3M Allergen Protein Rapid Kit Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları
(Türkçe)
TR
1
Yayınlanma Tarihi: 2019-03
Ürün Talimatları
Gluten Proteini Hızlı Test Kiti
Gluten proteinlerinin nitel analizi için Lateral Akış Cihazları (LFD).
Ürün Tanımı ve Kullanım Amacı
3M™ Gluten Proteini Hızlı Test Kiti, yerinde temizleme (CIP) son durulama suyu, çevresel svab örnekleri, gıda bileşenleri
ve işlenmiş gıda ürünlerinde gluten proteinlerinin varlığını araştırmaya yöneliktir.
3M Gluten Proteini Hızlı Test Kiti; Buğday, Çavdar (secalinler) ve Arpa (hordeinler) proteinlerinde gliadinin saptanmasına
özgü poliklonal bir antikordan yararlanan bir immünokromatograk test yöntemi olan lateral akış cihazını (LFD) kullanır
ve bu test kitinin, Yulaar (aveninler) dahil diğer kültür bitkileriyle çapraz reaksiyona girdiği görülmemiştir. İşlenmemiş
gıda malzemeleri, işlenmiş gıda ürünleri ve CIP veya durulama suyu solüsyonu için 5 ppm’de veya üzerinde ve yüzeyler
için her 100cm
2
de 5 g/mLde veya üzerinde gluten proteini mevcut olduğunda pozitif sonuçlar iki çizginin varlığıyla
gösterilir: test çizgisi ve kontrol çizgisi. Bu limitler matrise bağlı olarak farklılık gösterir. 3M Gluten Proteini Hızlı Test
Kitinin dinamik aralığının, 2,5 ppm ve >100.000 ppm arasında olduğu görülmüştür. Saf toksik tahıllar test edilirken bile
üst saptama sınırına ulaşılmamıştır.
3M Gluten Proteini Hızlı Test Kiti, yiyecek ve içecek sektöründe eğitimli personel tarafından kullanıma yöneliktir. 3M, bu
ürünü yiyecek veya içecek endüstrileri dışında kullanım için tescil ettirmemiştir. Örneğin 3M bu ürünü farmasötik ürünler,
kozmetik malzemeler, klinik veya veterinerlik amaçlı numunelerin testlerinde kullanım için tescil ettirmemiştir. 3M Gluten
Proteini Hızlı Test Kiti, tüm potansiyel gıda ürünleri, gıda işlemleri ve test protokolleriyle değerlendirilmemiştir.
3M Gluten Proteini Hızlı Test Kiti, Tablo 1’de açıklanan 25 testi içerir.
Tablo 1. Kit bileşenleri
Malzeme Tanım Miktar Saklama
3M™ Gluten Proteini
Lateral Akış Cihazı (LFD)
Plastik bir kasette lateral
akış cihazı
Tek tek paketlenmiş 25
cihaz.
2-8°C’de saklayın.
Dondurmayın.
3M™ Özütleme Tamponu Özütleme Tamponu Şişesi 50mL içeren 1 şişe 2-8°C’de saklayın.
Dondurmayın.
Seyreltme Tüpleri Mikrosantrifüj tüpü
(2,2 mL hacim kapasitesi)
26 tüp Temiz ve kuru bir yerde
saklayın.
Kitte verilmeyen malzemeler:
a. Svablar ve pipetler.
b. Tüm örnekler için vorteks, zamanlayıcı ve terazi kullanılması önerilir, ancak zorunlu değildir.
c. Tüm çikolata ve sakız örnekleri için santrifüj kullanımı zorunludur. Tüm katı örnekler için zorunlu olmamasına
karşın önerilir.
Güvenlik
Kullanıcı, 3M Gluten Proteini Hızlı Test Kiti talimatlarında yer alan tüm güvenlik bilgilerini okumalı, anlamalı ve
uygulamalıdır. Güvenlik talimatlarını ileride başvurmak üzere saklayın.
UYARI: Önlenmemesi halinde ölüm ya da ciddi yaralanma ve/veya mal zararı ile sonuçlanabilecek tehlikeli bir
durumu gösterir.
BİLDİRİM: Kaçınılmaması halinde maddi zarar ile sonuçlanabilen olası tehlikeli bir durumu gösterir.
W UYARI
Hatalı sonuçlara ilişkin riskleri azaltmak için:
3M, 3M Gluten Proteini Hızlı Test Kitini yiyecek veya içecek endüstrileri dışında kullanım için belgelememiştir.
Örneğin 3M bu ürünü farmasötik ürünler, kozmetik malzemeler, klinik veya veterinerlik amaçlı numunelerin
testlerinde kullanım için tescil ettirmemiştir.
3M Gluten Proteini LFD, Lateral Akış Cihazına örneğin yüklenmesinden 11 ± 1 dakika sonra okunmalıdır.
3
(Türkçe)
TR
2
3M Özütleme Tamponu, belirli bir 3M Gluten Proteini LFD lotu ile kullanım için tasarlanmıştır. 3M Gluten Proteini
Hızlı Test Kiti bileşenlerini diğer lotlar veya kitlerle DEĞİŞTİRMEYİN.
3M Özütleme Tamponu, belirli bir 3M Gluten Proteini LFD lotu ile kullanım için tasarlanmıştır. Tüm 3M Gluten
Proteini Lateral Akış Cihazları kullanıldıktan sonra kalan 3M Özütleme Tamponunu çöpe atın.
3M Gluten Proteini Hızlı Test Kitini ambalaj üzerinde ve ürün talimatlarında belirtildiği şekilde saklayın.
3M Gluten Proteini Hızlı Test Kitini mutlaka son kullanım tarihinden önce kullanın.
3M Gluten Proteini Hızlı Test Kitini her zaman 20-25°C sıcaklıkta saklayın.
3M™ Allerjen Protein Test Kitleri hidrolize olmuş proteinlerin saptanması için tasarlanmamıştır.
Yanlış negatif sonuçlarla ilişkili riskleri azaltmak için:
3M Gluten Proteini Hızlı Test Kitini dahili olarak veya bir üçüncü tarafça valide edilmiş gıda ve çevre örnekleri ile kullanın.
Kimyasal maddelere maruz kalınmasıyla ilişkili riskleri azaltmak için:
3M Gluten Proteini Hızlı Test Kiti, yiyecek ve içecek sektörlerinde eğitimli personel tarafından kullanıma yöneliktir.
BİLDİRİM
Hatalı sonuç risklerini azaltmak için:
3M Gluten Proteini LFD’nin doğru yorumlandığından emin olmak için ürün talimatlarındaki Sonuçları Yorumlama
bölümüne bakın.
Detaylı bilgi için Güvenlik Veri Formuna başvurun.
Ürün performansıyla ilgili dokümantasyon için www.3M.com/foodsafety adresindeki web sitemizi ziyaret edin veya yerel
3M temsilciniz ya da dağıtıcınızla iletişim kurun.
Kullanıcının Sorumluluğu
Kullanıcılar ürün talimatları ve bilgileri hakkında bilgi edinmekle yükümlüdür. Daha fazla bilgi için
www.3M.com/foodsafety adresini ziyaret edin ya da yerel 3M temsilcinizle veya dağıtımcınızla iletişim kurun.
Gıda analizi için kullanılan tüm test yöntemlerinde olduğu gibi test matrisi sonuçları etkileyebilir. Bir test yöntemi
seçilirken numune alma yöntemleri, test protokolleri, numunenin hazırlanması, işlem yapılması ve laboratuvar tekniği gibi
dış faktörlerin sonuçları etkileyebileceğinin bilinmesi gerekir. Gıda numunesinin kendisi sonuçları etkileyebilir.
Seçilen test yönteminin kullanıcının kriterlerini karşıladığı konusunda kullanıcıyı tatmin edecek yeterli sayıda numuneyi
değerlendirmek üzere herhangi bir test yönteminin seçilmesi kullanıcının sorumluluğundadır.
Tüm test yöntemlerinin ve sonuçlarının müşteri ve tedarikçi gereksinimlerini karşılamasını sağlamak yine kullanıcının
sorumluluğundadır.
Tüm test yöntemlerinde olduğu gibi, herhangi bir 3M Gıda Güvenliği ürününün kullanılmasından elde edilen sonuçlar test
edilen matrislerin veya süreçlerin kalitesi konusunda bir garanti oluşturmaz.
Garanti Sınırlaması/Yasal Yollara İlişkin Sınırlama
3M, HER BİR ÜRÜN AMBALAJININ ÜZERİNDEKİ SINIRLI GARANTİ KISMINDA AÇIKÇA BELİRTİLENLER HARİCİNDE,
PAZARLANABİLİRLİK VEYA BELİRLİ BİR KULLANIMA UYGUNLUK GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI
OLMAMAK ÜZERE TÜM AÇIK VEYA ZIMNİ GARANTİLERİ KABUL ETMEMEKTEDİR. Herhangi bir 3M Gıda Güvenlik
Ürünü'nün kusurlu olması durumunda, 3M veya yetkili dağıtıcısı, tercihine göre ürünü değiştirecek veya ürün satış tutarını
iade edecektir. Tarafınıza münhasır çözümler bunlardır. Üründe mevcut olduğundan kuşku duyulan herhangi bir kusurun
fark edilmesinden sonraki altmış gün içinde durumu 3M'e bildiriniz veya ürünü 3M'e iade ediniz. Mal İade İzni almak için
lütfen Müşteri Hizmeti'ni (A.B.D.'de 1-800-328-1671) veya yerel resmi 3M Gıda Güvenliği temsilcinizi arayın.
3M Sorumluluğunun Sınırlandırılması
3M DOĞRUDAN, DOLAYLI, ÖZEL, ARIZİ VEYA NETİCE KABİLİNDEN DOĞMUŞ, KAYBEDİLMİŞ KAZANÇLAR
DAHİL ANCAK BUNUNLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HERHANGİ BİR KAYIP VEYA ZARARDAN SORUMLU
OLMAYACAKTIR. Hiçbir durumda 3M'in herhangi bir hukuk kuramı altındaki sorumluluğu, kusurlu olduğu iddia edilen
ürünün satış yatını aşamaz.
Saklama ve İmha
Tüm 3M Gluten Proteini Hızlı Test Kiti bileşenlerini 2-8°C’de saklayın.
3M Gluten Proteini Hızlı Test Kiti bileşenleri dondurulmamalı, UV ışığına veya uzun süreli ısıya (>30°C) maruz bırakılmamalıdır.
3M Gluten Proteini Hızlı Test Kiti bileşenleri, son kullanım tarihinden sonra saklanmamalıdır. Son kullanma tarihi ve lot
numarası kutunun dış yüzündeki etikette belirtilmiştir.
(Türkçe)
TR
3
Her bir 3M Özütleme Tamponu lotu her bir LFD lotu için özel olarak doğrulanmıştır ve diğer lot ya da kitlerle
değiştirilemez.
Geçerli yerel/bölgesel/sektörel standartlara ve yönetmeliklere uygun olarak imha edin.
Valide Edilmiş Yöntemler için Talimatlar
AOAC® INTERNATIONAL Performance Tested Method
SM
#011601
AOAC Research Institute PTM
SM
çalışmalarında,3M Gluten Proteini Hızlı Test Kitinin gıda ürünlerinde, mamul ürünlerde
veya CIP’de 5 ppm’ye kadar ve yüzeylerde her 100 cm
2
için mL başına 5 g’ye kadar buğday, çavdar, arpa ve kültür
bitkilerindeki gluten globülin bileşeninin alfa gliadin kısmını tespit etmek için güvenilir ve sağlam bir yöntem olduğu
görülmüştür.
Bu yöntemin, şunlarda gluteni tespit edebildiği valide edilmiştir: karabuğday unu, çikolata şurubu, mısır gevreği,
pastörize soya sütü, pirinç unu, kirlenmiş ekmek hamuru ve CIP solüsyonu, paslanmaz çelik.
Testin dinamik aralığının; buğday, çavdar ve/veya arpa unlarından ya da kültür bitkilerinden elde edilen gluten
proteini için 3 ppm ve >100.000 ppm arasında olduğu belirlenmiştir.
Kullanım Talimatları
Tüm talimatları dikkate izleyin. Bu uyarının dikkate alınmaması hatalı sonuçlara neden olabilir. Kullanmadan önce Tüm 3M
Gluten Proteini Hızlı Test Kiti bileşenlerinin ortam sıcaklığında (20-25°C) saklandığından emin olun.
Örnek analizi
1. CIP Son Durulama Su Örnekleri
1.1 Her CIP örneği için bir mikrosantrifüj tüpünü etiketleyin.
1.2 Etiketlenen mikrosantrifüj tüpüne 800 L 3M Özütleme Tamponu ekleyin.
1.3 200 L CIP son durulama su örneği ekleyin. Özütlenmiş bir örnek elde etmek için kuvvetlice çalkalayın veya 15
saniye boyunca vorteksleyerek iyice karıştırın.
Not: Özütlenen örneğin pH değeri 5 ile 10 arasında olmalıdır. Daha fazla bilgi için Sorun Giderme bölümüne
gidin.
1.4 Bir 3M Gluten Proteini LFD’yi paketten çıkarıp temiz, kuru ve düz bir yüzeye yerleştirin.
1.5 Temiz bir pipet veya pipet ucu kullanarak adım 1.3’te hazırlanan 100 L özütlenmiş örneği aktarın ve 3M
Gluten Proteini LFD üzerindeki örnek yuvasına uygulayın. Zamanlayıcıyı 11 ± 1 dakika için başlatın. Sonuçları
Yorumlama bölümüne geçin.
ya da
00:00:15
2. Çevresel Svab Örnekleri
2.1 Her Çevresel Svab Örneği için bir mikrosantrifüj tüpünü etiketleyin.
2.2 Etiketlenen mikrosantrifüj tüpüne 500 L 3M Özütleme Tamponu ekleyin.
2.3 Temiz bir svab alıp ucunu mikrosantrifüj tüpüne tamamen daldırarak 3M Özütleme Tamponu ile ıslatın. Svab
ucunu tüpün içine doğru hafçe bastırarak uçtaki fazla sıvıyı nazikçe alın.
(Türkçe)
TR
4
2.4 Islatılmış svabı alıp yüzeyle 30° açıyı koruyarak 10 X 10 cm yüzey alanını inceleyin. Svabı yüzey alanının üzerinde
yavaşça ve etraıca sürtün. Svabı, darbeler arasında yönü değiştirerek yüzeyin üzerinde üç kez sürtün.
2.5 Svabı alıp önceden etiketlenmiş tüpe geri takın ve svab yüzeyinde olabilecek kalıntıları 3M Özütleme
Tamponuna bırakmak için girdap oluşturacak şekilde svabı birkaç kez döndürün. Svab ucunu tüpün içinde
koparın, kapağını sıkıca kapatın ve özütlenmiş örneği elde etmek için iyice karıştırın.
2.6 Bir 3M Gluten Proteini LFD’yi paketten çıkarın ve temiz, kuru ve düz bir yüzeye yerleştirin.
2.7 Temiz bir pipet veya pipet ucu kullanarak adım 2.5’te hazırlanan 100 L özütlenmiş örneği aktarın ve 3M
Gluten Proteini LFD üzerindeki örnek yuvasına uygulayın. Zamanlayıcıyı 11 ± 1 dakika için başlatın. Sonuçları
Yorumlama bölümüne geçin.
ya da
00:00:15
3. Sıvı Çikolata Örnekleri Hariç Sıvı Örnekleri
3.1 Her sıvı örneği için bir mikrosantrifüj tüpünü etiketleyin.
3.2 Etiketlenen mikrosantrifüj tüpüne 900 L 3M Özütleme Tamponu ölçerek ekleyin.
3.3 İyi karıştırılmış örnekten 100 L ekleyin. Özütlenmiş bir örnek elde etmek için kuvvetlice çalkalayın veya 15
saniye boyunca vorteksleyerek iyice karıştırın.
Not: Özütlenen örneğin pH değeri 5 ile 10 arasında olmalıdır. Daha fazla bilgi için Sorun Giderme bölümüne gidin.
3.4 Bir 3M Gluten Proteini LFD’yi paketten çıkarıp temiz, kuru ve düz bir yüzeye yerleştirin.
3.5 Temiz bir pipet veya pipet ucu kullanarak adım 3.3’te hazırlanan 100 L özütlenmiş örneği orta (sulu)
katmandan aktarın ve 3M Gluten Proteini LFD üzerindeki örnek yuvasına uygulayın. Zamanlayıcıyı 11 ± 1 dakika
için başlatın. Sonuçları Yorumlama bölümüne geçin.
(Türkçe)
TR
5
ya da
00:00:15
4. Katı Örnekler
4.1 Sıvı olmayan her örnek için bir mikrosantrifüj tüpünü etiketleyin.
4.2 Temsili örneği ince bir homojen toz halinde öğütün.
4.3 Etiketlenmiş mikrosantrifüj tüpüne 0,2 g örnek ölçerek ekleyin.
4.4 Mikrosantrifüj tüpüne 1,8 mL 3M Özütleme Tamponu ekleyin. Özütlenmiş bir örnek elde etmek için kuvvetlice
çalkalayın veya üç dakika boyunca vorteksleyerek iyice karıştırın (daha uzun süre karıştırma, karmaşık
şekerlerin çözünmesine ve glutenin solüsyona bırakılmasına yardımcı olur).
4.5 Özütlenen örneği çoğu partikül çökene kadar bekletin veya 5.000-7.000 rpm (3.000 x g) hızında 20-30
saniye santrifüjleyin. Üst faz, özütlenen örnektir.
4.6 Bir 3M Gluten Proteini LFD’yi paketten çıkarıp temiz, kuru ve düz bir yüzeye yerleştirin.
4.7 Temiz bir pipet veya pipet ucu kullanarak adım 4.5’te hazırlanan 100 L özütlenmiş örneği orta (sulu)
katmandan aktarın ve 3M Gluten Proteini LFD üzerindeki örnek yuvasına uygulayın. Zamanlayıcıyı 11 ± 1 dakika
için başlatın. Sonuçları Yorumlama bölümüne geçin.
1,8 mL
00:03:00
ya da
(Türkçe)
TR
6
5. Sıvı Çikolata Örnekleri
5.1 Her Sıvı Çikolata Örneği için iki mikrosantrifüj tüpünü etiketleyin.
5.2 Bir örnek hazırlamak için bir etiketlenmiş mikrosantrifüj tüpüne 500 L iyi karıştırılmış Sıvı Çikolata Örneği ve
500 L önceden ısıtılmış (60°C) 3M Özütleme Tamponu ekleyin. Kuvvetlice çalkalayarak iyice karıştırın ya da
yaklaşık 15 saniye boyunca vorteksleyin.
5.3 900 L 3M Özütleme Tamponunu ikinci etiketlenmiş mikrosantrifüj tüpüne ekleyin ve adım 5.2’de oluşturulan
Hazırlanmış Örnekten 100 L ekleyin. Kuvvetlice çalkalayarak iyice karıştırın ya da yaklaşık 15 saniye boyunca
vorteksleyin.
5.4 5.000-7.000 rpm (3.000 x g) hızında 15 saniye santrifüjleyin. Üst faz, özütlenen örnektir.
5.5 Bir 3M Gluten Proteini LFD’yi paketten çıkarıp temiz, kuru ve düz bir yüzeye yerleştirin.
5.6 Temiz bir pipet veya pipet ucu kullanarak adım 5.4’te hazırlanan 100 L özütlenmiş örneği orta (sulu)
katmandan aktarın ve 3M Gluten Proteini LFD üzerindeki örnek yuvasına uygulayın. Zamanlayıcıyı 11 ± 1 dakika
için başlatın. Sonuçları Yorumlama bölümüne geçin.
ya da
00:00:15
6. Katı Çikolata Örnekleri
6.1 Sıvı olmayan her örnek için bir mikrosantrifüj tüpünü etiketleyin.
6.2 Temsili katı çikolata örneğini ince bir homojen toz halinde öğütün.
6.3 Etiketlenmiş mikrosantrifüj tüpüne 1 g örnek ölçerek ekleyin.
6.4 Mikrosantrifüj tüpüne 1 mL önceden ısıtılmış (60°C) 3M Özütleme Tamponu ekleyin. Kuvvetlice çalkalayarak
iyice karıştırın ya da yaklaşık 15 saniye boyunca vorteksleyin.
6.5 900 L 3M Özütleme Tamponunu ikinci etiketlenmiş mikrosantrifüj tüpüne ekleyin ve adım 6.4’de oluşturulan
hazırlanmış örnekten 100 L ekleyin. Kuvvetlice çalkalayarak iyice karıştırın ya da yaklaşık 15 saniye boyunca
vorteksleyin.
6.6 5.000-7.000 rpm (3.000 x g) hızında 15 saniye santrifüjleyin. Üst faz, özütlenen örnektir.
6.7 Bir 3M Gluten Proteini LFD’yi paketten çıkarıp temiz, kuru ve düz bir yüzeye yerleştirin.
(Türkçe)
TR
7
6.8 Temiz bir pipet veya pipet ucu kullanarak adım 6.6’da hazırlanan 100 L özütlenmiş örneği orta (sulu)
katmandan aktarın ve 3M Gluten Proteini LFD üzerindeki örnek yuvasına uygulayın. Zamanlayıcıyı 11 ± 1 dakika
için başlatın. Sonuçları Yorumlama bölümüne geçin.
1,8 mL
00:00:15
ya da
Sonuçları Yorumlama
Kontrol çizgisi, 3M Gluten Proteini LFD kasetinin üzerindeki C harnin yanındadır. Test çizgisi, 3M Gluten Proteini LFD
kasetinin üzerindeki T harnin yanındadır.
Örneğin uygulanmasından 5 dakika sonra LFD değerini okuyun. Örnek aşağıdaki gibi yorumlanır:
a. 3M Gluten Proteini LFD üzerinde iki çizgi (test ve kontrol çizgisi) görünür olduğunda gluten proteini için pozitif
kabul edilir.
Not: Bu, gluten protein için 10 ppm’nin üzerinde olan nispeten yüksek bir konsantrasyonu gösterebilir. (İki
çizginin olup olmadığında bakmadan 11 ± 1 dakika devam edin.)
Örneğin uygulanmasından 11 ± 1 dakika sonra LFD değerini okuyun. Örnek aşağıdaki gibi yorumlanır:
a. 3M Gluten Proteini LFD üzerinde iki çizgi (test ve kontrol çizgisi) görünür olduğunda gluten proteini için pozitif
kabul edilir.
Not: İki çizgi 11 dakikalık bir okumayı gösterir ve ilk 5 dakikalık okumada 5 ve 10 ppm arasında bir gluten
proteini konsantrasyonu gösterilmeyebilir.
b. 3M Gluten Proteini LFD üzerinde yalnızca en uzaktaki çizgi olan kontrol çizgisi görünür olduğunda gluten
proteini için negatif kabul edilir.
c. 3M Gluten Proteini LFD’de kontrol çizgisi oluşmazsa geçersizdir.
(Türkçe)
TR
8
C = Kontrol cizgisi
T = Test cizgisi
Örneğin 3M Gluten Proteini LFD’ye ilk uygulanmasından 12 dakika sonra okunan değerler geçersiz kabul edilmelidir. Bu
sürede okunan bir değer yorumlanamaz ve hatalı sonuçlara yol açabilir.
Sorun Giderme
1. Örneğin 3M Gluten Proteini LFD’ye uygulanmasından sonraki ilk 5 dakika içinde örnek şeride geçemiyor.
Örnek fazla yoğun olabilir ve örneğin hazırlanması sırasında yapılmadıysa santrifüjlenmesi gerekir. Örnek zaten
santrifüjlenmişse 3M Özütleme Tamponu ile 1:1 seyrelti hazırlanması gerekebilir. (Not: Bunun yapılması, bazı
matrisler için hassasiyeti ~ 10 ppm’ye kadar azaltabilir.)
2. Test çizgisinde kırmızı bir nokta görünüyor, ancak test çizgisinin geri kalanında renk değişmiyor.
Örnek partikülleri, kasetteki ltrenin çevresinden geçmiş olabilir. Yeni bir 3M Gluten Proteini LFD ile testi
tekrarlayarak örneği yeniden çalıştırın.
3. Özütlenen örneğin pH değeri 5 ile 10 arasında olmalıdır. pH bu aralığın dışındaysa daha fazla seyreltme gerekebilir
(100 L özütlenmiş örnek ve 100 L 3M Özütleme Tamponu ile 1:1 seyreltme hazırlayın. Bunun yapılması, bazı
matrisler için hassasiyeti ~ 10 ppm’ye kadar azaltabilir.)
4. Unlar veya yüksek sakız konsantrasyonu (ksantan) içeren malzemeler, LFD’ye etkili şekilde akmayabilir. Bu durumda
0,3 g’lik numune alın, 30 saniye boyunca 600 L’lik %60 etanol (Sigma-Adrich #277649 veya LabChem #LC22204’e
uygun şekilde seyreltilmiş ya da eşdeğer Reaktif Etanol) karışımıyla seyreltin ve ardından 5.000-7.000 rpm (3.000 x g)
hızda 20 saniye santrifüjleyin. Sıvı tabakadan 100 L toplayın ve Sıvı Örnek için belirtilen talimatlarla devam edin (Ürün
Talimatlarının 3. Bölümü).
Belirli uygulamalar veya prosedürler hakkında sorularınız varsa lütfen 3M Food Safety temsilciniz veya distribütörünüz ile
iletişim kurun.
Minimum Performans Özellikleri
Alt Saptama Sınırı
(a)
5 ppm
Üst Saptama Sınırı Saf tahıllar test edilirken bile üst seviyeye ulaşılmamıştır
(a)
Alt saptama sınırı, belirtilen olasılık seviyesinde gerçek boş örnekten ayırt edilebilen test örneğinde alerjenin en
düşük konsantrasyonu olarak tanımlanır
1
.
Referanslar
1. Abbott, M., Hayward, S., Ross, W., Godefroy, S.B., Ulberth, F., Van Hengel, A. J., Roberts, J., Akiyama, H., Popping,
B., Yeung, J.M., Wehling, P., Taylor, S., Poms, R.E., and Delahaut, P. (2010). Appendix M: Validation Procedures for
Quantitative Food Allergen ELISA Methods: Community Guidance and Best Practices. J. AOAC Int. 93, 442-450.
Sembollerin Açıklaması
www.3M.com/foodsafety/symbols
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191

3M Allergen Protein Rapid Kit Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları