20-30
15Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý
Izgara tipleri
Fýrýn fonksiyonu: IZGARA veya DUAL IZGARA maksimum sýcaklýk
ayarý ile
1 Dikkat: Izgara yaparken fýrýn kapýsýný daima kapalý tutun
3 Fýrýný boþken daima ýzgara fonksiyonlarý ile önceden 5 dakika ýsýtýn!
Izgara yapmak için ýzgarayý tavsiye edilen seviyeye yerleþtirin.
Yað damlama tepsisini daima alttan 1. seviyeye yerleþtirin.
Izgara süreleri referans deðerlerdir.
Tel ýzgara özellikle yassý et ve balýk parçalarý için idealdir.
Izgara tabla
Izgara yapýlacak gýda Uygulama yeri
Izgara süresi
1. Sayfa 2. Sayfa
Köfte 4 8-10 Dak. 6-8 Dak.
Domuz fileto 4 10-12 Dak. 6-10 Dak.
Sosis-salam kýzartma 4 8-10 Dak. 6-8 Dak.
Sýðýr fileto - Biftek, Dana
biftek
4 6-7 Dak. 5-6 Dak.
Sýðýr fileto, Sýðýr rosto
(yak. 1 kg)
3 10-12 Dak. 10-12 Dak.
Tost ekmekleri
1)
1)Ön ýsýtmasýz
3 4-6 Dak. 3-5 Dak.
Hazýr Tost Ekmekleri 3 6-8 Dak. ---
Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý16
Buz çözme
Fýrýn fonksiyonu: BUZ ÇÖZDÜRME (sýcaklýk ayarý olmadan)
Paketinden çýkardýðýnýz yemekleri bir tabaðýn üzerinde tel ýzgaraya
yerleþtirin.
Üzerini örtmek için tabak veya kap kullanmayýn, aksi takdirde buz
çözme süresi büyük ölçüde uzayacaktýr.
Buz çözmek için tel ýzgarayý alttan 1. düzeye yerltirin.
Buz çözme tablosu
Yemek
Buz
çözme
süresi
dak.
Ek buz
çözme
süresi, dak.
Hatýrlatma
Tavuk, 1000 g 100-140 20-30
Tavuðu ters altý ters çevrilmiþ þekilde
büyük bir tabaða yerleþtirin
Sürenin yarýsý dolduðunda çevirin
Et, 1000g 100-140 20-30 Sürenin yarýsý dolduðunda çevirin
Et, 500g 90-120 20-30 Sürenin yarýsý dolduðunda çevirin
Alabalýk, 150g 25-35 10-15 ---
Çilek, 300g 30-40 10-20 ---
Tereyaðý, 250g 30-40 10-15 ---
Krema, 2 x 200g 80-100 10-15
Krema hafif donmuþ bölümleri olsa da
kolayca çýrpýlýr
Turta, 1400g 60 60 ---
17Et programlarý
Et programlarý
Kýzartma yaparken yað filtresini yerleþtirin!
Kýzartma kabý
Kýzartma yapmak için tava veya ýzgara kullanýnýz.
3 Raf düzeyi ve aðýrlýk, her et programý için ekranda gösterilir.
Kap Sývý ekleme
Et programlarý (aðýrlýk giriþli)
TAVUK E Açýk ---
DOMUZ ETÅ Açýk 2-4 cm
ROZBÅF Kapalý 1-2 cm
DANA ETÅ Kapalý 1-2 cm
GEYÅK ETÅ Kapalý 1-2 cm
Et programlarý (et þiþli)
R.BÅF 1 Açýk ---
R.BÅF 2 Açýk ---
DOMUZ Açýk ---
DANA ETÅ Açýk ---
KUZU ETÅ Açýk ---
GEYÅK ETÅ Açýk ---
HÅNDÅ ETÅ Açýk ---
TARÅFLER18
TARÅFLER
3
Raf düzeyi ve öngörülen süre, her otomatik yemek tarifi için ekranda
gösterilir.
HAMURÅ×Å TARÅFLER
LÅMONLU KEK
Hamur için:
250 gram tereyaðý
200 gram þeker
1 paket vanilya þekeri
1 tutam tuz
4 yumurta
150 gram un
150 gram niþasta
1 silme tatlý kaþýðý kabartma tozu
2 limon kabuðunun rendesi
Glazür sosu:
1/8 litre limon suyu
100 gram pudra þekeri
Siyah düz kek kalýbý, 30 cm uzunluðunda
Yaðlamak için margarin
Bisküvi kýrýntýsý
Tereyaðýný, þekeri, limon kabuðunu, vanilya þekerini ve tuzu bir karýþtýrma
kabýna koyun ve köpürterek karýþtýrýn. Ardýndan birer birer yumurtalarý
içine kýrýn ve tekrar köpürterek karýþtýrýn.
Un ve niþastayla karýþtýrdýðýnýz kabartma tozunu bu karýþýma ekleyin ve
karýþtýrýn.
Hamuru, önceden yaðlanmýþ ve un veya bisküvi kýrýntýsý serpilmiþ olan
kek kalýbýna dökün, üstünü düzleþtirin ve fýrýna koyun.
Kek piþtikten sonra, limon suyu ve pudra þekerini karýþtýrýn. Piþmiþ keki
bir alüminyum folyonun üzerine çevirin.
Sosun dýþarý akmamasý için alüminyum folyoyu kekin kenarlarýndan
yukarý kaldýrýn. Keki tahta bir çubukla birkaç yerden delin ve sosu bir
fýrçayla sürün.
Sosu çekmesi için keki biraz beklemeye býrakýn.
19TARÅFLER
ISVE‚ KEKI
Hamur için:
5 yumurta
340 gram þeker
100 gram erimiþ tereyað
360 gram un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya þekeri
1 tutam tuz
200 ml soðuk su
28 cm’lik yuvarlak kek kalýbý,
siyah tabakalý, altýna fýrýn kaðýdý konulmuþ
Þekeri, yumurtalarý, vanilya þekerini ve tuzu bir karýþtýrma kabýna koyun
ve 5 dakika boyunca köpürterek karýþtýrýn. Ardýndan erimiþ tereyaðýný
ekleyip karýþtýrýn.
Unla karýþtýrdýðýnýz kabartma tozunu bu karýþýma ekleyin ve karýþtýrýn.
Son olarak soðuk suyu ekleyin ve hepsini iyice karýþtýrýn.
Hamuru kek kalýbýna dökün, üstünü düzleþtirin ve fýrýna koyun.
TARÅFLER20
S†NGER KEK
Hamur için:
200 gram tereyaðý
100 gram þeker
100 gram pudra þekeri
1 paket vanilya þekeri
1 tutam tuz
4 yumurta
400 gram un
1 paket kabartma tozu
1/8 litre süt
50 gram kakao
Yarým limonun suyu
Siyah derin kek kalýbý
Yaðlamak için margarin
Bisküvi kýrýntýsý
Tereyaðýný, þekeri, limon suyunu, vanilya þekerini ve tuzu bir karýþtýrma
kabýna koyun ve köpürterek karýþtýrýn. Ardýndan birer birer yumurtalarý
içine kýrýn ve tekrar köpürterek karýþtýrýn.
Unla karýþtýrdýðýnýz kabartma tozunu ve sütü bu karýþýma ekleyin ve
karýþtýrýn.
Hamurun yarýsýný yaðlanmýþ ve bisküvi kýrýntýsý serpilmiþ olan kek kalýbýna
dökün. Hamurun kalan yarýsýný kakaoyla karýþtýrýn ve açýk renkli hamurun
üstüne dökün. Bir çatalla koyu renkli hamuru daire þeklinde açýk renkli
hamurun altýna doðru karýþtýrýn ve ardýndan hamurun üstünü düzltirin.
Hamuru fýrýna yerleþtirin.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Aeg-Electrolux B9971-5-M Recipe book

Tip
Recipe book