Whirlpool W11 MW161 Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz için de uygundur

1
TR
ÜRÜN TANIMI
1
2
4
7
6
5
3
1. Kontrol paneli
2. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
3. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
4. Kapak
5. Üst ısıtma elemanı/ızgara
6. Hafif
7. Döner tepsi
KONTROL PANELİNİN AÇIKLAMASI
1. AÇIK / KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak için
kullanılır.
2. ANA SAYFA
Ana menüye hızlıca erişmek için
kullanılır.
3. FAVORİLER
Favori işlevlerinizin listesini
çağırmak için kullanılır.
4. EKRAN
5. ARAÇLAR
Birkaç seçenekten birini seçmek
ve aynı zamanda fırın ayarlarını ve
tercihleri değiştirmek için kullanılır
6. UZAKTAN KUMANDA
6
th
Sense Live Whirlpool
uygulamasının kullanımını
etkinleştirmek içindir.
7. İP TAL
Saat, Mutfak Zamanlayıcısı ve
Kontrol Kilidi dışındaki tüm fırın
işlevlerini durdurmak için kullanılır.
1
2 3 4 65 7
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
Cihazı kullanmadan önce, Sağlık ve Güvenlik kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun.
BİR WHIRLPOOL ÜRÜNÜ SATIN ALDIĞINIZ
İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www . whirlpool . eu/ register
WWW
docs . whirlpool . eu internet adresimizi
ziyaret ederek ve bu kitapçığın arkasında
yer alan talimatlara uyarak, Güvenlik
Talimatlarını ve Kullanım ve Bakım
Kılavuzu'nu indirebilirsiniz.
2
AKSESUARLAR
DÖNER TEPSİ
Desteğinin üzerine yerleştirilen
döner cam tepsi, tüm pişirme
yöntemleriyle kullanılabilir.
Döner tepsi daima Fırın tepsisi
dışındaki diğer kaplar veya
aksesuarlar için bir taban olarak kullanılmalıdır.
DÖNER TEPSİ DESTEĞİ
Desteği yalnızca döner cam tepsi için
kullanın.
Desteğin üzerine başka aksesuarlar
yerleştirmeyin.
GEVREKLEŞTİRME TEPSİSİ
Yalnızca ilgili işlevlerle kullanılmak
içindir.
Gevrekleştirme tepsisi, daima döner
cam tepsinin ortasına
yerleştirilmelidir ve boş iken yalnızca
bu amaca yönelik özel işlev kullanılarak ön ısıtma
işleminden geçirilebilir. Yemeği doğrudan
Gevrekleştirme tepsisinin üzerine yerleştirin.
GEVREKLEŞTİRME TEPSİSİ İÇİN TUTMA KOLU
Sıcak Gevrekleştirme tepsisini
fırından çıkarmak için faydalıdır.
TEL RAF
Bu, yemeğinizin üstünü mükemmel
şekilde esmerleştirmek üzere,
yemeği ızgaraya daha yakın
yerleştirmenizi ve optimum hava
dolaşımı sağlar.
Bazı “6
th
Sense Crisp Fry” işlevlerinde gevrekleştirme
tepsisi için taban olarak kullanılmalıdır.
Rafı, diğer yüzeylerle temas etmediğinden emin olarak,
döner tepsinin üzerine yerleştirin.
DİKRTGEN FIRIN TEPSİSİ
Fırın tepsisini, yalnızca
konveksiyonlu pişirmeye imkan
veren işlevlerle kullanın; kesinlikle
mikrodalga ile birlikte
kullanılmamalıdır.
Tepsiyi yatay olarak, pişirme bölmesindeki rafa
yerleştirin.
tfen dikkat edin: Fırın tepsisini kullanırken döner tepsiyi ve
desteğini çıkarmanıza gerek yoktur.
BUHAR TENCERESİ
3
2
1
Balık veya sebze gibi yemekleri
buharda pişirmek için, bunları
sepete (2) yerleştirin ve doğru
miktarda buhar elde etmek
üzere buhar tenceresinin (3)
tabanına içme suyu (100 ml)
dökün.
Patates, makarna, pilav veya
tahıl gibi yemekleri haşlamak için, bunları doğrudan
buhar tenceresinin altına yerleştirin (sepet gerekli
değildir) ve pişirdiğiniz yemeğe uygun miktarda içme
suyu ekleyin.
En iyi sonuçlar için, buhar tenceresini temin edilen kapak
ile (1) kapatın.
Buhar tenceresini daima döner cam tepsinin üzerine
yerleştirin ve yalnızca uygun pişirme işlevleri veya
mikrodalga işleviyle kullanın.
Buhar tenceresinin tabanı, aynı zamanda özel buharlı
temizleme işleviyle birlikte kullanılmak üzere
tasarlanmıştır.
Aksesuar sayısı ve türü, satın alınan modele bağlı olarak
değişebilir.
Tedarik edilmeyen diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten
ayrıca satın alınabilir.
Piyasada çok sayıda aksesuar mevcuttur. Satın
almadan önce, mikrodalga kullanımına uygun ve fırın
sıcaklıklarına dayanıklı olduklarından emin olun.
Yiyecek veya içeceklere yönelik metalik kaplar,
mikrodalga ile pişirme esnasında asla
kullanılmamalıdır.
Yemeklerin ve aksesuarların fırının iç duvarlarına
temas etmediğinden daima emin olun.
Fırını çalıştırmadan önce, döner tepsinin serbestçe
dönüyor olduğundan daima emin olun. Diğer
aksesuarları takar veya çıkarırken, döner tepsiyi
yerinden çıkarmamaya dikkat edin.
3
TR
PİŞİRME İŞLEVLERİ
MANUEL FONKSİYONLAR
MİKRODALGA
Yiyecek veya içecekleri hızlı bir şekilde pişirmek ve yeniden
ısıtmak için kullanılır.
Güç (W) Önerilme amacı
900
İçecekleri veya su içeriği yüksek diğer yiyecekleri hızlıca
yeniden ısıtma.
750 Sebze pişirme.
650 Et ve balık pişirme.
500
Et sosları veya peynir veya yumurta içeren sosları
pişirme. Et parçacıklarını terbiyeleme veya fırında
makarna.
350
Yavaş, hassas pişirme. Tereyağı veya çikolata eritmek
için mükemmeldir.
160
Donmuş yiyeceklerin buzunu çözme veya tereyağı ve
peyniri yumuşatma.
90 Dondurmayı yumuşatma.
İşlem Yiyecek Güç (W) Süre (dk.)
Tekrar
Isıtma
2 bardak 900 1 - 2
Tekrar
Isıtma
Patates püresi 1 kg 900 10 - 12
Buz çözme Kıyma 500 g 160 15 - 16
Pişirme Sünger kek 750 7 - 8
Pişirme Yumurta kreması 500 16 - 17
Pişirme Rulo köfte 750 20 - 22
GEVREKLEŞTİRME
Bir yemeği, hem üst hem de alt kısmından mükemmel
şekilde üstünü kızartmak için kullanılır. Bu işlev sadece özel
Crisp (Gevrek) tepsisi ile kullanılmalıdır.
Yiyecek Süre (dk.)
Mayalı kek 7 - 10
Hamburger 8 - 10 *
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin.
Gereken aksesuarlar: Gevrekleştirme tepsisi, Gevrekleştirme tepsisi
için tutma kolu
FANLI HAVA
Yemekleri geleneksel fırın kullanırken elde edilen
sonuçlarla benzer sonuç sağlayacak şekilde pişirmek
için kullanılır. Belli yemekleri pişirmek için, fırın
kullanımına uygun fırın tepsisi veya diğer pişirme kapları
kullanılabilir.
Yiyecek Sıc. (°C) Süre (dk.)
Sufle 175 30 - 35
Peynirli Kap Kek 170 * 25 - 30
Kurabiyeler 175 * 12 - 18
* Ön ısıtma gereklidir
Önerilen aksesuarlar: Dikdörtgen fırın tepsisi / Tel raf
FANLI HAVA + MİKRODALGA
Fırın yemeklerini hızlıca hazırlamak için kullanılır. Hava
dolaşımını optimize etmek için rafın kullanılması önerilir.
Yiyecek Güç (W) Sıc. (°C) Süre (dk.)
Rostolar 350 170 35 - 40
Etli Börek 160 180 25 - 35
Önerilen aksesuarlar: Tel raf
IZGARA
Esmerleştirmek, ızgarada pişirmek ve graten yapmak
için kullanılır. Pişirme sırasında yemeği çevirmenizi
öneriyoruz.
Yiyecek Izgara Seviyesi Süre (dk.)
Tost Yüksek 5 - 6
Jumbo karides Orta 18 - 22
Önerilen aksesuarlar: Tel raf
IZGARA + MİKRODALGA
Mikrodalga ve ızgara işlevlerini bir araya getirerek,
yemekleri hızlı bir şekilde pişirmek ve graten yapmak için
kullanılır.
Yiyecek Güç (W) Izgara Seviyesi Süre (dk.)
Patates graten 650 Orta 20 - 22
Kabuklu Patates 650 ksek 10 - 12
Önerilen aksesuarlar: Tel raf
TURBO IZGARA
Mükemmel sonuçlar için, ızgara ve fırın hava konveksiyonu
işlevlerini bir araya getirir. Pişirme sırasında yemeği
çevirmenizi öneriyoruz.
Yiyecek Izgara Seviyesi Süre (dk.)
Tavuk Kebap Yüksek 25 - 35
Önerilen aksesuarlar: Tel raf
TURBO IZGARA + MİKRODALGA
Mikrodalga, ızgara ve fırın hava konveksiyonunu bir
araya getirerek, yemeğinizi hızlı bir şekilde pişirmek ve
esmerleştirmek için kullanılır.
Yiyecek Güç (W) Izgara Seviyesi Süre (dk.)
Cannelloni,
Dondurulmuş
650 Yüksek 20-25
Domuz Pirzolası 350 Yüksek 30-40
Önerilen aksesuarlar: Tel raf
HIZLI ÖN ISITMA
Bir pişirme çevriminden önce fırını hızlıca önceden
ısıtmak için kullanılır.
ÖZEL FONKSİYONLAR
» SICAK TUTMA
Et, kızartma veya kekler de dahil olmak üzere, yeni
pişirilmiş yemekleri sıcak ve gevrek tutmak için
kullanılır.
» KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en iyi şekilde kabarması
için kullanılır. Kabartma kalitesini korumak için, işlevi,
bir pişirme çevriminden sonra fırın hala sıcak iken
etkinleştirmeyin.
4
6
th
SENSE FONKSİYONLARI
Bunlar, tüm yiyecek türlerinin tamamen otomatik
bir şekilde pişirilmesini sağlar. Bu işlevi en iyi şekilde
kullanmak için, ilgili pişirme tablosundaki göstergeleri
takip edin.
6
th
SENSE BUZ ÇÖZME
Çeşitli türlerdeki yiyeceklerin, ağırlıklarını belirtmek
suretiyle hızlıca buzunu çözdürmek için kullanılır. En iyi
sonuçlar için yiyeceği daima doğrudan döner cam tepsi
üzerine yerleştirin.
EKMEK BUZ ÇÖZME
Bu özel Whirlpool işlevi, dondurulmuş ekmeğin buzunu
çözmenizi sağlar. Buz Çözme ve Gevrekleştirme teknolojilerinin
birlikte kullanılmasıyla, ekmeğiniz taze pişirilmiş tadı ve hissi
verecektir. Dondurulmuş küçük ekmek, baget ekmeği ve
kruvasanların hızlıca buzunu çözmek ve ısıtmak için bu işlevi
kullanın. Gevrekleştirme Tepsisi, bu işlevle birlikte kullanılmalıdır.
Yiyecek Ağırlık
CRISP EKMEK BUZ ÇÖZME
50 - 800 g
ET 100 - 2000 g
KANATLILAR 100 - 3000 g
BALIK 100 - 2000 g
SEBZE 100 - 2000 g
EKMEK 100 - 2000 g
6
th
SENSE TEKRAR ISITMA
Dondurulmuş veya oda sıcaklığındaki hazır yemekleri
tekrar ısıtmak için kullanılır. Fırın, en iyi sonuçları en
kısa sürede almak için gereken ayarları otomatik olarak
hesaplar. Yemeği mikrodalgada kullanılabilir ve ısıya
dayanıklı bir yemek tepsisine veya tabağa yerleştirin.
Alüminyum folyonun tamamını çıkarmaya dikkat
ederek, ambalajından çıkarın. Tekrar ısıtma işleminin
sonunda, 1-2 dakika bekletmek, özellikle dondurulmuş
gıdalarda sonucu daima iyileştirecektir.
Bu işlev sırasında kapağı açmayın.
6
th
SENSE BUHAR
Sebze veya balık gibi yemekleri, sağlanan buhar tenceresi
ile buharda pişirmek için kullanılır. Hazırlama aşamasında
otomatik olarak buhar üretilerek, buhar tenceresinin
tabanına dökülen su kaynama sıcaklığına getirilir. Bu
aşamaya yönelik süreler değişebilir. Daha sonra fırın,
ayarlanan süreye göre yemeği buharda pişirme işlemi ile
devam eder.
Brokoli ve pırasa gibi yumuşak sebzeler için 1- 4 dakika
veya havuçlar ve patates gibi daha sert sebzeler için 4 - 8
dakika olarak ayarlayın.
Bu işlev sırasında kapağı açmayın.
Gereken aksesuarlar: Buhar tenceresi
6
th
SENSE CRİSP FRY
Bu sağlıklı ve özel işlev, gevrekleştirme işlevinin
kalitesiyle sıcak hava dolaşımının özelliklerini bir araya
getirir. Gereken sıvı yağ miktarını, geleneksel pişirme
yöntemine kıyasla önemli ölçüde azaltarak, hatta bazı
yemek tarierinde yağ gereksinimini ortadan kaldırarak,
çıtır ve lezzetli kızartma sonuçları elde edilmesini sağlar.
Taze veya dondurulmuş durumdaki önceden ayarlı
birçok gıdayı kızartabilir.
Belirtilen aksesuarları kullanmak üzere aşağıdaki tabloya
uyun ve her yemek türünde (taze veya dondurulmuş
)
en iyi pişirme sonuçlarını elde edin.
Yiyecek
Ağırlık /
porsiyon
PANELENMİŞ FİLETO KIZARTMA
Pişirmeden önce üstüne az miktarda sıvı yağ sürün.
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın. Tepsiyi rafın üstüne
koyun
100 - 500 g
KÖFTE
Pişirmeden önce üstüne az miktarda sıvı yağ sürün.
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın. Tepsiyi rafın üstüne
koyun
200 - 800 g
BALIK VE CİPS
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın
1 - 3 pors
PANELENMİŞ KARİDES
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın
100 - 500 g
PANELENMİŞ KALAMAR
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın
100 - 500 g
PANELENMİŞ BALIK KROKET
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın. Komut verildiğinde
çevirin
100 - 500 g
KIZARMIŞ PATATES
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın
200 - 500 g
KIZARMIŞ PATATES
Soyun ve çubuk şeklinde doğrayın. 30 dakika soğuk tuzlu suda
bekletin. Bir havluyla kurulayın ve tartın. Üzerine fırça ile
zeytinyağı (%5) sürün. Gevrekleştirme tepsisine dağıtın. Tepsiyi
rafın üstüne koyun. Komut verilince çevirin
200 - 500 g
PATATES KROKET
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın
100 - 600 g
PATLICAN
Kesin, tuzlayın ve 30 dakika bekleyin. Yıkayın, kurutun ve tartın.
Üzerine fırça ile zeytinyağı (%5) sürün. Gevrekleştirme tepsisine
eşit olarak dağıtın. Tepsiyi rafın üstüne koyun. Komut
verildiğinde çevirin
200 - 600 g
BİBER
Dilimleyin, tartın ve fırça ile üzerine zeytinyağı (%5) sürün.
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın. Tepsiyi rafın üstüne
koyun
200 - 500 g
KABAK
Dilimleyin, tartın ve fırça ile üzerine zeytinyağı (%5) sürün.
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın. Tepsiyi rafın üstüne
koyun
200 - 500 g
MÜCVER
Soyun ve rendeleyin. 30 dakika soğuk tuzlu suda bekletin. Bir
havluyla kurulayın ve tartın. Üzerine fırça ile zeytinyağı (%5)
sürün. Gevrekleştirme tepsisine dağıtın. Tepsiyi rafın üstüne
koyun. Komut verildiğinde ekleyin ve çevirin
100 - 600 g
TAVUK NUGGET
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın. Tepsiyi rafın üstüne
koyun
200 - 600 g
PANELENMİŞ PEYNİR
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın. Tepsiyi rafın üstüne
koyun
100 - 400 g
FELAFEL
Gevrek tepsisini hafifçe yağlayın. Komut verildiğinde yiyecek
ekleyin ve çevirin
100 - 400 g
KARIŞIK BALIK KIZARTMA
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın
100 - 500 g
SOĞAN HALKALARI
Gevrekleştirme tepsisine eşit olarak dağıtın. Tepsiyi rafın üstüne
koyun
100 - 500 g
5
TR
DOKUNMATİK EKRANIN KULLANIMI
Bir menü veya listede gezinmek için:
Öğeler veya değerler arasında gezinmek için
parmağınızı ekranın üzerinde kaydırmanız
yeterlidir.
Seçmek veya onaylamak için:
İstediğiniz değeri veya menü öğesini seçmek için
ekrana dokunun.
Önceki ekrana geri dönmek için:
'a dokunun.
Bir ayarı onaylamak veya bir sonraki ekrana gitmek için:
AYARLA veya “İLERİe dokunun.
İLK KULLANIM
Cihazı ilk açtığınızda ürünü yapılandırmanız gerekecektir.
Ayarlar sonradan "Araçlar" menüsüne erişmek için 'e basarak
değiştirilebilir.
1. DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız gerekecek.
Kullanılabilir diller listesinde gezinmek için parmağınızı
ekranın üzerinde kaydırın.
Čeština, Český Jazyk
Czech
Dansk
Danish
Deutsch
German
İstediğiniz dile dokunun.
Ελλνικά
Greek, Modern
English
English
Español
Spanish
'e dokunarak bir önceki ekrana geri dönebilirsiniz.
2. AYAR MODUNU SEÇİN
Dili seçtikten sonra, ekran, “MAĞAZA DEMOSU
(perakendeciler için faydalıdır, yalnızca gösterim
amaçlıdır) veya “İLERİe dokunarak devam etmeyi
seçmeniz için komut istemi verecektir.
Ürünü satın aldığınız için
teşekkürler!
Ev kullanımı için kuruluma devam etmek için
İleriye basın.
İLERİMAĞAZA DEMOSU
3. WİFİ KURULUMU
6th Sense Live özelliği, fırınınızı bir mobil aygıt aracılığıyla
uzaktan çalıştırabilmenizi sağlar. Cihazın uzaktan
kumanda edilebilme özelliğini etkinleştirmek için, önce
bağlantı işlemini başarılı bir şekilde tamamlamanız
gerekecektir. Bu işlem, cihazınızı ev ağınıza kaydetmek ve
bağlamak için gereklidir.
Bağlantıyı kurmak için “ŞİMDİ AYARLA”a dokunun.
Wifi Kurulumu
Saati, tarihi otomatik olarak ayarlamak ve
akıllı telefonunuz ile bağlantıyı aktive etmek
için WiFi ayarını şimdi yapın.
Bu adımı atlarsanız, daha sonra Araçlar (Tools)
menüsünde bulabilirsiniz.
ŞİMDİ AYARLA
ATLA
Aksi halde, ürününüzü daha sonra bağlamak için “ATLA”e
dokunun.
BAĞLANTININ KURULMASI
Bu özelliği kullanabilmeniz için şunlar gereklidir: Bir
akıllı telefon veya tablet ile İnternete bağlı bir kablosuz
yönlendirici.
Evinizdeki kablosuz ağ sinyalinin ürününüzün yakınında
güçlü olduğunu kontrol etmek için akıllı aygıtınızı
kullanın.
Minimum gereklilikler.
Akıllı aygıt: Android 4.3 (ya da daha yüksek), 1280x720 (ya da
daha yüksek) ekran ile ya da iOS 8 (ya da daha yüksek).
Kablosuz yönlendirici: 2.4Ghz WiFi b/g/n.
1. 6
th
Sense Live uygulamasını indirin
Cihazınızı bağlamak için yapılacak ilk adım,
uygulamayı mobil aygıtınıza indirmektir. 6
th
Sense
Live uygulaması, sizi burada listelenen tüm adımlar
boyunca yönlendirecektir. 6
th
Sense Live uygulamasını
iTunes Mağazasından veya Google Play Mağazasından
indirebilirsiniz.
2. Bir hesap oluşturun
Halihazırda oluşturmadıysanız, bir hesap oluşturmanız
gerekecektir. Bu, cihazlarınızı ağa bağlamanızı ve aynı
zamanda bunları uzaktan görüntüleyerek kontrol
etmenizi sağlayacaktır.
3. Cihazınızı kaydedin
Cihazınızı kaydetmek için uygulamadaki talimatları
izleyin. Kayıt işlemini tamamlamak için Akıllı Cihaz Kimlik
(SAID) numarasına ihtiyacınız olacaktır. Bu benzersiz kod
numarasını, ürüne tutturulmuş olan tanıtım levhasında
bulabilirsiniz.
6
4. WiFi'a bağlanın
Tara-bağlan kurulum prosedürünü izleyin. Uygulama,
cihazınızı evinizdeki kablosuz ağa bağlama sürecinde sizi
yönlendirecektir.
Yönlendiriciniz WPS 2.0'ı (veya üstü) destekliyorsa,
“MANUELi seçin, ardından WPS Kurulumu”a dokunun:
İki ürün arasında bağlantı kurmak için, kablosuz
yönlendiricinizdeki WPS düğmesine basın.
Gerekirse, ürünü “Search for a network (Ağ arama)
özelliğini kullanarak manuel olarak da bağlayabilirsiniz.
SAID kodu, cihazınızı akıllı bir aygıtla senkronize etmek için
kullanılır.
MAC adresi, WiFi modülü için görüntülenir.
Bağlantı prosedürünü ancak yönlendirici ayarlarınızı (örn.
ağ adı veya parola veya veri sağlayıcısı) değiştirirseniz
tekrarlamanız gerekecektir.
. SAATİN VE TARİHİN AYARLANMASI
Fırınınızı evinizdeki ağa bağladığınızda, saat ve tarih
otomatik olarak ayarlanacaktır. Aksi halde bunları manuel
olarak ayarlamanız gerekecektir.
Saati ayarlamak için ilgili rakamlara dokunun.
Onaylamak için AYARLAe dokunun.
Saati ayarladıktan sonra, tarihi ayarlamanız gerekecektir.
Tarihi ayarlamak için ilgili rakamlara dokunun.
Onaylamak için AYARLAe dokunun.
4. FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek kokular
yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak “Hızlı ön ısıtma” işlevini kullanarak, fırını 200
°C'ye ısıtın
.
cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın havalandırılması tavsiye
edilir.
7
TR
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak için, 'e basın veya ekranın herhangi
bir yerine dokunun.
Ekran, Manuel ve 6
th
Sense fonksiyonları arasında seçim
yapmanızı sağlar.
İlgili menüye erişmek için istediğiniz ana işleve
dokunun.
Manuel Fonksiyonlar
6th Sense Fonksiyonları
12:35
+30 sn+1 dak+2 dak
Listeyi incelemek için yukarı veya aşağı kaydırın.
Manuel Fonksiyonlar
Mikrodalga
Fanlı Hava
Fanlı hava +
Mikrodalga
Crisp
İstediğiniz işlevi dokunarak seçin.
2. MANUEL İŞLEVLERİ AYARLAYIN
İstediğiniz işlevi seçtikten sonra, ayarlarını
değiştirebilirsiniz. Ekranda, değiştirilebilecek ayarlar
görüntülenecektir.
GÜÇ / SICAKLIK / IZGARA SEYESİ
Önerilen değerlerde gezinin ve istediğiniz bir tanesini
seçin.
Pişirme
Bir pişirme gücü seviyesi seçin.
İLERİ
“Fanlı Hava” işlevinde, ön ısıtmayı etkinleştirmek için 'e
dokunabilirsiniz.
SÜRE
Mikrodalga işlevlerinde ve mikrodalgayla birleşik
işlevlerde, her zaman bir pişirme süresi ayarlamanız
gerekmektedir.
İstediğiniz pişirme süresini ayarlamak için ilgili
rakamlara dokunun.
Mikrodalga zamanına girin.
Onaylamak için “İLERİ”e dokunun.
Pişirme süresinin sonunda pişirme otomatik olarak
durdurulur.
Mikrodalga olmayan işlevlerde, pişirme işlemini manuel
olarak yönetmek isterseniz, pişirme süresini ayarlamak
zorunda değilsiniz.
Süreyi ayarlamaya başlamak için, “Pişirme Süresini
Ayarla”a dokunun .
Pişirme Süresini Ayarla
Bir fanlı hava sıcaklığı seçin.
İLERİ
Pişirme sırasında ayarlı süreyi iptal ederek, pişirmenin
sonlandırılmasını manuel olarak yönetmek için, süre değerine
dokunun ve ardından “DUR”ı seçin.
3. 6
th
SENSE FONKSİYONLARI AYARLAYIN
6th Sense fonksiyonları, listede gösterilenler arasından
seçim yaparak, çok çeşitli yemekler hazırlamanızı sağlar.
Birçok pişirme ayarı, en iyi sonuçları elde etmek üzere
cihaz tarafından otomatik olarak seçilir.
Listeden bir pişirme türü seçin.
Bir işlev seçin.
İşlevler, 6
th
SENSE YEMEK menünde yiyecek kategorilerine
(ilgili tablolara bakınız) ve LIFESTYLE menüsünde yemek tarifi
özelliklerine göre görüntülenir.
Bir işlev seçtikten sonra, mükemmel sonuca ulaşmak
için pişirmek istediğiniz yemeğin özelliklerini (miktar,
ağırlık vs.) belirtmeniz yeterlidir.
4. BAŞLANGIÇ / BİTİŞ SAATİ GECİKMESİNİ
AYARLAYIN
Mikrodalga olmayan bir işlevi başlatmadan önce,
pişirmeyi geciktirebilirsiniz: İşlev, daha önceden seçtiğiniz
saatte başlayacak veya bitecektir.
İstediğiniz başlangıç saatini veya bitiş saatini seçmek
için “GECİKME”e dokunun.
PİŞİRME
TALİMATI:
Birden fazla rafta (en fazla üç)
aynı pişirme sıcaklığı gerektiren
farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev,
şunlar olabilir:
GECİKME
Fanlı Hava
BAŞLAT
İstenen gecikmeyi ayarladıktan sonra, bekleme
süresini başlatmak için GECİKMELİ BAŞLATMAe
dokunun.
Yemeği fırına yerleştirin ve kapağı kapatın:
İşlev, hesaplanan süre sonunda otomatik olarak
başlatılacaktır.
Gecikmeli bir pişirme başlatma süresinin programlanması, fırın
ön ısıtma aşamasını devre dışı bırakacaktır: Fırın, istediğiniz
8
sıcaklığa kademeli olarak ulaşacaktır; bu, pişirme sürelerinin,
pişirme tablosunda listelenenlerden biraz daha uzun olacağı
anlamına gelir.
İşlevi hemen etkinleştirmek ve programlanan gecikme
süresini iptal etmek için
'a dokunun.
5. İŞLEVİ BAŞLATIN
Ayarları yapılandırdıktan sonra, işlevi etkinleştirmek
üzere “BAŞLAT”a dokunun.
Fırın sıcaksa ve işlev belirli bir maksimum sıcaklık gerektiriyorsa,
ekranda bir mesaj görüntülenecektir.
Mikrodalga işlevlerinde bir başlatma koruması yer
almaktadır. İşlevi başlatmadan önce kapak açılmalı ve
kapatılmalıdır.
Kapağı açın.
Yemeği fırının içine yerleştirin ve kapağı kapatın.
“BAŞLAT”a dokunun.
Ayarlı değerleri, pişirme sırasında değiştirmek istediğiniz değere
dokunarak herhangi bir zamanda değiştirebilirsiniz.
Etkin işlevi herhangi bir zamanda durdurmak için
'e basın.
6. JET START
Ana Sayfa ekranının alt tarafında, üç farklı süreyi gösteren
bir çubuk vardır.
Mikrodalga işlevi tam güçte (900 W)
pişirmeyi başlatmak için
bunlardan birine dokunun.
Kapağı açın.
Yemeği fırının içine yerleştirin ve kapağı kapatın.
Pişirmek için istediğiniz pişirme süresine dokunun.
Manuel Fonksiyonlar
6th Sense Fonksiyonları
12:35
+30 sn+1 dak+2 dak
7. ÖN - I SITMA
Daha önceden etkinleştirildiyse, işlev başlatıldığında
ekranda ön ısıtma aşamasının durumu görüntülenir.
Bu aşama bittiğinde, sesli bir sinyal duyulacak ve fırının
ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda gösterilecektir.
Kapağı açın.
Yemeği fırına yerleştirin.
Kapağı kapatın ve pişirmeyi başlatmak için
TAMAMLANDI”a dokunun.
Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına verilmesi, nihai pişirme
sonucunu olumsuz etkileyebilir. Ön ısıtma aşamasında kapağın
açılması durumunda, aşama duraklatılacaktır. Pişirme süresi, ön
ısıtmaamasını içermez.
8. PİŞİRMEYİ DURAKLATMA
Bazı 6
th
Sense fonksiyonları, pişirme sırasında yemeğin
çevrilmesini gerektirecektir. Sesli bir sinyal duyulacak ve
yapılması gereken işlem ekranda gösterilecektir.
Kapağı açın.
Ekranda komut verilen işlemi gerçekleştirin.
Kapağı kapatın ve pişirmeye devam etmek için
TAMAMLANDI” tuşuna dokunun.
Pişirme sona ermeden önce, fırın, aynı şekilde yemeği
kontrol etmeniz için komut verebilir.
Sesli bir sinyal duyulacak ve yapılması gereken işlem
ekranda gösterilecektir.
Yemeği kontrol edin.
Kapağı kapatın ve pişirmeye devam etmek için
TAMAMLANDI” tuşuna dokunun.
9. PİŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda pişirmenin
tamamlandığı gösterilecektir.
Bazı işlevlerle, pişirme sona erdiğinde, pişirme süresini
uzatabilir veya işlevi favorilere kaydedebilirsiniz.
hazır durumdan bu yana 00:01
Fanlı hava
Pişirme
TAMAMLANDI
ZAMANLAYICI
TAMAMLANDI
Favori olarak kaydetmek için 'a dokunun.
Pişirme süresini uzatmak için
'a dokunun.
10. FAVORİLER
Favoriler özelliği, favori yemek tarierinize yönelik fırın
ayarlarını depolar.
Fırın, en sık kullandığınız işlevleri otomatik olarak algılar. Belirli
sayıdaki kullanımdan sonra, işlevi favorilerinize eklemeniz
yönünde komut istemi verilecektir.
İŞLEVİN KAYDEDİLMESİ
Bir işlev tamamlandığında, favori olarak kaydetmek
için
'e dokunabilirsiniz. Bu, aynı ayarları koruyarak,
ilerde hızlı bir şekilde kullanabilmenizi sağlayacaktır.
Ekran; kahvaltı, öğle yemeği, aperatif ve akşam yemeğini
içeren 4 adede kadar favori yemek saati belirterek işlevi
kaydetmenizi sağlar.
En az birini seçmek için simgelere dokunun.
1. Fanlı Hava
İç Sıc.: 180°C
Pişirme Süresi: 05:00
Ön ısıtma: Devre dışı
FAVORI
İşlevi kaydetmek için “FAVORİ”e dokunun.
9
TR
KAYDETTİKTEN SONRA
İşlevleri favori olarak kaydettikten sonra, ana ekranda
günün geçerli saati için kaydetmiş olduğunuz işlevler
görüntülenecektir.
SİZİN İÇİN
AKŞAM YEMEĞİ ÖNERİSİ
Manuel
Fonksiyonlar
6th Sense
Fonksiyonları
Pizza
220,
00:11:00
Favoriler menüsünü görüntülemek için 'e basın:
İşlevler farklı yemek saatlerine göre ayrılacak ve bazı
öneriler sunulacaktır.
İlgili listeleri görüntülemek için yemek simgesine
dokunun.
Öğle Yemeği Favorileri
Pizza Hamburger
Başka birşey mi arıyorsunuz?
Aşağıdaki öneriye bakın.
Dokunarak
7
, en son kullandığınız işlevlere ilişkin geçmişi de
görüntüleyebilirsiniz.
Komut istemi verilen listede gezinin.
İstediğiniz yemek tarifi veya işleve dokunun.
Pişirmeyi etkinleştirmek için “BAŞLAT”a dokunun.
AYARLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
Favoriler ekranında, tercihlerinize göre özelleştirmek için
her bir favoriye resim veya isim ekleyebilirsiniz.
Değiştirmek istediğiniz işlevi seçin.
“DÜZENLE”e dokunun.
Değiştirmek istediğiniz özelliği seçin.
“İLERİ”e dokunun: ekranda yeni özellikler
görüntülenecektir.
Değişiklikleri onaylamak için “KAYDETe dokunun.
Favoriler ekranında, kaydettiğiniz işlevleri silmeniz de
mümkündür:
İlgili işlevin üzerindeki
'e dokunun.
“KALDIR”e dokunun.
Çeşitli öğünlerin gösterildiği zamanı da değiştirebilirsiniz:
'e basın.
Tercihler”ı seçin.
“Zamanlayıcılar ve Tarihler”i seçin.
“Yemek Süreleriniz”a dokunun.
Listede gezinerek, ilgili saate dokunun.
Değiştirmek için ilgili yemeğin üzerine dokunun.
Her bir zaman dilimi, sadece bir öğünle birleştirilebilir.
11. ARLAR
"Araçlar" menüsünü herhangi bir zamanda açmak için
'e basın.
Bu menü, çok sayıda seçenek arasından seçim yaparak,
aynı zamanda ürüne veya ekrana ilişkin ayarları veya
tercihleri değiştirmenizi sağlar.
Araçlar
Uzaktan
Kontrol Etkin
Döner Tepsi
Mutfak
Zamanlayıcısı
UZAKTAN KONTROL ETKİN
6
th
Sense Live Whirlpool uygulamasının kullanımını
etkinleştirmek içindir.
DÖNER TEPSİ
Bu seçenek, ürünün içinde serbest bir şekilde
dönemeyebilecek olan geniş ve kare mikrodalga fırın
kaplarını kullanabilmeniz için döner tepsinin dönme
özelliğini durdurur.
MUTFAK ZAMANLAYICISI
Bu işlev, bir pişirme işlevini kullanırken veya süre tutmak
üzere tek başına etkinleştirilebilir.
Zamanlayıcı başlatıldıktan sonra işleve herhangi bir
müdahalede bulunmadan bağımsız olarak geri saymaya
devam edecektir.
Zamanlayıcı etkinleştirildikten sonra, bir işlevi seçmeniz
veya etkinleştirmeniz de mümkündür.
Zamanlayıcı, ekranın üst sağ köşesinde gösterilen geri sayımı
sürdürecektir.
Mutfak zamanlayıcısını geri almak veya değiştirmek için:
'e basın.
'a dokunun.
Zaman ayarı seçilen süreyi geri saymayı bitirdiğinde sesli
bir sinyal duyulacak ve bu durum ekranda gösterilecektir.
Zamanlayıcıyı iptal etmek veya yeni bir zamanlayıcı
süresi ayarlamak için “KALDIR e dokunun.
Zamanlayıcıyı tekrar ayarlamak için “YENİ
ZAMANLAYICI AYARLA”a dokunun.
LAMBA
Fırının lambasını açmak veya kapatmak için kullanılır.
OTOMATİK TEMİZLEME
Bu özel temizleme çevrimi sırasında salınan buharın
etkisiyle, kirlerin ve yemek artıklarının kolayca temizlenmesi
sağlanır. Sadece tedarik edilen buhar tenceresinin tabanına
(3) veya mikrodalga kullanımına uygun bir kaba bir fincan
içme suyu dökün ve işlevi etkinleştirin.
Gereken aksesuarlar: Buhar tenceresi
10
SESSİZ
Tüm sesleri ve alarmları sessize almak veya sesini açmak
için simgeye dokunun.
KONTROL KİLİDİ
“Kontrol Kilidi”, dokunmatik yüzeydeki düğmeleri
kilitleyerek, bunlara yanlışlıkla basılmasını önlemenizi
sağlar.
Kilidi etkinleştirmek için:
simgesine dokunun.
Kilidi devre dışı bırakmak için:
Ekrana dokunun.
Görüntülenen mesajı hızlıca yukarı kaydırın.
Kontrol Kilidi
Ürün kilitli.
Kilidi açmak için yukarı
kaydırın.
TERCİHLER
Çeşitli fırın ayarlarını değiştirmek için kullanılır.
-
Ayarları değiştirmek veya yeni bir ev ağı yapılandırmak için
kullanılır.
BİL
“Demo modu kaydetnu kapatmak, ürünü sıfırlamak ve ürün
hakkında daha fazla bilgi almak için kullanılır.
11
TR
FAYDALI İPUÇLARI
MİKRODALGA İLEŞİRME
Mikrodalgalar, yemeğin içine belli bir derinliğe kadar
girebilir, bu nedenle aynı anda birden fazla yiyecek
pişirirken, mikrodalgaların maksimum yüzey alanına
ulaşabilmesi için bunları mümkün olduğunca aralıklı
olarak yerleştirin.
Küçük parçalar, büyük parçalara göre daha hızlı pişer:
eşit pişirmek için yiyecekleri eşit büyüklükte parçalar
halinde kesin.
Çoğu yiyecek, mikrodalga ile pişirme sona erdikten
sonra da pişmeye devam edecektir. Dolayısıyla,
pişirmeyi tamamlamak için daima bekleme süresi
uygulayın.
Yiyecek paketlerini mikrodalga ile pişirmek üzere
fırına yerleştirmeden önce kağıt veya plastik
paketlerdeki ambalaj bağlarını çıkarın.
Paketin pişirme sırasında oluşacak buhar nedeniyle
patlamasını önlemek ve basıncı hafifletmek için,
plastik film çizilmeli veya bir çatalla delinmelidir.
SIVILAR
Sıvılar, gözle görülür bir şekilde kabarcıklanmadan,
kaynama noktasından fazla ısınabilir. Bu, sıcak
sıvıların aniden taşmasına yol açabilir. Bunu önlemek
için, dar boğazlı kaplar kullanmaktan kaçının, kabı
mikrodalga fırına koymadan önce sıvıyı karıştırın ve
bir çay kaşığını kabın içerisinde bırakın.
Isıttıktan sonra, kabı dikkatli bir şekilde mikrodalga
fırından çıkarmadan önce tekrar karıştırın.
DONDURULMUŞ GIDA
En iyi sonuç için, buzun doğrudan cam tabak
üzerinde çözdürülmesini tavsiye ediyoruz. Gerekirse,
mikrodalgaya uygun hafif, plastik bir kap kullanılabilir.
Kaynatılmış yiyecekler, türlüler ve et bazlı soslar buz
çözme işlemi sırasında ara sıra karıştırılırsa daha
kısa sürede çözülür. Buzları çözüldükçe yiyecekleri
birbirinden ayırın: ayrılan kısımların buzu daha hızlı
çözülecektir.
BEBEK MAMALARI
Bebek maması kabında veya biberonda yemek veya
sıvı ısıtırken, bebeğinize vermeden önce daima
çalkalayın ve sıcaklığını kontrol edin. Bu şekilde, ısı
eşit şekilde dağılacak ve bebeğin haşlanma veya
yanma riski önlenecektir.
Isıtmadan önce kabın kapağını veya şişenin emzik
kısmını çıkardığınızdan emin olun.
KEKLER VE EKMEK
Kekler ve ekmek ürünleri için, "Fanlı Hava" işlevinin
kullanılması önerilir. Kullanıcı, alternatif olarak pişirme
sürelerini kısaltmak için yiyeceklerin yumuşaklığını
ve kokusunu korumak üzere mikrodalga gücünü 160
W'den yüksek olmayan bir değere ayarlayarak "Fanlı
Hava + Mikrodalga" seçeneğini seçebilir.
"Fanlı Hava" işleviyle, koyu renkli metal kek kalıpları
kullanın ve bunları daima cihazla birlikte verilen rafın
üzerine yerleştirin.
Alternatif olarak, kurabiye veya küçük ekmek gibi
belli yiyecekleri pişirmek için, fırın kullanımına uygun
dikdörtgen fırın tepsisi veya diğer pişirme kapları
kullanılabilir.
“Fanlı Hava + Mikrodalga işlevini kullanırsanız,
yalnızca mikrodalga kullanımına uygun kaplar
kullanın ve bunları verilen rafın üzerine yerleştirin.
Pişirdiğiniz yiyeceğin pişip pişmediğini kontrol etmek
için, ortasına bir şiş batırın: Bu temiz olarak dışarıya
çıkarsa kek veya ekmek pişmiş demektir.
Eğer yapışmaz kek kalıbı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda eşit şekilde
kabarmayabilir.
Yiyeceğiniz, pişirme sırasında şişerse”, bir sonraki
pişirmenizde daha düşük bir sıcaklık kullanın ve
eklediğiniz sıvı miktarını azaltmayı veya karışımı daha
nazik karıştırmayı düşünün.
Eğer kekin altı ıslaksa, rafı alçaltın ve iç dolgusunu
eklemeden önce kekin altına ekmek kırıntıları veya
bisküvi kırıkları serpin.
PİZZA
Çok kısa bir sürede eşit pişirilmiş gevrek bir pizza
tabanı elde etmek için, verilen özel aksesuarla birlikte
“Gevrekleştirme" işlevinin kullanılması önerilir.
Alternatif olarak, daha büyük pizzalar için, “Fanlı Hava
işleviyle birlikte dikdörtgen fırın tepsisi kullanılabilir:
bu durumda, fırını önceden 200° C'ye ısıtın ve pişirme
işleminin üçte ikisine gelindiğinde, mozzarella
peynirini pizzanın üstüne dağıtın.
ET VE BALIK
Et veya balığın iç kısmının yumuşak ve sulu kalmasını
sağlarken, çok kısa bir süre içinde yiyeceklerin
yüzeyini mükemmel bir şekilde esmerleştirmek
için, Turbo ızgara + mikrodalga veya “Fanlı Hava
+ mikrodalga gibi fanlı hava işlevini mikrodalga ile
birleştiren işlevlerin kullanılması önerilir.
Olası en iyi pişirme sonuçlarını elde etmek için,
mikrodalga güç seviyesini 350W olarak ayarlayın.
12
PİŞİRME TABLOSU
Gıda kategorileri Aksesuarlar Miktar Pişirme Bilgileri
GÜVEÇ & FIRINDA
MAKARNA
Lazanya
+
4 - 10 porsiyon
Favori tarifinize göre hazırlayın. Üzerine beşamel sos dökün ve
mükemmel esmerleştirme için peynir serpin
Cannelloni 400 - 1500 g
Lazanya
500 - 1200 g
Alüminyum folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından
çıkarın
Cannelloni
400 - 1500 g
PİLAV, MAKARNA&TAHIL
PİLAV &
MAKARNA
Pilav
100 - 400 g
Pilav için tavsiye edilen pişirme süresini ayarlayın. Buhar tenceresinin alt
kısmına tuzlu su ve pirinci ekleyin ve kapağını kapatın. Her bardak pirinç
için 2-3 bardak su kullanın.
Pirinç Püresi 2 - 4 porsiyon
Buhar tenceresinin alt kısmına su ve pirinci ekleyin ve kapağını kapatın.
rın komut verdiğinde sütü ekleyin. 2 porsiyon için 75ml pirinç, 200ml
su ve 300ml süt kullanın.
Makarna 1 - 4 porsiyon
Makarna için tavsiye edilen pişirme süresini ayarlayın. Fırın komut
verdiğinde makarnayı ekleyin ve üstü kapalı halde pişirin. Her 100g
makarna için yaklaşık 750ml su kullanın
TOHUMLAR &
TAHILLAR
Bulgur
100 - 400 g
Buhar tenceresinin alt kısmına tuzlu su ve tahılı ekleyin ve kapağını
kapatın. Her bardak bulgur için 2 bardak su kullanın
Kinoa
Buhar tenceresinin alt kısmına tuzlu su ve tahılı ekleyin ve kapağını
kapatın. Her bardak kinoa için 2 bardak su kullanın
Darı
Buhar tenceresinin alt kısmına tuzlu su ve tahılı ekleyin ve kapağını
kapatın. Her bardak darı için 3 bardak su kullanın
Amarant
Buhar tenceresinin alt kısmına tuzlu su ve tahılı ekleyin ve kapağını
kapatın. Her bardak amarant için 3-4 bardak su kullanın
Kavuzlu buğday
Buhar tenceresinin alt kısmına tuzlu su ve tahılı ekleyin ve kapağını
kapatın. Her bardak kavuzlu buğday için 3-4 bardak su kullanın
Arpa
Buhar tenceresinin alt kısmına tuzlu su ve tahılı ekleyin ve kapağını
kapatın. Her bardak arpa için 3-4 bardak su kullanın
Karabuğday
Buhar tenceresinin alt kısmına tuzlu su ve tahılı ekleyin ve kapağını
kapatın. Her bardak karabuğday için 3 bardak su kullanın
Kuskus
Buhar tenceresinin alt kısmına tuzlu su ve tahılı ekleyin ve kapağını
kapatın. Her bardak kuskus için 2 bardak su kullanın
Yulaf Ezmesi
Çorbası
1-2 porsiyon
Tuzlu su ve yulaf gevreğini yüksek kenarları olan bir kaba koyun,
karıştırın ve fırına yerleştirin
Dondurulmuş Önerilen miktar. Pişirme sırasında kapağı açmayın.
13
TR
AKSESUARLAR
MD/rın
kullanımına
uygun kap
Buhar tenceresi
(Komple)
Buhar tenceresi
(Alt kısmı +
Kapağı)
Buhar tenceresi
(alt kısmı)
Tel raf
Dikdörtgen fırın
tepsisi
Gevrekleştirme
Tepsisi
Gıda kategorileri Aksesuarlar Miktar Pişirme Bilgileri
ET
SIĞIR ETİ
Sığır Eti Kızartma
+
800 - 1500 g
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Tercih ettiğiniz
şekilde sarımsak ve baharatlarla terbiyeleyin. Pişirme sonrasında
kesmeden önce en az 15 dakika dinlenmeye bırakın
Dana Rosto
Üstüne fırça ile sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı sürün. Tuz ve biberle
ovalayın. Pişirme sonrasında kesmeden önce en az 15 dakika
dinlenmeye bırakın
Biftek
2 - 6 parça
Üzerine fırça ile yağ ve biberiye sürün. Tuz ve karabiberle ovalayın.
Izgara rafı üzerine eşit olarak dağıtın
Hamburger
2 - 6 parça Pişirmeden önce üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve tuz serpin
Hamburger
100 - 500 g Ön ısıtma öncesinde gevrekleştirme tepsisini hafifçe yağlayın
DOMUZ ETİ
Domuz kızartma
+
800 - 1500 g
Üstüne fırça ile sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı sürün. Tuz ve biberle
ovalayın. Pişirme sonrasında kesmeden önce en az 15 dakika
dinlenmeye bırakın
Pirzola
2 - 6 parça
Üzerine fırça ile yağ ve biberiye sürün. Tuz ve karabiberle ovalayın.
Izgara rafı üzerine eşit olarak dağıtın
Kaburga
700 - 1200 g
Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde terbiyeleyin. Tuz ve
biberle ovalayın. Kemikli tarafı aşağıda olacak şekilde gevrekleştirme
tepsisinde eşit olarak dağıtın
Domuz pastırması 50 - 150 g Gevrekleştirme tepsisine eşit bir şekilde dağıtın
KUZU ETİ
Kuzu Kızartma
+
1000 - 1500 g
Üstüne fırça ile sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı sürün. Tuz, biber ve
doğranmış sarımsak ile ovalayın. Pişirme sonrasında kesmeden önce en
az 15 dakika dinlenmeye bırakın
Pirzola 2 - 8 parça
Üstüne fırça ile yağ sürün ve tuz ve biberle ovalayın. Rafın üzerine eşit
olarak dağıtın
TAVUK
Tavuk Kızartma
800 - 2500 g
Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde terbiyeleyin. Tuz ve
biberle ovalayın. Göğüs tarafı yukarı bakacak şekilde fırına yerleştirin
Parça Tavuk
400 - 1200 g
Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde terbiyeleyin. Deri
tarafı aşağıda olacak şekilde gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak
dağıtın
Tavuk Fileto / Göğüs 300 - 1000g Ön ısıtma öncesinde gevrekleştirme tepsisini hafifçe yağlayın
ÖRDEK
Ördek Kızartma
+
800 - 2000 g
Üstüne fırça ile sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı sürün. Tuz, karabiber ve
kırmızı biber ile ovalayın. Göğüs tarafı aşağı bakacak şekilde fırına
yerleştirin
Ördek Parça
400 - 1400 g
Üzerine fırça ile yağ sürün ve tercih ettiğiniz şekilde terbiyeleyin. Deri
tarafı aşağıda olacak şekilde gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak
dağıtın
ET BUĞULAMA
Tavuk Fileto
300 - 800 g Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtın
Hindi Fileto
Sosis
4 - 8 parça
Buhar tenceresinin alt kısmına sosisleri yerleştirin ve üstünü kapatacak
kadar su ekleyin . Üstü açık bir şekilde pişirin
ET YEMEKLERİ
Rulo Köfte
4-8 porsiyon
Favori tarifinize göre hazırlayın ve hava ceplerinin oluşumunu önlemek
için iterek, bir somun kabı içerisinde şekillendirin
Etli Börek
+
1 ölçü
6-9 kişilik börek kalıbı için bir et ve salça karışımı hazırlayın. Yağlı kalıba
hamuru yerleştirin, içini et ve salça karışımıyla doldurun ve üzerini
hamurla kapatın
Kebap
400 - 1200 g
Üzerine fırça ile yağ sürün ve baharatlarla tatlandırın. Izgara rafı üzerine
eşit olarak dağıtın
Panelenmiş Fileto
Kızartma
+
100 - 500 g Üzerine fırça ile yağ sürün. Gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak dağıtın
Soslar & Sosis
200 - 800 g
Ön ısıtma öncesinde gevrekleştirme tepsisini hafifçe yağlayın. Patlama
önlemek için sosisleri bir çatalla delin
Köfte
+
200 -800 g
Favori yemek tarifinize göre hazırlayın ve her biri yaklaşık 30-40g
ağırlığında toplar haline getirin. Üzerine fırça ile yağ sürün.
Gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak dağıtın
14
Gıda kategorileri Aksesuarlar Miktar Pişirme Bilgileri
BALIK & DENİZ MAHSULLERİ
TÜM BALIK
Kızarmış Tüm Balık
+
600 - 1200 g
Üzerine fırça ile yağ sürün. Limon suyu, sarımsak ve maydanoz ile
terbiyeleyin
Buğulanmış Tüm
Balık
600 - 1200 g
FİLETO & BİFTEK
BUĞULAMA
Ton Balığı Biftek
300 - 800 g Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtın
Somon Biftek
Kılıç Balığı Biftek
Deniz Levreği Fileto
Çipura Fileto
Diğer Fileto
Alabalık Fileto
Diğer Biftekler
BALIK GRATEN
Balık Graten
+
500 - 1200 g
Ekmek kırıntılarıyla üstünü kaplayın ve bukle şeklinde kestiğiniz tereyağı
parçalarını üzerine serpin
Balık Graten
600 - 1200 g
Alüminyum folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından
çıkarın
DENİZ
MAHSULLERİ
BUĞULAMA
Deniz tarağı
1 - 6 parça Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtın
Midye
400 - 1000 g
Pişirmeden önce yağ, biber, limonlu sarımsak ve maydanoz ile
terbiyeleyin. İyice karıştırın
Karides
100 - 600 g Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtın
BALIK & DENİZ
MAHSULLERİ
KIZARTMA
Balık ve Cips
1 - 3 porsiyon
Balık fileto ve patatesleri sırayla yerleştirerek, gevrekleştirme tepsisinde
eşit olarak dağıtın
Panelenmiş Karides
100 - 500 g Gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak dağıtın
Panelenmiş Kalamar
Panelenmiş Balık
Kroket
Karışık Balık
Kızartma
Balık biftek 300 - 800 g
Ön ısıtma öncesinde gevrekleştirme tepsisini hafifçe yağlayın. Balık
biftekleri yağ ile terbiyeleyin ve susamla kaplayın
Dondurulmuş Önerilen miktar. Pişirme sırasında kapağı açmayın.
15
TR
Gıda kategorileri Aksesuarlar Miktar Pişirme Bilgileri
SEBZELER
KIZARMIŞ
SEBZELER
Patates
+
300 - 1200 g
Parçalar halinde kesin, fırına yerleştirmeden önce yağ ve tuz ile
terbiyelendirin ve baharatlarla lezzetlendirin
Dolmalar
600 - 2200 g
Bir kaşık kullanarak sebzenin içini çıkartın ve sebze içi, kıyma ve
rendelenmiş peynir karışımı ile doldurun. Tercih ettiğiniz şekilde
sarımsak ve tuz ile terbiyeleyin ve baharatlarla lezzetlendirin.
Vejetaryen Burger
2 - 6 parça Gevrekleştirme tepsisini hafifçe yağlayın
Kabuklu Patates
200 - 1000 g
Üstüne fırça ile sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı sürün. Patatesin üstüne
çarpı işareti şeklinde kesik atın ve ekşi krema ile favori üst
malzemelerinizi dökün.
Elma Dilim Patates
300 - 800 g
Elma dilim halinde kesin, fırına yerleştirmeden önce yağ ve tuz ile
terbiyelendirin ve baharatlarla lezzetlendirin
GRATEN SEBZE
Patates
+
4 - 10 porsiyon
Dilimleyin ve büyük bir kaba yerleştirin. Tuz ve biber ile terbiyeleyin ve
üzerine krema dökün. Üzerine peynir serpin
Brokoli
600 -1500 g
Parçalar halinde kesin ve büyük bir kaba yerleştirin. Tuz ve biber ile
terbiyeleyin ve üzerine krema dökün. Üzerine peynir serpin
Karnabahar
+
600 -1500 g
Mücver
100 - 500 g
Soyun ve rendeleyin. 30 dakika soğuk tuzlu suda bekletin. Bir havlu
peçete ile kurulayın ve fazla suyunu sıkın. Tuz, kara biber, acı kırmızı
biber ve tatlı kırmızı biber ile çeşnilendirin. Yağlanmış gevrekleştirme
tepsisine eşit olarak dağıtın
Sebze
400 - 800 g
Alüminyum folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından
çıkarın
SEBZE
BUĞULAMA
Patates Parçaları
300 - 1000 g
Doğrayın. Buhar tenceresinin alt kısmında eşit olarak dağıtın
Bezelye
200 - 500 g
Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtın
Havuçlar
200 - 500 g
Doğrayın. Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtınBrokoli
Karnabahar
Kuşkonmaz
200 - 500 g
Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtın
Bal kabağı
200 - 500 g
Doğrayın. Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtın
Brüksel Lahanası
200 - 500 g
Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtın
Koçanlı Mısır
300 - 1000 g
Biberler
200 - 500 g
Doğrayın. Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtın
Diğer Sebzeler Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtın
DONDURULMUŞ
SEBZE
BUĞULAMA
Bezelye
300 - 800 g
Buhar ızgarasında eşit olarak dağıtın
Brokoli
Brüksel Lahanası
Havuçlar
Kuşkonmaz
Diğer Sebzeler
AKSESUARLAR
MD/rın
kullanımına
uygun kap
Buhar tenceresi
(Komple)
Buhar tenceresi
(Alt kısmı +
Kapağı)
Buhar tenceresi
(alt kısmı)
Tel raf
Dikdörtgen fırın
tepsisi
Gevrekleştirme
Tepsisi
16
Gıda kategorileri Aksesuarlar Miktar Pişirme Bilgileri
SEBZELER
KIZARMIŞ
SEBZELER
Kızarmış Patates
200 - 500 g Gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak dağıtın
Kızarmış Patates 200 - 500 g
Soyun ve çubuk şeklinde doğrayın. 30 dakika soğuk tuzlu suda bekletin.
Yıkayın, kurutun ve tartın. Her 200g kuru patates için yaklaşık 10g olacak
şekilde yağla karıştırın. Gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak dağıtın
Patates Kroket 100 - 600 g Gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak dağıtın
Patlıcan
+
200 - 600 g
Doğrayın ve 30 dakika süreyle soğuk tuzlu suda bekleyin. Yıkayın,
kurutun ve tartın. Her 200g kuru patlıcan için yaklaşık 10g olacak şekilde
yağla karıştırın. Gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak dağıtın
Biber 200 - 500 g
Dilimleyin, tartın ve her 200g kuru biber için yaklaşık 10g olacak şekilde
yağla karıştırın. Tuzla terbiyelendirin. Gevrekleştirme tepsisinde eşit
olarak dağıtın
Kabak 200 - 500 g
Dilimleyin, tartın ve her 200g kuru kabak için yaklaşık 10g olacak şekilde
yağla karıştırın. Tuz ve karabiberle terbiyelendirin. Gevrekleştirme
tepsisine eşit olarak dağıtın
TUZLU KEKLER
Karışık Börek 1 ölçü
Gevrekleştirme tepsisine hamuru yerleştirin ve bir çatal ile delin. 8
porsiyonluk miktarı dikkate alarak karışık börek karışımını hazırlayın
Karışık Börek
200 - 800 g
Alüminyum folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından
çıkarın
Tuzlu Kek
+
1 ölçü
Hamur tabağına 8-10 porsiyon hamur yerleştirin ve bir çatalla delin.
Favori tarifinize göre hamurla doldurun
Sebzeli Strudel (Dolgu Börek)
800 - 1500 g
Doğranmış sebzelerden bir karışım hazırlayın. Yağ püskürtün ve 15-20
dakika boyunca bir tavada pişirin. Soğumaya bırakın. Taze peynir
ekleyin ve tuz, balzamik sirke ve baharat ile çeşnilendirin. Bir hamur
şeklinde rulo haline getirin ve dış kısmını katlayın
Poğaçalar
1 ölçü
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın. Kabartmadan
önce küçük yuvarlaklar haline getirin. Fırının özel kabartma işlevini
kullanın
EKMEK
Poğaçalar
1 ölçü Ambalajından çıkartın. Fırın tepsisi üzerine eşit olarak dağıtın
Kalıpta Somun Sandviç 1 - 2 parça
Favori beyaz ekmek tarifinize göre hamuru hazırlayın. Kabarmadan
önce bir somun kabına yerleştirin. Kabartmak için fırının özel işlevini
kullanın
Önceden Pişirilmiş Poğaça 1 ölçü Ambalajından çıkartın. Fırın tepsisi üzerine eşit olarak dağıtın
Yağlı çörekler
1 ölçü
Çörek şeklini vererek veya daha küçük parçalar halinde yağladığınız
gevrekleştirme tepsisine yerleştirin
Kutuda Poğaça
1 ölçü Ambalajından çıkartın. Fırın tepsisi üzerine eşit olarak dağıtın
PİZZA
Pizza 2 - 6 porsiyon
150ml su, 15g yaş maya, 200-225g un, tuz ve yağ ile bir pizza hamuru
hazırlayın. Fırının özel işlevini kullanarak kabarmaya bırakın. Hamuru
hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisinde açın. Domates, mozzarella ve
jambon gibi malzemeleri ekleyin
İnce Pizza
250 - 500 g
Alüminyum folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından
çıkarın
Kalın Pizza
300 - 800 g
Soğuk Pizza 200 - 500 g Ambalajından çıkartın. Gevrekleştirme tepsisine eşit bir şekilde dağıtın
KEKLER &
PASTALAR
KABARTMA KEK
Kalıpta Sünger Kek
+
1 ölçü
500-900g yağsız sünger kek hamuru hazırlayın. Kaplanmış ve yağlanmış
pişirme tavasına dökün
Meyve Kaplamalı
Kalıplı Kek
900 - 1900 g
Kıyılmış veya doğranmış-dilimlenmiş taze meyve kullanarak favori
tarifinize göre bir kek hamuru hazırlayın. Kaplanmış ve yağlanmış
pişirme tavasına dökün
Çikolatalı Kabartma
Tozlu Kalıplı Kek
600 - 1200 g
Favori tarifinize göre bir çikolotalı-kakaolu kek hamuru hazırlayın.
Kaplanmış ve yağlanmış pişirme tavasına dökün
Dondurulmuş Önerilen miktar. Pişirme sırasında kapağı açmayın.
17
TR
Gıda kategorileri Aksesuarlar Miktar Pişirme Bilgileri
KEKLER & PASTALAR
PASTALAR
& KARIŞIK
PASTALAR
Kurabiyeler
1 ölçü
250g un, 100g tuzlu tereyağı, 100g şeker ve 1 yumurta kullanarak bir
ölçü hazırlayın. Meyve özü ile çeşnilendirin. Soğumaya bırakın.
Yağlanmış bir fırın tepsisine 10-12 şerit şeklinde yerleştirin
Çikolatalı
kurabiyeler
1 ölçü
250 gr un, 150 gr tereyağı, 100 gr şeker, 1 adet yumurta ve 25 gr kakao
tozu ile bir hamur hazırlayın, tuz ve kabartma tozu ilave edin. Vanilya
tozu ekleyin. Soğumaya bırakın. 5mm kalınlığa sahip olacak şekilde
yayın, gerektiği şekilde şekillendirin ve gevrekleştirme tepsisinde eşit
olarak dağıtın
Kruvasan
1 ölçü
Gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak dağıtın. Servis etmeden önce
soğumaya bırakın
Beze
1 ölçü
2 yumurta akı, 80g şeker ve 100g kurutulmuş hindistan cevizinden bir
ölçü hazırlayın. Vanilya ve badem özü ile tat verin. Yağlanmış bir fırın
tepsisine 20-24 parça olacak şekilde yerleştirin
Meyveli Turta
+
800 - 1500 g
Hamuru pasta tabağının içerisine yayın ve meyvenin suyunu çekmesi
için alt kısmına ekmek kırıntıları serpin. Şeker ve tarçın ile karıştırılmış
doğranmış taze meyve ile doldurun
Meyveli Pasta
1 ölçü
180 g un, 125 g tereyağı ve 1 yumurta kullanarak hamur hazırlayın.
Gevrekleştirme tepsisine hamuru yerleştirin ve şeker ve tarçınla
karıştırılmış 700-800g dilimlenmiş taze meyve ile doldurun
Meyveli Pasta
300 - 800 g
Alüminyum folyonun tamamını çıkarmaya dikkat ederek, ambalajından
çıkarın
MUFFİN & KAP
KEK
Muin
1 ölçü
Favori tarifinize göre 16-18 parçalık bir hamur hazırlayın ve kağıt kalıpları
doldurun. Fırın tepsisi üzerine eşit olarak dağıtın
Sue
+
2 - 6 porsiyon
Limonlu, çikolotalı veya meyveli bir sufle karışımı hazırlayın ve yüksek
kenarlı, fırın kullanımına uygun bir kabın içine dökün
Peynirli Kap Kek
1 ölçü
Rendelenmiş yumuşak peynir ve küp şeklinde doğranmış domuz
pastırması veya jambon kullanarak 12-15 parçalık bir karışım hazırlayın.
Tekli servis edilen muffin kalıplarına doldurun.
TATLILAR
Meyveli Komposto
300 - 800 ml
Meyvelerin kabuğunu soyup çekirdekli kısmını çıkartın. Parçalar halinde
kesin ve buhar ızgarasına yerleştirin
Fırında Elma
4 - 8 parça
Çekirdeklerini çıkarın ve badem ezmesi veya tarçın, şeker ve tereyağı ile
doldurun
Sıcak çikolata
2 - 8 porsiyon
Favori tarifinize göre hazırlayın ve tek bir kap içerisine yerleştirin. Vanilya
veya tarçın ile çeşnilendirin. Yoğunluğu artırmak için mısır nişastası
ekleyin
Çikolatalı kek
1 ölçü
Favori tarifinize göre hazırlayın. Pişirme kağıdı ile kaplı fırın tepsisine
hamuru yayın
YUMURTALAR
Çırpılmış 2 - 10 parça Favori tarifinize göre hazırlayın ve tek bir kap içerisine yerleştirin
Sahanda Yumurta
1 - 6 parça
Ön ısıtma öncesinde gevrekleştirme tepsisini hafifçe yağlayın
Omlet
1 ölçü
Yumurta Kreması
1 - 2 ölçü
0,5 litre süt, 4 yumurta sarısı, 100g şeker ve 40g un kullanarak bir ölçü
hazırlayın. Sütü bir kabın içine dökün ve fırına yerleştirin. Fırın komut
verdiğinde; yumurta sarısı, un ve şeker karışımının içine sıcak sütü
nazikçe dökün ve pişirmeyi sürdürün
APERATİFLER
Patlamış mısır -
90 - 100 g
Poşeti daima doğrudan döner cam tepsinin üzerine yerleştirin. Her
seferinde sadece bir poşet mısır patlatın
Tavuk Kanatları
300 - 600 g
Gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak dağıtın
Tavuk Nugget
+
200 - 600 g
Panelenmiş Peynir
100 - 400 g
Pişirmeden önce peynirin üzerine fırça ile hafifçe yağ sürün.
Gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak dağıtın
Felafel
100 - 400 g
Gevrekleştirme tepsisini hafifçe yağlayın. Pişirmeden önce felafeli fırça
ile yağlayın
Soğan Halkaları
+
100 - 500 g
Gevrekleştirme tepsisinde eşit olarak dağıtın
Kızarmış Fındık
50 - 200 g
AKSESUARLAR
MD/rın
kullanımına
uygun kap
Buhar tenceresi
(Komple)
Buhar tenceresi
(Alt kısmı +
Kapağı)
Buhar tenceresi
(alt kısmı)
Tel raf
Dikdörtgen fırın
tepsisi
Gevrekleştirme
Tepsisi
18
TEMİZLİK
Herhangi bir bakım veya temizlik işlemi yapmadan
önce cihazın soğuduğundan emin olun.
Asla buharlı temizleme ekipmanları kullanmayın.
Cihazın yüzeylerine zarar verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/korozif temizlik
maddeleri kullanmayın.
İÇ VE DIŞ YÜZEYLER
• Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin. Çok
kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
• Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
• Düzenli aralıklarla veya herhangi bir şey dökülmesi
durumunda, fırının alt kısmındaki tüm yemek artıklarını
temizlemek üzere döner tepsiyi ve desteğini çıkarın.
• İç yüzeyleri optimum şekilde temizlemek için
“Otomatik Temizleme” işlevini etkinleştirin.
• Yoğun ısı kirleri yakarak temizlediğinden, ızgaranın
temizlenmesine gerek yoktur. Bu işlevi düzenli olarak
kullanın.
AKSESUARLAR
Gevrekleştirme tepsisi dışındaki tüm aksesuarlar, bulaşık
makinesinde yıkanabilir.
Gevrekleştirme tepsisi su ve hafif bir deterjan
kullanılarak temizlenmelidir. İnatçı kirler için bir bezle
nazikçe silin. Temizlemeden önce Gevrekleştirme
tepsisini daima soğumaya bırakın.
19
WiFi SSS
Hangi WiFi protokolleri desteklenmektedir?
Yüklü WiFi bağdaştırıcısı, Avrupa ülkeleri için WiFi
b/g/n'yi desteklemektedir.
Yönlendirici yazılımında hangi ayarların
yapılandırılması gereklidir?
Aşağıdaki yönlendirici ayarları gereklidir: 2.4 GHz
etkin, WiFi b/g/n, DHCP ve NAT etkin.
Hangi WPS sürümü desteklenmektedir?
WPS 2.0 veya üstü. Yönlendirici dokümantasyonunu
kontrol edin.
Android veya iOS'a sahip akıllı bir telefon (veya tablet)
kullanmak arasında herhangi bir fark var mıdır?
Tercih ettiğiniz işletim sistemini kullanabilirsiniz,
hiçbir fark yoktur.
Bir yönlendirici kullanmak yerine bir mobil 3G
üzerinden tethering (bir başka cihaz üzerinden
internete çıkma) özelliğini kullanabilir miyim?
Evet, ancak bulut hizmetleri sürekli bağlı aygıtlar için
tasarlanmıştır.
Ev internet bağlantımın çalıştığını ve kablosuz
işlevselliğinin etkin olduğunu nasıl kontrol edebilirim?
Ağınızı akıllı aygıtınız üzerinde arayabilirsiniz.
Denemeden önce diğer tüm veri bağlantılarını devre
dışı bırakın.
Cihazın ev kablosuz ağıma bağlı olup olmadığını nasıl
kontrol edebilirim?
Yönlendirici yapılandırmanıza erişin (yönlendirici
kılavuzuna bakın) ve aygıtın MAC adresinin kablosuz
bağlantı cihazlarında listelenip listelenmediğini
kontrol edin.
Cihazın MAC adresini nerede bulabilirim?
'a basıp, ardından WiFi'a dokunun veya
cihazınızın üzerine bakın: SAID ve MAC adreslerini
gösteren bir etiket vardır. MAC adresi; “88:e7” ile
başlayan bir rakam ve harf kombinasyonundan
oluşur.
Cihazın kablosuz işlevinin etkin olup olmadığını nasıl
kontrol edebilirim?
Cihaz ağının görünür olup olmadığını ve buluta bağlı
olup olmadığını kontrol etmek için akıllı aygıtınızı ve
6th Sense Live uygulamasını kullanın.
Sinyalin cihaza ulaşmasını önleyebilecek herhangi bir
şey var mı?
Bağladığınız aygıtların mevcut tüm bant genişliğini
kullanmadığını kontrol edin. WiFi özellikli
aygıtlarınızın, yönlendirici tarafından izin verilen
maksimum sayıyı aşmadığından emin olun.
Yönlendirici fırından ne kadar uzakta olmalı?
Normalde WiFi sinyali birkaç odayı kapsayacak kadar
güçlüdür, ancak bu, çoğunlukla duvarların yapıldığı
malzemeye bağlıdır. Akıllı aygıtınızı cihazın yanına
yerleştirerek sinyal gücünü kontrol edebilirsiniz.
Kablosuz bağlantım cihaza ulaşmazsa ne yapabilirim?
Evinizin WiFi kapsamını genişletmek için, erişim
noktaları, WiFi tekrarlayıcıları ve güç hattı köprüleri
gibi (cihazla birlikte verilmez) belirli aygıtları
kullanabilirsiniz.
Kablosuz ağımın adını ve parolasını nasıl
öğrenebilirim?
Yönlendirici dokümantasyonuna bakın. Genellikle,
yönlendirici üzerinde, bağlı bir aygıtı kullanarak
cihazın kurulum sayfasına erişmek için ihtiyacınız olan
bilgileri gösteren bir çıkartma bulunmaktadır.
Yönlendiricim mahalle WiFi kanalını kullanıyorsa ne
yapabilirim?
Yönlendiriciyi cebri olarak ev WiFi kanalınızı
kullanacak şekilde ayarlayın.
Ekranda görüntülenirse veya fırın ev
yönlendiricisine istikrarlı bir temin sağlayamazsa ne
yapabilirim?
Cihaz yönlendiriciye başarıyla bağlanmış olabilir,
ancak internete erişememektedir. Cihazı internete
bağlamak için yönlendirici ve/veya taşıyıcı ayarlarını
kontrol etmeniz gerekir.
Yönlendirici ayarları: NAT açık olmalıdır, Güvenlik Duvarı ve
DHCP doğru bir şekilde yapılandırılş olmalıdır. Desteklenen
parola şifreleme biçimleri: WEP, WPA, WPA2. Farklı bir şifreleme
türü denemek için, lütfen yönlendirici kılavuzuna bakın.
Tıyıcı ayarları: İnternet servis sağlayıcınız internete
bağlanabilen MAC adresi sayısını sabitlemişse, cihazınızı buluta
bağlayamayabilirsiniz. Bir aygıtın MAC adresi, o aygıtın
benzersiz tanımlayıcısıdır. Lütfen bilgisayar dışındaki cihazları
internete nasıl bağlayacağınızı İnternet servis sağlayıcınıza
sorun.
Verilerin iletilip iletilmediğini nasıl kontrol edebilirim?
Ağı kurduktan sonra, gücü kapatın, 20 saniye bekleyin
ve ardından fırını açın: Uygulamanın cihazın UI
durumunu gösterdiğini kontrol edin. Bir çevrimi
veya başka bir seçeneği seçin ve uygulama üzerinde
durumunu kontrol edin.
Bazı ayarların uygulamada görünmesi birkaç saniye sürer.
Whirlpool hesabımı değiştirip cihazlarımı nasıl bağlı
tutabilirim?
Yeni bir hesap oluşturabilirsiniz, ancak cihazlarınızı
yeni hesabınıza taşımadan önce eski hesabınızdan
kaldırmayı unutmayın.
Yönlendiricimi değiştirdim, ne yapmam gerekiyor?
Aynı ayarları (ağ adı ve parola) koruyabilir veya
cihazdan önceki ayarları silebilir ve ayarları tekrar
yapılandırabilirsiniz.
20
SORUN GİDERME
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının elektrik
beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol edin. Arızanın
giderilip giderilmediğini görmek için, fırını kapatıp
yeniden açın.
Ekranda “F” harfi ve
ardından bir rakam
veya harf görünüyor.
Fırında arıza.
Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Servis Merkezi ile
irtibata geçin ve “F” harfini takip eden rakamı belirtin.
'e basın, ”Bilgi”ye dokunun ve ardından “Fabrika
Ayarlarına Sıfırla”yı seçin. Kayıtlı tüm ayarlar silinecektir.
Fırın, kapalı iken bile
ses çıkarır.
Soğutma fanı etkin.
Kapağı açın veya soğutma işlemi sona erene kadar tutun
veya bekleyin.
İşlev başlamıyor.
İşlev demo modunda
kullanılabilir değildir.
Demo modu çalışıyor.
'e basın, ”Bilgi”ye dokunun ve ardından çıkmak
için “Demo modu kaydet”nu seçin.
simgesi ekranda
görüntüleniyor.
WiFi yönlendiricisi kapalı.
Yönlendirici ayarları değişti.
Kablosuz bağlantılar cihaza
ulaşmıyor.
Fırın, ev ağı ile istikrarlı bir
bağlantı kuramıyor.
Bağlantı desteklenmiyor.
WiFi yönlendiricisinin İnternete bağlı olduğunu kontrol
edin.
Cihazın yanında WiFi sinyalinin güçlü olduğunu kontrol
edin.
Yönlendiriciyi yeniden başlatmayı deneyin.
WiFi SSS” bölümüne bakın.
Evinizin kablosuz ağ ayarları değiştiyse, ağa bağlanın:
'e basın, WiFi”a dokunun ve ardından Ağa
Bağlan”ı seçin.
Bağlantı
desteklenmiyor.
Ülkenizde uzaktan işletime
izin verilmiyor.
Satın almadan önce ülkenizde elektronik cihazların
uzaktan işletimine izin verilip verilmediğini kontrol edin.
ÜRÜN FİŞİ
WWW
Bu cihazın enerji verilerini içeren ürün fişi,
docs . whirlpool.eu Whirlpool internet adresinden
indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Ürünün ticari kodunu belirterek,
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu,
docs . whirlpool.eu internet adresimizden
indirin (bu kare kodu kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Müşteri Servisimizle
irtibata geçin.
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtibat bilgilerimize garanti
kılavuzundan ulaşabilirsiniz.
Satış Sonrası Müşteri
Servisimizle iletişim kurarken,
lütfen ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan kodları
belirtin.
XXX/XXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
400011319993
İtalya'da basılmıştır
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Whirlpool W11 MW161 Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz için de uygundur