Russell Hobbs 21000-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
60
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte aktarın.
Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
ÖNEMLİ GÜVENLİK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
Fiziksel, duyumsal veya zihinsel kapasiteli veya gerekli bilgi ve deneyimden
yoksun kişiler bu cihazı sadece denetim/talimat alnda ve içerdiği
tehlikeleri kavradıklarında kullanabilirler. Bu cihaz sadece sorumlu bir
yetişkin tarafından veya onun gözetimi altında kullanılmalıdır. Cihazı,
çocukların erişemeyeceği konumlarda kullanın ve saklayın. Çocuklar cihazla
oyun oynamamalıdır.
Cihaz, harici bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda sistemiyle
çalıştırılmamalıdır.
Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açından sadece üretici, üreticinin yetkili
servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
P Bazı parçalar diğerleri kadar sıcak değildir, ancak yine de hepsi ısınır.
b Bu cihazı banyo küvetleri, duş tekneleri, lavabolar veya su içeren diğer kapların yakınında
kullanmayın.
Cihazı sıvıya batırmayın.
Cihazı tutuşabilir maddelerin (örn. perdeler) yanında veya altında kullanmayın.
Yiyeceği streç filmle, politen poşetlerle veya alüminyum folyoyla kaplamayın. Izgaraya zarar vererek
bir yangın tehlikesine neden olabilirsiniz.
Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene dek pişirin.
Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
Kullanılmadığı zamanlarda cihazın fişini prizden çekin.
Cihazı, yiyecek pişirme dışında bir amaçla kullanmayın.
Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
SADECE EV IÇI KULLANIM
ÇIZIMLER
1. Taş ızgara plakası
2. Metal ızgara plakası
3. Isıtma elemanı
4. Destek ayakları
5. Taban
6. Düğme
7. Isı kumandası
8. Lamba
9. Raklet tavaları
` Bulaşık makinesinde yıkanabilir
HAZIRLAMA
1. Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
2. Cihazı ve elektrik kablosunu tezgah kenarlarından ve çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun.
3. Metal ızgara plakasını, destek ayaklarının üzerine yerleştirin.
4. Taş ızgara plakasını destek ayaklarının iç kısmına yerleştirin.
5. Raklet tavalarını taban ünitesinden çıkarın.
61
ÖN ISITMA
1. Izgara plakasına az miktarda pişirme yağı veya tereyağı sürün.
2. Düşük yağlı pişirme malzemeleri püskürtmeyin; yanarak ızgaranın üzerine yapışabilir.
3. Fişi prize takın.
4. Isı kumandasını 5 simgesine ayarlayın.
5. Düğmesine basın ve bırakın. Lamba yanacaktır.
6. Metal ızgara plakasının 3-4 dakika kadar ısınmasını bekleyin.
7. Taş ızgara plakasının 25-30 dakika kadar ısınmasını bekleyin.
IZGARAYA YİYECEK YERLEŞTİRME
Taş plakanın ısınması daha uzun zaman alır ve bu nedenle pişirme sırasında daha fazla ısı tutar. Bu onu
sebze ve ekmeklerin gevrekleştirilmesi ve aynı zamanda etin yüzeyinin kızartılması için ideal hale getirir.
Isıyı daha uzun süre tuttuğu ve aleti kapattıktan sonra bile birkaç dakika sıcak kalacağından gıdaların sıcak
tutulması için de idealdir.
1. Et veya sebzeleri ince dilimleyin ve onları ızgaranın üzerinde pişirin.
2. Izgara yapılan yiyecekler hazır olmadan yaklaşık 5 dakika önce, raklet tavalarında peyniri pişirin.
3. Her kişiye bir raklet tavası ayırın.
4. Her raklet tavasının dörtte üçünü peynirle doldurun.
5. Raklet tavalarını tabana, ısıtma elemanının altına yerleştirin.
6. Yiyecekler pişene ve peynirler eriyene dek bekleyin.
7. Pişen yiyeceği ahşap veya plastik aletlerle alın.
8. Düğmesine basın ve bırakın. Lamba sönecektir.
9. Peynirleri, pişirilen yiyeceklerle birlikte servis yapın.
KREP
1. Metal ızgara plakaları üzerinde, büyük olanları büyük daire içinde, küçük olanları küçük daireler
içinde olmak kaydıyla krepler pişirebilirsiniz.
2. Dairenin tam ortasına az miktarda sıvı krep hamurundan dökün.
3. Hamuru, plastik bir spatula veya bir tahta kaşığın arkası ile yayın.
4. Yüzeyde sıvı kalmayıncaya ve krep yerinden hafifçe oynatılabilene dek bekleyin.
5. Krepi, üçte birlik kısmının altına bir spatula yerleştirerek ters çevirin.
6. Krepin alt kısmını kontrol etmek için kenarını kaldırın.
7. Kahverenginden çok, altın rengi olmalıdır.
8. Krepi tel bir tepsiye alın.
9. Krep aşırı kahverengi renkte ise, bir sonraki krep için sıcaklığı hafifçe azaltın.
10. Her hamur grubu farklı sonuç verecektir.
IPUÇLARI
Krepin kalınlığı, içindeki yumurta ve sıvı oranına bağlıdır; sıvıyı artırmak = daha ince krepler,
yumurtayı artırmak = daha kalın krepler anlamına gelir.
Krep hamurunu şeker, çeşitli otlar, baharatlar veya az miktarda bira ile tatlandırın.
Şeker eklemek, krepler üst üste konduğunda muhtemelen birbirlerine yapışmalarına ve alınırken
yırtılmalarına yol açacaktır.
Diğer un türlerini deneyin (tam buğday unu daha koyu kıvamlı bir hamur oluşturacaktır).
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
62
YEMEK TARIFLERI
m = mililitre e = yumurta, orta (53-63 gr) g = gram p = tutam
12 krep yapılabilir
250 g sade un
500 m süt
3 e
1 p tuz
Unu bir kaba eleyerek koyun. Tuz ilave edin. Yumurtaları içine katarak karıştırın. Sütü ekleyerek karıştırın.
Hamur, krema kıvamına geldiğinde sıvı eklemeyi durdurun. Krep hamurunu, kullanmadan önce en az 1-2
saat dinlendirin.
40 krep yapılabilir
1 k karabuğday unu
3 e
250 m süt
1 p tuz
ılık su
Unu bir kaba eleyerek koyun. Tuz ilave edin. Yumurtaları içine katarak karıştırın. Sütü ekleyerek karıştırın.
Karıştırarak su ilave edin. Hamur, krema kıvamına geldiğinde sıvı eklemeyi durdurun. Krep hamurunu,
kullanmadan önce en az 3-4 saat dinlendirin.
TEMİZLİK VE BAKIM
1. Düğmesine basın ve bırakın. Lamba sönecektir.
2. Cihazın fişini prizden çekin ve soğumaya bırakın.
3. Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
4. Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
5. Bu parçaları bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.
Bulaşık makinesinin içindeki sert koşullar, yüzey cilalarına zarar verebilir.
Dış görünüşlerinde hasar olabilir, ancak cihazın işletimi bundan etkilenmez.
Taş ızgara plakasının üzerinde bazı çatlaklar görebilirsiniz – endişelenmeyin; bu, ısınmanın doğal bir
sonucudur.
ENERJI VERIMLILIĞI
Enerji Verimliliği = Ec < 210 ( in Wh/kg)
Yukarıdaki gereklilikler, 66/2014/UE sayılı Avrupa Yönetmeliği’ne göre hesaplanmıştır
GERİ DÖNÜŞÜM
W
Tehlikeli maddelerin yol açacağı çevre ve sağlık sorunlarını önlemek için, şu
sembollerden biri ile işaretlenmiş cihazlar ve şarj edilebilir ve tek kullanımlık piller
genel evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamalıdır. Elektrikli ve elektronik ürünleri ve ilgili
olabilecek şarj edilebilir ve tek kullanımlık pilleri her zaman resmi, uygun bir geri
dönüşüm/toplama noktasına bırakın.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 21000-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu