Russell Hobbs 25820-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Sandviç üreticileri
Tip
Kullanım kılavuzu
68
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte aktarın.
Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
ÖNEMLİ GÜVENLİK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
Bu cihaz, 8 yaş ve üzeri çocuklar ve yetersiz ziksel, duyumsal veya zihinsel
kapasitelere sahip veya deneyim ve bilgisi bulunmayan kişiler tarafından,
sadece denetim/talimat altında olmaları ve içerilen tehlikeleri anlamaları
kaydıyla kullanılabilir. Çocuklar cihazla oyun oynamamalıdır. Temizlik ve
kullanıcı bakımı işlemleri, 8 yaşın üzerinde ve denetim altında olmadıkları
taktirde, çocuklar tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve kablosunu 8
yaşın altındaki çocuklardan uzak tutun.
Cihazın bağlantılarını, bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda sistemi
üzerinden kurmayın.
¬ Cihazınzeyleri çok ısınabilir.
Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin yetkili
servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
b Bu cihazı banyo küvetleri, duş tekneleri, lavabolar veya su içeren diğer kapların yakınında
kullanmayın.
Yiyeceği streç lmle, politen poşetlerle veya alüminyum folyoyla kaplamayın. Izgaraya zarar vererek
bir yangın tehlikesine neden olabilirsiniz.
Cihazı, yiyecek pişirme dışında bir amaçla kullanmayın.
Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
Fırın eldiveni veya benzer bir malzeme kullanın.
SADECE EV IÇI KULLANIM
ÇIZIMLER
1. Güç lambası (kırmızı)
2. Termostat lambası (yeşil)
3. Izgara plakaları
4. Damlama tepsisi
5. Ayak (alt kısımda)
6. Kablo depolama kancaları (ayak üzerinde)
7. Açık/Kapalı (On/O) düğmesi
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
Izgara plakalarını nemli bir bezle silerek temizleyin.
Izgaranız ilk kez kullanılırken biraz duman çıkarabilir. Bu durum normaldir ve kısa bir süre sonra
ortadan kaybolacaktır.
IZGARAYI YANA YATIRMA/DÜZLEŞTİRME
Burger, et, vb. yiyecekleri pişirirken yiyeceklerin yağ ve sularının damlama tepsisine akması için ızgaranızı
yana yatırabilirsiniz. Diğer yandan ızgaranızı düz pozisyonda kullanarak panini, sandviç vb. hazırlayabilir
veya derin plakayla birlikte kullanabilirsiniz.
Izgaranızı yana yatırmak için ızgaranın altındaki ayağı, aşağıya doğru uzatın (Şekil A). Izgaranızı
düzleştirmek için ise ayağı düz pozisyona gelecek şekilde yeniden katlayın.
69
IZGARANIZIN KULLANIMI
Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
Damlama tepsisini ızgaranızın ön kısmının altındaki iki rayın arasına kaydırın. Tepsiyi sonuna
dek içeri kaydırın. Damlama tepsisi pişirme sırasında plakalardan akan tüm yağ ve suları toplayacaktır.
1. Fişi prize takın. Düğmeyi I konumuna getirin. Güç lambası yanacaktır.
2. Termostat lambası yanacak ve termostat ısıyı muhafaza ederken yanıp sönecektir.
3. Pişirmeye başlamadan önce lambanın sönmesini bekleyin.
4. Yiyeceği, bir spatula veya maşa yardımıyla ızgaranın alt plakasına yerleştirin, parmaklarınızı
kullanmayın.
5. Metal veya keskin bir alet kullanmayın, yapışmaz yüzeye zarar verirsiniz.
6. Izgarayı kapatın.
7. Yiyecek tamamen pişene dek bekleyin.
Yiyeceğin pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiğinden emin değilseniz biraz daha pişirin.
Pişen yiyeceği ahşap veya plastik aletlerle alın.
Kalın veya biçimsiz yiyeceklere uyum sağlayabilen esnek bağlantı parçaları ile birleştirilmiştir.
Izgara plakaları, eşit pişirmeyi sağlamak amacıyla birbirine mümkün olduğunca paralel durmalıdır.
TEMİZLİK VE BAKIM
Genel temizlik
1. Cihazın dış yüzeylerini temiz, nemli bir bezle silin.
2. Damlama tepsisini ılık sabunlu suda veya bulaşık makinesinin üst rafında yıkayın.
Izgara plakaları
Sert veya aşındırıcı temizleyiciler, solventler, deterjanlar, bulaşık telleri veya sabunlu süngerler
kullanmayın.
Alt ve üst ızgara plakalarının birbirlerine temas ettiği noktalarda, yapışmaz yüzeylerde bir miktar
aşınma görülebilir. Bu aşınma tamamen yüzeyseldir ve ızgaranın çalışmasını etkilemeyecektir.
Izgara plakalarını temizlemenin iki yolu bulunmaktadır:
Plakalar hâlâ sıcakken
Fırın eldivenleri vb. gibi uygun bir koruyucu kullanın ve sıcak plakaları silerken son derece dikkatli
olun (fırın eldivenlerinin resim B’de kolay anlaşılabilirlik amacıyla gösterilmediğini not edin).
1. Izgaranızın şini elektrik prizinden çıkarın.
2. Katlanmış bir kağıt havlu parçası veya nemli bir bez kullanarak, plakaları arkadan öne doğru kesintisiz
tek bir hareketle silin. Cihazın devrilmesini önlemek için, üst veya alt plakayı silerken (Şekil B) üst
plakayı mutlaka destekleyin.
Plakalar soğuduğunda
1. Izgaranızın şini elektrik prizinden çıkarın ve tamamen soğumasını bekleyin.
2. Plakaları nemli bir bez veya süngerle silin. İnatçı lekeleri çıkarmak için, az miktarda pişirme yağı ile
nemlendirilmiş kağıt havlu kullanın.
SAKLAMA
Yerden kazanmak için kanatçığı indirin, kabloyu kablo muhafazasının etrafına sarın ve ızgarayı dik konuma
getirerek kaldırın.
PIŞIRME SÜRELERI VE GIDA EMNIYETI
Verilen süreleri sadece size yol göstermeleri için kullanın.
Bu süreler taze veya tamamen çözdürülmüş yiyecekler için belirlenmiştir.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
70
ET NOTLAR SÜRE (DK.)
Biftek
En iyi sonuçları elde etmek için biftekleri oda
sıcaklığındayken pişirmeye başlayın. Pişirdikten
sonra 3-6 dakika boyunca dinlendirin.
Orta az pişmiş 2
Orta pişmiş 3
İyi pişmiş 5 +
Tavuk göğsü Suyunu bırakana kadar pişirin.
8-10
Kuzu pirzolası
Orta pişmiş 4-6
İyi pişmiş 8
Domuz pirzolası Suyunu bırakana kadar pişirin. Yaklaşık 1-2 cm
kalınlığında.
5-8
Sosisler
6-10
Hamburger
köfteleri
6-10
Pastırma
3-5
BALIK
Somon 130-140 g
3-5
Karides
1-2
Yassı balıklar Pisi Balığı, Dil Balığı vb. 120-130 g
2-6
Tombul balıklar Mezgit, Morina vb. 130-140 g
3-8
Ton balığı / kılıç
balığı
130-140 g
5-10
SEBZELER
Biber
4-6
Patlıcan Dilimlenmiş
6-8
Kuşkonmaz
3-4
Dolmalık kabak Dilimlenmiş
1-3
Domates İkiye bölünmüş
2-3
Soğan Üçgen dilimlenmiş
5-6
Mantar Bütün veya düz mantarlar
3-6
DİĞER
Hellim
2-4
Dondurulmuş yiyecekleri pişirirken yiyeceğin kalınlığına ve yoğunluğuna bağlı olarak, deniz
mahsulleri için 2-3 dakika ve et ve kümes hayvanları için 3-6 dakika ilave edin.
Yiyeceğin pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiğinden emin değilseniz biraz daha pişirin.
Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene dek pişirin.
Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
GERİ DÖNÜŞÜM
W
Tehlikeli maddelerin yol açacağı çevre ve sağlık sorunlarını önlemek için, şu
sembollerden biri ile işaretlenmiş cihazlar ve şarj edilebilir ve tek kullanımlık piller
genel evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamalıdır. Elektrikli ve elektronik ürünleri ve ilgili
olabilecek şarj edilebilir ve tek kullanımlık pilleri her zaman resmi, uygun bir geri
dönüşüm/toplama noktasına bırakın.
71
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
1 / 1

Russell Hobbs 25820-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Sandviç üreticileri
Tip
Kullanım kılavuzu