Enerji tasarrufuyla ilgili ipuçları
• Eco modu / varsayılan ayar taze ve
donmuş yiyecekleri enerji tasarrufu
yaparak korur.
• Taze Yiyecek Bölümü (Buzdolabı):
Çekmecelerin cihazın alt kısmında
olduğu rafların da eşit şekilde dağıldığı
düzende en verimli enerji kullanımı
sağlanır. Kapı raflarının konumu enerji
tüketimi üzerinde etkili değildir.
• Dondurucu Bölme (Dondurucu):
Cihazın dahili yapılandırması enerji
kullanımında en üstün verimliliği
sağlayacak şekildedir.
• Dondurucu sepetinden soğutucu
aküleri çıkarmayın.
• Eğer ortam sıcaklığı yüksekse, ısı
kontrolu düşük bir sıcaklığa
ayarlanmışsa ve cihaz tam dolu
durumdaysa, kompresör devamlı
çalışabilir ve bu da buharlaştırıcı
devresinde karlanmaya veya
buzlanmaya neden olabilir. Böyle bir
sorun yaşanması halinde, otomatik buz
çözme ve enerji tasarrufu sağlamak için
ısı kontrolunu yüksek dereceye
ayarlayın.
• Cihazın kapısını sık sık açmayın veya
kesinlikle gerektiğinden daha uzun süre
açık bırakmayın.
Taze yiyeceklerin
soğutulmasıyla ilgili tavsiyeler
• Sıcak yiyecekleri veya buharlaşan
sıvıları buzdolabına koymayınız.
• Yiyecekleri, özellikle keskin bir kokusu
varsa, kapatın veya sarın.
• Yiyecekleri, etrafında hava rahatça
devridaim yapabilecek şekilde
yerleştiriniz.
Soğutma tavsiyeleri
Faydalı tavsiyeler:
• Et (tüm çeşitleri): Uygun torbalara
koyunuz ve sebze çekmecesinin
üstündeki cam rafa yerleştiriniz. Eti en
fazla 1-2 gün saklayın.
• Pişmiş yiyecekler, soğuk yemekler:
kapatın ve herhangi bir rafa koyun.
• Meyve ve sebzeler: İyice temizleyin ve
özel çekmecesine yerleştirin. Muzlar,
patatesler, soğanlar ve sarımsaklar
(paketli değilse), buzdolabına
konulmamalıdır.
• Tereyağı ve peynir: Özel hava
geçirmez bir kaba koyun veya havayla
teması engellemek adına alüminyum
folyo veya polietilen torba ile sarın.
• Şişeler: bunları, kapakla kapatın ve
kapakta bulunan şişe bölmesinde ya da
(varsa) cihazın içindeki şişe rafında
muhafaza edin.
Dondurma tavsiyeleri
• Sadece birinci kalite, taze ve iyi
temizlenmiş yiyecekleri dondurunuz.
• Daha etkili dondurmak ve eritmek için
yiyeceği küçük paylara ayırın.
• Yiyeceği alüminyum veya politen ile
paketleyin. Paketlerin hava
geçirmediğinden emin olun.
• Zaten donmuş olan yiyeceklerin
sıcaklık artışının önüne geçmek için,
yanına donmamış taze yiyecek
yerleştirmeyin.
• Yağsız yiyecekler yağlı yiyeceklere
göre daha iyi ve daha uzun süre
muhafaza edilir Tuz, yiyeceğin
muhafaza ömrünü kısaltır
• Buz küplerini, su buzlarını veya buzlu
dondurmaları dondurucudan
çıkardıktan hemen sonra tüketmeyin.
Korozyon riski vardır.
• Yiyeceklerin muhafaza sürelerini
kontrol edebilmek amacıyla, her bir
yiyecek paketinin üzerine dondurucuya
konulma tarihini yazmanız tavsiye
edilir.
Donmuş gıda ürünlerinin
muhafazasıyla ilgili tavsiyeler
• Piyasada donmuş halde satılan gıda
ürünlerinin satıcı tarafından uygun
şekilde muhafaza edilmiş olduğundan
emin olun;
• Donmuş yiyeceklerin, yiyecek
mağazasından dondurucunuza
mümkün olan en kısa sürede
aktarılmasını sağlayınız
56 Progress