AEG BE3003021M Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
BE3003001M
BE3003021M
BE3003021B
BE300302PM
BE300302RM
BE300302RB
TR Kullanma Kılavuzu
İÇINDEKILER
1. GÜVENLIK BILGILERI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2. GÜVENLIK TALIMATLARI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
3. ÜRÜN TANIMI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
4. İLK KULLANIMDAN ÖNCE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
5. GÜNLÜK KULLANIM . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
6. SAAT FONKSIYONLARI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
7. AKSESUARLARIN KULLANILMASI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
8. EK FONKSIYONLAR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
9. YARARLI IPUÇLARI VE BILGILER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
10. BAKIM VE TEMIZLIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
11. SERVISI ARAMADAN ÖNCE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
12. TEKNIK VERILER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
MÜKEMMEL SONUÇLAR İÇİN
Bu AEG ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu ürünü, sıradan cihazlarda bulamayacağınız
hayatı kolaylaştıran özellikler ve yenilikçi teknolojiler kullanarak, size uzun yıllar üstün
performans vermesi için tasarladır. Lütfen, cihazınızdan en iyi şekilde yararlanabilmek için
birkaç dakikanızı ayırarak bu belgeyi okuyun.
Web sitemizi aşağıdakiler için ziyaret edin:
Kullanım önerileri, broşürler, sorun giderme bilgileri, servis bilgileri alın:
www.aeg.com
Ürününüzü daha iyi servis için kaydedin:
www.aeg.com/productregistration
Cihazınız için Aksesuarlar, Sarf Malzemeleri ve Orijinal yedek parçalar satın alın:
www.aeg.com/shop
MÜŞTERİ HİZMETLERİ VE SERVİS
Orijinal yedek parça kullanılmasını tavsiye ederiz.
Servis ile iletişim sırasında, aşağıdaki verilerin bulunduğunu kontrol edin.
Bilgiler, bilgi etiketinde yazılıdır. Model, PNC, Seri Numarası.
Uyarı / Dikkat-Güvenlik bilgileri.
Genel bilgiler ve ipuçları
Çevresel bilgiler
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
2
www.aeg.com
1. GÜVENLİK BİLGİLERİ
Cihazın montaj ve kullanımından önce, verilen talimatla‐
rı dikkatlice okuyun. Üretici, yanlış bir montaj ve kullanı‐
mın hasara neden olması durumunda sorumluluk kabul
etmez. Kullanma kılavuzunu daha sonra kullanmak için
daima cihazın yakınında bulundurun.
1.1 Çocukların ve tehlikeye açık kişilerin güvenliği
UYARI
Boğulma, yaralanma ya da kalıcı sakatlık riski var
dır.
Bu cihaz, güvenliklerinden sorumlu bir yetişkin ya da
kişi tarafından gözetim altında tutuldukları sürece 8
yaş ve üzeri çocuklar ve fiziksel, duyumsal veya zihin‐
sel kapasitesi düşük veya bilgi ve deneyimi olmayan
kişiler tarafından kullanılabilir.
Çocukların cihazla oynamalarına izin vermeyin.
Tüm ambalaj malzemelerini çocuklardan uzak tutun.
Cihaz çalışırken veya soğuma aşamasındayken ço‐
cukları ve evcil hayvanları cihazdan uzak tutun. Erişi‐
lebilir parçalar sıcaktır.
Cihazda çocuk güvenliği aygıtı varsa bu aygıtı etkin‐
leştirmenizi tavsiye ederiz.
Temizlik ve kullanıcı bakımı çocuklar tarafından, gö‐
zetim altında bulunmadıkları müddetçe, yapılmamalı‐
dır.
1.2 Genel güvenlik
Çalışır konumdayken cihazın içi sıcak hale gelir. Ci‐
hazın ısıtıcı elemanlarına dokunmayın. Cihazdan ak‐
sesuar veya fırın kabı alır ya da koyarken her zaman
fırın eldiveni kullanın.
Cihazı temizlemek için bir buhar temizleyici kullanma‐
yın.
Bakım yapmadan önce gücü kesin.
TÜRKÇE 3
Kapağın camını silmek için sert aşındırıcı temizleyici‐
ler veya keskin metal kazıyıcılar kullanmayınız, çünkü
bunlar yüzeyi çizebilir ve camın kırılmasına neden
olabilir.
Raf desteklerini çıkartmak için öncelikle yan duvarda
bulunan ön raf desteğini ve ardından arka raf des‐
teğini çekip çıkarın. Ray desteklerini ters sırayla takın.
2.
GÜVENLİK TALİMATLARI
2.1 Montaj
UYARI
Cihazın montajı sadece kalifiye
bir kişi tarafından yapılmalıdır.
Tüm ambalajları çıkarın.
Hasarlı bir cihazı monte etmeyin ya da
kullanmayın.
Cihazla birlikte verilen montaj talimatı‐
na uyun.
Ağır olduğundan, cihazı taşırken dai‐
ma dikkat edin. Her zaman güvenlik
eldivenleri kullanın.
Cihazı kulpundan çekmeyin.
Diğer cihazlar ve üniteler arasında ol‐
ması gereken minimum mesafeyi ko‐
ruyun.
Cihazın güvenli yapıların altına ve ya‐
nına kurulmasını sağlayın.
Cihazın her iki yanı aynı boydaki
düğer cihaz ve ünitelerle yan yana ol‐
malıdır.
Elektrik bağlantısı
UYARI
Yangın ve elektrik çarpması riski
vardır.
Tüm elektrik bağlantıları kalifiye bir
elektrikçi tarafından yapılmalıdır.
Cihaz topraklanmalıdır.
Bilgi etiketindeki elektriksel verilerin
elektrik beslemesine uygun olduğun‐
dan emin olun. Aksi durumda, bir elek‐
trikçiyi arayın.
Her zaman doğru monte edilmiş, dar‐
belere dayanıklı bir priz kullanın.
Priz çoğaltıcıları ve uzatma kabloları
kullanmayın.
Elektrik fişine ve kablosuna zarar ver‐
memeye özen gösterin. Hasarlı bir
kabloyu değiştirmek için yetkili servise
ya da bir elektrikçiye başvurun.
Özellikle kapak sıcak olduğunda, elek‐
trik kablolarının cihazın kapağına te‐
mas etmesini engelleyin.
Akım taşıyan ve izole edilmiş parçala‐
rın şok koruması araç kullanılmaksızın
çıkarılamayacak şekilde takılmalıdır.
Fişi prize sadece montaj tamamlandık‐
tan sonra takın. Montajdan sonra elek‐
trik fişine erişilebildiğinden emin olun.
Priz gevşemişse fiş takmayın.
Cihazın fişini prizden çıkarmak için
elektrik kablosunu çekmeyiniz. Her za‐
man fişten tutarak çekin.
Sadece doğru yalıtım malzemelerini
kullanın: hat koruyucu devre kesiciler,
sigortalar (yuvasından çıkarılan vidalı
tip sigortalar), toprak kaçağı kesicileri
ve kontaktörler.
Elektrik tesisatı cihazın ana şebeke
bağlantısını tüm kutuplardan kesebil‐
menize olanak sağlayan bir yalıtım
malzemesine sahip olmalıdır. Yalıtım
malzemesinin kontak açıklığının geniş‐
liği en az 3 mm olmalıdır.
4
www.aeg.com
2.2 Kullanım
UYARI
Yaralanma, yanık ya da elektrik
çarpması veya patlama riski var‐
dır.
Bu cihazı ev ortamında kullanın.
Bu cihazın teknik özelliklerini değiştir‐
meyin.
Havalandırma boşluklarının kapalı ol‐
madığından emin olun.
Cihaz çalışır durumdayken denetimsiz
bırakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapatın.
Çalışır konumdayken cihaz kapağını
dikkatli bir şekilde açın. Sıcak hava çı‐
kabilir.
Cihazı ıslak eller ile ya da su ile temas
halindeyken kullanmayın.
Açık cihaz kapağına baskı uygulama‐
yın.
Cihazı bir çalışma tezgahı veya bir eş‐
ya koyma masası gibi kullanmayın.
Cihaz çalışırken cihaz kapağını her
zaman kapalı tutun.
Cihaz kapağını dikkatlice açın. Alkollü
malzemeler kullanılması, alkol ve ha‐
vanın karışmasına neden olabilir.
Kapağını açarken cihaza kıvılcım veya
çıplak alev temas etmemesine dikkat
edin.
Cihazın içine, üzerine veya yakınına
yanıcı ürünler ya da yanıcı ürünlerle
ıslanmış eşyalar koymayın.
UYARI
Cihazın zarar görme riski vardır.
Emaye kısmın hasar görmesini veya
renginin solmasını önlemek için:
– Fırın kabı veya diğer cisimleri doğru‐
dan cihazın alt kısmına koymayın.
– Alüminyum folyoyu doğrudan cihazın
alt kısmına koymayın.
– sıcak cihaza doğrudan su koymayın.
– yemek pişirmeyi bitirdikten sonra ıs‐
lak tabak ve yiyecekleri cihaza koyma‐
yın.
– aksesuarları çıkarırken ve koyarken
dikkatli olun.
Emaye kısmın renginin solması ciha‐
zın performansını etkilemez. Garanti
şartları uyarınca bu bir kusur değildir.
Yaş pasta için pişirme kabı kullanın.
Meyve suları kalıcı paslanmalara ne‐
den olabilir.
2.3 Bakım ve Temizlik
UYARI
Yaralanma, yangın veya cihazın
zarar görme riski söz konusudur.
Bakım işleminden önce, cihazı devre
dışı bırakın ve elektrik fişini prizden
çekin.
Cihazın soğuk olduğundan emin olun.
Cam panellerin kırılma riski vardır.
Hasar gördüklerinde kapı cam panel‐
lerini hemen değiştirin. Yetkili servisi
arayın.
Kapağı cihazdan çıkarırken dikkatli
olun. Kapak ağırdır!
Yüzey malzemesinin bozulmasını ön‐
lemek için cihazı düzenli olarak temiz‐
leyin.
Cihazda yağ veya yiyecek bırakılması
yangına neden olabilir.
Cihazı yumuşak nemli bir bezle temiz‐
leyin. Sadece nötr deterjanlar kullanın.
Aşındırıcı ürünleri, aşındırıcı temizle‐
me bezlerini, çözücüleri veya metal ci‐
simleri kullanmayın.
Fırın spreyi kullanıyorsanız ambalajda‐
ki güvenlik talimatlarına uyun.
Katalitik emayeyi (mümkünse) deter‐
janla temizlemeyin.
2.4 Fırın içi aydınlatma
Bu cihaz için kullanılan halojen lamba
veya fırın içi aydınlatma lambası türü,
sadece ev cihazları içindir. Evin aydın‐
latılması için kullanmayın.
UYARI
Elektrik çarpması riski.
Lambayı değiştirmeden önce cihaz fi‐
şini prizden çekin.
Sadece aynı özelliklerdeki lambaları
kullanın.
2.5 Elden çıkarma
UYARI
Yaralanma ya da boğulma riski.
Cihazın fişini prizden çekin.
TÜRKÇE 5
Elektrik kablosunu kesin ve atın.
Çocukların ve hayvanların cihazda ka‐
palı kalmasını önlemek için kapı kilit
dilini çıkarın.
Üretici / İhracatçı :
ELECTROLUX HOME PRODUCTS
CORPORATION NV.
RAKETSTRAAT 40 / RUE DE LA
FUSEE 40
B-1130 BRUSSEL / BRUXELLES
BELGIUM
TEL: +32 2 716 26 00
FAX: +32 2 716 26 01
www.electrolux.com
Kullanım Ömrü Bilgisi :
Kullanım ömrü küçük ev aletlerinde 7 yıl,
diğer beyaz eşya ürünlerinde ise 10
yıldır. Kullanım ömrü, üretici ve/veya
ithalatçı firmanın cihazınızla ilgili yedek
parça temini ve bakım süresini ifade
eder.
3. ÜRÜN TANIMI
12
7
9
11
10
8
41 2 3 5 6
1
2
3
4
5
13
1
Kontrol paneli
2
Fırın fonksiyonları düğmesi
3
Güç lambası / sembolü
4
Elektronik programlayıcı
5
Sıcaklık düğmesi
6
Sıcaklık lambası / sembolü / göster‐
gesi
7
Isıtıcı eleman
8
Lamba
9
Fan
10
Arka duvar ısıtıcı elemanı
11
Alt ısıtma
12
Raf desteği, çıkarılabilir
13
Raf konumları
3.1 Aksesuarlar
Tel raf
Pişirme kapları, kek kalıpları, kızartmalar
için.
Pişirme tepsisi
Kek ve bisküviler için.
6
www.aeg.com
Izgara- / Pişirme kabı
Pişirmek, kızartmak veya yağ tepsisi ola‐
rak kullanmak için.
4. İLK KULLANIMDAN ÖNCE
UYARI
Güvenlik bölümlerine bakın.
4.1 İlk Temizleme
Cihazdan tüm parçaları çıkarın.
Cihazı ilk kullanım öncesinde temizle‐
yin.
"Bakım ve Temizlik" bölümüne
bakın.
4.2 Saati ayarlama
Fırını çalıştırmadan önce saati
ayarlamanız gerekli.
Cihazı elektrik şebekesine bağladığınız‐
da veya bir elektrik kesintisi sonrasında
Saat fonksiyonu yanıp söner.
Doğru saati ayarlamak için + ya da -
düğmesine basın.
Yaklaşık beş saniye sonra yanıp sönme
işlemi durur ve gösterge ekranında ayar‐
ladığınız saat gösterilir.
Saati değiştirirken Süreyi ya
da Bitiş
) fonksiyonunu aynı
anda ayarlamamanız gerekir.
5. GÜNLÜK KULLANIM
UYARI
Güvenlik bölümlerine bakın.
Cihazı kullanmak için kontrol düğmesine
basın. Kontrol düğmesi dışarıya çıkar.
5.1 Cihazın etkinleştirilmesi ve
devre dışı bırakılması
1.
Bir fırın fonksiyonu seçmek için fırın
fonksiyonlarının kontrol düğmesini
çevirin.
2.
Bir sıcaklık seçmek için sıcaklığı
ayarlayan kontrol düğmesini çevirin.
3.
Cihazı devre dışı bırakmak için fırın
fonksiyonlarının ve sıcaklık ayarının
kontrol düğmelerini kapalı konuma
getirin.
Düğme simgesi, göstergesi veya
lambası (model göre değişiklik
gösterir - bkz. ürün açıklaması):
Gösterge, fırının ısınmasıyla
birlikte açılır.
Lamba, fırının çalışmasıyla bir‐
likte açılır.
Simge, kontrol düğmesinin pi‐
şirme alanlarını, fırın fonksi‐
yonlarını ya da sıcaklığı kontrol
ettiğini gösterir.
TÜRKÇE 7
5.2 Fırın Fonksiyonları
Fırın fonksiyonu Uygulama
Fırın İçi Aydınlatma Fırın lambasını pişirme fonksiyonunu kullanma‐
dan etkinleştirmek içindir.
Fanlı Pişirme Aynı anda maksimum 3 raf konumunda pişir‐
mek ve yiyecekleri kurutmak içindir. Sıcaklığı,
Üst + Alt Isıtma'dan 20 - 40°C daha düşük
ayarlayın.
Pizza Konumu Çok iyi kızarmış ve gevrek tabanlı olması gere‐
ken yemekleri 1 raf konumunda pişirmek içindir.
Sıcaklığı, Üst + Alt Isıtma'dan 20 - 40°C daha
düşük ayarlayın.
Üst + Alt Isıtma 1 raf konumunda pişirme ve kızartma yapmak
içindir.
Alt Isıtma Altı gevrek veya sert olması gereken kekleri pi‐
şirmek ve yiyecekleri konserve yapmak içindir.
Buz Çözme Dondurulmuş yiyeceklerin buzunu çözmek için‐
dir.
Izgara Düz gıda maddelerini kızartmak ve ızgara yap‐
mak içindir.
Hızlı Izgara Büyük miktardaki yassı yiyecekleri ızgara yap‐
mak ve kızartmak içindir.
Turbo Izgara Büyük et parçalarını veya kümes hayvanlarını 1
raf konumunda kızartmak içindir. Ayrıca ızgara
yapmak ve yüzeyi kızartmak içindir.
5.3 Elektronik programlayıcı
hr min
1 2 3
456
1
Fonksiyon göstergeleri
2
Zaman ekranı
3
Fonksiyon göstergesi
4
+ tuşu
5
Seçme tuşu
6
- tuşu
8
www.aeg.com
6. SAAT FONKSİYONLARI
Saat fonksiyonları Kullanıldığı işlemler
Zaman Saati göstermek, ayarlamak ve değiştirmek içindir.
Zaman ayarı Geri sayım süresi ayarlamak içindir. Bu fonksiyonun fı‐
rının çalışması üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Süre Bir fırın çalışmasının uzunluğu ayarlamak içindir.
Bitiş Bir fırın fonksiyonunun kapanma zamanını ayarlamak
içindir.
Cihazın otomatik olarak etkinleş‐
tirilmesini ve devre dışı bırakıl‐
masını istiyorsanız Süre
ve
Bitiş
özelliklerini aynı anda
kullanabilirsiniz: önce Süreyi
ve daha sonra Bitişi ayarlayın.
6.1 Saat fonksiyonlarının
ayarlanması
hr minhr min
1.
Süre ve Bitiş için bir fırın fonksiyonu
ve sıcaklığı ayarlayın. Bu Zaman
Ayarı için gerekli değildir.
2.
Gerekli saat fonksiyonuna ait göster‐
ge yanıp sönene kadar Seçim
düğmesine tekrar tekrar basın.
3.
Gerekli saat fonksiyonunu ayarla‐
mak için + ya da - tuşuna basın.
Gösterge ekranı ayarladığınız saat
fonksiyonunu gösterir. Ayarlanan za‐
man sona erdiğinde, gösterge ekranı
yanıp söner ve iki dakika boyunca
sesli bir uyarı duyulur.
Süre ve Bitiş fonksiyonu ile cihaz
otomatik olarak devre dışı bırakı‐
lır.
4.
Sinyali kapatmak için bir düğmeye
basın.
5.
Fırın fonksiyonlarının ve sıcaklık
ayarının kontrol düğmelerini kapalı
konuma getirin.
6.2 Saat fonksiyonlarının iptal
edilmesi
1.
Gerekli fonksiyona ait gösterge ya‐
nıp sönene kadar Seçim düğmesine
tekrar tekrar basın.
2.
- düğmesine basın ve basılı tutun.
Birkaç saniye sonra saat fonksiyonu
kapanır.
7. AKSESUARLARIN KULLANILMASI
UYARI
Güvenlik bölümlerine bakın.
TÜRKÇE 9
7.1 Fırın aksesuarlarını yerleştirme
Pişirme kabının ve tel rafın kenarları kö‐
şelidir. Kılavuz çubukların kenar ve şekil‐
leri pişirme kaplarının kaymasını engelle‐
yen özel düzeneklerdir.
Tel raf ve pişirme kabının birlikte yerleşti‐
rilmesi
Tel rafı pişirme kabının üzerine koyun.
Pişirme kabını fırın seviyelerinden birinin
kılavuz çubukları arasına itin.
8. EK FONKSİYONLAR
8.1 Soğutma fanı
Cihaz çalışırken, cihaz yüzeyinin soğuk
kalması için soğutma fanı otomatik ola‐
rak çalışır. Cihazı kaparsanız, cihaz
soğuyana kadar soğutma fanı çalışmaya
devam eder.
9. YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
9.1 Kapının iç kısmı
Bazı modellerde, kapının iç kısmında
şunlar bulunur:
Raf konumlarının sayıları
Isıtma fonksiyonları hakkında bilgiler,
önerilen raf konumları ve tipik yemek‐
ler için sıcaklıklar.
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve
pişirme süreleri sadece bilgi
amaçlıdır. Gerçek süreler tariflere
ve kullanılan malzemelerin kalite‐
sine ve miktarına bağlıdır.
9.2 Pişirme
Genel bilgiler
Yeni fırınınız eski fırınınızdan daha
farklı şekilde yemek pişiriyor ya da kı‐
10
www.aeg.com
zartıyor olabilir. Her zaman kullan‐
dığınız ayarları (sıcaklık, pişirme süre‐
leri) ve raf konumlarını tablolarda veri‐
len değerlere uyarlayın.
Uzun pişirme sürelerinde, fırını pişirme
süresi bitmeden yaklaşık 10 dakika
önce kapayabilir ve atıl ısıyı kullanabi‐
lirsiniz.
Dondurulmuş yiyecekleri pişirirken, fırın‐
daki tepsiler pişirme sırasında bükülebi‐
lir. Tepsiler tekrar soğuduğunda, yamul‐
malar ortadan kalkar.
Pişirme Tablolarının kullanımı
Üretici ilk seferde daha düşük sıcaklığı
kullanmanızı önerir.
Belirli bir tarif için gereken ayarları bu‐
lamıyorsanız, en yakın olanı kullanma‐
ya çalışın.
Birden fazla raf seviyesinde kek pişiri‐
yorsanız, pişirme sürelerini 10 – 15 da‐
kika uzatabilirsiniz.
Farklı yüksekliklerdeki kekler ve hamur
işleri ilk seferde her zaman eşit şekilde
pişmez. Bu durum meydana gelirse sı‐
caklık ayarını değiştirmeyin. Farklılık‐
lar pişirme işlemi sırasında eşitlenir.
9.3 Pişirme ile ilgili ipuçları
Pişirme sonuçları Olası neden Çözüm
Kekin altı yeterince piş‐
miyor.
Raf konumu yanlıştır.
Keki bir alt fırın rafına ko‐
yun.
Kek çöküyor ve ıslak, to‐
paklı veya çizgili kalıyor.
Fırın sıcaklığı çok yük‐
sektir.
Bir sonraki pişirmenizde,
fırını biraz daha düşük
bir sıcaklığa ayarlayın.
Kek çöküyor ve ıslak, to‐
paklı veya çizgili kalıyor.
Pişirme süresi çok kısa‐
dır.
Pişirme süresini uzatın.
Pişirme sürelerini daha
yüksek pişirme sıcaklık‐
ları ile kısaltamazsınız.
Kek çöküyor ve ıslak, to‐
paklı veya çizgili kalıyor.
Hamurda çok fazla sıvı
vardır.
Daha az sıvı kullanın.
Özellikle mikser kullanır‐
ken karıştırma sürelerine
dikkat edin.
Kek çok kuru.
Fırın sıcaklığı çok düşük‐
tür.
Bir sonraki pişirmenizde,
fırın sıcaklığını daha yük‐
seğe ayarlayın.
Kek çok kuru.
Pişirme süresi çok uzun‐
dur.
Bir sonraki pişirmenizde,
pişirme süresini kısaltın.
Kek homojen şekilde kı‐
zarmıyor.
Fırın sıcaklığı çok yük‐
sektir ve pişirme süresi
çok kısadır.
Fırını daha düşük sıcak‐
lığa ayarlayın ve pişirme
süresini uzatın.
Kek homojen şekilde kı‐
zarmıyor.
Karışım dengesiz dağıl‐
mıştır.
Karışımı pişirme tepsisi‐
ne eşit şekilde dağıtın.
Kek, ayarlanan pişirme
süresinde pişmiyor.
Fırın sıcaklığı çok düşük‐
tür.
Bir sonraki pişirmenizde,
fırın sıcaklığını biraz da‐
ha yükseğe ayarlayın.
TÜRKÇE 11
9.4 Tek seviyede kızartma:
Kalıp kullanarak pişirme
Pişirme tipi Fırın fonksi‐
yonu
Raf konumu Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Kalıpta kek /
Tatlı çörek
Fanlı Pişirme 1 150 - 160 50 - 70
Madeira keki /
Meyveli kekler
Fanlı Pişirme 1 140 - 160 70 - 90
Fatless spon‐
ge cake /
Yağsız pan‐
dispanya
Fanlı Pişirme 2 140 - 150 35 - 50
Fatless spon‐
ge cake /
Yağsız pan‐
dispanya
Üst + Alt Isıt‐
ma
2 160 35 - 50
Turta tabanı -
gevrek hamur
Fanlı Pişirme 2
170 - 180
1)
10 - 25
Turta tabanı -
pandispanya
karışı
Fanlı Pişirme 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie / El‐
malı tart (çap‐
razlamasına
çapı 20 cm
olan 2 kalıp)
Fanlı Pişirme 2 160 60 - 90
Apple pie /
Emalı tart
(çaprazlama‐
sına çapı 20
cm olan 2 ka‐
lıp)
Üst + Alt Isıt‐
ma
1 180 70 - 90
Cheese cake Üst + Alt Isıt‐
ma
1 170 - 190 60 - 90
1)
Fırını önceden ısıtın.
Pişirme tepsilerinde kekler / börekler / ekmekler
Pişirme tipi
Fırın fonksiyo‐
nu
Raf konumu Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Örgülü ek‐
mek / simit
Üst + Alt Isıt‐
ma
3 170 - 190 30 - 40
Stollen Noel
keki
Üst + Alt Isıt‐
ma
2
160 - 180
1)
50 - 70
12
www.aeg.com
Pişirme tipi
Fırın fonksiyo‐
nu
Raf konumu Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Ekmek (çav‐
dar ekmeği):
1.
Pişirme
işleminin
ilk bölü‐
mü.
2.
Pişirme
işleminin
ikinci bö‐
lümü.
Üst + Alt Isıt‐
ma
1
1.
230
1)
2.
160 - 180
1.
20
2.
30 - 60
Profiterol / Ek‐
ler
Üst + Alt Isıt‐
ma
3
190 - 210
1)
20 - 35
Rulo pasta Üst + Alt Isıt‐
ma
3
180 - 200
1)
10 - 20
Ufalanmış üst
malzemeli kek
(kuru)
Fanlı Pişirme 3 150 - 160 20 - 40
Tereyağlı ba‐
demli kek /
Şekerli kekler
Üst + Alt Isıt‐
ma
3
190 - 210
1)
20 - 30
Meyveli turta‐
lar (mayalı ha‐
murdan / pan‐
dispanya karı‐
şımından ya‐
pılmış)
2)
Fanlı Pişirme 3 150 35 - 55
Meyveli turta‐
lar (mayalı ha‐
murdan / pan‐
dispanya karı‐
şımından ya‐
pılmış)
2)
Üst + Alt Isıt‐
ma
3 170 35 - 55
Gevrek ha‐
murlu meyveli
turta
Fanlı Pişirme 3 160 - 170 40 - 80
Mayalı kek,
hafif üst mal‐
zemeli (örn.
tanecik, kre‐
ma, puding)
Üst + Alt Isıt‐
ma
3
160 - 180
1)
40 - 80
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Derin pişirme kabı kullanın.
TÜRKÇE 13
Bisküviler
Pişirme tipi
Fırın fonksiyo‐
nu
Raf konumu Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Gevrek ha‐
murlu bisküvi‐
ler
Fanlı Pişirme 3 150 - 160 10 - 20
Short bread /
Kısa ekmek /
Poğaça
Sıcak Hava 3 140 20 - 35
Short bread /
Kurabiye /
Poğaça
Üst + Alt Isıt‐
ma
3
160
1)
20 - 30
Pandispanya
karışımı ile
yapılan biskü‐
viler
Fanlı Pişirme 3 150 - 160 15 - 20
Yumurta akı
ile hazırlanan
börekler / Be‐
zeler
Fanlı Pişirme 3 80 - 100 120 - 150
Makaronlar
(bademli kura‐
biyeler)
Fanlı Pişirme 3 100 - 120 30 - 50
Mayalı hamur‐
la hazırlanan
bisküviler
Fanlı Pişirme 3 150 - 160 20 - 40
Puf böreği Fanlı Pişirme 3
170 - 180
1)
20 - 30
Küçük ekmek‐
ler
Fanlı Pişirme 3
160
1)
10 - 25
Küçük ekmek‐
ler
Üst + Alt Isıt‐
ma
3
190 - 210
1)
10 - 25
Small cakes /
Küçük kekler
(bir tepside 20
adet)
Fanlı Pişirme 3
150
1)
20 - 35
Small cakes /
Küçük kekler
(bir tepside 20
adet)
Üst + Alt Isıt‐
ma
3
170
1)
20 - 30
1)
Fırını önceden ısıtın.
14
www.aeg.com
Kekler ve gratenler
Yemek
Fırın fonksiyo‐
nu
Raf konumu Sıcaklık (°C) Süre (dk.)
Fırında ma‐
karna
Üst + Alt Isıt‐
ma
1 180 - 200 45 - 60
Lazanya
Üst + Alt Isıt‐
ma
1 180 - 200 25 - 40
Sebze gra‐
ten
1)
Turbo Izgara
veya Fanlı Pi‐
şirme
1 160 - 170 15 - 30
Eritilmiş pey‐
nirle kaplı ba‐
get ekmekler
Turbo Izgara
veya Fanlı Pi‐
şirme
1 160 - 170 15 - 30
Tatlı kurabiye‐
ler
Üst + Alt Isıt‐
ma
1 180 - 200 40 - 60
Fırında balık
Üst + Alt Isıt‐
ma
1 180 - 200 30 - 60
Sebze dolma
Turbo Izgara
veya Fanlı Pi‐
şirme
1 160 - 170 30 - 60
1)
Fırını önceden ısıtın.
9.5 Birden Fazla Seviyede Pişirme
Pişirme tepsilerinde kekler / börekler / ekmekler
Pişirme tipi
Fanlı Pişirme
Sıcaklık (°C) Süre (dk.)Raf konumu
2 raf konumu 3 raf konumu
Profiterol / Ek‐
ler
1 / 4 -
160 - 180
1)
25 - 45
Kuru streusel
kek
1 / 4 - 150 - 160 30 - 45
1)
Fırını önceden ısıtın.
Bisküvi / small cakes / küçük kekler / börek / ekmek
Pişirme tipi
Fanlı Pişirme
Sıcaklık (°C) Süre (dk.)Raf konumu
2 raf konumu 3 raf konumu
Gevrek ha‐
murlu bisküvi‐
ler
1 / 4 1 / 3 / 5 150 - 160 20 - 40
TÜRKÇE 15
Pişirme tipi
Fanlı Pişirme
Sıcaklık (°C) Süre (dk.)Raf konumu
2 raf konumu 3 raf konumu
Short bread /
Kurabiye /
Poğaça
1 / 4 1 / 3 / 5 140 25 - 50
Pandispanya
karışımı ile
yapılan biskü‐
viler
1 / 4 - 160 - 170 25 - 40
Yumurta akı
ile hazırlanan
bisküviler /
Bezeler
1 / 4 - 80 - 100 130 - 170
Makaronlar
(bademli kura‐
biyeler)
1 / 4 - 100 - 120 40 - 80
Mayalı hamur‐
la hazırlanan
bisküviler
1 / 4 - 160 - 170 30 - 60
Puf böreği 1 / 4 -
170 - 180
1)
30 - 50
Küçük ekmek‐
ler
1 / 4 - 180 30 - 55
Small cakes /
Küçük kekler
(bir tepside 20
adet)
1 / 4 -
150
1)
25 - 40
1)
Fırını önceden ısıtın.
9.6 Pizza Konumu
Pişirme tipi Raf konumu Sıcaklık °C Zaman (dk.)
Pizza (ince ha‐
murlu)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pizza (yoğun üst
malzemeli)
2 180 - 200 20 - 30
Turta 1 180 - 200 40 - 55
Ispanaklı tart 1 160 - 180 45 - 60
Kiş 1 170 - 190 45 - 55
Swiss Flan 1 170 - 190 45 - 55
Elmalı kek, kapalı 1 150 - 170 50 - 60
Sebzeli turta 1 160 - 180 50 - 60
Mayasız ekmek
2
230 - 250
1)
10 - 20
16
www.aeg.com
Pişirme tipi Raf konumu Sıcaklık °C Zaman (dk.)
Puf böreği
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen
(Alsace bölgesin‐
den pizza benzeri
bir yemek)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Piroggen (Rusya
usulü kapalı pide)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Derin pişirme kabı kullanın.
9.7 Kızartma
Kızartma yapmak için ısıya dayanıklı
fırın kapları kullanın (üreticinin talimat‐
larına başvurun).
Büyük kızartma parçalarını doğrudan
derin pişirme kabında (varsa) ya da
derin pişirme kabının üzerindeki tel
rafta kızartabilirsiniz.
Yağsız etleri kapaklı bir kızartma ka‐
bında kızartın. Bu sayede et daha sulu
olur.
Üzerlerinin çıtır çıtır olması gereken
tüm et türlerinde, kızartma kabını ka‐
pağını örtmeden kullanabilirsiniz.
Balık ve etleri ancak 1 kiloyu geçiyorsa
fırında pişirmenizi öneririz.
Et sularının veya yağların tavaya ya‐
narak yapışmasını önlemek için, derin
tavaya biraz sıvı ilave edin.
Gerekirse, kızartmayı çevirin (pişirme
süresinin 1/2'si - 2/3'ü dolduktan son‐
ra).
Büyük et ve kümes hayvanı parçaları‐
nı kızartma sırasında birkaç kez yağla‐
yın. Bu işlem daha iyi kızartma sonuç‐
ları verir.
Cihazı, kızartma süresi bitmeden yak‐
laşık 10 dakika önce kapayabilir ve atıl
ısıyı kullanabilirsiniz.
9.8 Turbo Izgarayla Kızartma
Sığır eti
Et tipi Miktar
Fırın fonk‐
siyonu
Raf konu‐
mu
Sıcaklık °C
Zaman
(dk.)
Etli güveç 1 - 1,5 kg
Üst + Alt
Isıtma
1 230 120 - 150
Rozbif veya fi‐
leto: az pişmiş
her bir cm
kalınlık için
Turbo Iz‐
gara
1
190 - 200
1)
5 - 6
Rozbif veya fi‐
leto: orta
her bir cm
kalınlık için
Turbo Iz‐
gara
1
180 - 190
1)
6 - 8
Rozbif veya fi‐
leto: iyi pişmiş
her bir cm
kalınlık için
Turbo Iz‐
gara
1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Fırını önceden ısıtın.
TÜRKÇE 17
Keçi Eti
Et tipi Miktar
Fırın fonk‐
siyonu
Raf konu‐
mu
Sıcaklık °C
Zaman
(dk.)
Ön kol / Bo‐
yun / Jambon
1 - 1,5 kg
Turbo Iz‐
gara
1 160 - 180 90 - 120
Pirzola / Ka‐
burga
1 - 1,5 kg
Turbo Iz‐
gara
1 170 - 180 60 - 90
Rosto
750 g - 1
kg
Turbo Iz‐
gara
1 160 - 170 50 - 60
İncik (önce‐
den pişirilmiş)
750 g - 1
kg
Turbo Iz‐
gara
1 150 - 170 90 - 120
Dana eti
Et tipi Miktar Fırın fonk‐
siyonu
Raf konu
mu
Sıcaklık °C Zaman
(dk.)
Dana eti
rosto
1 kg Turbo Izga‐
ra
1 160 - 180 90 - 120
Dana ayağı 1,5 - 2 kg Turbo Izga‐
ra
1 160 - 180 120 - 150
Kuzu Eti
Et tipi Miktar Fırın fonk‐
siyonu
Raf konu
mu
Sıcaklık °C Zaman
(dk.)
Kuzu butu /
Kuzu Eti
Rosto
1 - 1,5 kg Turbo Izga‐
ra
1 150 - 170 100 - 120
Kuzu pirzo‐
la
1 - 1,5 kg Turbo Izga‐
ra
1 160 - 180 40 - 60
Av Hayvanları
Et tipi Miktar Fırın fonk‐
siyonu
Raf konu
mu
Sıcaklık °C Zaman
(dk.)
Tavşan sır‐
tı / Tavşan
budu
1 kg'a ka‐
dar
Üst + Alt
Isıtma
1
230
1)
30 - 40
Geyik pir‐
zola
1,5 - 2 kg Üst + Alt
Isıtma
1 210 - 220 35 - 40
Geyik budu 1,5 - 2 kg Üst + Alt
Isıtma
1 180 - 200 60 - 90
1)
Fırını önceden ısıtın.
18
www.aeg.com
Kümes Hayvanı
Et tipi Miktar Fırın fonk‐
siyonu
Raf konu
mu
Sıcaklık °C Zaman
(dk.)
Kümes
hayvanı
porsiyonları
200 - 250 g
her biri
Turbo Izga‐
ra
1 200 - 220 30 - 50
Yarım ta‐
vuk
400 - 500 g
her biri
Turbo Izga‐
ra
1 190 - 210 35 - 50
Tavuk, İn‐
giliz usulü
1 - 1,5 kg Turbo Izga‐
ra
1 190 - 210 50 - 70
Ördek 1,5 - 2 kg Turbo Izga‐
ra
1 180 - 200 80 - 100
Kaz 3,5 - 5 kg Turbo Izga‐
ra
1 160 - 180 120 - 180
Hindi 2,5 - 3,5 kg Turbo Izga‐
ra
1 160 - 180 120 - 150
Hindi 4 - 6 kg Turbo Izga‐
ra
1 140 - 160 150 - 240
Balık (buğulama)
Et tipi Miktar Fırın fonk‐
siyonu
Raf konu
mu
Sıcaklık °C Zaman
(dk.)
Balık, bü‐
tün (1 kg'a
kadar)
1 - 1,5 kg Üst + Alt
Isıtma
1 210 - 220 40 - 60
9.9 Izgara
Daima maksimum sıcaklık ayarında ız‐
gara yapın.
Rafı, ızgara tablosunda önerilen raf ko‐
numuna yerleştirin.
Yağı toplamak için kullanılacak kabı her
zaman birinci raf konumuna yerleştirin.
Sadece düz et veya balık parçalarını ız‐
gara yapın.
Her zaman ızgara fonksiyonunu kullana‐
rak boş fırını 5 dakika önceden ısıtın.
DİKKAT
Daima fırın kapısı kapalı olarak
ızgara yapın.
Izgara
Izgara yapıla
cak yiyecek
Raf konumu Sıcaklık
Zaman (dk.)
1. taraf 2. taraf
Rozbif 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Sığır fileto 3 230 20 - 30 20 - 30
Keçi sırtı 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Dana Sırtı 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Kuzu sırtı 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Balık, bütün,
500 - 1000 g
3 / 4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
TÜRKÇE 19
Hızlı Izgara
Izgara yapılacak
yiyecek
Raf konumu
Zaman (dk.)
1. taraf 2. taraf
Burgers / Burger‐
ler
4 8 - 10 6 - 8
Kuzu fileto 4 10 - 12 6 - 10
Sosisler 4 10 - 12 6 - 8
Filetolar / Dana
biftekler
4 7 - 10 6 - 8
Toast / Kızartma
1)
5 1 - 3 1 - 3
Üst malzemeli kı‐
zartma
4 6 - 8 -
1)
Fırını önceden ısıtın.
9.10 Hazır yiyecek
Fanlı Pişirme
Hazır yiyecek Raf konumu Sıcaklık (°C) Zaman (dk.)
Pizza, dondurul‐
muş
2 200 - 220 15 - 25
Amerikan Pizza,
dondurulmuş
2 190 - 210 20 - 25
Pizza, soğutulmuş 2 210 - 230 13 - 25
Küçük Pizza, don‐
durulmuş
2 180 - 200 15 - 30
Patates Kızartma‐
sı, ince
3 200 - 220 20 - 30
Patates Kızartma‐
sı, kalın
3 200 - 220 25 - 35
Patates Dilimleri /
Köftesi
3 220 - 230 20 - 35
Baharatlı Patates 3 210 - 230 20 - 30
Lazanya / Mantı,
taze
2 170 - 190 35 - 45
Lazanya / Mantı,
dondurulmuş
2 160 - 180 40 - 60
Fırında peynir 3 170 - 190 20 - 30
Tavuk Kanat 2 190 - 210 20 - 30
20
www.aeg.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

AEG BE3003021M Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu