HOTPOINT/ARISTON FA5 844 JC IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
TR
1
ÜRÜN TANIMI
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
KONTROL PANELİ
Ürünü kullanmadan önce, güvenlik talimatlarını dikkatlice okuyun
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Lamba
4. Raf kılavuzları
(seviye, pişirme bölmesinin
duvarında) gösterilir
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
8. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. SEÇİM DÜĞMESİNİ
Bir işlev seçmek suretiyle fırını açmak
için kullanılır.
Fırını kapatmak için,
konumuna
çevirin.
2. LAMBA
Fırın açıkken, fırınlmesinin
lambasını açmak veya kapatmak için
basın.
3. SAATİN AYARLANMASI
Pişirme süresi ayarlarına, gecikmeli
başlatmaya ve bağımsız zamanlayıcıya
erişmek için kullanılır. Fırın kapalıyken
saati görüntülemek için kullanılır.
4. EKRAN
5. AYARLAMA DÜĞMELE
Pişirme süresi ayarlarını değiştirmek
için kullanılır.
6. TERMOSTAT DÜĞME
Manuel işlevleri etkinleştirirken
istediğiniz sıcaklığı seçmek için çevirin.
Otomatik işlevlerde 0'ı kullanın.
Lütfen dikkat edin: Tüm düğmeler, basılarak
etkinleştirilen tiptedir. Düğmeyi yuvasından
serbest bırakmak için, düğmenin ortasına
bastırın.
1
2
3
4
5
8
9
7
6
1 32 4 5 6
BİR HOTPOINT - ARISTON ÜRÜNÜ SATIN
ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www.hotpoint.eu/register
WWW
docs.hotpoint.eu internet adresimizi
ziyaret ederek ve bu kitapçığın arkasında
yer alan talimatlara uyarak, Güvenlik
Talimatlarını ve Kullanım ve Bakım
Kılavuzu'nu indirebilirsiniz.
2
ALT VE ÜSTTEN ISITMA*
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır.
ZORUNLU HAVA
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme sıcaklığı
gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda pişirmek için
kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri, kokuları birbirlerine
karıştırmadan pişirmek için kullanılabilir.
K ET PİŞİRME
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nin üzerinde) pişirmek
için kullanılır. Her iki tarafının da üstünün eşit bir şekilde
kızarması için, pişirme sırasında etin çevrilmesini
öneriyoruz. Aynı zamanda aşırı kurumasını önlemek üzere
et parçasının üzerinde ara ara su gezdirilmesini öneriyoruz.
PİZZA
Farklı tiplerde ve boyutlarda pizza ve ekmek
pişirmek için kullanılır. Pişirme işleminin yarısında fırın
tepsilerinin konumunu değiştirmek iyi bir fikirdir.
IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze ograten
pişirmek veya ekmek kızartmak için kullanılır. Et ızgara
yaparken, pişirme esnasında çıkan sıvıları toplaması için
tabak kullanılmasını öneriyoruz: Tavayı, rafın altındaki
seviyelerden herhangi birine konumlandırın ve 200 ml
içme suyu ekleyin.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır (butlar,
rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplaması için
bir tabak kullanılmasını öneriyoruz: Tavayı, rafın altındaki
seviyelerden herhangi birine konumlandırın ve 200 ml
içme suyu ekleyin.
AKSESUARLAR
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ
Aksesuar sayısı, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
. Rafı, hafif yukarı eğimli tutarak ve yükseltilmiş
olan arka tarafını (yukarı bakan) önce yerleştirerek
istediğiniz seviyeye takın. Ardından, raf kılavuzu
boyunca mümkün olduğunca yatay olarak kaydırın.
. Tabak ve fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar, raf
kılavuzlarında kaydırılarak yatay olarak takılır.
KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun etkili bir şekilde
kabarmasına yardımcı olmak için kullanılır. Kabartma
kalitesini korumak için, işlevi, bir pişirme çevriminden
sonra fırın hala sıcak iken etkinleştirmeyin.
BUZ ÇÖZME
Yiyeceğin buzunu daha hızlı bir şekilde çözdürmek
için kullanılır.
ECO FANLI HAVA*
Rostoları ve içi doldurulmuş rostoluk et parçalarını
tek bir rafta pişirmek için kullanılır. Nazik, aralıklı hava
dolaşımı sayesinde yemeğin aşırı kuruması engellenir. Bu
EKO işlevi kullanılırken, pişirme boyunca ışık kapalı kalacak,
ancak
'e basmak suretiyle tekrar açılabilecektir.
EKMEK OTOMATİK
Bu işlev, ekmek için ideal sıcaklık ve pirme
süresini otomatik olarak seçer. En iyi sonuçlar için, yemek
tarifine dikkatli bir şekilde uyun . Fırın soğuk iken işlevi
etkinleştirin.
TATLILAR OTOMATİK
Bu işlev, kekler için ideal sıcaklık ve pişirme süresini
otomatik olarak seçer. Fırın soğuk iken işlevi etkinleştirin.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji verimliliği
beyanı için referans olarak kullanılmıştır
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
İŞLEVLER
TR
3
1. SAAN AYARLANMASI
Cihazı ilktığınızda saati ayarlamanız gerekecek:
simgesi ile saate ait iki rakam ekranda yanıp sönmeye
başlayana kadar
'e basın.
Saati ayarlamak için veya 'i kullanın ve onaylamak
için
'e basın. Dakikaya ait iki rakam yanıp sönmeye
başlayacaktır. Dakikayı ayarlamak için
veya 'i
kullanın ve onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Örneğin uzun süreli güç kesintilerinden
sonra simgesi yanıp sönerken,f saati sıfırlamanız
gerekecektir.
2. FIRINI YENİDEN ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
Fırını tercihen "Büyük Et Pişirme" işlevini kullanarak
yaklaşık bir saat boyunca 250 °C'de ısıtın. Fırın, bu süre
boyunca boş olmalıdır.
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
CİHAZIN İLK KULLANIMI
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Bir işlev seçmek için, seçim düğmesini istediğiniz
işlevin simgesine çevirin: Ekran aydınlatılacak ve sesli
bir sinyal duyulacaktır.
2. BİR İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
MANUEL
Seçtiğiniz işlevi başlatmak için, istediğiniz sıcaklığı
ayarlamak üzere termostat düğmesini çevirin.
Lütfen dikkat edin: Pişirme sırasında, seçim düğmesini
çevirerek işlevi değiştirebilir veya termostat düğmesini
çevirerek sıcaklığı ayarlayabilirsiniz.
Termostat düğmesi 0 °Cnin üstünde değilse işlev
başlatılmayacaktır. Pişirme süresini, pişirme bitiş saatini
(yalnızca bir pişirme süresi ayarlamışsanız) ve bağımsız
zamanlayıcıyı ayarlayabilirsiniz.
OTOMATİK
Seçtiğiniz otomatik işlevi başlatmak için (“Ekmek
veya “Tatlılar), termostat düğmesini otomatik işlevlere
yönelik konumda tutun (0).
Pişirmeyi bitirmek için, seçim düğmesini 0 konumuna
çevirin.
Lütfen dikkat edin: Pişirme bitiş saatini ve bağımsız
zamanlayıcıyı ayarlayabilirsiniz.
KABARTMA
“Kabartma” işlevini başlatmak için, termostat
düğmesini ilgili sembole çevirin; fırın farklı bir sıcaklığa
ayarlıysa, işlev başlatılmayacaktır.
Lütfen dikkat edin: Pişirme süresini, pişirme bitiş saatini
(yalnızca bir pişirme süresi ayarlamışsanız) ve bağımsız
zamanlayıcıyı ayarlayabilirsiniz.
3. ÖN ISITMA
İşlev başlatıldığında, sesli bir sinyal ile ekranda
yanıp sönen bir
simgesi, ön ısıtma aşamasının
etkinleştirilmiş olduğunu belirtir.
Bu aşamanın sonunda, sesli bir sinyal ile ekrandaki
sabit simge
, fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığını
bildirecektir: Bu noktada, yiyeceği içeri yerleştirin ve
pişirme işlemi ile devam edin.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
.ŞİRMEYİ PROGRAMLAMA
Pişirmeyi programlamaya başlamadan önce bir işlev
seçmeniz gerekecektir.
SÜRE
Ekranda simgesi ile “00:00” yanıp sönmeye
başlayana kadar
'e basmaya devam edin.
İstediğiniz pişirme süresini ayarlamak için veya 'i
kullanın ve ardından onaylamak için
'e basın.
Termostat düğmesini istediğiniz sıcaklığa çevirerek
levi etkinleştirin: Sesli bir sinyal duyulacak ve
ekranda pişirmenin tamamlandığı gösterilecektir.
GÜNLÜK KULLANIM
4
Lütfen dikkat edin: Ayarladığınız pişirme süresini iptal etmek
için, ekranda simgesi yanıp sönmeye başlayana kadar 'e
basmaya devam edin, ardından pişirme süresini “00:00” olarak
sıfırlamak için 'i kullanın.
Bu pişirme süresine, ön ısıtma aşaması dahildir.
ŞİRME BİTİŞ SAATİ/GECİKMELİ BAŞLATMANIN
PROGRAMLANMASI
Bir pişirme süresi ayarlandıktan sonra, işlevin
başlatılması, bitiş süresini programlamak suretiyle
geciktirilebilir:
simgesi ve mevcut saat ekranda
yanıp sönmeye başlayana kadar
'e basın.
Pişirmenin sona ermesini istediğiniz saati seçmek için
veya 'i kullanın ve 'e basın.
Termostat düğmesini istediğiniz sıcaklığa çevirerek
işlevi etkinleştirin: İşlev, pişirme işleminin ayarladığınız
saatte sona ermesi için hesaplanan süreden sonra
otomatik olarak başlayana kadar duraklatılacaktır.
Notlar: Ayarı iptal etmek için, seçim düğmesini konumuna
çevirmek suretiyle fırını kapatın.
PİŞİRME SONU
Sesli bir sinyal duyulacak ve ekranda işlevin sona
erdiği gösterilecektir.
Seçim düğmesini farklı bir işlev seçmek için veya fırı
kapatmak için “
” konumuna çevirin.
Lütfen dikkat edin: Bağımsız zamanlayıcı etkin ise,
ekranda, kalan süre ile değişimli olarak “END” (SON) ifadesi
gösterilecektir.
. BAĞIMSIZ ZAMANLAYICININ AYARLANMASI
Bu seçenek, pişirmeyi kesintiye uğratmaz veya
programlamaz; ancak, bir işlev etkin iken veya fırın
kapalı durumdayken ekranı bağımsız zamanlayıcı
olarak kullanmanızı sağlar.
Ekranda
simgesi ile “00:00” yanıp sönmeye
başlayana kadar
'e basmaya devam edin.
İstediğiniz saati ayarlamak için veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın.
Zaman ayarı seçilen süreyi geri saymayı bitirdiğinde
sesli bir sinyal duyulacaktır.
Lütfen dikkat edin: Bağımsız zamanlayıcıyı iptal etmek için,
simgesi yanıp sönmeye başlayana kadar 'e basmaya
devam edin, ardından saati “00:00” olarak sıfırlamak için 'i
kullanın.
TR
5
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler
Evet 160-180 30-90
2/3
Evet 160-180 30-90
4
1
Kremalı pasta
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
Evet 160–200 35-90
2
Evet 160–200 40-90
4
2
Çörekler/küçük tartlar
Evet 160-180 20-45
3
Evet 150 – 170 20-45
4
2
Evet 150 - 170 20-45
5
3
1
Profiterol çöreği
Evet 180 - 210 30-40
3
Evet 180-200 35-45
4
2
Evet 180-200 35-45
5
3
1
Beze
Evet 90 150 - 200
3
Evet 90 140 - 200
4
2
Evet 90 140 - 200
5
3 1
Pizza/ekmek
Evet 190-250 15-50
1 / 2
Evet 190-250 20-50
4
2
Ekmek - - 60
2
Donmuş pizza
Evet 250 10 - 20
3
Evet 230 - 250 10 -25
4
2
Tuzlu pastalar
(sebzeli tart, kiş)
Evet 180-200 40-55
3
Evet 180-200 45 - 60
4
2
Evet 180-200 45 - 60
5
3 1
Milföy tatlısı/Milföy krakerleri
- 190-200 20-30
3
- 180-190 20-40
4
2
- 180-190 20-40
5
3 1
İŞLEVLER
Alt ve Üstten
Isıtma
Izgara Turbo Izgara Pizza Zorunlu Hava Büyük Et Pişirme Ekmek Otomatik Eco Fanlı Hava
AKSESUARLAR
Raf
Rafın üzerinde fırın kabı
veya fırın tepsisi
Rafın üzerinde damlama
kabı/fırın tepsisi
Damlama kabı
İçerisine 200 ml su
konulmuş damlama kabı
FIRIN TEPSİSİ
6
*Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği
çevirin
**Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği
çevirin (gerekirse).
***Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından
farklı zamanlarda çıkarılabilir.
IEC ve IEC 60350 -1 standartları uyarınca sertifikasyon
makamlarına yönelik hazırlanmış olan test edilmiş
yemek tarifleri tablosu için
docs.hotpoint.eu adresinden Kullanım ve Bakım
Kılavuzu'nu indirin.
Belirtilen süre, ön ısıtma aşamasını içermez: Yemeğin fırına yerleştirilmesini ve pişirme süresinin, ancak istenilen
sıcaklığa ulaşıldıktan sonra ayarlanmasını öneriyoruz.
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Lazanya / fırında makarna / fırın rulo
makarna / pide
Evet 190-200 45-65
2
Kuzu/dana/sığır/domuz 1 kg Evet 190-200 80 -110
3
Kabuğu kızartılmış domuz fırın 2 kg Evet 180-190 110 -150
2
Tavuk/tavşan/ördek 1 kg Evet 200-230 50-100
2
Hindi/kaz 3 kg - 190-200 100 - 160
2
Bütün Balık Fırın (fileto, bütün) Evet 170 - 190 30 - 50
2
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180-200 50 - 70
2
Kızarmış ekmek - 250 2 - 6
5
Balık fileto/dilim - 230 - 250 20 - 30*
4
3
Sosis / kebap / pirzola / hamburger - 250 15 - 30*
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg Evet 200 - 220 55 - 70**
2
1
Rozbif, az pişmiş 1 kg Evet 200 - 210 35 - 50**
3
Kuzu budu/paça Evet 200 - 210 60 - 90**
3
Fırın patates Evet 200 - 210 35 - 55**
3
Sebze graten - 200 - 210 25 - 55
3
Et ve patates Evet 190-200 45 - 100***
4
1
Balık ve sebzeler Evet 180 30 - 50***
4
1
Lazanya ve et Evet 200 50 - 100***
4
1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye 5)/
lazanya
(seviye 3)/et (seviye 1)
Evet 180-190 40 - 120***
5
3 1
Rosto/içi doldurulmuş rostoluk et
parçaları
- 170 - 180 100 - 150
2
İŞLEVLER
Alt ve Üstten
Isıtma
Izgara Turbo Izgara Pizza Zorunlu Hava Büyük Et Pişirme Ekmek Otomatik Eco Fanlı Hava
AKSESUARLAR
Raf
Rafın üzerinde fırın kabı
veya fırın tepsisi
Rafın üzerinde damlama
kabı/fırın tepsisi
Damlama kabı
İçerisine 200 ml su
konulmuş damlama kabı
FIRIN TEPSİSİ
TR
7
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin. Çok kirli
ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan damlatın. Kuru
bir bezle silerek kurulayın.
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın yüzeyleri
ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
Bu fırın, oldukça gözenekli olan ve yağ ve kirleri emebilen
özel kendi kendini temizleyen kaplaması sayesinde,
pişirme bölmesinin temizliğini kolaylaştıran özel katalitik
kaplamalarla donatılmıştır. Her kullanımdan sonra fırını
soğumaya bırakın ve ardından, yemek artıklarının neden
olduğu kalıntı veya lekeleri temizlemek için tercihen
hala sıcakken temizleyin. Su içeriği yüksek yiyeceklerin
pişirilmesi sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için,
fırını tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin.
Kapak, camın temizliğini kolaylaştırmak için kolayca
çıkarılıp takılabilir.
WWW
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst panelini
temizlemek üzere alçaltılabilir.
WWW
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı çözeltisinin
içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın eldivenleriyle
tutun. Yemek arkları, bir bulaşık fırçası veya sünger
kullanılarak çıkarılabilir.
Buharlı temizleme cihazları
kullanmayın.
Tüm işlemler sırasında koruyucu
eldiven kullanın.
Gereken işlemleri, fırın soğuk
iken gerçekleştirin.
Cihazın elektrik fişini prizden
çekin.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YENE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve mandalları kilit
açma konumuna gelene kadar alçaltın.
2. Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın.
Kapağı her iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından (b) kurtulana kadar yukarı doğru (a)
çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek çıkarabilirsiniz.
~60°
a
b
~15°
Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine dayayarak bir tarafa
koyun.
3. Fırına doğru hareket ettirmek, menteşelerin kancalarını
yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve üst kısmı yuvasına
sabitlemek suretiyle kapağı yerine takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde alçaltın:
Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile hizalı
olduğundan emin olmak için kontrol edin. Değilse,
yukarıdaki adımları tekrarlayın.
TEMİZLEMEK İÇİN KLİK SESİ  CAMIN
TEMİZLENMESİ
1. Kapağı çıkarktan ve tutma kolu aşağı bakacak şekilde
yumuşak bir yüzeyin üzerine koyduktan sonra, iki tespit
klipsine aynı anda basın ve kapağın üst kenarını, kendinize
doğru çekerek çıkarın.
2. İç camı kaldırın ve her iki elinizle sıkıca tutun, çıkarın ve
temizlemeden önce yumuşak bir yüzeyin üzerine koyun.
3. İç camı doğru şekilde yeniden konumlandırmak için,
sol köşesinde “R” harfinin göründüğünden ve temiz
yüzeyinin (baskılı olmayan) yukarı baktığından emin olun.
Önce, camın “R” ile işaretli olan uzun tarafını destek
yuvalarına (a) takın, ardından (b) konumuna alçaltın.
a
b
4. Üst kenarı yerine takın: Bir klik sesi, konumun doğru
olduğunu bildirecektir. Kapağı yerine takmadan önce
sızdırmazlık yerinin güvenli olduğundan emin olun.
BAKIM
VE TEMİZK
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
8
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor Güç kesintisi
Şebeke bağlantısının kesilmesi
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının
elektrik beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol
edin.
Sorunun gerilip giderilmediğini görmek için, fırını
kapatıp yeniden başlatın
Ekranda “F” harfi ve ardından bir
rakam görünüyor
Yazılım sorunu Size en yakın Satış Sonrası Servis Merkezi ile irtibata
geçin ve “F” harfini takip eden harf veya rakamı
belirtin
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih
edin. Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu
taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz,
ancak bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun
olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
"Zorunlu Hava“ işlevini kullanarak, farklı yiyecekleri
(balık ve sebze gibi) aynı anda farklı raflarda
pişirebilirsiniz. Daha kısa pişirme süresi gerektiren
yemeği çıkarın ve daha uzun süre gerektiren yemeği
fırında tutmaya devam edin.
EKMEK OTOMATİK İŞLEVİ
En iyi sonuçlar için, 1000 g hamurun karıştırılmasına
yönelik tarifi kullanarak, talimatları dikkatli bir şekilde
uygulamalısınız: 600 g un, 360 g su, 11 g tuz, 25 g yaş
maya (veya iki paket maya tozu).
Optimum kabarması için, oda sıcaklığında yaklaşık 90
dakika veya fırında "Kabartma" işlevini kullanarak 60
dakika bekletin.
Hamuru (soğuk) fırına koyun, fırının tabanına 100 cc
soğuk içme suyu dökün ve “Ekmek Otomatik” işlevini
kullanın. Pişirme işleminden sonra, hamuru, tamamen
soğuyana kadar rafın üzerinde bekletin.
TEKNİK VERİLER
WWW
Bu fırının enerji verilerini içeren ürün fişi, docs.
hotpoint.eu internet adresimizden indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Ürünün ticari kodunu belirterek,
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu, docs.hotpoint.
eu internet adresimizden indirin (bu kare kodu
kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Servisimizle irtibata geçin
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtibat bilgilerimize garanti kılavuzundan ulaşabilirsiniz.
Satış Sonrası Servisimizle
iletişim kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan kodları
belirtin.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400010869749
İtalya'da basılmıştır
001
ARIZA GİDERME
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
Daha fazla bilgi için docs.hotpoint.eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
FAYDALI İPUÇLARI
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

HOTPOINT/ARISTON FA5 844 JC IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide