demliğe sıcak su koyun ve kapak-süzgeç (G) bütününü yeniden demliğin içine
yerleştirin (Şekil 9).
10 - Damak tadınıza göre, kontrol ederek, çayı demlenmeye bırakın.
Entegre Zamanlayıcı (L) donanımına sahip modeller daha az kontrol gerektirir:
önceden belirlenmiş olan demleme süresi sonunda sesli bir alarm duyulur.
- Zamanlayıcı, önceden belirlemi oldu unuz demleme süresinin doldu unu belirtir,
ama cihazı durdurmaz.
- stenilen demleme süresinin ayarlanması amacıyla, sürenin dakikası dakikasına
ayarlanması için, ard arda M tu una basın. ( ekil 10)
- Elinizi dü meden çekin. Ekranda beliren zaman dilimi ayarlanan süredir, ve
zamanlayıcı çalı maya ba lar.
- Hata olu ması veya seçilen sürenin silinmek istenmesi durumunda, gösterge yanıp
söndü ünde, M tu unu bir saniyeden fazla basılı tutun.
- Alarmı susturmak için, M tu una bir defa basın.
11 - Çayın demi damak tadınıza ula tı ında, süzgeci (G) demli in üzerinden kaldırın.
Dikkat: süzgeç sıcak olabilir.
Çayınız, artık, servise hazırdır (Şekil 11)
12 - Demliği ısıtıcı plaka (B) üzerine koyarak, çayınızın otomatik olarak sıcaklığını
korumasını sağlamış olursunuz (Şekil 12).
13 - Isıtma sisteminin durdurulması ısı tepsisi üzerindeki (A) düğmesinin 0
konumuna getirilmesiyle sağlanır.
- Su ısıtıcıyı veya demliği hiçbir zaman mikro dalga fırına koy-
mayın. (metal parçalar nedeniyle).
- Sıcak ısıtıcı plakaya dokunmayın.
- Su ısıtıcınızı veya demliği her zaman sapından tutarak kaldırın.
KULLANIM ÖNERLER
Çay hakkında
Bütün çay türleri aynı bitkiden “camellia sinensis” gelmektedir, fakat çayın tadı ve
tipi, yetiştirildiği bölgeye, uygulanan değişik işlemlere (mayalandırma ve kurutma
yöntemi, bükme türü) ve çay yapraklarının kalitesine bağlıdır (bütün veya kırık
yaprak, kırıntı veya toz).
- Yeşil çay: kurutulmuş, bükülmüş, kesilmiş ve mayalanmayı önlemek için hafifçe
kavrulmuş yapraklardan oluşur. Yalnız 3 dakika demlenmelidir. Keskin, genellikle
acı bir tadı vardır ve rengi çok açıktır.
- Siyah çay: bükülmüş, kurutulmuş, ardından uzun süre mayalanmış daha uzun
bekletilmiş yapraklardan oluşur. Demleme süresi 5 dakikadır (Türk veya Rus usulü
için bu süre biraz daha uzundur). Keskin bir tadı ve hoş bir bakır rengi vardır.
18