18
KULLANIM
Kategori Talimatlar
2. Rice/Pasta (Pilav/Makarna)
- Ağırlık Sınırı : 0,1 ~ 0,3 kg
- Yiyecek Sıcaklığı : Oda Sıcaklığı
- Kap : Mikrodalgaya uygun kap
(derin cam kap)
Pilav için malzemeler
Pirinç 100 g 200 g 300 g
Eritilmiş margarin 30 g 40 g 50 g
Rendelenmiş soğan 50 g 75 g 100 g
Tavuk suyu veya su 250 ml 500 ml 750 ml
Buke garni ve tuz İsteğe göre
Pirinci ve erimiş margarini derin ve geniş bir kabın (3lt) içerisine koyun ve
iyice karıştırın. Kaynar tavuk suyu veya normal suyu üzerine dökün ve buke
garni ve tuz ekleyin. Fırın torbasına koyun ve hava deliği açın.
Kabı Fırına yerleştirin. Menüyü ve ağırlığı seçin, start (başlat) düğmesine
basın. Pişirme sonrasında karıştırın ve gerekirse 5 ~ 10 dakika kapalı halde
bekletin.
Makarna için malzemeler
Makarna 100 g 200 g 300 g
Su 400 ml 800 ml 1200 ml
Tuz İsteğe göre
Makarnayı ve tuzlu kaynar suyu derin ve geniş bir kaba (3lt) boşaltın.
Kabı Fırına yerleştirin. Menüyü ve ağırlığı seçin, start (başlat) düğmesine basın.
Pişirme sonrasında karıştırın 1~2 dakika bekleyin. Makarnayı soğuk suyla süzün.
3. Chocolate cake (Çikolatalı pasta)
- Yiyecek Sıcaklığı : Oda Sıcaklığı
- Kap : Alt rafta 23 x 12 cm ekmek tavası
Malzemeler
70 g yoğurt \ 50 g kuru üzüm çekirdeği yağı \ 170 g şeker
110 g Maizena \ 50 g kakao tozu,
1 çay kaşığı kabartma tozu \ hafif çırpılmış 3 yumurta
1/4 çay kaşığı tuz
Yoğurdu ve şekeri geniş bir karıştırma kabında karıştırın.
Maizena, kakao tozu, kabartma tozu ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra yumurta ekleyin ve ıslanana kadar karıştırın.
Bu karışımı tabanı yağlanmış olan ekmek tavasına dökün.
Ekmek tavasını alt rafa yerleştirin.
Menüyü seçin ve start (başlat) düğmesine basın.
Pişirme işlemi bittikten sonra, tavayı Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
4. Roast beef (Biftek)
- Ağırlık Sınırı : 0,5~2,0 kg
- Yiyecek Sıcaklığı : Soğutulmuş
- Kap : Alt rafta damlama tepsisi
üzerinde
Bifteğe erimiş margarin veya sıvı yağ sürün ve istediğiniz şekilde terbiyeleyin.
Alt rafta damlama tepsisi üzerine yerleştirin. Menüyü ve ağırlığı seçin, start
(başlat) düğmesine basın.
BİP sesi geldiğinde, yemeği ters çevirin. Sonra pişirmeye devam etmek için
start düğmesine basın.
Pişirme sonrasında, 10 dakika folyosunun içerisinde kapalı şekilde bekletin.
5. Stued zucchini (Kabak dolması)
- Yiyecek Sıcaklığı : Oda Sıcaklığı
- Kap : Alt raf üzerinde gevrekleştirme
tepsisinde
Malzemeler
4 adet yuvarlak kabak (her biri 200 g) \ 500 g dana kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı \ isteğe göre tuz ve biber
Kabakların üst kısımlarından delik açın ve içlerini çıkarın, kabuklarını veya
etli kısımlarını delmemeye özen gösterin. Kabakları kıyma ile doldurun ve
kapaklarını kapatın.
İçleri doldurulmuş ve şapkaları yerleştirilmiş olan kabakları alt raftaki
gevrekleştirme tepsisine yerleştirin ve üzerine haf zeytinyağı gezdirin.
Menüyü seçin ve start (başlat) düğmesine basın.
Şefin Tarifi Kılavuzu