Progress PBD3500X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
PBD3500X
Kullanma Kılavuzu
Buharlı ankastre fırın
İÇİNDEKİLER
Güvenlik bilgileri 2
Güvenlik talimatları 3
Ürün tanımı 6
İlk kullanımdan önce 6
Günlük kullanım 7
Saat fonksiyonları 10
Ek fonksiyonlar 11
İpuçları ve yararlı bilgiler 11
Bakım ve temizlik 21
Sorun giderme 24
Montaj 26
Teknik bilgiler 27
Enerji verimliliği 27
Tüketicinin Seçimlik Hakları 28
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
GÜVENLIK BILGILERI
Cihazın montaj ve kullanımından önce, verilen talimatları
dikkatlice okuyun. Üretici, yanlış bir montajın ve kullanımın
yaralanma ve hasara neden olması durumunda sorumluluk
kabul etmez. Talimatları daha sonra da kullanmak için
saklayın.
Çocukların ve tehlikeye açık kişilerin güvenliği
Bu cihaz, güvenli şekilde kullanımı ve oluşabilecek
tehlikeler hakkında talimat, gözetim veya bilgi verilmesi
halinde 8 yaş ve üzeri çocuklar ve fiziksel, duyumsal veya
zihinsel kapasitesi düşük veya bilgi ve deneyimi olmayan
kişiler tarafından kullanılabilir.
Çocukların cihazla oynamasına izin vermeyin.
Tüm ambalaj malzemelerini çocuklardan uzak tutun.
Cihaz çalışırken veya soğuma aşamasındayken çocukları
ve evcil hayvanları cihazdan uzak tutun. Erişilebilir parçalar
sıcaktır.
Cihazda çocuk güvenliği kilidi varsa bu kilidi
etkinleştirmenizi tavsiye ederiz.
Temizlik ve bakımı, gözetim altında bulunmadıkları
müddetçe çocuklar tarafından yapılmamalıdır.
3 yaşın altındaki çocuklar sürekli gözetim altında
bulunmadıkları müddetçe cihazdan uzak tutulmalıdır.
2 Progress
Genel Güvenlik
Cihazın montajı ve kablo değişimi yalnızca kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
Çalışır konumdayken cihazın içi ısınır. Cihazın ısıtıcı
elemanlarına dokunmayın. Cihazdan aksesuar veya fırın
kabı alırken ya da bunları cihaza koyarken her zaman fırın
eldiveni kullanın.
Bakım yapmadan önce cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik çarpması ihtimalini ortadan kaldırmak için, lambayı
değiştirmeden önce cihazı mutlaka kapayın.
Cihazı temizlemek için buharlı bir temizleyici kullanmayın.
Cam kapıyı silmek için sert, aşındırıcı temizleyiciler veya
keskin metal kazıyıcılar kullanmayın. Bu tip malzemeler,
yüzeyi çizebilir ve camın kırılmasına neden olabilir.
Elektrik kablosunun zarar görmesi durumunda, bir kazanın
meydana gelmesine engel olmak için, kablonun değişimi,
üretici, Yetkili Servis veya benzer nitelikteki kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
Raf desteklerini çıkarmak için öncelikle yan duvarda
bulunan ön raf desteğini ve ardından arka raf desteğini
çekip çıkarın. Ray desteklerini ters sırayla takın.
GÜVENLIK TALIMATLARI
Montaj
UYARI! Cihazın montajı
sadece kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
Tüm ambalajları çıkarın.
Hasarlı bir cihazı monte etmeyin ya da
kullanmayın.
Cihazla birlikte verilen montaj
talimatlarına uyun.
Ağır olduğundan, cihazı taşırken daima
dikkat edin. Her zaman güvenlik
eldivenleri kullanın.
Cihazı kulpundan çekmeyin.
Diğer cihazlar ve üniteler arasında
olması gereken minimum mesafeyi
koruyun.
Cihazın güvenli yapıların altına ve
yanına kurulmasını sağlayın.
Cihazın yanlarında bulunan diğer cihaz
ve üniteler, cihaz ile bitişik ve aynı
boyda olmalıdır.
Elektrik bağlantısı
UYARI! Yangın ve elektrik
çarpması riski vardır.
Tüm elektrik bağlantıları kalifiye bir
elektrik teknisyeni tarafından
yapılmalıdır.
Cihaz topraklanmalıdır.
Bilgi etiketindeki elektrik bilgilerinin
elektrik beslemesine uygun olduğundan
emin olun. Aksi durumda, bir elektrik
teknisyenini arayın.
Progress 3
Her zaman doğru monte edilmiş,
darbeye dayanıklı bir priz kullanın.
Priz çoğaltıcıları ve uzatma kabloları
kullanmayın.
Elektrik fişine ve kablosuna zarar
vermemeye özen gösterin. Cihazın ana
kablosunun değiştirilmesi gerekirse, bu
işlem Yetkili Servis tarafından
yapılmalıdır.
Özellikle kapak sıcak olduğunda,
elektrik kablolarının cihazın kapağına
temas etmesini veya yaklaşmasını
engelleyin.
Akım taşıyan ve izole edilmiş parçaların
darbe koruması araç kullanılmaksızın
çıkarılamayacak şekilde takılmalıdır.
Fişi prize sadece montaj
tamamlandıktan sonra takın. Montajdan
sonra elektrik fişine erişilebildiğinden
emin olun.
Priz gevşemişse fişi takmayın.
Cihazı kapatmak için elektrik kablosunu
çıkarırken kablodan çekmeyin. Her
zaman fişten tutarak çekin.
Sadece doğru yalıtım malzemelerini
kullanın: Hat koruyucu devre kesiciler,
sigortalar (yuvasından çıkarılan vida tipi
sigortalar), toprak kaçağı kesicileri ve
kontaktörler.
Elektrik tesisatı, cihazın ana şebeke
bağlantısını tüm kutuplardan
kesebilmenize olanak sağlayan bir
yalıtım malzemesine sahip olmalıdır.
Yalıtım malzemesinin kontak açıklığının
genişliği en az 3 mm olmalıdır.
Bu cihaz, EEC yönergeleri ile
uyumludur.
Kullanım
UYARI! Yaralanma, yanık ve
elektrik çarpması veya patlama
riski vardır.
Bu cihazı yalnızca ev ortamında
kullanın.
Bu cihazın teknik özelliklerini
değiştirmeyin.
Havalandırma boşluklarının kapalı
olmadığından emin olun.
Cihazı çalışır durumdayken denetimsiz
bırakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapayın.
Çalışır konumdayken cihaz kapağını
dikkatli şekilde açın. Sıcak hava
çıkabilir.
Cihaz suyla temas halindeyken veya
ıslak ellerle cihazı kullanmayın.
Açık cihaz kapağına baskı
uygulamayın.
Cihazı çalışma tezgahı veya eşya
koyma yeri gibi kullanmayın.
Cihaz kapağını dikkatlice açın. Alkollü
malzemeler kullanılması, alkol ve
havanın karışmasına neden olabilir.
Kapağını açarken cihaza kıvılcım veya
çıplak alev temas etmemesine dikkat
edin.
Cihazın içine, üzerine veya yakınına
yanıcı ürünler ya da yanıcı ürünlerle
ıslanmış eşyalar koymayın.
UYARI! Cihazın zarar görme
riski vardır.
Emaye kısmın hasar görmesini veya
renginin solmasını önlemek için:
cihazın alt kısmına fırın kabı veya
diğer cisimleri direkt olarak
koymayın.
cihazın alt kısmına direkt olarak
alüminyum folyo koymayın.
sıcak cihaza doğrudan su
koymayın.
yemek pişirmeyi bitirdikten sonra
nemli tabak ve yiyecekleri cihazın
içinde bırakmayın.
aksesuarları çıkarırken ve takarken
dikkatli olun.
Emaye kısmın renginin solması cihazın
performansını etkilemez. Garanti
şartları uyarınca bu bir kusur değildir.
Yaş pasta için derin pişirme kabı
kullanın. Meyve suları kalıcı
paslanmalara neden olabilir.
Bu cihaz sadece pişirme amaçlıdır.
Oda ısıtma gibi başka amaçlarla
kullanılmamalıdır.
Pişirme işlemini daima fırın kapağı
kapalı halde yapın.
4 Progress
Buharlı Pişirme
UYARI! Yanık ve cihazın zarar
görme riski vardır.
Salınan Buhar yanmaya neden olabilir:
Buharlı pişirme işlemi esnasında
cihaz kapısını açmayın.
Buharlı pişirme işleminden sonra
cihaz kapısını dikkatlice açın.
Bakım ve temizlik
UYARI! Yaralanma, yangın
veya cihazın zarar görme riski
söz konusudur.
Bakım işleminden önce, cihazı devre
dışı bırakın ve elektrik fişini prizden
çekin.
Cihazın soğuduğundan emin olun. Cam
panellerin kırılma riski vardır.
Hasar gördüklerinde kapağın cam
panellerini hemen değiştirin. Yetkili
servisi arayın.
Kapağı cihazdan çıkarırken dikkatli
olun. Kapak ağırdır!
Yüzey malzemesinin bozulmasını
önlemek için cihazı düzenli olarak
temizleyin.
Cihaz içerisindeki yağ veya yiyecek
kalıntıları yangına neden olabilir.
Cihazı yumuşak, nemli bir bezle
temizleyin. Sadece nötr deterjanlar
kullanın. Aşındırıcı ürünleri, aşındırıcı
temizleme bezlerini, çözücüleri veya
metal cisimleri kullanmayın.
Fırın spreyi kullanıyorsanız ambalajdaki
güvenlik talimatlarına uyun.
Katalitik emayeyi (varsa) deterjanla
temizlemeyin.
İç aydınlatma
Bu cihaz için kullanılan halojen lamba
veya lamba ampulü türü, sadece ev
cihazları içindir. Ev aydınlatması için
kullanmayın.
UYARI! Elektrik çarpması riski.
Lambayı değiştirmeden önce cihaz
fişini prizden çekin.
Sadece aynı özelliklerdeki lambaları
kullanın.
Elden çıkarma
UYARI! Yaralanma ya da
boğulma riski.
Cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik kablosunu kesin ve atın.
Çocukların ve hayvanların cihazda
kapalı kalmasını önlemek için kapak
kilit dilini çıkarın.
Üretici / İhracatçı :
ELECTROLUX APPLIANCES AB
BUSINESS SECTOR EMA-EMEA (SEE)
ST GÖRANSGATAN 143
SE-105 45 STOCKHOLM
SWEDEN
TEL: +46 (8) 738 60 00
FAX: +46 (8) 738 63 35
www.electrolux.com
Kullanım Ömrü Bilgisi :
Kullanım ömrü küçük ev aletlerinde 7 yıl,
diğer beyaz eşya ürünlerinde ise 10 yıldır.
Kullanım ömrü, üretici ve/veya ithalatçı
firmanın cihazınızla ilgili yedek parça
temini ve bakım süresini ifade eder.
Progress 5
ÜRÜN TANIMI
Genel görünüm
10
8
9
16
13
14
12
5
4
1
2
3
4 63 5 721
11
15
1
Kontrol paneli
2
Fırın fonksiyonları düğmesi
3
Güç lambası / sembolü / göstergesi
4
Elektronik programlayıcı
5
Sıcaklık düğmesi
6
Sıcaklık lambası / sembolü /
göstergesi
7
Su haznesi göstergesi
8
Su haznesi
9
Isıtıcı eleman
10
Lamba
11
Fan
12
Raf desteği, çıkarılabilir
13
Drenaj borusu
14
Su çıkış valfi
15
Raf konumları
16
Buhar girişi
Aksesuarlar
Tel raf
Pişirme kapları, kek kalıpları,
kızartmalar için.
Pişirme tepsisi
Kek, çörek ve bisküviler için.
Izgara- / Kızartma kabı
Pişirmek, kızartmak veya yağ tepsisi
olarak kullanmak için.
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
İlk Temizlik
Çıkarılabilir raf desteklerini ve aksesuarları
cihazdan çıkarın.
"Bakım ve temizlik" bölümüne
bakın.
Cihazı ilk kullanım öncesinde temizleyin.
Aksesuarları ve çıkarılabilir raf desteklerini
başlangıçtaki yerlerine takın.
Zamanı ayarlama
Fırını çalıştırmadan önce saati
ayarlamanız gereklidir.
Cihazı güç kaynağına bağlamadığınızda,
bir elektrik kesintisi olduğunda veya
zamanlayıcı ayarlanmadığında, günün
Saati fonksiyonunun göstergesi yanıp
söner.
Doğru saati ayarlamak için veya
düğmesine basın.
Yaklaşık beş saniye sonra yanıp sönme
işlemi durur ve gösterge ekranında
ayarladığınız saat gösterilir.
6 Progress
Saatin değiştirilmesi
Süre veya Bitiş
fonksiyonu çalışırken, günün
saatini değiştiremezsiniz.
Günün Saati fonksiyonunun göstergesi
yanıp sönene kadar tuşuna arka
arkaya basın.
Yeni saati ayarlamak için "Saatin
ayarlanması"na bakın.
Ön ısıtma
Kalan yağ kalıntılarının yanması için boş
cihazı önceden ısıtın.
1. fonksiyonunu ve maksimum
sıcaklığı ayarlayın.
2. Cihazı bir saat çalıştırın.
3. fonksiyonunu ve maksimum
sıcaklığı ayarlayın.
4. Cihazı 15 dakika çalıştırın.
5.
fonksiyonunu ve maksimum
sıcaklığı ayarlayın.
6. Cihazı 15 dakika çalıştırın.
Aksesuarlar normalde olduğundan daha
sıcak olabilir. Cihazdan koku ve duman
yayılabilir. Bu normal bir durumdur.
Odadaki hava akışının yeterli olduğundan
emin olun.
GÜNLÜK KULLANIM
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Hareketli düğmeler
Cihazı kullanmak için kontrol düğmesine
basın. Kontrol düğmesi dışarıya çıkar.
Cihazın etkinleştirilmesi ve
devre dışı bırakılması
Cihazınızın düğme
sembolleri, göstergeleri veya
lambalarının olup olmaması
modeline bağlıdır:
Gösterge, fırının ısınmasıyla
birlikte açılır.
Lamba, fırının çalışmasıyla
birlikte açılır.
Sembol, düğmenin fırın
fonksiyonlarını ya da
sıcaklığı kontrol edip
etmediğini gösterir.
1. Fırın fonksiyonları düğmesini, bir fırın
fonksiyonunu seçmek için çevirin.
2. Bir sıcaklığı seçmek için sıcaklık
düğmesini çevirin.
3. Cihazı devre dışı bırakmak için fırın
fonksiyonlarının ve sıcaklık ayarının
düğmelerini kapalı konuma getirin.
Fırın fonksiyonları
Fırın fonksiyonu Uygulama
Kapalı konum Cihaz kapalı.
Progress 7
Fırın fonksiyonu Uygulama
Fırın İçi Aydın‐
latma
Fırın lambasını pişirme fonksiyonunu kullanmadan etkin‐
leştirmek içindir.
Üst + Alt Isıtma Tek raf konumunda pişirme ve kızartma yapmak içindir.
Üst Isıtma Ekmek, kek ve börek kızartmak içindir. Pişmiş yiyecekler
içindir.
Alt Isıtma Altı gevrek olması gereken kekleri pişirmek ve yiyecekleri
konserve yapmak içindir.
Hızlı Izgara Çok miktardaki yassı yiyecekleri ızgara yapmak ve ek‐
mek kızartmak içindir.
Turbo Izgara Büyük et parçalarını veya kemikli kümes hayvanlarını tek
1 raf konumunda kızartmak içindir. Ayrıca ızgara yapmak
ve yüzeyi kızartmak içindir.
Sıcak Hava Aynı anda 3 adede kadar raf konumunda pişirmek ve
yiyecekleri kurutmak içindir.Sıcaklığı, Üst+Alt Isıtma'dan
20 - 40 °C daha düşük ayarlayın.
Pizza Konumu Çok iyi kızarmış ve gevrek bir tabana sahip olması gerek‐
en yemekleri tek 1 raf konumunda pişirmek içindir. Sıca‐
klığı, Üst + Alt Isıtma'dan 20 - 40 °C daha düşük ayar‐
layın.
Fanlı Pişirme +
Buhar
Yemekleri buğulamak içindir. Pişirme süresini kısaltmak
ve yiyeceklerdeki vitaminleri ile besin değerlerini korumak
için bu fonksiyonu kullanın. Fonksiyonu seçin ve 130°C
ila 230°C arasında bir sıcaklığa ayarlayın.
Gösterge ekranı
A B C
A) Fonksiyon göstergeleri
B) Saat ekranı
C) Fonksiyon göstergesi
8 Progress
Tuşlar
Tuş Fonksiyon Açıklaması
EKSİ Saati ayarlamak içindir.
SAAT Bir saat fonksiyonu ayarlamak içindir.
ARTI Saati ayarlamak içindir.
Buharlı Pişirme
1. fonksiyonunu ayarlayın.
2. Su haznesini açmak için kapağına
basın. Su çekmecesini Hazne Dolu
göstergesi yanıncaya kadar su ile
doldurun.
Haznenin maksimum kapasitesi 900
ml'dir. Su, yaklaşık 55 - 60 dakika
pişirme için yeterlidir.
Sıvı olarak sadece su
kullanın. Filtrelenmiş
(demineralize) ya da
damıtılmış su kullanmayın.
Diğer sıvıları kullanmayın.
Su çekmecesine yanıcı
veya alkol içeren sıvılar
(grappa, viski, konyak, vb.)
koymayın.
3. Su çekmecesini ilk konumuna getirin.
4. Yiyecekleri doğru pişirme kaplarında
hazırlayın.
5. Sıcaklığı 130 °C ile 230 °C arasında
ayarlayınız.
Buharla pişirme 230 °C'nin üzerinde iyi
sonuçlar vermez.
UYARI! Su çıkış valfinden
sıcak su çıkmasını engellemek
için her buhar fonksiyonu
sonrasında en az 60 dakika
bekleyin.
Buharlı pişirme bittikten sonra su
haznesini boşaltın.
DİKKAT! Cihaz sıcak. Yanma
riski vardır. Su haznesini
boşaltırken dikkat edin.
Hazne boş göstergesi
Bu gösterge haznenin boş olduğunu
ve yeniden doldurulması gerektiğini
belirtir.
Ek bilgi için, "Buharlı pişirme" kısmına
bakın.
Hazne Dolu göstergesi
Bu gösterge fırının buharlı pişirme için
hazır olduğunu gösterir.
Hazneye çok fazla su
koymanız halinde, emniyet
çıkışı fazla suyu fırının
tabanına boşaltır.
Suyu bir sünger ya da bez ile
alın.
Su haznesinin boşaltılması
DİKKAT! Su haznesini
boşaltmaya başlamadan önce
cihazın soğuduğundan emin
olun.
1. Kullanma kılavuzu ile aynı pakette
verilen drenaj borusunu (C) hazırlayın.
Rakoru (B) drenaj borusu uçlarından
birine takın.
2. Drenaj borusunun (C) ikinci ucunu bir
kaba takın. Çıkış valfine (A) göre daha
alçak bir konuma koyun.
Progress 9
B
C
A
3. Fırın kapağını açın ve rakoru (B) çıkış
valfine (A) takın.
4. Su haznesini boşaltırken rakoru tekrar
tekrar itin.
Hazne boş göstergesi
açıkken, haznede biraz su
kalmış olabilir. Su çıkış
valfinden su akışı durana
dek bekleyin.
5. Suyun akışı kesildiğinde rakoru valften
çıkarın.
Su haznesini yeniden
doldurmak için tahliye edilen
suyu kullanmayın.
SAAT FONKSIYONLARI
Saat fonksiyonları tablosu
Saat fonksiyonu Uygulama
Saat Günün saatini değiştirmek veya kontrol etmek içindir.
Zaman Ayarı Geri sayım süresini ayarlamak için. Bu fonksiyonun cihazın çal‐
ışması üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Süre Fırının pişirme zamanının ayarlanması içindir.
Bitiş Fırının devre dışı bırakılması gereken günün saatini ayarlamak
içindir.
Cihazın ne kadar süre
çalışacağını ve ne zaman
devre dışı bırakılacağını
ayarlamak için aynı anda Süre
ve Bitiş fonksiyonlarını
kullanabilirsiniz. Bu, cihazı
gecikmeli olarak
etkinleştirmenize neden olur.
Önce Süreyi ve daha sonra
Bitişi
ayarlayın.
Saat fonksiyonlarının
ayarlanması
Süre ve Bitiş için bir fırın
fonksiyonu ve pişirme sıcaklığı ayarlayın.
Bu Zaman Ayarı için gerekli değildir.
1. Gerekli saat fonksiyonu göstergesi
yanıp sönene dek tuşuna arka
arkaya basın.
2. Gerekli saat fonksiyonunun zamanını
ayarlamak için veya tuşuna
basın.
Saat fonksiyonu çalışıyor. Gösterge ekranı
ayarladığınız saat fonksiyonunu gösterir.
10 Progress
Zaman Ayarı fonksiyonu için
gösterge kalan süreyi gösterir.
3. Süre bittiğinde saat fonksiyonu
göstergesi yanıp söner ve sesli bir
sinyal duyulur. Sinyali durdurmak için
bir tuşa basın.
4. Fırın fonksiyonları ve sıcaklık ayar
düğmelerini kapalı konuma getirin.
Süre ve Bitiş fonksiyonu
ile cihaz otomatik olarak devre
dışı bırakılır.
Saat fonksiyonlarının iptal
edilmesi
1. Gerekli fonksiyon göstergesi yanıp
sönünceye kadar tuşuna arka
arkaya basın.
2. tuşunu basılı tutun.
Saat fonksiyonu birkaç saniye sonra devre
dışı kalır.
EK FONKSIYONLAR
Soğutma fanı
Cihaz çalışırken, cihaz yüzeyinin soğuk
kalması için soğutma fanı otomatik olarak
çalışır. Cihazı kaparsanız, cihaz soğuyana
kadar soğutma fanı çalışmaya devam
eder.
Güvenlik termostatı
Cihazın hatalı kullanılması veya kusurlu
bileşenler tehlikeli şekilde aşırı ısınmaya
neden olabilir. Bunun önüne geçmek için,
fırında gücü kesen bir güvenlik termostatı
bulunur. Sıcaklık düştüğünde fırın
otomatik olarak tekrar çalışmaya başlar.
İPUÇLARI VE YARARLI BILGILER
UYARI! Güvenlik bölümlerine
bakın.
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve
pişirme süreleri sadece bilgi
amaçlıdır. Gerçek süreler
tariflere ve kullanılan
malzemelerin kalitesine ve
miktarına bağlıdır.
Genel bilgiler
Cihazda beş adet raf konumu
bulunmaktadır. Raf konumlarını cihazın
altından başlayarak sayın.
Cihaz, hava sirkülasyonu sağlayan ve
buharı sürekli olarak yeniden kullanılır
hale getiren özel bir sistemle
donatılmıştır. Bu sistem sayesinde
buharlı bir ortamda pişirebilir ve
yiyeceklerin içinin yumuşak ve dışının
gevrek olmasını sağlayabilirsiniz.
Pişirme süresini ve enerji tüketimini en
aza indirir.
Cihazın içinde veya cam kapı
panellerinde nemden buğulanma
oluşabilir. Bu normal bir durumdur.
Pişirme sırasında fırın kapısını açarken
mutlaka fırından uzakta durun.
Yoğunlaşmayı azaltmak için, pişirmeye
başlamadan önce cihazı 10 dakika
çalıştırın.
Her kullanımdan sonra cihazdaki
buğulanmayı temizleyin.
Pişirme sırasında doğrudan cihaz
zeminine herhangi bir nesne ve
bileşenlerin üzerine alüminyum folyo
koymayın. Bu, pişirme sonuçlarının
değişmesine ve emaye kaplamasının
zarar görmesine neden olabilir.
Kek pişirme
Fırın kapısını, pişirme süresinin 3/4'ü
geçmeden açmayın.
Aynı anda birden fazla tepsi
kullanıyorsanız, aralarında bir raf
boşluk bırakın.
Et ve balık pişirme
Fırında kalıcı lekelerin oluşmasını
önlemek için, çok yağlı yemekler
Progress 11
pişirirken derin tava/pişirme kabı
kullanın.
İçindeki suyun sızıp kurumaması için,
eti kesmeden önce 15 dakika bekletin.
Kızartma esnasında fırının içinde aşırı
duman oluşmasını önlemek için, derin
tava/pişirme kabına biraz su koyun.
Duman birikmesini önlemek için,
kuruduktan sonra her seferinde su
ekleyin.
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne,
kıvamına ve hacmine göre değişiklik
gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki
performansı gözlemleyin. Cihazda pişirme
yaparken kullandığınız pişirme kaplarına,
tariflere ve miktarlara göre en iyi ayarları
(ısı ayarı, pişirme süresi, vs.) tespit edin.
Pişirme ve kızartma tablosu
Kek ve pastalar
Yemek Üst+Alt Isıtma Sıcak Hava Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Çırpma
usulü
tarifler
170 2 160 3 (2 ve 4) 45 - 60 Kek kalı‐
bında
Kurabiye
hamuru
170 2 160 3 (2 ve 4) 20 - 30 Kek kalı‐
bında
Yağlı süt‐
lü cheese
cake
170 1 165 2 60 - 80 26 cm'lik
bir kek
kalıbında
Elmalı
kek (El‐
malı tur‐
ta)
1)
170 2 160 2 (sol ve
sağ)
80 - 100 Tel raf
üzerinde
20 cm'lik
iki kek ka‐
lıbında
Strudel 175 3 150 2 60 - 80 Pişirme
tepsisinde
Reçelli
tart
170 2 165 2 (sol ve
sağ)
30 - 40 26 cm'lik
bir kek
kalıbında
Sünger
kek
170 2 160 2 50 - 60 26 cm'lik
bir kek
kalıbında
Yılbaşı
keki / Bol
meyveli
kek
1)
160 2 150 2 90 - 120 20 cm'lik
bir kek
kalıbında
Erikli
kek
1)
175 1 160 2 50 - 60 Ekmek
kalıbında
12 Progress
Yemek Üst+Alt Isıtma Sıcak Hava Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Küçük
kekler -
tek sev‐
iye
170 3 140 - 150 3 20 - 30 Pişirme
tepsisinde
Küçük
kekler -
iki seviye
- - 140 - 150 2 ve 4 25 - 35 Pişirme
tepsisinde
Küçük
kekler -
üç seviye
- - 140 - 150 1, 3 ve 5 30 - 45 Pişirme
tepsisinde
Bisküvil‐
er / ha‐
mur çu‐
bukları -
bir seviye
140 3 140 - 150 3 30 - 35 Pişirme
tepsisinde
Bisküvil‐
er / ha‐
mur çu‐
bukları -
iki seviye
- - 140 - 150 2 ve 4 35 - 40 Pişirme
tepsisinde
Bisküvil‐
er / ha‐
mur çu‐
bukları -
üç seviye
- - 140 - 150 1, 3 ve 5 35 - 45 Pişirme
tepsisinde
Bezeler -
bir seviye
120 3 120 3 80 - 100 Pişirme
tepsisinde
Bezeler -
iki sev‐
iye
1)
- - 120 2 ve 4 80 - 100 Pişirme
tepsisinde
Sandviç
ekmeği
1)
190 3 190 3 12 - 20 Pişirme
tepsisinde
Ekler - bir
seviye
190 3 170 3 25 - 35 Pişirme
tepsisinde
Ekler - iki
seviye
- - 170 2 ve 4 35 - 45 Pişirme
tepsisinde
Progress 13
Yemek Üst+Alt Isıtma Sıcak Hava Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Kaplama
turtalar
180 2 170 2 45 - 70 20 cm'lik
bir kek
kalıbında
Bol mey‐
veli kek
160 1 150 2 110 - 120 24 cm'lik
bir kek
kalıbında
Victoria
sandviçi
170 1 160 2 (sol ve
sağ)
50 - 60 20 cm'lik
bir kek
kalıbında
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Ekmek ve pizza
Yemek Üst+Alt Isıtma Sıcak Hava Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Beyaz
ekmek
1)
190 1 190 1 60 - 70 Parça ba‐
şına 500
g, 1 - 2
parça
Çavdar
ekmeği
190 1 180 1 30 - 45 Ekmek
kalıbında
Ekmek
1)
190 2 180 2 (2 ve 4) 25 - 40 Pişirme
tepsi‐
sinde 6 -
8 adet
Pizza
1)
230 - 250 1 230 - 250 1 10 - 20 Pişirme
tepsi‐
sinde
veya de‐
rin pi‐
şirme ka‐
bında
Yağlı
çörekler
1)
200 3 190 3 10 - 20 Pişirme
tepsi‐
sinde
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
14 Progress
Tartlar
Yemek Üst+Alt Isıtma Sıcak Hava Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Makarnalı
börek
200 2 180 2 40 - 50 Bir kalıp‐
ta
Sebzeli
tart
200 2 175 2 45 - 60 Bir kalıp‐
ta
Kiş
1)
180 1 180 1 50 - 60 Bir kalıp‐
ta
Laza‐
nya
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Bir kalıp‐
ta
İç dolgulu
makar‐
na
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Bir kalıp‐
ta
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Et
Yemek Üst+Alt Isıtma Sıcak Hava Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sığır eti 200 2 190 2 50 - 70 Tel raf
üzerinde
Keçi Eti 180 2 180 2 90 - 120 Tel raf
üzerinde
Dana eti 190 2 175 2 90 - 120 Tel raf
üzerinde
Az pişmiş
rozbif
210 2 200 2 50 - 60 Tel raf
üzerinde
Orta piş‐
miş rozbif
210 2 200 2 60 - 70 Tel raf
üzerinde
İyi pişmiş
rozbif
210 2 200 2 70 - 75 Tel raf
üzerinde
Keçi om‐
zu
180 2 170 2 120 - 150 Derili
Keçi incik 180 2 160 2 100 - 120 2 parça
Kuzu Eti 190 2 175 2 110 - 130 But
Tavuk 220 2 200 2 70 - 85 Bütün
Progress 15
Yemek Üst+Alt Isıtma Sıcak Hava Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Hindi 180 2 160 2 210 - 240 Bütün
Ördek 175 2 220 2 120 - 150 Bütün
Kaz 175 2 160 1 150 - 200 Bütün
Tavşan 190 2 175 2 60 - 80 Parçalar
halinde
Yaban
tavşanı
190 2 175 2 150 - 200 Parçalar
halinde
Sülün 190 2 175 2 90 - 120 Bütün
Balık
Yemek Üst+Alt Isıtma Sıcak Hava Süre
(dk.)
Açıkla‐
malar
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Sıcaklık
(°C)
Raf ko‐
numu
Alabalık /
Çipura
190 2 175 2 40 - 55 3 - 4 ba‐
lık
Ton ba‐
lığı / So‐
mon
190 2 175 2 35 - 60 4 - 6 file‐
to
Turbo Izgara
Sığır eti
Yemek Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Az pişmiş rozbif
veya fileto
1)
her bir cm'lik
kalınlık başına
190 - 200 5 - 6 1 veya 2
Orta pişmiş rozbif
veya fileto
1)
her bir cm'lik
kalınlık başına
180 - 190 6 - 8 1 veya 2
İyi pişmiş rozbif
veya fileto
1)
her bir cm'lik
kalınlık başına
170 - 180 8 - 10 1 veya 2
1)
Fırını önceden ısıtın.
Keçi eti
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Ön kol, boyun,
jambon
1 - 1.5 160 - 180 90 - 120 1 veya 2
16 Progress
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Pirzola, kaburga 1 - 1.5 170 - 180 60 - 90 1 veya 2
Rulo köfte 0.75 - 1 160 - 170 50 - 60 1 veya 2
Kuzu incik (önce‐
den pişirilmiş)
0.75 - 1 150 - 170 90 - 120 1 veya 2
Dana eti
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Dana rosto 1 160 - 180 90 - 120 1 veya 2
Dana ayağı 1.5 - 2 160 - 180 120 - 150 1 veya 2
Kuzu Eti
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kuzu budu, ku‐
zu rosto
1 - 1.5 150 - 170 100 - 120 1 veya 2
Kuzu Sırtı 1 - 1.5 160 - 180 40 - 60 1 veya 2
Kümes Hayvanı
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kümes hayvanı
porsiyonları
0,2 - 0,25 her
biri
200 - 220 30 - 50 1 veya 2
Tavuk, yarım 0.4 - 0.5 her
biri
190 - 210 35 - 50 1 veya 2
Tavuk, İngiliz
usulü
1 - 1.5 190 - 210 50 - 70 1 veya 2
Ördek 1.5 - 2 180 - 200 80 - 100 1 veya 2
Kaz 3.5 - 5 160 - 180 120 - 180 1 veya 2
Hindi 2.5 - 3.5 160 - 180 120 - 150 1 veya 2
Hindi 4 - 6 140 - 160 150 - 240 1 veya 2
Balık (buğulama)
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Bütün balık 1 - 1.5 210 - 220 40 - 60 1 veya 2
Kurutma - Sıcak Hava
Tepsileri yağsız kağıt veya pişirme
kağıdıyla kaplayın.
Daha iyi bir sonuç almak için, kurutma
süresinin yarısı dolduğunda fırını
durdurun, kapağını açın ve kurutma
işlemini tamamlamak için bir gece
soğutun.
Progress 17
Sebzeler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (sa.) Raf konumu
1 konum 2 konum
Fasulyeler 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Biberler 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Ekşi sos için
sebzeler
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Mantarlar 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Otlar (mayda‐
noz, dere otu
vb.)
40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Meyveler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (sa.) Raf konumu
1 konum 2 konum
Erikler 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Kayısılar 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Elma dilimleri 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Armutlar 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
Fanlı Pişirme + Buhar
Kekler ve Hamur İşleri
Yemek Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf ko‐
numu
Açıklamalar
Elmalı kek
1)
160 60 - 80 2 20 cm'lik bir kek kalıbında
Tart 175 30 - 40 2 26 cm'lik bir kek kalıbında
Meyveli kek 160 80 - 90 2 26 cm'lik bir kek kalıbında
Sünger kek 160 35 - 45 2 26 cm'lik bir kek kalıbında
Panettone
1)
150 - 160 70 - 100 2 20 cm'lik bir kek kalıbında
Erikli kek
1)
160 40 - 50 2 Ekmek kalıbında
Küçük kekler 150 - 160 25 - 30 3 (2 ve
4)
Pişirme tepsisinde
Bisküviler 150 20 - 35 3 (2 ve
4)
Pişirme tepsisinde
Tatlı kurabiyeler
1)
180 - 200 12 - 20 2 Pişirme tepsisinde
18 Progress
Yemek Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf ko‐
numu
Açıklamalar
Tatlı çörek
1)
180 15 - 20 3 (2 ve
4)
Pişirme tepsisinde
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Ekmek ve Pizza
Yemek Miktar (g) Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konu‐
mu
Açıklama‐
lar
Beyaz ek‐
mek
1)
1000 180 - 190 45 - 60 2 Parça başı‐
na 500 g, 1
- 2 parça
Ekmek
1)
500 190 - 210 20 - 30 2 (2 ve 4) Pişirme tep‐
sisinde 6 - 8
adet
Pizza
1)
- 200 - 220 20 - 30 2 Pişirme tep‐
sisinde
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Pastalar
Yemek Sıcaklık
(°C)
Süre
(dk.)
Raf konu‐
mu
Açıklamalar
Dolmalar 170 - 180 30 - 40 1 Bir kalıpta
Lazanya 170 - 180 40 - 50 2 Bir kalıpta
Patates graten 160 - 170 50 - 60 1 (2 ve 4) Bir kalıpta
Et
Yemek Miktar (g) Sıcaklık
(°C)
Süre
(dk.)
Raf konu‐
mu
Açıklamalar
Keçi eti rosto 1000 180 90 - 110 2 Tel raf üzerinde
Dana eti 1000 180 90 - 110 2 Tel raf üzerinde
Az pişmiş bon‐
file rosto
1000 210 45 - 50 2 Tel raf üzerinde
Orta pişmiş
rozbif
1000 200 55 - 65 2 Tel raf üzerinde
İyi pişmiş roz‐
bif
1000 190 65 - 75 2 Tel raf üzerinde
Kuzu Eti 1000 175 110 -
130
2 But
Progress 19
Yemek Miktar (g) Sıcaklık
(°C)
Süre
(dk.)
Raf konu‐
mu
Açıklamalar
Tavuk 1000 200 55 - 65 2 Bütün
Hindi 4000 170 180 -
240
2 Bütün
Ördek 2000 - 2500 170 -
180
120 -
150
2 Bütün
Kaz 3000 160 -
170
150 -
200
1 Bütün
Tavşan - 170 -
180
60 - 90 2 Parçalar halinde
Balık
Yemek Mik‐
tar (g)
Sıcaklık
(°C)
Süre
(dk.)
Raf ko‐
numu
Açıklamalar
Alabalık 1500 180 25 - 35 2 3 - 4 balık
Ton balığı 1200 175 35 - 50 2 4 - 6 fileto
Barlam balığı - 200 20 - 30 2 -
Buharlı yeniden ısıtma
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konu‐
mu
Açıklamalar
Güveç / Graten
1)
140 15 - 25 2 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
Makarna ve sos
1)
140 10 - 15 2 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
Yardımcı yeme‐
kler (örn. pilav,
patates, makar‐
na)
1)
140 10 - 15 2 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
Tek porsiyonluk
yemekler
1)
140 10 - 15 2 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
Et
1)
140 10 - 15 2 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
Sebze
1)
140 10 - 15 2 Tabak üzerinde yeniden
ısıtma
1)
Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
20 Progress
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Progress PBD3500X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu